• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

אפשרי להעביר ניירות ערך מאדם לאדם?

• פותח הנושא פותח הנושא Tomand
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tomand

משתמש סולידי
דירוג
15
היי אז ככה
בעיקרון אם אבא שלי רוצה להעביר לי 150-200 אלף שקל במנייה של חברה מסוימת / קרן סל והוא בברוקר ibi למשל . איך מתבצע העברה של הניירות לחשבון בנק שלי מבלי שיקרה אירוע מס של מכירה ?

תודה לכולם

היי אז ככה
בעיקרון אם אבא שלי רוצה להעביר לי 150-200 אלף שקל במנייה של חברה מסוימת / קרן סל והוא בברוקר ibi למשל . איך מתבצע העברה של הניירות לחשבון בנק שלי מבלי שיקרה אירוע מס של מכירה ?

תודה לכולם
קופי פייסט בפניה אישית למס הכנסה (באזור האישי שלך, או דרך המפ"ל).
בגלל הקרבה ביניכם הם אמורים להפיק לך אישור שאבא שלך מעביר לבית ההשקעות שלו ואז הם מעבירים אליך ללא ניכוי מס.

קופי פייסט בפניה אישית למס הכנסה (באזור האישי שלך, או דרך המפ"ל).
בגלל הקרבה ביניכם הם אמורים להפיק לך אישור שאבא שלך מעביר לבית ההשקעות שלו ואז הם מעבירים אליך ללא ניכוי מס.
תודה ;)

ותגיד הגרפים של ה s&p 500 נגיד באפליקציה של מניות שמובנת בפלאפון היא מייצגת גם וכוללת תשואת דיבידנדים ? נניח שבעשור רשום לי שקפץ ב900 אחוז לדוגמא , זה כולל את ה 2% שנתי של הדיב ?

תודה ;)

ותגיד הגרפים של ה s&p 500 נגיד באפליקציה של מניות שמובנת בפלאפון היא מייצגת גם וכוללת תשואת דיבידנדים ? נניח שבעשור רשום לי שקפץ ב900 אחוז לדוגמא , זה כולל את ה 2% שנתי של הדיב ?
זה מאוד תלוי על מה אתה מסתכל.
אתה מסתכל על גרף של קרן מחקה מסוימת, ואם כן איזו אחת?
לחלופין, אם אתה מסתכל על גרף של המדד עצמו, גם תלוי איזה אחד. יש מדד שהוא נטו שינוי המחיר ויש מדד שכולל דיבידנדים.

תודה ;)

תחת ההנחה שהבן שקיבל את ניירות הערך ישלם מס רווחי הון במימוש הניירות על בסיס מחיר הרכישה של האב, ככל ולאב יש הטבות מס מפאת גילו (מס שולי מעל גיל 60, קיבוע זכויות וכו') ייתכן ועדיף יהיה לאב לנצל את ההטבות, לממש את הניירות ולהעביר לבן מזומן לאחר מימוש הניירות.

@ירח אפל @FIYaacov יוכלו אולי לדייק אותי.
היי אז ככה

תודה לכולם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח משכנתא מבנק מחו"ל לדירה בארץ אפשרי ??? פוסטים מאיכות נמוכה 2
A ניכוי הוצאה מוכרת לרווחי הון - האם אפשרי? מיסים 4
נ אופציה להעברת בעלות חלקית על נכס תוך שימור משכנתא קיימת - אפשרי? נדל"ן 5
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
3 אפשרי לעצור בעל דירה מלממש ערבות בנקאית? נדל"ן 39
A זה אפשרי בכלל להתפרנס עם חרדה חברתית? התפתחות אישית 14
O עיסוק צדדי לעצמאי - האם אפשרי לפתוח עוסק פטור? יזמות והגדלת הכנסות 12
S האם אפשרי לייצר תזרים שאפשר לחיות ממנו לטווח ההווה באמצעות שוק ההון? שוק ההון 7
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
מ האם יש היגיון לא למשוך קצבה מהפנסיה מהשנייה בה זה אפשרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
N משיכת כסף מ-IB שלא דרך IBAN - אפשרי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ט קיזוז מיסוי דיב' בחשבון ממוסה כנגד עמלות ברוקר - אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 5
B אפשרי לדווח מס ממכירות של מניות לפי LIFO ? מיסים 4
H האם זה אפשרי להשכיר יחידת דיור ב3000+- ש"ח ממשכורת של 6200? צרכנות פיננסית 22
E עצמאי - חיסכון באופן עצמאי . אפשרי או לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
GeraltOfHaifa חוב למס הכנסה - האם אפשרי לקבל הלוואה גדולה ללא פקדונות? צרכנות פיננסית 21
I שינוי מסלול בקרן השתלמות לפני פדיון אפשרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
י האם זה אפשרי להגדיל הפרשת מעסיק לקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A האם אפשרי לתת ללקוח לשלוח את הכסף ישירות לחשבון InteractiveBrokers? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ת הלוואה כנגד שיעבוד תיק מניות. אפשרי? שוק ההון 25
T אורדרנט/ספארק - מסחר ישיר במניות בבורסות אירופה ,האם אפשרי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T הפקדת מט"ח (דולר) לברוקר ישראלי, האם אפשרי? שוק ההון 19
M האם אפשרי תשואה שלילית באג"ח? שוק ההון 3
F משיכת ניירות ערך מקרן השתלמות IRA - אפשרי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
H פתיחת חשבון בבנק לאומי בחינם בלי העברת משכורת - אפשרי? צרכנות פיננסית 32
T פוסטים לגבי חברות ספציפיות - האם אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 0
נ הלוואה זולה להשקעה בקרנות מחקות מדד כלל עולמי לטווח ארוך, זה אפשרי? שוק ההון 1
Yuvalbuz3 להיכנס להיי טק בלי תואר אפשרי ? התפתחות אישית 56
ד אוטומטיזציה בתפקיד-אפשרי? אוף טופיק 15
D האם מס' יח"ד במכרז הוא מקסימום אפשרי או חובה? נדל"ן 1
D הגשת תיקון החזרי מס הכנסה-אפשרי? צרכנות פיננסית 1
L מסע נקמה פיצוי בבנק - האם אפשרי? צרכנות פיננסית 35
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
O מטבעות זהב בוליון - פטור אפשרי ממס בעת מכירה מיסים 4
amit האם אפשרי לבטל דוח תנועה בבית דין ללא שימוש בעורך דין? אוף טופיק 41
U חיסכון של חצי מיליון בשנה לזוג היטקיסטים-אפשרי ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 44
L שאלה על האייטם : "זה אפשרי: הישראלית שחיה מ-500 שקל בשנה" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
ש הורדת מחירי הדיור. אפשרי? אוף טופיק 153
L פתיחת קה"ש לעצמאי/ת כאשר באופק מעבר אפשרי לארה"ב? שוק ההון 7
M ניתוק ביטוח אכ"ע מהחיסכון ללא חיתום מחדש - אפשרי? צרכנות פיננסית 21
י העברת סכום גדול מביטוח מנהלים לקופת גמל להשקעה - אפשרי? צרכנות פיננסית 8
A שינוי מסלול השקעה בפוליסת מנהלים עדיף משנת 97,האם אפשרי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
D המשך הפקדות לקרן השתלמות ישנה - האם אפשרי? צרכנות פיננסית 10
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
M מסע בעולם במקביל לתוכניות פרישה - אפשרי? אוף טופיק 0
amidar משחקים עם נקודות זיכוי של מס הכנסה - האם אפשרי? אוף טופיק 16
R העברת פנסיה+ביטוח מנהלים לקופת גמל, אפשרי? צרכנות פיננסית 10
ש מחזור משכנתא לצורך קניית דירה נוספת- האם אפשרי? נדל"ן 20

נושאים דומים

Back
למעלה