• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אתגרים 2020

יוסי מערוף

משתמש רגיל
דירוג
874
מקווה שהמיקום מתאים ושהנושא מתאים לאנשים. האם אתם מציבים לעצמכם אתגרים מיוחדים לקראת שנה חדשה?
אז אני לקראת 2020 ותינוק שנולד השנה עשיתי כל מיני בדיקות איפה אני יכול לחסוך יותר.

למרות שיש לי אקסל די מפורט ושאני יודע די בפירוט מהן ההוצאות שלי - אני כל הזמן בודק איפה ניתן לחסוך ולשפר.

בשנת 2019 עשינו מעבר משילוב של תשתית+ספק אינטרנט+קו טלפון ביתי+נטפליקס לטריפל של סלקום דרך מקום העבודה של אשתי. מעבר לשיפור בתכנים שיש לילדים והיכולת לראות שידורי ספורט (שזה בעיקר הדבר שהיה חסר בנטפליקס) חסכנו גם קצת יותר מ-60 ש"ח בחודש.
בנוסף, עברתי חברת סלולר והתאמתי את תוכניות הסלולר לצרכים שהשתנו (עברתי למקום עבודה קרוב יותר + אינטרנט במקום העבודה, כך שכבר זקוק לפחות גלישה בגלל שלא נוסע ברכבת ולא משתמש באינטרנט הסלולרי לצרכי עבודה)
בנקודה הזו חסכתי כ-40 ש"ח בחודש.

בנוסף, העברנו את הילדים למורה פרטי לנגינה צעיר ואנרגטי ממורה ותיקה וחסרת מוטיבציה. הילדים נהנים הרבה יותר ואנחנו משלמים גם 220 ש"ח פחות בחודש.

אנחנו משתתפים בפרויקט מקסים שמישהי בשכונה שלנו מנהלת בבית שלה - השאלת בגדי בית-ספר.
אתה מעביר חולצות בית הספר שקטנים על הילדים ושבמצב טוב - נקיים ומכובסים ומקבל חולצות במידה של הילדים שלך. מדובר בפרוייקט מאוד נחמד שאמנם לא חוסך הרבה כסף (300-200 ש"ח בשנה) אבל בעיקר משדר קיימות ואי בזבוז משאבים על זריקת בגדי בית ספר ורכישת חדשים כל שנה.

סה"כ בשנת 2019 הצלחתי לקזז בהוצאות כ-500 ש"ח בחודש מכל מיני מקומות לעומת 2018.

לקראת השנה החדשה היו לי 3 מטרות ראשוניות
1. הוזלת ביטוח הרכב
2. בחינה מחודשת של ביטוחי הבריאות והחיים
3. בחינה כדאיות מיחזור משכנתא

ביטוח הרכב שלנו גם ככה זול. הוא בהנחה בגלל מקום העבודה של אשתי. יש 2 סוכנויות שמתחרות בניהם.
עד היום אשתי טיפלה בנושא. השבוע לקחתי פיקוד וניהלתי מסע ומתן מול שני סוכני הביטוח ובמקביל קיבלתי הצעות מסוכנים נוספים. בסופו של דבר, בזכות המו"מ, הצלחתי להוזיל את ביטוח הרכב ב-500 ש"ח משנה שעברה.
350 ש"ח זול יותר מההצעה הראשונית (ו-800 ש"ח זול יותר מההצעה הזולה ביותר שקיבלתי מסוכנים אחרים)

ביטוחי בריאות - בדקתי בהר הביטוח וגיליתי שבשנת 2018 הוסיפו את כל המשפחה לביטוח הבריאות הקולקטיבי של המעסיק של אשתי. באמצע שנת 2019, הביטוח הורחב וכיום זהה לחלוטין ואף עולה על ביטוח הבריאות הפרטי שלנו וזול יותר. ביטול של הביטוח המיותר יחסוך לנו מאות שקלים נוספים.
ביטוחי חיים - החל מינואר 2020 יש הנחיה של הממונה על הביטוח להוריד את תעריפי ביטוח החיים. כל חברות הביטוח נערכות ומבצעות שינויי תעריפים. מדובר בעשרות אחוזי הנחה. מבדיקה של סוכן הביטוח שלי מדובר במקרה של אשתי ושלי על הוזלה של מעל 100 ש"ח בחודש!

בחנתי שוב את כדאיות המחזור של המשכנתא וגיליתי שמשתלם לי להשאיר את המשכנתא במתכונת שלה גם השנה. הריביות שיש לי מצויינות ולמרות שיש בחלק קטן של המשכנתא שיפור בריביות, עדיף לי להמתין ליוני 2020 לנקודת 5 שנים של החלק ואז הריבית תתעדכן אוטומטית לריבית נמוכה יותר ללא צורך בתשלום קנס.

הערכה ראשונית שלי שהצלחתי לחסוך רק מהדברים האלו בערך 500 ש"ח בחודש לעומת שנה שעברה.
זה אמנם כסף קטן (יחסית להוצאות על תינוק שנוסף ב-2019) אבל גם זה משהו :-)

מה איתכם? מציבים מטרות או שעושים הכל בשוטף?

כל הכבוד, ממש סולידי בלי להתכלב.
אם רק עורכים סקרי שוק אפשר לקבל מוצרים דומים או טובים יותר בפחות כסף.
חיסכון של 6K ש"ח בשנה לא הולך ברגל...

אמור לסיים בניה בעוד חודשיים שלושה - 10,000 שח בחודש על מפקח+מנהל אתר + 5,000 שכירות חודשי.

מעבר משילוב של תשתית+ספק אינטרנט+קו טלפון ביתי+נטפליקס לטריפל של סלקום
זה יצא זול יותר? ועוד כולל ערוצי ספורט, כנראה ממש הטבה בעבודה של אשתך. (אגב, מדוע יש לכם קו טלפון ביתי?)
כל הכבוד על החיסכון וההתייעלות, קודם כל זה מרשים ומראה שתמיד יש איך לקצץ בהוצאות, ובנוסף, תזדדקו לכל שקל עם התינוק שבדרך.
אישית, אני לא קורא לזה מטרה, אלא יותר יודע שבשלב מסוים ההוצאות ישתנו עקב סיבות כאלה ואחרות מסיבות של "מהלך החיים" ואני לוקח את זה בחשבון.
מבחינת התייעלות, הדבר שהכי זכור לי השנה זה שהקטנו החזרים להלוואה שלקחנו (לצורך דיור, לא משכנתא) וכעת ההחזר החודשי (ובתוכו החזרי הריבית) ירד מ-500 ל- 170 בערך.

זה יצא זול יותר? ועוד כולל ערוצי ספורט, כנראה ממש הטבה בעבודה של אשתך.
הופתעתי בעצמי, אבל כן.. יצא זול יותר ב-62 ש"ח לחודש. זו לא הטבה של מקום העבודה כמו כח צרכני של הועד במקום העבודה.
(אגב, מדוע יש לכם קו טלפון ביתי?)
יש לנו טלפון ביתי בגלל שאנחנו רוצים שיהיה לנו אפשרות לוודא שהילדים הגיעו מבי"ס.
תזדדקו לכל שקל עם התינוק שבדרך
נכון חלקית, הוא לא בדרך, אלא ממש נולד השנה :-) אבל זה ילד רביעי אז רוב ההוצאות כבר הוצאו בעבר. עכשיו זה בעיקר על חיתולים ומגבונים. בהמשך זה יהיה פעוטון וזה יהיה הכסף הגדול.

4 ילדים, רכב משפחתי + אופנוע.

יש מטרות ושנה חדשה מוסיפה מוטיווציה לעמוד בהם, שלי:
1. איך אני מגדיל את ההכנסה החודשית שלי?
2. איך אני מגדיל את החוב שלי?

-- עדכון --
פניתי גם לביטוח של המשכנתא. ביקשתי לקבל פרטים מלאים כי יש לי פגישה עם סוכן ביטוח ע"מ להוזיל עלויות.
אחרי שעתיים קיבלתי טלפון מיוזמתם ממנהל תיקי לקוחות שהוזיל לי את התשלום על הביטוח ב-25% לשנתיים הקרובות. (יצא זול יותר מההצעה הראשונית שקיבלתי מסוכן הביטוח שפניתי אליו)

כרגע אין לי ממש איפה לקצץ..
אני מוציא בחודש ממוצע 2000-2500 שקלים ויש לי רכב אז קשה לקצץ מעבר..
זה פשוט להחליט נגיד חודש שלם שלא לצאת לשום מקום ואז זה כבר המינימום..
רק מזון, רכב, קופת חולים, ביטוח.. עוד כמה בסיסיים..

חודשיים קודמים הצלחתי להגיע ל 1500+- כל חדוש
אבל החודש אני משלם על טסט אז אני מניח שיצא סביב 2500

נערך לאחרונה ב:
היעד בשנת 2020 הוא להגדיל את ההכנסה הפסיבית החודשית בסביבות 6,000 ש"ח נטו (מושפע בין היתר משערי החליפין),
בסביבות 4,000 ש"ח מרכישת נכסים נוספים ללא מימון בשלב זה (בשותפות),
ועוד 2,000 ש"ח בערך בזכות עדכון שכירויות בנכסים הקיימים.

לעלות דרגה בעבודה וכך להגדיל את ה Total compensation, ולהקדים עת הפרישה בכמה שנים.
למצוא השקעה ממוקדת תזרים שמצדיקה שימוש במינוף. ייתכן שנדל"ן

להפסיק להזניח את המעקב אחרי ההוצאות

נערך לאחרונה ב:
למורה פרטי לנגינה צעיר ואנרגטי ממורה ותיקה וחסרת מוטיבציה
+1, ענק...
350 ש"ח זול יותר מההצעה הראשונית (ו-800 ש"ח זול יותר מההצעה הזולה ביותר שקיבלתי מסוכנים אחרים)
השווית תפוחים לתפוחים? יש עניין סכום היקף צד ג'/היקף השתתפות עצמית/גרירה חלונות וכו'. איפה עשית בסוף? [שנדע איפה זול]
ביטוחי חיים - החל מינואר 2020 יש הנחיה של הממונה על הביטוח להוריד את תעריפי ביטוח החיים
בדקתי לפני שבוע הפניקס VS איי.איי ג'י. עם קצב הורדות המחירים של הנציגים, בסוף היו משלמים לי. ממש כמו בשוק התקשורת.
זה אמנם כסף קטן (יחסית להוצאות על תינוק שנוסף ב-2019) אבל גם זה משהו :)
עדיף שלך יהיה את זה לשרוף ולא לחיית הברזל. שאפו ובהצלחה!

השווית תפוחים לתפוחים? יש עניין סכום היקף צד ג'/היקף השתתפות עצמית/גרירה חלונות וכו'. איפה עשית בסוף? [שנדע איפה זול]
הביטוח הוא דרך סוכן שמטפל בעובדים של מקום העבודה של אשתי. יש להם תנאים טובים יותר. למשל השתתפות עצמית מופחתת, גרירה, שבר, צד ג' וכו'
בכל פרמטר התנאים יותר טובים והתשלום נמוך יותר.
תחשוב שלחברות הביטוח שווה לעשות את זה כי מדובר בארגון עם המון עובדים ומבוטחים דרכם מעל 30 אלף רכבים.
התנאים שאתה תקבל לא יהיו קרובים לצערי משום שאלו הטבות ייעודיות לעובדי התאגיד :-(

בדקתי לפני שבוע הפניקס VS איי.איי ג'י. עם קצב הורדות המחירים של הנציגים, בסוף היו משלמים לי. ממש כמו בשוק התקשורת.
בדקתי, והפער הוא די מינורי בתשלום החודשי לשנה הראשונה. מה שאמור לעניין אותך זה תשלום ממוצע בטווח הארוך ושם תראה פתאום פער רציני.
עדיף להתחיל לשלם עכשיו טיפה יותר ובממוצע לשלם פחות.

עדיף שלך יהיה את זה לשרוף ולא לחיית הברזל. שאפו ובהצלחה!
ברור. גם אם זה 50 ש"ח בחודש למשל. זה יכול להיות כסף קטן, אבל עדיף אצלי מאשר אצל איזה אוליגרך :-)

עדיף להתחיל לשלם עכשיו טיפה יותר ובממוצע לשלם פחות.
מסכים. אני יוצא מנק' הנחה שכל שנתיים תהייה עוד רפורמה שתוריד בעוד X ואז אנייד את זה כמו טלפון. בניגוד לעבר שהיית חושש לעבור.
מודע לעניין החיתום, מהמר שאני אכה את המדד :)
ברור. גם אם זה 50 ש"ח בחודש למשל. זה יכול להיות כסף קטן, אבל עדיף אצלי מאשר אצל איזה אוליגרך :)
או אפילו סתם אוליגרך לשעבר :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת מה הסיבה שהקרנות הכספיות הפסידו נומינלית במרץ 2020? שוק ההון 1
P קרנות כספיות - מה גרם לירידה ב-3/2020? שוק ההון 9
ס זוכי מחיר למשתכן הגרלה מס 2020 פסגת זאב פוסטים מאיכות נמוכה 2
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
O שאלה בנוגע לתשלום שומת מס על שנת 2020. מיסים 18
D טעויות שנעשו בשיוך הפקדות בשנת 2020 בקרן פנסיה שניידתי, יש מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D חישובי סכום שהותר בסעיפי הניכויים והזיכויים בשומת מס הכנסה 2020 מיסים 0
T צים מכריזה על דיבידנד מיוחד לרבעון 3 2020 של 2.5 דולר (~5% תשואה מובטחת?) שוק ההון 77
D שומת מס הכנסה 2020 - חלק 9 פירוט תשלומים - תשלומים ע"ח מ"ה - מה זה? מיסים 11
yossik השוק ב-16 במרץ 2020 ושנה בדיוק לאחר מכן. דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 40
S "דע את זכויותיך וחובותיך" של מס הכנסה לשנת 2020 מיסים 1
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
ה 2017-2020 חסכון אגרסיבי ובניית הון ראשוני יומני מסע אישיים 8
Y שנת 2020 חלפה לה יעדים ומטרות שנת 2021 יומני מסע אישיים 3
י התנהגות קרנות כספיות ב-2020 שוק ההון 4
A עד מתי אפשר להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2020? שוק ההון 0
הסולידית 10 הדיונים הנצפים ביותר בפורום הסולידית ב-2020 שער הקהילה 10
Koby Paris סיכום תשואות 2020 ותובנות ל 2021 שוק ההון 99
U קופת גמל ישנה נזילה ניוד ל IRA וסקר שוק 2020 שוק ההון 53
א אז השנה היא 2020 - אג״ח עוד רלוונטיות? שוק ההון 59
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39
A השתלמות,גמל ופנסיה 2020 צרכנות פיננסית 11
JG1 עדכון סיכום עונת סקי 2020 (Georgia - New Gudauri) נדל"ן 91
Tim_Duncan רשימת נכסים של קרנות השתלמות ופנסיה ב-2020 צרכנות פיננסית 2