• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

באיזה מקרים קרן כספית תרד?

מי שקנה ב-5/3/2020 קרן כספית ב-100 ש"ח מצא את עצמו אחרי שבועיים עם בערך 99.2 ש"ח. זה הפסד.
בוא ידידי, אם משעמם לך בחיים אני לא הכתובת.
אם כספית מסוכן לך מדי תקנה פק"מ.
פרשתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הריבית הנומינלית לא מעניינת, אך ורק הריאלית.
ומשכך, גם פקדונות וגם קרן כספית נותנות תשואה שלילית.
לכן הם לא מתאימות לטווח בינוני/ארוך או לסכומים גדולים.
אז מה צריכה להיות קרן החירום שלנו?

אז מה צריכה להיות קרן החירום שלנו?
יש מחיר לנוחות ולזמינות הכסף.
אפשר גם קרמבולה או מקביליהם בבנקים אחרים, אבל שים לב לכל תנאי הפיקדון כדי לדעת אם אכן מתאים לצרכיך.

מסקנת הציבור פה, הוא שבקרן כספית ללא קונצרני כמו זו של "אלטשולר ללא קונצרני" אין את הסיכון מנפיק מכיון שסביר להניח שהמדינה לא תפשוט את הרגל וכן הבנקים וא"כ זה שווה ערך להשקעה בפקדון...
ואכן כבר הזהירו בביזפורטל בעניין זה ובעיקר בגלל הני"ע הסחיר שהמח"מ שלו לשנה וזה גורם עיוותים בשוק של עודף ביקוש של קרנות הכספיות.... וביום פקודה יכול להיות שם ירידת ערך משמעותית.. וא"כ זאת פצצה מתקתקת כמו שהגדירו שם בכותרת, ואין להשוות לפקדונות כלל. וכו'...
https://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/831142
הציבור תמים דעים שבמקרה שיש רק השקעה בפקדונות ג'מבו ובמק"מ אז אין סיכון וזה כמו פקדונות, אני מבין זאת רמת העיקרון אך -
מה לעשות שבקרן עצמו של אלטשולר שחם היה תשואה שלילית 4 שנים בין 2015 - 2019 של 0.3%???? וכן בין ה 01/01/2021 - 01/08/22: שנה ו8 חודשים הפסד כנ"ל??? איך אתם מסבירים זאת הרי ההגיון אומר שלא יכול להיות הפסד? איך קרה שקרן שמשקיעה בנכסים חסרי סיכון קרה לה תשואה שלילית למשך זמן כה ארוך, הרי החוק מחייב אותה שהממוצע מח"מ שלה יהיה 90 יום א"כ המקסימום תשואה שלילית שניתן להיות הוא 90 יום הלא כך?

לינק(ניתן להיכנס למערכת גרפים מתקדמת)

אם הסיבה היא דמי ניהול שעברו את התשואה: 1. מ04/22 עד 08/22 הריבית עלתה מ0.10% עד 1.25% וא"כ למה בזמן זה לא היה תשואה חיובית בקרן? 2 שאלה תיאוריטית איך בית ההשקעות לא הוריד את הדמי ניהול הרי הציבור לא יכנס לקרן שמפסידה בשיטתיות שכזו שגובה דמי ניהול גבוהים יותר מהתשואה שהיא מתיימרת להשיא?.

נ.ב: שאלתי היא בעיקר בשביל הפחדנים, השמרנים: שמעולם לא קנו מניות ולא מתכננים לקנות אבל אני בזמן האחרון אמרתי להם שקרן כספית ובפרט "א"ש ללא קונצרני" ודומיה אין סיכון וכך אומר גם אבנר סטפק ועוד כמה..... השאלה אם זה נכון???????? הרי הוכח שלא והפחדנים ימשיכו לפחד? או שתסבירו לי אחרת.

תודה רבה

איך אתם מסבירים זאת הרי ההגיון אומר שלא יכול להיות הפסד? איך קרה שקרן שמשקיעה בנכסים חסרי סיכון קרה לה תשואה שלילית למשך זמן כה ארוך, הרי החוק מחייב אותה שהממוצע מח"מ שלה יהיה 90 יום א"כ המקסימום תשואה שלילית שניתן להיות הוא 90 יום הלא כך?

במקרה כזה כדאי לחפור בתשקיף ובדוחות השנתיים שנמצאים באתר הבורסה.
במקרה שלך:

ואכן מצאתי שם בתשקיף:
שם הקרן:עד ליום 01/10/2022 היה שם הקרן: "אלטשולר שחם כספים תרומה למען הקהילה"; החל מיום02/10/2022 שם הקרן הינו: "אלטשולר שחם כספית ללא קונצרני".

זאת אומרת שלא רק שהמיתוג של "ללא קונצרני" הוא חדש, אלא שלפני זה הקרן פשוט חילקה את הכסף שלה כתרומות (וגם תוכל למצוא בתשקיף כמה ולמי)

שאלתי היא בעיקר בשביל הפחדנים, השמרנים: שמעולם לא קנו מניות ולא מתכננים לקנות אבל אני בזמן האחרון אמרתי להם שקרן כספית ובפרט "א"ש ללא קונצרני" ודומיה אין סיכון וכך אומר גם אבנר סטפק ועוד כמה..... השאלה אם זה נכון???????? הרי הוכח שלא והפחדנים ימשיכו לפחד? או שתסבירו לי אחרת
בשביל פחדן קיצוני שאינו מבין בפיננסים הייתי קונה מק"מ לפדיון.
אבל שיהיה בהצלחה להסביר לאחד כזה למה מישהו שיש לו מדפסת של שקלים ירצה לקחת ממנו הלוואה בריבית.

במקרה כזה כדאי לחפור בתשקיף ובדוחות השנתיים שנמצאים באתר הבורסה.
במקרה שלך:

ואכן מצאתי שם בתשקיף:
שם הקרן:עד ליום 01/10/2022 היה שם הקרן: "אלטשולר שחם כספים תרומה למען הקהילה"; החל מיום02/10/2022 שם הקרן הינו: "אלטשולר שחם כספית ללא קונצרני".

זאת אומרת שלא רק שהמיתוג של "ללא קונצרני" הוא חדש, אלא שלפני זה הקרן פשוט חילקה את הכסף שלה כתרומות (וגם תוכל למצוא בתשקיף כמה ולמי)
מה התכוונת בתשובתך שזה קרן ללא מטרת רווח?
אם כן אז שים לב:
שהם ממשיכים עד היום לתרום למען הקהילה, התרומות המשיכו גם ב-2024. חוצמזה: הם מבהירים שם שהם תורמים את הדמי ניהול לעמותות.... וזה כנ"ל ממשיך עד היום

אני יכול לנסות לתת פרשנות: שעד 2022 שהקרן לא היית רווחית כ"כ אז הגדירה את עצמה כתרומה כדי לפתות משקיעים שאולי יקבלו מזה הטבות מס וכו'(?? :roll: :roll: )אך לאחר מכן שיכלה להרוויח כראוי אז שינתה את שמה???

מה לעשות שבקרן עצמו של אלטשולר שחם היה תשואה שלילית 4 שנים בין 2015 - 2019 של 0.3%???? וכן בין ה 01/01/2021 - 01/08/22: שנה ו8 חודשים הפסד כנ"ל??? איך אתם מסבירים זאת הרי ההגיון אומר שלא יכול להיות הפסד?
על שאלה זו קיבלתי הסבר
1. שזה לא הייה קרן רווחית רק קרן למטרות צדקה ותרומות לנזקקים? ושאלתי על כך למעלה
2. בגלל התשואה הנמוכה של המק"מים והפקדונות ג'מבו של הכספית ועם דמי ניהול של 0.12 זה מה שגרם להפסד, אך לא מובן כי עדיין הרווח של המק"מ והפקדנות ג'מבו אמור להיות יותר גבוהה מ0.12% וא"כ למה הייתה ירידה בתשואה של 4 שנים

מה אנחנו מפספסים פה, זה קריטי, כי מרגיש לי שהציבור נוהר באמונה עיוורת אחר הכספיות, וכל הסלבים מצהירים שזה ללא סיכון(כולל הסולידית, כן....)וכו' והנה תשואה שלילית של 4 שנים??????, למה שתרחיש כזה לא יחזור

נערך לאחרונה ב:
על שאלה זו קיבלתי הסבר
1. שזה לא הייה קרן רווחית רק קרן למטרות צדקה ותרומות לנזקקים? ושאלתי על כך למעלה
2. בגלל התשואה הנמוכה של המק"מים והפקדונות ג'מבו של הכספית ועם דמי ניהול של 0.12 זה מה שגרם להפסד, אך לא מובן כי עדיין הרווח של המק"מ והפקדנות ג'מבו אמור להיות יותר גבוהה מ0.12% וא"כ למה הייתה ירידה בתשואה של 4 שנים

מה אנחנו מפספסים פה, זה קריטי, כי מרגיש לי שהציבור נוהר באמונה עיוורת אחר הכספיות, וכל הסלבים מצהירים שזה ללא סיכון(כולל הסולידית, כן....)וכו' והנה תשואה שלילית של 4 שנים??????, למה שתרחיש כזה לא יחזור
כקורא מאוד קשה לקרוא את דבריך עם כל האפקטים. ההדגשות, הקווים, שינוי צבעיים... בחיאת. קרן כספית עסקיננו. חדל דרמה.
*הכותב סובל מקשיי ראייה

כקורא מאוד קשה לקרוא את דבריך עם כל האפקטים. ההדגשות, הקווים, שינוי צבעיים... בחיאת. קרן כספית עסקיננו. חדל דרמה.
*הכותב סובל מקשיי ראייה
איתך בראש אך אני שואל לאנשים סולדי סיכון שרוצים נזילות וכו'. לא חברים בפורום הסולידית נא אנא להתייחס גם אליהם ברצינות, הם גם בנ"א.

אשמח שמישהו יענה לי בעומק העניין תודה

איתך בראש אך אני שואל לאנשים סולדי סיכון שרוצים נזילות וכו'. לא חברים בפורום הסולידית נא אנא להתייחס גם אליהם ברצינות, הם גם בנ"א.
כאמור, מתקשה לקרוא את מה שכתבת עקב קשיי ראייה (עיוור צבעים).

משקיע בלב שקט מאוד כסף של הורי (מעוטי יכולת) בקרן כספית. הם סולדי סיכון.

לא הייתה כוונה חלילה לזלזל בתוכן אלא בבומבסטיות. מתנצל, לא הייתה כוונה לפגוע בכל אופן.

יש מאמר מצויין (כמדומני של בעלת הבית) על סיכון - סיכון באי השקעה. מבטיח מחר כשאהיה במחשב לחפש לך אותו כמתנת פיוס :)

בקצרה: גם לבחור במזומן זו השקעה, השקעה די נוראית. עצם ההחלטה לא להשקיע היא החלטה להשקיע במזומן.

כאמור, מתקשה לקרוא את מה שכתבת עקב קשיי ראייה (עיוור צבעים).

משקיע בלב שקט מאוד כסף של הורי (מעוטי יכולת) בקרן כספית. הם סולדי סיכון.

לא הייתה כוונה חלילה לזלזל בתוכן אלא בבומבסטיות. מתנצל, לא הייתה כוונה לפגוע בכל אופן.

יש מאמר מצויין (כמדומני של בעלת הבית) על סיכון - סיכון באי השקעה. מבטיח מחר כשאהיה במחשב לחפש לך אותו כמתנת פיוס :)

בקצרה: גם לבחור במזומן זו השקעה, השקעה די נוראית. עצם ההחלטה לא להשקיע היא החלטה להשקיע במזומן.
אנא תענו על שאלתי ישירות בבקשה בלי רעיונות מסביב.
תודה זה בנשמתי!!!

למה שתרחיש כזה לא יחזור
התרחיש בהחלט יכול לחזור אם הריבית תחזור להיות אפס.

עכשיו השאלה שלך, למה אנשים השקיעו בקרן אם דמי הניהול שלה היו יותר גבוהים מריבית בנק ישראל?
אפשר לחשוב על כל מני סיפורים, למשל:
1. הם היו לכודים במלכודת מס ולא רצו לעבור קרן.
2. הם חשבו שהריבית הולכת לעלות והעדיפו להחזיק את המוצר לפני שמחירו יקפוץ.
3. הם היו מחוייבים רגולטורית, למשל כסף בנאמנות אצל עו"ד מופקד בקרן כספית.
4. היה חשוב להם לתרום.
בטח יש עוד אפשרויות.

עכשיו השאלה שלך, למה אנשים השקיעו בקרן אם דמי הניהול שלה היו יותר גבוהים מריבית בנק ישראל?
מחדד שוב את שאלתי
הרי קרן כספית לא משקיעה בריבית בנק ישראל אלא במק"מ ובפקדונות האם בין שנת 2015 - 2019 הפקדונות והמק"מ נתנו פחות מ0.12%, שזה הדמי ניהול שהקרן גבתה כל השנים עד העלאה האחרונה ל0.19%??

להבנתי לא היה שום השפעה על מחזיקי הקרן מחמת התרומות.
זה סה"כ היה התחייבות של החברה לתת את רווחי ניהול הקרן - כתרומה. (דמי הניהול נתרמו לעמותות).
אאלט זה עדיין המצב שם, רק השם השתנה.

להבנתי לא היה שום השפעה על מחזיקי הקרן מחמת התרומות.
זה סה"כ היה התחייבות של החברה לתת את רווחי ניהול הקרן - כתרומה. (דמי הניהול נתרמו לעמותות).
אאלט זה עדיין המצב שם, רק השם השתנה.
זה מה שכתבתי לעיל.

תכל'ס אני לא קיבלתי תשובה, נו אולי ביום מן הימים מישהו ירפרף פה ויוכל לענות לי בעומק העניין.

תודה לכל העונים...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P תלוש משכורת לקרוב משפחה - באיזה מקרים? צרכנות פיננסית 7
נ באיזה מדדים ניתן לפזר שוק ההון 27
P באיזה בנקים אפשר לפתוח גישת "צפיה בלבד" עם שם משתמש נוסף? צרכנות פיננסית 8
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 5
ס עסקאות עם אח שלי באיזה דרך מומלצת נדל"ן 3
ptom באיזה שלב הסתעפתם לנדל"ן, ואיך? נדל"ן 24
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
G באיזה בית השקעה צריך ITIN למס אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
L באיזה קרן השתלמות לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
C באיזה תנאי שוק פק"מ נותן יותר ריבית מהתשואה של קרן כספית? שוק ההון 6
S משיכת כסף בנסיבות משמחות - באיזה צורה? צרכנות פיננסית 7
I איך אני יודע באיזה שלב הפינוי בינוי נמצא? נדל"ן 5
N באיזה אפיק סולידי אתם משתמשים בימים אלו? שוק ההון 17
ד התלבטות באיזה מסלול לעשות פירעון חלקי של המשכנתא נדל"ן 15
ranv באיזה ברוקר תנאי השורט short טובים? שוק ההון 7
מ באיזה בנק זר כדאי לפתוח חשבון? צרכנות פיננסית 2
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
Shnizelia באיזה תיק גב אתם משתמשים? פוסטים מאיכות נמוכה 12
D הגרלת דירה בהנחה - באיזה מקום פוטנציאל הרווח ממכירה הוא הגבוה ביותר? נדל"ן 17
I באיזה יום בחודש עדיף לרכוש מדדים בקרן ההשתלמות שלי? שוק ההון 8
P באיזה תמהיל משכנתא לבחור? דירת מחיר למשתכן בנתיבות נדל"ן 10
ג באיזה מטבע נקוב נכס הבסיס בקרן iShares MSCI ACWI UCITS ? שוק ההון 59
E באיזה גיל התחלתם להתעסק בשוק הון? שוק ההון 29
א באיזה מחיר ארכוש לי את המנייה שוק ההון 15
R באיזה מדדי מניות בעולם מושקעים כספים במסלול מניות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Meni3 באיזה נקודה בחיסכון כדאי לפתוח תיק השקעות שוק ההון 3
M באיזה אופן (מתי) נגבים דמי ניהול בקרנות מחקות? שוק ההון 2
T ביטוח מבנה על דירה - באיזה גובה ומה לכלול? צרכנות פיננסית 1
D באיזה פקודה אתם קונים את הETFים שלכם שוק ההון 80
L "לא קוראת עברית וחתמה על הלוואה" - באיזה בנק יש הלוואת עם 44% ריבית? אוף טופיק 18
liranviper מינוף לנדל"ן/מניות - באיזה מטבע? שוק ההון 51
S באיזה יחידות מחיר מוצגת מניה/מדד - שאלה בסיסית שוק ההון 5
Y איך אתם בוחרים באיזה נייר ערך להשקיע? שוק ההון 14
M באיזה פתרונות אתם משתמשים בעבודה לניהול פרויקט אוף טופיק 7
Y באיזה חשבון בנק מומלץ לפתוח לעצמאי? צרכנות פיננסית 11
ImCarryGG באיזה תואר אתם מחזיקים והאם אתם מתכננים לחזור לאקדמיה? התפתחות אישית 173
I חינוך פיננסי - באיזה גיל לקנות מניות ואיך צרכנות פיננסית 19
L מסחר אישי - באיזה בית השקעות אתם כרגע? צרכנות פיננסית 3
H linux באיזה הפצה אתם משתמשים? ואיזה פלטפורמה? אוף טופיק 181
א סקר: באיזה גיל אתם מתכננים לפרוש/באיזה גיל פרשתם ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
Saver שינוי מקום מגורים כאמצעי להגדלת חסכון - באיזה מחיר? יומני מסע אישיים 15
YuriFink דעתכם בהחלטה באיזה בית השקעות להתחיל. שוק ההון 1
Y באיזה גיל עזבתם.ן את הבית? אוף טופיק 49
G באיזה בנק היום ניתן לקבל חשבון ללא עמלות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
פ באיזה גיל אפשר לפתוח עוסק מורשה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
c881 לכו שימו אוהל באיזה פארק ל-5 שנים שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה