היי,
אני בתחילת שנות ה30,
נשוי+2 ילדים קטנים.
סיימתי לימודי רפואה, ומתכנן להתמחות במקצוע שיאפשר לי המון עבודה פרטית יחסית, ויכולת כלכלית שתגדל משמעותית בעוד 5 שנים.
ועם זאת, כרגע, אחרי המון שנות לימודים, ועבודה לא מכניסה במיוחד של בת הזוג, אין לנו המון חסכונות, פנסיה אפסית לי + סה״כ הון עצמי של 1.1M שמושקע בדירה.
במקור אני מהדרום, ולמדתי וגרנו בשנים האחרונות במרכז.
עולה לי התלבטות מאוד רצינית, בין להמשיך לגור ולהתמחות במרכז, אל מול לעבור חזרה לדרום ולהתמחות שם.
צריך לציין שפרקטית, מעבר כזה לא יפגע ביכולת ההשתכרות שלי - המקצוע מבוקש ונדרש מאוד, ויש ביקוש אדיר לביקורים פרטיים גם בדרום.
בנוסף, תמיד אוכל לפתוח קליניקה במרכז, ולנסוע פעמיים בשבוע לעבוד שם.
המשמעות היחידה של מעבר כזה היא סוג של "פגיעה בפרסטיז'" - בסיס המחקר והידע נמצא במוסדות במרכז, ופחות בדרום.
אך אובייקטיבית, ההתמחות גם בדרום תכשיר אותי להיות רופא טוב מאוד.
החלום הוא לגור במקום שקט, בבית קרקע או דירת גן.
ולכן השיקול לעבור לדרום ברור - שקט, ועלות דיור נמוכה.
המחיר של זה הוא הפגיעה בפרסטיז', בתפיסת העצמי שלי כאיכותי יותר או פחות.
אני חושב שהסיפור פה הוא שבדרום אני בוודאות אהיה ראש לשועלים,
בעוד במרכז, אני אהיה בסביבת אריות.
מנקודת מבט מינימליסטית נטו, הכי נכון לעבור אפילו למקום מרוחק בדרום. לקנות בית כיפי בזול, ואפילו להנות מהטבות מס, מבלי שתיפגע כלל רמת ההכנסה שלי בעתיד ביחס למרכז.
אבל החיים לא רק טכניים..
אשמח לשמוע את דעתכם,
אני יודע שזו החלטה אינדיבידואלית מאוד, אבל אשמח לשמוע את חכמת ההמונים
תודה
אני בתחילת שנות ה30,
נשוי+2 ילדים קטנים.
סיימתי לימודי רפואה, ומתכנן להתמחות במקצוע שיאפשר לי המון עבודה פרטית יחסית, ויכולת כלכלית שתגדל משמעותית בעוד 5 שנים.
ועם זאת, כרגע, אחרי המון שנות לימודים, ועבודה לא מכניסה במיוחד של בת הזוג, אין לנו המון חסכונות, פנסיה אפסית לי + סה״כ הון עצמי של 1.1M שמושקע בדירה.
במקור אני מהדרום, ולמדתי וגרנו בשנים האחרונות במרכז.
עולה לי התלבטות מאוד רצינית, בין להמשיך לגור ולהתמחות במרכז, אל מול לעבור חזרה לדרום ולהתמחות שם.
צריך לציין שפרקטית, מעבר כזה לא יפגע ביכולת ההשתכרות שלי - המקצוע מבוקש ונדרש מאוד, ויש ביקוש אדיר לביקורים פרטיים גם בדרום.
בנוסף, תמיד אוכל לפתוח קליניקה במרכז, ולנסוע פעמיים בשבוע לעבוד שם.
המשמעות היחידה של מעבר כזה היא סוג של "פגיעה בפרסטיז'" - בסיס המחקר והידע נמצא במוסדות במרכז, ופחות בדרום.
אך אובייקטיבית, ההתמחות גם בדרום תכשיר אותי להיות רופא טוב מאוד.
החלום הוא לגור במקום שקט, בבית קרקע או דירת גן.
ולכן השיקול לעבור לדרום ברור - שקט, ועלות דיור נמוכה.
המחיר של זה הוא הפגיעה בפרסטיז', בתפיסת העצמי שלי כאיכותי יותר או פחות.
אני חושב שהסיפור פה הוא שבדרום אני בוודאות אהיה ראש לשועלים,
בעוד במרכז, אני אהיה בסביבת אריות.
מנקודת מבט מינימליסטית נטו, הכי נכון לעבור אפילו למקום מרוחק בדרום. לקנות בית כיפי בזול, ואפילו להנות מהטבות מס, מבלי שתיפגע כלל רמת ההכנסה שלי בעתיד ביחס למרכז.
אבל החיים לא רק טכניים..
אשמח לשמוע את דעתכם,
אני יודע שזו החלטה אינדיבידואלית מאוד, אבל אשמח לשמוע את חכמת ההמונים
תודה
נערך לאחרונה ב: