• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בחירת דירה

• פותח הנושא פותח הנושא an5ta5a
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

an5ta5a

משתמש סולידי
דירוג
12
יש לי אפשרות לרכוש אחת מבין שני דירות,

הראשונה:

יתרונות:

דירה שעברה הסבה מ5 ל4 חדרים(הגדלת החדר שינה הראשי על חשבון חדר משני) , מטבח איכותי, תכנון נורמלי, מחסן
אזור שנחשב איכותי ושקט בעיר שלי, הדירה דיי מרווחת, הדירה נמכרת במחיר יותר נמוך מדירות זהות (שלא עברו שום הסבת חדרים) באזור
, כל האזור נחשב ליקר (כל הדירות בכל הבניינים נמכרים במחיר זהה ויקר יותר משאר העיר)

חסרונות:
ההסבה של הדירה הופכת אותה לדירה שקשה למכור במידה והיא לא תתאים לי, האזור יחסית לא מוכר לי, הדירה והבניין מרגישים ישנים
(אסלות מונובלוק,תריסים ידניים , לובי דיי פשוט ,אינטרקום שלא עובד,דלת כניסה מיושנת) , קיר הסלון משותף עם קיר הסלון של השכנים, ובין המרפסות יש קיר הפרדה

כמו כן נודע לי שהיה בדירה ליקוי איטום בשנה האחרונה ובוצע תיקון
ולא ברור אם התיקון יחזיק בחורף הבא

הדירה השניה:

יתרונות:

קומה סופר גבוהה עם נוף פתוח שלא יחסם ,דירת 4 חדרים רגילה (ככה שיותר קל למכור) ,מרפסת גדולה
הלובי מרגיש חדש, והדירה מרגישה מודרנית (אסלות תלויות, תריסים חשמלים,נקודת מים במרפסת,דלת יפה בכניסה לבית
אינטרקום מצלמה שעובד...), האזור של הדירה מוכר לי ואני רגיל ללכת בו, אין קירות משותפים עם השכנים

חסרונות:
הדירה נמצאת במגדל של 20 קומות שצמוד לעוד כמה מגדלים כאלו ובכל מגדל יש חנויות בקומת הקרקע
ליד הבניין נמצאים בניינים ישנים שעלות הדירות בהם זולה יותר מהדירה הזו (ככה שיש אוכלוסייה פחות חזקה שמה)
הממד נמצא בכיוון שממנו באים טילים,
הדירה עוצבה בצורה לא יפה על ידי הבעלים (הנמכות גבס, תקרה לא לבנה ,טפטים , מטבח עם שיש לא יפה)
כדאי לבטל את העיצובים הקיימים אני צריך להשקיע כ40 אלף שקל
כמו כן התכנון האדריכלי של הדירה קצת לא רגיל (המטבח צמוד לקיר הטלוויזיה)

יש הבדל של בערך 170 אלף שקל בין הדירות (הראשונה יותר יקרה)
הדירה השניה חדשה ב4 שנים מהדירה הראשונה

מטרת הרכישה היא מגורים ולא השקעה
באיזה דירה הייתם בוחרים ?

נערך לאחרונה ב:
הממד נמצא בכיוון שממנו באים טילים
לא להאמין מהם השיקולים היום...

ומעבר לזה -
1. כיווני אוויר, אור ושמש יכול להיות פרמטר להשוואה בין הדירות
2. האם אתה מחפש דירה מוכנה לכניסה לטעמך - לא הכי ברור עד כמה זה מהותי
3. בניין לא גדול ומוזנח - יהיה קשה לגייס את בעלי הדירות להשקיע בנראות. אחרת זה כבר היה קורה. אתה יכול להניח שזה לא ישתפר אלא אם בא לך לעשות זאת לבד.

אני הייתי מעדיפה את הדירה הראשונה כי כתבת
שהאזור איכותי ושקט. זה קריטי, את זה לא ניתן לשפץ לפי הטעם.

מה נחשב לכיוון אוויר טוב וממה כדאי להימנע ?

יש לך ילדים? אם כן, בית הספר שמשוייך לכל שכונה עשוי להוות שיקול מרכזי.
אני הייתי נוטה ללכת על הדירה השניה (במידה והשכונות נחשבות כשוות ערך באיכותן) - גם דירה יותר חדשה, יותר מודרנית בגימור, קומה גבוהה ובלי העניין של 5 חדרים שנהפכו לארבעה. הוצאה של 40 אלף ש"ח כדי לתקן את מה שמפריע לך זה לא עלות גבוהה (יתכן שאתה אופטימי מדי וזה יעלה בפועל יותר).

ליד הבניין נמצאים בניינים ישנים שעלות הדירות בהם זולה יותר מהדירה הזו (ככה שיש אוכלוסייה פחות חזקה שמה)
מה זה משנה מי גר ליד? כל עוד זה לא שכונה של עבריינים, למה זה צריך להפריע?

זה לא מפריע אבל אני מנסה לחזות בעיות עתידיות מבחינת רעש וכו...

הדירה הראשונה פונה לחזית של רחוב פנימי, כלומר אין כביש ראשי , כל הבניינים ליד הם בגובה של 14 קומות ועוד כמה בניינים נמוכים יותר (9 קומות)

הדירה השניה נמצאת בבניין עם חנויות בקומת קרקע כביש ראשי ליד (בתוך עיר) אבל הדירה פונה לצד העורפי ככה שלא שומעים את המכוניות, מימין ומשמאל לבניין יש
בניינים של 20 קומות

מה מניסיון הקוראים יותר שקט ? (אני ראיתי את שני הדירות באמצע היום ולא שמעתי רעש חריג)

מה מניסיון הקוראים יותר שקט ?
הבן שלי גר בקומה 12 בדירה מול הכביש הראשי. מהקומה הזאת לא שומעים כמעט שום דבר בצורה חזקה (למעט צפירות אמבולנס) גם במרפסת, כך שאני מניחה שאם מדובר על קומה גבוהה מזאת - רעש מהרחוב הוא לא מה שיפריע לך.

הבן שלי גר בקומה 12 בדירה מול הכביש הראשי. מהקומה הזאת לא שומעים כמעט שום דבר בצורה חזקה (למעט צפירות אמבולנס) גם במרפסת, כך שאני מניחה שאם מדובר על קומה גבוהה מזאת - רעש מהרחוב הוא לא מה שיפריע לך.
הייתי בדירה של חברים במידטאון, הכל שאלה כמה הכביש ראשי. אצלם גם בקומה גבוהה (לא זוכר כמה אבל יותר מ-12) יש ככ הרבה רעש גם בלילה שלא כיף לשבת במרפסת.

הדירה הספציפית שאני שוקל היא עורפית כלומר מהצד שלא פונה אל הכביש

האם ישנה בעיה מיוחדת בקנית דירה שעברה הסבה על ידי ביטול חדר אחד להגדלת שטח אחר בדירה ?
האם הייתם קונים דירה שנודע לכם שהייתה בה בעיית איטום שתוקנה ?

הוצאה של 40 אלף ש"ח כדי לתקן את מה שמפריע לך זה לא עלות גבוהה (יתכן שאתה אופטימי מדי וזה יעלה בפועל יותר).

מחזקת. בהנחה ואין בעיות מבניות, לשנות/לשפר עיצוב אפילו ב40 אלף זה "לא נורא" ביחס לעלות הדירה. וגם זה משהו שחלקו אפשר לעשות בשלבים/חלקים. (תתייעץ עם מעצב פנים/מלביש בתים טוב, תופתע מכמה פתרונות יצירתיים במעט כסף יש כדי לשנות עיצוב)

הדירה הראשונה נשמע שיכול להיות בעיות שהן יותר מבניות או בלאי.
בעיות איטום זה בכלל נאחס - במיוחד שלא אמרו לך מה עשו שם כדי לטפל בזה ואיפה/מה הייתה הבעיה. בכללי בשביל לאטום מחדש צריך פחות או יותר להרים את הרצפה כי האיטום נמצא שם (אלא אם הבעיה הייתה מאוד מאוד נקודתית), יש פתרונות זמניים יחסית של לחדש רובה שזה לטווח של אולי כמה שנים במקרה הטוב.

כמובן זה רק נקודות לשיקולך.

האם היית סומך על אחריות שנתן מי שביצע את האיטום ? (מדובר בקיר חיצוני ולא שכן ממה שנאמר לי)
הדירה עצמה דיי מושקעת ולא מצריכה שינוי עיצובי,אבל כמו שרשמתי יקרה יותר מהדירה הקטנה אך נמצאת באזור שנחשב טוב לעיר שלי בהשוואה לדירה השניה

אישית לא הייתי מתלהב לקנות במגדל. מניח שדמי ועד הבית גבוהים הרבה יותר ויש יותר סיכוי שהוא יהפוך לסלאמס.

יש לי אפשרות לרכוש אחת מבין שני דירות,

הראשונה:

יתרונות:

דירה שעברה הסבה מ5 ל4 חדרים(הגדלת החדר שינה הראשי על חשבון חדר משני) , מטבח איכותי, תכנון נורמלי, מחסן
אזור שנחשב איכותי ושקט בעיר שלי, הדירה דיי מרווחת, הדירה נמכרת במחיר יותר נמוך מדירות זהות (שלא עברו שום הסבת חדרים) באזור
, כל האזור נחשב ליקר (כל הדירות בכל הבניינים נמכרים במחיר זהה ויקר יותר משאר העיר)

חסרונות:
ההסבה של הדירה הופכת אותה לדירה שקשה למכור במידה והיא לא תתאים לי, האזור יחסית לא מוכר לי, הדירה והבניין מרגישים ישנים
(אסלות מונובלוק,תריסים ידניים , לובי דיי פשוט ,אינטרקום שלא עובד,דלת כניסה מיושנת) , קיר הסלון משותף עם קיר הסלון של השכנים, ובין המרפסות יש קיר הפרדה

כמו כן נודע לי שהיה בדירה ליקוי איטום בשנה האחרונה ובוצע תיקון
ולא ברור אם התיקון יחזיק בחורף הבא

הדירה השניה:

יתרונות:

קומה סופר גבוהה עם נוף פתוח שלא יחסם ,דירת 4 חדרים רגילה (ככה שיותר קל למכור) ,מרפסת גדולה
הלובי מרגיש חדש, והדירה מרגישה מודרנית (אסלות תלויות, תריסים חשמלים,נקודת מים במרפסת,דלת יפה בכניסה לבית
אינטרקום מצלמה שעובד...), האזור של הדירה מוכר לי ואני רגיל ללכת בו, אין קירות משותפים עם השכנים

חסרונות:
הדירה נמצאת במגדל של 20 קומות שצמוד לעוד כמה מגדלים כאלו ובכל מגדל יש חנויות בקומת הקרקע
הממד נמצא בכיוון שממנו באים טילים,
הדירה עוצבה בצורה לא יפה על ידי הבעלים (הנמכות גבס, תקרה לא לבנה ,טפטים , מטבח עם שיש לא יפה)
כדאי לבטל את העיצובים הקיימים אני צריך להשקיע כ40 אלף שקל
כמו כן התכנון האדריכלי של הדירה קצת לא רגיל (המטבח צמוד לקיר הטלוויזיה)

יש הבדל של בערך 170 אלף שקל בין הדירות (הראשונה יותר יקרה)
הדירה השניה חדשה ב4 שנים מהדירה הראשונה

מטרת הרכישה היא מגורים ולא השקעה
באיזה דירה הייתם בוחרים ?
לא משנה מטרת הרכישה, לעולם רכישת דירה צריכה להמדד בפרמטרים כלכליים. אתה שואל לצערי שאלות לא נכונות ונופל בפח המכונה "דירת מגורים", הגדרה המלבינה כביכול עיסקה גרועה במעטה מנומק. תעשה מחקר שוק, תבין מחיר למטר, תפתח קצת תפיסה השוואתית כמו שהיית כנראה עושה לרכישת מקרר או רכב, באופן כזה שהעיסקה הגדולה בחייך תעשה מתוך מחשבה.

אישית לא הייתי מתלהב לקנות במגדל. מניח שדמי ועד הבית גבוהים הרבה יותר ויש יותר סיכוי שהוא יהפוך לסלאמס.

הדירה הראשונה בבניין של 14 קומות השניה 20 קומות, ככה ששניהם סוג של מגדלים, אני גם מחפש קומה גבוהה (מעל 5) בכל מקרה

לא משנה מטרת הרכישה, לעולם רכישת דירה צריכה להמדד בפרמטרים כלכליים. אתה שואל לצערי שאלות לא נכונות ונופל בפח המכונה "דירת מגורים", הגדרה המלבינה כביכול עיסקה גרועה במעטה מנומק. תעשה מחקר שוק, תבין מחיר למטר, תפתח קצת תפיסה השוואתית כמו שהיית כנראה עושה לרכישת מקרר או רכב, באופן כזה שהעיסקה הגדולה בחייך תעשה מתוך מחשבה.

מה שאני עושה זו בדיוק ההשוואה, כי יש לי כסף לקנות את שני הדירות ומה שנשאר זה להחליט מה מהם תהיה יותר טובה לפי הפרמטרים הייחודיים של הדירות האלו
במה את חושבת שאני טועה ?

מה שאני עושה זו בדיוק ההשוואה, כי יש לי כסף לקנות את שני הדירות ומה שנשאר זה להחליט מה מהם תהיה יותר טובה לפי הפרמטרים הייחודיים של הדירות האלו
במה את חושבת שאני טועה ?
לא אתה עושה השוואת חשקים:-) כמו: "אזור שנחשב איכותי ושקט בעיר שלי", לא השוואה של נתונים כלכלים כמו מחיר למטר בשני האיזורים וכיצד הם מתייחסים לשוק, נתוני הגירה, אולי באיזור הישן ישנן תוכניות שיציפו ערך עוד מספר שנים ובאיזור המגניב יותר "לא נשאר בשר על העצם"?

דירת מגורים כשמה כן היא, צריכים לגור בה. אם האיזור ,האוכלוסיה ,בתי הספר, השירותים הצבוריים בה דפוקים לא יעזור איזה אקסל כלכלי תבצע זה לא יעשה אותך מאושר מקסימום קצת יותר עשיר. סביבת מגורים היא מרכיב עיקרי בחיים שלך וחיים אותם פעם אחת, לא תוכל לחזור לחיות אותם עוד פעם עם הכסף שחסכת.

הדירה והבניין מרגישים ישנים
יש הבדל בין מרגישים ישנים ללא מתוחזקים. בכמה מהמקומות הכי יקרים באיזור המרכז ישנם בניינים שמתוך כוונת מכוון לא מרגישים חדשים ונוצצים ולו רק בגלל שזה מסננת על אוכלסיה ישראלית שמחפשת את הנוצץ.

אם הבניין מתוחזק, בניין שמרגיש ישן הוא בעל יתרון בעיניי.

דירת מגורים כשמה כן היא, צריכים לגור בה. אם האיזור ,האוכלוסיה ,בתי הספר, השירותים הצבוריים בה דפוקים לא יעזור איזה אקסל כלכלי תבצע זה לא יעשה אותך מאושר מקסימום קצת יותר עשיר. סביבת מגורים היא מרכיב עיקרי בחיים שלך וחיים אותם פעם אחת, לא תוכל לחזור לחיות אותם עוד פעם עם הכסף שחסכת.

יש הבדל בין מרגישים ישנים ללא מתוחזקים. בכמה מהמקומות הכי יקרים באיזור המרכז ישנם בניינים שמתוך כוונת מכוון לא מרגישים חדשים ונוצצים ולו רק בגלל שזה מסננת על אוכלסיה ישראלית שמחפשת את הנוצץ.

אם הבניין מתוחזק, בניין שמרגיש ישן הוא בעל יתרון בעיניי.
פורום הסולידית הוא פורום כלכלי ולכן זה יותר מלגיטימי לקיים שיח כלכלי מעבר לשיח אמורפי על אושר ותפיסת הדירה למגורים, כמוצר צריכה ענק!

דירה היא לרוב השקעה הכי משמעותית בפרוטופוליו של
הישראלי הממוצע, אז רצוי לעשות אותה בראיה כלכלית רחבה ולא בראיה של כבש.
אם החשיבה היא רק למקסם רמת חיים וחשקים אין צורך כלכלי לקנות, ניתן לשכור.

כמוצר צריכה ענק!
דירה היא לרוב השקעה הכי משמעותית בפרוטופוליו של
הישראלי הממוצע,
תחליטי, זה מוצר צריכה או השקעה. כי אם זה מוצר צריכה ועוד ענק כפי שכתבת, הוא קודם כל צריך להתאים לך, את צורכת אותו. כמו שלא תקני אוכל רעיל פג תוקף רק בגלל שהוא זול וזה מאוד כלכלי.

אם זה השקעה את יכולה לקנות פחון בשכונת פשע שמיועדת לפינוי בינוי בעוד 20 שנה ולעשות טבלת יאוש.

כסף או "כלכלה" הוא אמצעי, לא מטרה.

אם החשיבה היא רק למקסם רמת חיים וחשקים אין צורך כלכלי לקנות, ניתן לשכור.
לא הבנתי את המשפט הזה. איך מקסום רמת חיים וחשקים קשור בהכרח לקניה או השכרה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
ל בחירת דירה בפרוייקט מחיר למשתכן נדל"ן 6
M בחירת דירה נדל"ן 28
D בחירת דירה מקבלן - נעזרים באנשי מקצוע? נדל"ן 3
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 22
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 1
N התייעצות :בחירת גודל דירה להשקעה במחיר למשתכן נדל"ן 26
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
ה בחירת בנק וכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1
א בחירת מסלול השקעה לs&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2