• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בחירת מקום מגורים

• פותח הנושא פותח הנושא Doc30
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Doc30

משתמש סולידי
דירוג
16
היי,

אני בתחילת שנות ה30,
נשוי+2 ילדים קטנים.
סיימתי לימודי רפואה, ומתכנן להתמחות במקצוע שיאפשר לי המון עבודה פרטית יחסית, ויכולת כלכלית שתגדל משמעותית בעוד 5 שנים.

ועם זאת, כרגע, אחרי המון שנות לימודים, ועבודה לא מכניסה במיוחד של בת הזוג, אין לנו המון חסכונות, פנסיה אפסית לי + סה״כ הון עצמי של 1.1M שמושקע בדירה.

במקור אני מהדרום, ולמדתי וגרנו בשנים האחרונות במרכז.

עולה לי התלבטות מאוד רצינית, בין להמשיך לגור ולהתמחות במרכז, אל מול לעבור חזרה לדרום ולהתמחות שם.

צריך לציין שפרקטית, מעבר כזה לא יפגע ביכולת ההשתכרות שלי - המקצוע מבוקש ונדרש מאוד, ויש ביקוש אדיר לביקורים פרטיים גם בדרום.
בנוסף, תמיד אוכל לפתוח קליניקה במרכז, ולנסוע פעמיים בשבוע לעבוד שם.
המשמעות היחידה של מעבר כזה היא סוג של "פגיעה בפרסטיז'" - בסיס המחקר והידע נמצא במוסדות במרכז, ופחות בדרום.
אך אובייקטיבית, ההתמחות גם בדרום תכשיר אותי להיות רופא טוב מאוד.

החלום הוא לגור במקום שקט, בבית קרקע או דירת גן.
ולכן השיקול לעבור לדרום ברור - שקט, ועלות דיור נמוכה.
המחיר של זה הוא הפגיעה בפרסטיז', בתפיסת העצמי שלי כאיכותי יותר או פחות.

אני חושב שהסיפור פה הוא שבדרום אני בוודאות אהיה ראש לשועלים,
בעוד במרכז, אני אהיה בסביבת אריות.

מנקודת מבט מינימליסטית נטו, הכי נכון לעבור אפילו למקום מרוחק בדרום. לקנות בית כיפי בזול, ואפילו להנות מהטבות מס, מבלי שתיפגע כלל רמת ההכנסה שלי בעתיד ביחס למרכז.
אבל החיים לא רק טכניים..

אשמח לשמוע את דעתכם,
אני יודע שזו החלטה אינדיבידואלית מאוד, אבל אשמח לשמוע את חכמת ההמונים

תודה

נערך לאחרונה ב:
שאלה מעניינת מאד.

לדעתי, צריך לבדוק דבר ראשון אם העניין הכלכלי הוא בכלל בעייה - ממה שקצת שמעתי מדיונים עם חברים רופאים, יש התמחויות שמרוויחים בהם כל כך הרבה כסף בסופו של דבר שכל הגישה של הפורום (אופטימיזציות, יעילות, חיסכון) פשוט לא רלוונטית.

אם זה המצב אצלך, אז רק נשאר להבין איזה סגנון חיים אתה ואישתך רוצים.

בתור בחור שגדל בפריפריה וסובל מאד מרעש, אני מאד מזדהה עם הטריידאוף בין חיים שקטים ונעימים לבין אגו ומימוש עצמי, השאלה מתי לעצור את הריצה ולהתחיל להנות היא קשה מאד, אין לי עדיין תשובה...

אם אתה מסתדר עם ההמולה של המרכז ורק צריך בית גדול במקום שקט, סיכוי גבוהה שבכל מקרה תוכל להגיע לשם, גם אם הבית יעלה הרבה יותר מאשר בדרום.

מה זה דרום מבחינתך? אתה מתכוון לערים שיש להם בתי חולים?
כי גם הם התפתחו מאוד בעשורים האחרונים ולא כ"כ "שקטים", כדוגמת ברזילי/אסותא/סורוקה
אילת לא רלוונטית בשבילך כנראה

שאלה מעניינת מאד.

לדעתי, צריך לבדוק דבר ראשון אם העניין הכלכלי הוא בכלל בעייה - ממה שקצת שמעתי מדיונים עם חברים רופאים, יש התמחויות שמרוויחים בהם כל כך הרבה כסף בסופו של דבר שכל הגישה של הפורום (אופטימיזציות, יעילות, חיסכון) פשוט לא רלוונטית.

אם זה המצב אצלך, אז רק נשאר להבין איזה סגנון חיים אתה ואישתך רוצים.

בתור בחור שגדל בפריפריה וסובל מאד מרעש, אני מאד מזדהה עם הטריידאוף בין חיים שקטים ונעימים לבין אגו ומימוש עצמי, השאלה מתי לעצור את הריצה ולהתחיל להנות היא קשה מאד, אין לי עדיין תשובה...

אם אתה מסתדר עם ההמולה של המרכז ורק צריך בית גדול במקום שקט, סיכוי גבוהה שבכל מקרה תוכל להגיע לשם, גם אם הבית יעלה הרבה יותר מאשר בדרום.
מאוד מזדהה עם הטריידאוף שהצגת..
במיוחד שזה מתערבב, ואולי אני לא באמת מחפש לעצור את הריצה הזאת ולנוח, וישמצב שהאגו הזה הוא ריגוש שגורם לחיים להיות יותר מהנים..
אין לדעת..

מצד שני, מכעיס אותי לשלם 7M וצפונה על בית באיזור שקט במרכז.
זה לא אני. ומן הסתם, גם האוכלוסיה שאגור איתה חיה ערכים שונים ממני.
אני לעולם לא אהיה נובוריש.
אני אוהב לייפסטייל, אבל לא אוהב שופוני ולנקר עיניים, ולא מרגיש שצריך לפצות על משהו בעתיד, גם אם יהיה לי כסף בשפע.
לא רוצה לחנך את הילדים שלי להיות כאלו.
וזאת גם הסיבה שאולי לא אמצא את עצמי בישוב פסטורלי במרכז, ואולי כן.. לא יודע

נערך לאחרונה ב:
מה זה דרום מבחינתך? אתה מתכוון לערים שיש להם בתי חולים?
כי גם הם התפתחו מאוד בעשורים האחרונים ולא כ"כ "שקטים", כדוגמת ברזילי/אסותא/סורוקה
אילת לא רלוונטית בשבילך כנראה
אני מתכוון בעיקר לערים שקטות יותר בפריפריה (אלו בלי הבתי חולים חח) או לישובים בפריפריה..

איפה אתה רואה את עצמך ?
אם אתה רוצה ללמוד ולהתפתח אתה צריך את האריות
אם אתה רוצה לנוח על זרי הדפנה לך עם השועלים

עולה לי התלבטות מאוד רצינית, בין להמשיך לגור ולהתמחות במרכז, אל מול לעבור חזרה לדרום ולהתמחות שם.

צריך לציין שפרקטית, מעבר כזה לא יפגע ביכולת ההשתכרות שלי - המקצוע מבוקש ונדרש מאוד, ויש ביקוש אדיר לביקורים פרטיים גם בדרום.
סליחה מראש על הבורות של השאלות

סטאז׳ אני יודע שיש הגרלה, אבל לגבי התמחות כל אחד אמור למצוא מקום לבד.

האם יש מספיק תקנים בדרום להתמחות שבחרת בה? עד כמה היא מבוקשת (נגיד כמו פלסטיקה או עיניים)? מה הסיכוי שלך להתקבל להתמחות שאתה רוצה?

ומה לגבי העבודה בבתי חולים אחרי ההתמחות? מהמעט שאני יודע, חלק גדול מההצלחה (לפחות הראשונית) של קליניקה פרטית, תלויה בפרסטיז׳ והשם של אותו רופא ואת זה בדרכ רוכשים במסגרת עבודה בבתי החולים אחרי ההתמחות - האם הבחירה בדרום לא תגביל אותך?

אני מתכוון בעיקר לערים שקטות יותר בפריפריה (אלו בלי הבתי חולים חח) או לישובים בפריפריה..
הכל תלוי בתקציב, יש גם ישובים שקטים וערים שקטות לא רחוק מתל אביב בקו רכבת/אופנוע
בדרום קופץ לי נתיבות אופקים או עוטף עזה שהולך לפרוח

היי אנונימי,
עונה כיועץ משכנתא - שגם גדל והתחנך בדרום.

ראשית, אני מבקש לחלוק את הניסיון הדל שלי עם רופאים שבמצבך [הנמצאים בהתמחות]. הכנסתך נמוכה מאוד כרגע, אך בעתיד היא תעלה באופן משמעותי. בניגוד לרוב המוחלט של האוכלוסיה, יש בידיך היכולת גם להשתכר שכר גבוה במיוחד, וגם להנות מביטחון תעסוקתי גבוה מאוד.
שני ההבטים הללו מגדירים יכולת מוגדלת לקחת סיכון (כמובן שיכול להיות שאין לך אישיות כזו) ולכן אני ממליץ לך לעשות ניסוי מחשבתי הבא: דמיין שאתה בוגר ב 7 שנים. סיימת את ההתמחות שלך, ואין לך עוד לחצים כלכליים. איפה היית רוצה לנהל את חייך, כעת כאשר כסף [סוגיות של תזרים חודשי] אינם שיקול?
אני ממליץ לך לא לקבל החלטות מנקודת מחסור שבה אתה נמצא כרגע. אינני חושב שהייתי נוקט בגישה המינימליסטית שנקטת.

בהצלחה,
אייל

אני בתחילת שנות ה30,
נשוי+2 ילדים קטנים.
סיימתי לימודי רפואה, ומתכנן להתמחות במקצוע שיאפשר לי המון עבודה פרטית יחסית, ויכולת כלכלית שתגדל משמעותית בעוד 5 שנים.

ועם זאת, כרגע, אחרי המון שנות לימודים, ועבודה לא מכניסה במיוחד של בת הזוג, אין לנו המון חסכונות, פנסיה אפסית לי + סה״כ הון עצמי של 1.1M שמושקע בדירה.

במקור אני מהדרום, ולמדתי וגרנו בשנים האחרונות במרכז.

בנוסף, תמיד אוכל לפתוח קליניקה במרכז, ולנסוע פעמיים בשבוע לעבוד שם.
המשמעות היחידה של מעבר כזה היא סוג של "פגיעה בפרסטיז'" - בסיס המחקר והידע נמצא במוסדות במרכז, ופחות בדרום.
אך אובייקטיבית, ההתמחות גם בדרום תכשיר אותי להיות רופא טוב מאוד.

החלום הוא לגור במקום שקט, בבית קרקע או דירת גן.
ולכן השיקול לעבור לדרום ברור - שקט, ועלות דיור נמוכה.
המחיר של זה הוא הפגיעה בפרסטיז', בתפיסת העצמי שלי כאיכותי יותר או פחות.

מנקודת מבט מינימליסטית נטו, הכי נכון לעבור אפילו למקום מרוחק בדרום. לקנות בית כיפי בזול, ואפילו להנות מהטבות מס, מבלי שתיפגע כלל רמת ההכנסה שלי בעתיד ביחס למרכז.
אבל החיים לא רק טכניים..

אשמח לשמוע את דעתכם,
אני יודע שזו החלטה אינדיבידואלית מאוד, אבל אשמח לשמוע את חכמת ההמונים

תודה

אם קליניקה פרטית בראש מעיינך, הדרום בסבירות גבוהה לא תהיה פתרון אידיאלי עבורך. לא יודע מה תחום ההתמחות שלך, אולי תהיה רופא מצויין בדרום ואלי תוכל לקפוץ פעמיים בשבוע לקליניקה במרכז, אבל ברוב המקרים חולים לרוב ירצו רופאים עם "קשרים" בבתי חולים ליד הבית שלהם.

יש לי במשפחה מספר רופאים(רובם בפנסיה או עברו לחו"ל), אבל כאלה שעבדו בפריפריה הצליחו הרבה פחות ברמה הכלכלית(וזה לא פגע להם בסיפוק מהעבודה). מספר האנשים בדרום עם כסף נמוך יותר ואנשים במרכז יעדיפו רופאים שפועלים באיזור המרכז על בסיס קבוע בבתי חולים באיזור המרכז.

היתרון העקרי בפריפריה שכל עוד אתה רופא טוב, זה נותן לך המון כח פוליטי בתוך הבית חולים כי צריכים אותך.

לא רוצה לחנך את הילדים שלי להיות כאלו.
וזאת גם הסיבה שאולי לא אמצא את עצמי בישוב פסטורלי במרכז, ואולי כן.. לא יודע
חינוך טוב אומר שאת בערכים רוכשים מהבית. אם אתה מוכן להשקיע בחינוך לא אמורה לך להיות בעיה לגדל גם באיזורים בעלי סגנון חיים שונה משלך. מתוך נסיון.

מצטרפת לתהייה לגבי נושא החינוך. כמו כן יש לקחת בחשבון גם את העבודה של בת הזוג, מעגלים חברתיים שלך ושלה, עזרה מההורים עם הילדים.

לא רופא, באמצע שנות ה40 שלי. בערך בגילך החלטתי להיות ראש לשועלים, ולא זנב לאריות.
כלכלית / מקצועית / פרסטיז'ה זו הייתה לקיחת צעד לאחור.
נהניתי מהחיים, והייתה לי שלוות נפש, אבל בני מחזורי התקדמו הרבה יותר ממני. לקח הרבה זמן ללמוד להסתפק במה שיש ושבחרתי שהאפשרויות העומדות בפניי מצומצמות.
פסיכולוגית קשה להתמודד עם תחושת החמצה, לי לקח הרבה זמן . אם אתה יודע שתהיה מפוספס, עדיף במרכז.

שאלה (בכנות, למרות שיכולה להישמע מיתממת) - אתה לא חושב שבמקצוע שלך יהיה לך יותר אימפקט על המטופלים דווקא במקום חלש יותר?

לא רופא, באמצע שנות ה40 שלי. בערך בגילך החלטתי להיות ראש לשועלים, ולא זנב לאריות.
כלכלית / מקצועית / פרסטיז'ה זו הייתה לקיחת צעד לאחור.
נהניתי מהחיים, והייתה לי שלוות נפש, אבל בני מחזורי התקדמו הרבה יותר ממני. לקח הרבה זמן ללמוד להסתפק במה שיש ושבחרתי שהאפשרויות העומדות בפניי מצומצמות.
פסיכולוגית קשה להתמודד עם תחושת החמצה, לי לקח הרבה זמן . אם אתה יודע שתהיה מפוספס, עדיף במרכז.
הקטע הוא שדווקא בפריפריה, אוכל להגיע לעמדת ניהול יחידה או מחלקה יותר בקלות, ודי מהר.
בהפוך על הפוך..

אגב, אם מדברים רק כסף, הכי משתלם לצאת לפרטי, ולא להמשיך לתפקיד ניהולי בציבורי בכלל..
שזה אפשרי מכל מקום התמחות.

מנקודת מבטי כפציינטית פוטנציאלית (לא בדרום, בפריפריה) - כמה עצוב לשמוע מרופא כבר בתחילת דרכו שזאת תפיסת עולמו.
והבעל שלי לא מבין למה אני חושדת ברופאים כל הזמן :roll:

מנקודת מבטי כפציינטית פוטנציאלית (לא בדרום, בפריפריה) - כמה עצוב לשמוע מרופא כבר בתחילת דרכו שזאת תפיסת עולמו.
לפחות עד לפני כמה שנים, המדינה השקיעה הון כדי לפתות מתמחי רפואה לעבוד בפריפריה.
מה שנכתב כאן משקף את המצב הכללי (שלא לדבר על הפער ברמת בתי החולים בין האזורים השונים).

בנוסף לכל הדברים שהועלו, מאוד תלוי איפה מתקבלים להתמחות. במידה ושתי האפשוריות פתוחות בפניך אז תלוי גם עם איזו מחלקה יש חיבור טוב יותר, בטח אם אתה מעוניין להישאר שם מעבר להתמחות (כמו שנשמע ממה שכתבת).

מה הכוונה?
אני לא שואף להיות שועל, אם זה מה שהבנת.
יותר תיארתי מצב נתון.
כמו שענה לך גרהם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ בחירת מקום ומסלול לימודים - תואר ראשון (ושני?) התפתחות אישית 8
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
ה בחירת בנק וכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
א בחירת מסלול השקעה לs&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O בחירת סוכן פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל בחירת דירה בפרוייקט מחיר למשתכן נדל"ן 6
F בחירת קרן עוקבת זרה מגודרת/חשופת מט״ח שוק ההון 2
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
ישראלי מצוי בחירת ביטח בריאות - אחד עם הצרת בריאות והשני ללא הצהרה אוף טופיק 0
א התייעצות בחירת בית השקעות ישיר או דרך יועצים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J בחירת מסלול פאסיבי - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים

Back
למעלה