Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
היי אז ככה
בעיקרון אם אבא שלי רוצה להעביר לי 150-200 אלף שקל במנייה של חברה מסוימת / קרן סל והוא בברוקר ibi למשל . איך מתבצע העברה של הניירות לחשבון בנק שלי מבלי שיקרה אירוע מס של מכירה ?
היי אז ככה
בעיקרון אם אבא שלי רוצה להעביר לי 150-200 אלף שקל במנייה של חברה מסוימת / קרן סל והוא בברוקר ibi למשל . איך מתבצע העברה של הניירות לחשבון בנק שלי מבלי שיקרה אירוע מס של מכירה ?
קופי פייסט בפניה אישית למס הכנסה (באזור האישי שלך, או דרך המפ"ל).
בגלל הקרבה ביניכם הם אמורים להפיק לך אישור שאבא שלך מעביר לבית ההשקעות שלו ואז הם מעבירים אליך ללא ניכוי מס.
קופי פייסט בפניה אישית למס הכנסה (באזור האישי שלך, או דרך המפ"ל).
בגלל הקרבה ביניכם הם אמורים להפיק לך אישור שאבא שלך מעביר לבית ההשקעות שלו ואז הם מעבירים אליך ללא ניכוי מס.
ותגיד הגרפים של ה s&p 500 נגיד באפליקציה של מניות שמובנת בפלאפון היא מייצגת גם וכוללת תשואת דיבידנדים ? נניח שבעשור רשום לי שקפץ ב900 אחוז לדוגמא , זה כולל את ה 2% שנתי של הדיב ?
ותגיד הגרפים של ה s&p 500 נגיד באפליקציה של מניות שמובנת בפלאפון היא מייצגת גם וכוללת תשואת דיבידנדים ? נניח שבעשור רשום לי שקפץ ב900 אחוז לדוגמא , זה כולל את ה 2% שנתי של הדיב ?
זה מאוד תלוי על מה אתה מסתכל.
אתה מסתכל על גרף של קרן מחקה מסוימת, ואם כן איזו אחת?
לחלופין, אם אתה מסתכל על גרף של המדד עצמו, גם תלוי איזה אחד. יש מדד שהוא נטו שינוי המחיר ויש מדד שכולל דיבידנדים.
תחת ההנחה שהבן שקיבל את ניירות הערך ישלם מס רווחי הון במימוש הניירות על בסיס מחיר הרכישה של האב, ככל ולאב יש הטבות מס מפאת גילו (מס שולי מעל גיל 60, קיבוע זכויות וכו') ייתכן ועדיף יהיה לאב לנצל את ההטבות, לממש את הניירות ולהעביר לבן מזומן לאחר מימוש הניירות.
היי אז ככה