auto_trader
משתמש רגיל
- דירוג
- 53
אני ממש לפני הגשת הצעת רכישה לדירה שאני מאוד מעוניין בה. עם זאת, היות והיו רטיבויות משמעותיות בעבר, מאוד חשוב לי לבצע בדק בית יסודי. בנוסף, קיבלתי עצה לבצע את הבדיקה לפני הגשת הצעת המחיר -- מהטעם שלאחר קיבוע מחיר / מועד פינוי והתחלת תהליך טיוטות, יהיה קשה מאוד לשנות את המחיר גם לאחר דוח בדק בית שמצא ליקויים משמעותיים. כמובן שמבחינתי יש הפסד פוטנציאלי של כסף וזמן לבצע בדק בדירה שאני עוד לא בתהליך חוזי עליה. מצד שני, אין לי בעיה להוציא את הסכום הזה היות והוא שבריר אחוז מהמחיר, השאלה היא האם זה נכון וכדאי?
חשוב לציין שהדירה היא דרך תיווך בלעדי, ואני נמצא בקשר רצוף עם המתווך והבעלים, שנראים לי כמו אנשים הגונים וישרים. המתווך עצמו תומך בביצוע בדק לפני הגשת הצעה מאותה סיבה שפירטתי לעיל. בנוסף, לנכס הוגשו בחודש האחרון 2-3 הצעות נמוכות ב-7%-10% ממחיר השיווק שלא התקבלו, ולפי הבנתי הגיעו דרך קונים שהפגינו פחות רצינות (הכל מפי המתווך).
חשוב לציין שהדירה היא דרך תיווך בלעדי, ואני נמצא בקשר רצוף עם המתווך והבעלים, שנראים לי כמו אנשים הגונים וישרים. המתווך עצמו תומך בביצוע בדק לפני הגשת הצעה מאותה סיבה שפירטתי לעיל. בנוסף, לנכס הוגשו בחודש האחרון 2-3 הצעות נמוכות ב-7%-10% ממחיר השיווק שלא התקבלו, ולפי הבנתי הגיעו דרך קונים שהפגינו פחות רצינות (הכל מפי המתווך).