• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אסטרטגית רכישה בעזרת רכיב המזומן

• פותח הנושא פותח הנושא Santi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Santi

משתמש רגיל
דירוג
362
התיק שלי מורכב מ-80% מניות ו-20% מזומן, כאשר המטרה של המזומן היא לקנות עוד יחידות כאשר יהיו ירידות חדות ואני תוהה מהי האסטרטגיה הנכונה.
אני לא אוהב לפעול על פי אינטואיציה, אני מאמין שזה מתכון לטעויות ולכן אני רוצה בנות אסטרטגיה אשר אצמד אליה, מבלי שאצטרך להפעיל שיקול דעת.
חשבתי אולי לרכוש כל ירידה של X אחוזים(ממחיר השיא) X*אחוז הנייר בתיק, כאשר X משתנה בהתאם לרמת התנודתיות של כל נייר.
לדוגמה: הנייר vwra יחסית לא תנודתי, מחיר השיא שלו היה 120$(עיגלתי), אז נגיד שאבחר את X להיות חמישה אחוזים.
אז במקרה הזה כל תחתית שנמוכה בשישה דולרים מהתחתית הקודמת, אני אקנה חמישה אחוזים נוספים מהנייר.

אני תוהה לגבי שני דברים:
1. כיצד לקבוע את ה-X עבור כל אחד מהניירות(יש לי ניירות תנודתים מאוד כמו ארק), בצורה כזאת שלא יווצר מצב שעוד חצי שנה תהיה תחתית חדשה ולא יהיה לי מזומן כדי לרכוש.
הערה: רכיב המזומן לא אמור לגדול בשנה הקרובה.
2. האם כדאי לכפול בפקטור את אחוז הקנייה, ככה שבתחית הראשונה אכפול את X ב-1, בתחתית השנייה בנגיד 1.5, בשלישית ב-2 וכן הלאה...
לדוגמה בנייר vwra - התחתית שלו הייתה 109$, אז כשהוא יגיע ל103$ אקנה ב-3.45%(103 * 0.05 * 1 * 0.65) ושירד ל97$ אקנה ב-4.73%(97 * 0.05 * 1.5 * 0.65).
נשמע לי הגיוני יותר להשתמש בפקטור, השאלה כיצד לבחור פקטור אופטימלי לאסטרטגיה שלי.

נערך לאחרונה ב:
התיק שלי מורכב מ-80% מניות ו-20% מזומן, כאשר המטרה של המזומן היא לקנות עוד יחידות כאשר יהיו ירידות חדות ואני תוהה מהי האסטרטגיה הנכונה.
כיצד לקבוע את ה-X עבור כל אחד מהניירות(יש לי ניירות תנודתים מאוד כמו ארק), בצורה כזאת שלא יווצר מצב שעוד חצי שנה תהיה תחתית חדשה ולא יהיה לי מזומן כדי לרכוש.
אם אתה שואל מהי האסטרטגיה האופטימלית לתזמון שוק, לא חושב שיש כזו.
לפחות אם אין לך כדור בדולח שעובד.

אבל מתוך עניין אקדמי, נזרום איתך.

ראשית נניח את ההנחות הבאות:
1. ההשקעה היא במכשירים שאין כל סבירות מעשית שיקרסו לאפס.
קרן עולמית היא דוגמא טובה, ARKK היא דוגמא לא טובה, וקרן במינוף יומי היא דוגמא ממש לא טובה.

2. ההשקעה היא לטווח ארוך בלבד, ואין כל סבירות מעשית שתצטרך למשוך השקעה קיימת בטווח זמן קצר או בינוני.
הכוונה היא שיש לך מספיק גיבויים בדמות קרן חירום, נכסים מחוץ לשוק ההון, הכנסה גבוהה יותר מההוצאות ועוד.

3. אכן הולך להיות משבר כמו שאתה מניח (אחרת עדיף לך להיות באחוז מניות מקסימלי כבר עכשיו).

4. אתה אדם בלתי רציונלי (כמו כולנו), לכן המטרה שלך במשבר אינה "להרוויח כמה שיותר בתוחלת", אלא "להרגיש שהרווחת טוב מהמשבר".

דוגמא להבדל בין שתי המטרות היא:
נניח שמצאנו בהסתברות מקסימלית שהשוק יפול בדיוק ב20%. האם שווה לי לתכנן את ההשקעה כך שרובה תהיה בנפילה של 20% על הקשקש?
אם אני מחשב/רובוט - כנראה שכן (אם המטרה היא להרוויח כמה שיותר בתוחלת).
אם אני אדם, אז במקרה שאחכה לנפילה עם ההסתברות המקסימלית, ובסוף השוק ירד קצת פחות ולא השקעתי מספיק - אני אסבול מאכזבה קשה.
לעומת זאת במקרה שפעלתי שלא על פי ההסתברות המקסימלית והשקעתי את הרוב נניח כשהשוק ירד רק ב15% - עדיין ארגיש טוב עם עצמי על הרווח.

תחת ההנחות האלו, הייתי:
1. מגדיר מהו עומק מינימלי של משבר מבחינתי
(למשל: פחות מ10% נפילה זה סתם תנודתיות בשוק, לא אצטער שלא קניתי ב"שפל").

2. נותן ניחוש/הערכה מהו עומק סביר של משבר (בהתבסס על ממוצע נתוני העבר, על ההערכות שלי מההווה, ועל התחזיות שלי לעתיד).

3. מחלק את הכסף הזמין שאינו מושקע למספר חלקים שנראה הגיוני מבחינת הזמן המושקע והתועלת שלו
(אם למשל עומק מינימלי של משבר הוא 10% ועומק סביר הוא 25%, אז לדעתי אין טעם לחלק ליותר מ4 חלקים, כי 5% זה "חלק" קטן מספיק בעיניי).

4. הייתי משקיע את הכסף הזמין החל מהנקודה שבה השוק ירד מהרמה המינימלית של משבר מבחינתי ועד לנקודה שבה השוק הגיע לרמה של משבר סביר,
כאשר אני מתכנן קירוב להתפלגות נורמלית ("פעמון") שבה השיא נמצא 1/3 מתחת לעומק המשבר הסביר מבחינתי.
(השיא הוא בשני שליש מהדרך למשבר סביר, כדי שארגיש טוב גם במקרה של משבר קטן ממה שציפיתי).

5. אם המשבר מעמיק מתחת לערך הסביר שצפיתי, אעשה מאמץ מיוחד למצוא הכנסות נוספות או להקטין הוצאות, כך שאוכל להשקיע עוד.

מדגיש שוב שאני לא מתזמן וגם לא מתכוון לתזמן,
וכל הנ"ל נכתב מתוך עניין אקדמי ובאופן תאורטי בלבד.

המפתח כאן הוא לבחור עומק סביר של משבר (אין טעם לנסות להרוויח ממקרי קיצון, כי רוב הסיכויים שלא יקרו, ואז הלכו רווחים נאים. כמו כן במקרי קיצון אתה גם יכול לעשות פעולות קיצון כדי למצוא כסף זמין להשקעה).
כמו כן אין טעם לנסות להגדיל את הרווח למקסימום, אלא להגדיל את שביעות הרצון מההשקעה למקסימום.

נערך לאחרונה ב:
אם אתה שואל מהי האסטרטגיה האופטימלית לתזמון שוק, לא חושב שיש כזו.
לפחות אם אין לך כדור בדולח שעובד.
אני לא מנסה לחפש את האסטרטגיה שתיתן לי את התשואה המקסימלית, אני גם יודע שעל פי מחקרים עדיף להשקיע את כל הכסף ישר.
מה שאני מנסה זה להימנע ממצב שהשוק נופל ואין לי איך למצע למטה.

אבל מתוך עניין אקדמי, נזרום איתך.
קודם כל תודה רבה על התגובה המושקעת.

ראשית נניח את ההנחות הבאות:
1. ההשקעה היא במכשירים שאין כל סבירות מעשית שיקרסו.
קרן עולמית היא דוגמא טובה, ARKK היא דוגמא לא טובה, וקרן במינוף יומי היא דוגמא ממש לא טובה.
התיק שלי מורכב מקרן עולמית(רובו המכריע), ארק, נאסדקx2, טכנולוגיה סיניות וקריפטו שאני מתכנן לרכוש מחר(שתי הקרנות האחרונות מהוות אחוז זניח מהתיק).
למרות הסיכון של קרן ממונפת, העובדה שהיא שרדה מספר משברים נותנת לי ביטחון לגביה.
לגבי ארק הביטחון שלי שהקרן לא תיסגר פחות חזק ושאר הקרנות גם ככה זניחות.

2. ההשקעה היא לטווח ארוך בלבד, ואין כל סבירות מעשית שתצטרך למשוך השקעה קיימת בטווח זמן קצר או בינוני.
הכוונה היא שיש לך מספיק גיבויים בדמות קרן חירום, נכסים מחוץ לשוק ההון, הכנסה גבוהה יותר מההוצאות ועוד.
זה אכן המצב, חוץ מהכנסה, אבל בגלל זה שמרתי קרן חירום מספיק גדולה.

3. מחלק את הכסף הזמין שאינו מושקע למספר חלקים שנראה הגיוני מבחינת הזמן המושקע והתועלת שלו
(אם למשל עומק מינימלי של משבר הוא 10% ועומק סביר הוא 25%, אז לדעתי אין טעם לחלק ליותר מ4 חלקים, כי 5% זה "חלק" קטן מספיק בעיניי).
אז אתה טוען שעדיף שהחלקים יהיו שווים?

4. הייתי משקיע את הכסף הזמין החל מהנקודה שבה השוק ירד מהרמה המינימלית של משבר מבחינתי ועד לנקודה שבה השוק הגיע לרמה של משבר סביר,
כאשר אני מתכנן קירוב להתפלגות נורמלית ("פעמון") שבה השיא נמצא 1/3 מתחת לעומק המשבר הסביר מבחינתי.
(השיא הוא בשני שליש מהדרך למשבר סביר, כדי שארגיש טוב גם במקרה של משבר קטן ממה שציפיתי).
אני מסכים שאין טעם להשקיע אחרי ירידה קטנה וזאת בדיוק ההתלבטות שלי, מה הרמה המינימלית והסבירה מבחינתי.
אולי:
עולמית: 7%-20%.
ארק : 15%-40%.
נאסדק: 12%-35%.
קריפטו: 20%-50%.
סיניות: 12%-30%.
האחוזים מתייחסים לירידה מהמחיר הנוכחי(שבו גם קניתי את רוב הקרנות).
זרקתי פה אינטואיציות, אשמח לתיקונים על סמך הערכות שלכם(ברור לי שאין פה מדע מדויק).

5. אם המשבר מעמיק מתחת לערך הסביר שצפיתי, אעשה מאמץ מיוחד למצוא הכנסות נוספות או להקטין הוצאות, כך שאוכל להשקיע עוד
קצת בעייתי, לא יכול לבנות על זה ב-12 החודשים הקרובים.

כמו כן אין טעם לנסות להגדיל את הרווח למקסימום, אלא להגדיל את שביעות הרצון מההשקעה למקסימום.
זו חד משמעית המטרה של האסטרטגיה.

זו חד משמעית המטרה של האסטרטגיה
תסתכל היסטורית מה הסיכוי שהשוק ירד 5% מערכו הנוכחי בכל יום נתון, ותגלה שאתה כנראה תישאר עם מלא מזומן למלא זמן.

כזה הוא השוק. סטטיסטית רוב הסיכויים הוא שראית את המחיר הכי זול שתראה אותו.

רוב הסיכויים
אבל אני רוצה להיות מוכן לאחוז הקטן הזה, גם במחיר של איבוד תשואה בתוחלת.
תסתכל היסטורית מה הסיכוי שהשוק ירד 5% מערכו הנוכחי בכל יום נתון
אז אולי אני צריך להוריד את הסף שלי לאחוז נמוך יותר, בדיוק בשביל זה אני שמח לקרוא את הדעות שלכם.
ותגלה שאתה כנראה תישאר עם מלא מזומן למלא זמן.
אין לי בעיה, אני אשמח אם השוק רק ילך ויעלה מהנקודה הזאת. במקרה הכי גרוע אהיה ברווח ואקנה במחיר יקר יותר בעוד מספר חודשים.

אני גם יודע שעל פי מחקרים עדיף להשקיע את כל הכסף ישר.
אז לא עדיף לפעול לפי המחקרים? :)

אז אתה טוען שעדיף שהחלקים יהיו שווים?
כתבתי שלדעתי אם מתזמנים (לא מומלץ) כדאי שזה יהיה לפי התפלגות נורמלית (פעמון).
אנחנו מדברים כאן על הסתברויות, לכן כדאי לעבוד בשיטות סטטיסטיות מקובלות...

מגדירים את מרכז העקומה לערך הרצוי (כתבתי מהו לדעתי) ומגדירים את סטיית התקן (שמסמנת את הגבולות - פירטתי מהם לדעתי),
ואז מחלקים את המרחב לחלקים שווים (כי אין ROI להשקיע באופן רציף), אבל ההסתברות של החלקים לא שווה (כי גובה העקומה שונה בכל חלק).
בפועל זה אומר שאם בחלק מסוים יש הסתברות של נניח 30%, אז שם הייתי משקיע 30% מהכסף הזמין.

אם לא רוצים חישוב מדויק, זה אומר להשקיע הכי הרבה בחלקים שקרובים למרכז, ופחות ככל שמתרחקים ממנו (בין אם זה למטה או למעלה).
נכון שכשהמשבר יותר עמוק יש יותר רווח, אבל הסבירות שזה יקרה נמוכה יותר, כך שפחות שווה "לשמור מזומן" למקרה כזה.
כמו כן במקרה של משבר עמוק, בדר"כ אפשר להתאמץ להגדיל הכנסות או להקטין הוצאות ולהשקיע את ההפרש.

קצת בעייתי, לא יכול לבנות על זה ב-12 החודשים הקרובים.
אם המדד ירד ב90%, אני מאמין שכל משקיע לטווח ארוך שיודע שיש כאן "הנחה" זמנית גבוהה מאוד במחיר -
יחיה על מג'דרה ומקלחות קרות, ויעבוד ב2 עבודות כדי שיהיה כמה שיותר כסף להשקעה.

תסתכל היסטורית מה הסיכוי שהשוק ירד 5% מערכו הנוכחי בכל יום נתון, ותגלה שאתה כנראה תישאר עם מלא מזומן למלא זמן.

כזה הוא השוק. סטטיסטית רוב הסיכויים הוא שראית את המחיר הכי זול שתראה אותו.
+10.
זו הסיבה שאני משקיע את המקסימום שאני מסוגל מבחינה פסיכולוגית ומעשית.

זה, והעובדה שאני בכלל לא בטוח ביכולות הנבואיות שלי.

נערך לאחרונה ב:
אבל אני רוצה להיות מוכן לאחוז הקטן הזה, גם במחיר של איבוד תשואה בתוחלת.
זה בדיוק תזמון השוק שמחקרים, ברטון מלכיאל, בעלת הסלון פה ושאר משקיעי המדדים טוענים שלא עובד.

במקרה הכי גרוע אהיה ברווח ואקנה במחיר יקר יותר בעוד מספר חודשים.
אז זה העניין, שאתה מפסיד את התשואה על הכסף ששוכב במזומן. תופתע כמה זה כנראה ישפיע מאוד על התשואה.

אז לא עדיף לפעול לפי המחקרים? :)
כן, אבל כבר סיכמנו ש
אתה אדם בלתי רציונלי (כמו כולנו)
מעדיף לישון בידיעה שיש לי קצת כסף בצד, זה עוזר לי בזמנים של ירידות בשוק וזה שווה לי יותר מעוד כמה אחוזי תשואה.
כתבתי שלדעתי אם מתזמנים (לא מומלץ) כדאי שזה יהיה לפי התפלגות נורמלית (פעמון).
אנחנו מדברים כאן על הסתברויות, לכן כדאי לעבוד בשיטות סטטיסטיות מקובלות...
אה אוקיי הבנתי למה אתה מתכוון, אעשה את המתמטיקה. לא חשבתי שאצטרך להשתמש בהתפלגויות אחרי שסיימתי הסתברות D:.
יחיה על מג'דרה ומקלחות קרות, ויעבוד ב2 עבודות כדי שיהיה כמה שיותר כסף להשקעה.
אחלה מג׳דרה ומנסה לעבוד על המקלחות קרות. אין לי בעיה גם לחיות על 400 שקלים בחודש.
החלק היחיד שבעייתי הוא שתי העבודות, אני קודם צריך למצוא את העבודה הראשונה, אבל אני עובד על זה.

אז זה העניין, שאתה מפסיד את התשואה על הכסף ששוכב במזומן. תופתע כמה זה כנראה ישפיע מאוד על התשואה.
בדקתי עכשיו ואחוז המזומן עומד על 15% בלבד, לא אמורה להיות לו השפעה קריטית, מהיותו אחוז קטן מהתיק.
מה גם שיש לי קרן אחת ממונפת, ככה שאפשר במובן מסויים להסתכל על התיק כ-100% מנייתי.

מעדיף לישון בידיעה שיש לי קצת כסף בצד, זה עוזר לי בזמנים של ירידות בשוק וזה שווה לי יותר מעוד כמה אחוזי תשואה.
אה, פקטור השינה העריבה.

אם כך, אז זה לא תזמון שוק - לא בושה להגדיר חשיפה מקסימלית של 85% (או 100% אם אתה גם ממונף) בשביל שקט נפשי.

בנוסף, זה הופך את התשובה לשאלה הפותחת לפשוטה יחסית:
תשקיע את המזומן כשתרגיש בנוח להשקיע אותו.

אם המטרה היא למקסם תשואה בתוחלת - צריך לפתח אסטרטגיה, להשתמש בהסתברויות וכדומה.
אם המטרה היא להרגיש בנוח - זה כבר תלוי בהרגשה האישית...

חבל גם לתכנן את זה מראש, כי באמת אין לך דרך לדעת איך תרגיש בזמן המשבר.
מניח שזה תלוי אם תמצא עבודה עד אז, כמה תהיה חשוף לתקשורת, מהי מידת האופטימיות הטבעית שלך, מה יהיה אופי המשבר, ועוד מליון ואחד משתנים.
אין טעם בתכנון מראש אם אתה מחכה לנתונים שעוד בכלל לא זמינים...

נערך לאחרונה ב:
אם כך, אז זה לא תזמון שוק - לא בושה להגדיר חשיפה מקסימלית של 85% (או 100% אם אתה גם ממונף) בשביל שקט נפשי.
אם הכוונה היא 15% מזומן תמיד, זה באמת לא תזמון.
אם הכוונה היא לעבור ל-100% מניות ברגע האידאלי, אז זה כן תזמון.

"ברגע האידאלי" - זה באמת תזמון.

אבל בתגובה האחרונה הוא לא דיבר על הרגע האידאלי, אלא על הרגע שבו הוא מסוגל לישון בשקט.
זו אמירה "אני חשוף ברמה המקסימלית שאני מסוגל",
וכשהשוק ירד - פתאום אני מסוגל יותר (כי פחות מפחד מקריסה כשכבר הייתה ירידה מסוימת).

הבעיה היא פחות עם ה100%, אלא יותר עם זה שכרגע אין לי יכולת לקנות כשהשוק אדום וזה מפריע לי.
תשקיע את המזומן כשתרגיש בנוח להשקיע אותו.
זה מה שעשיתי, אבל המטרה של המזומן הוא לא לרכך לי את הנפילות בתיק, אלא לאפשר לי לקנות במחיר זול, מה שנותן לי אפקט כפול של רווח כספי(ככל הנראה) ופסיכולוגי.
אם המטרה היא להרגיש בנוח
זאת המטרה.
מניח שזה תלוי אם תמצא עבודה עד אז, כמה תהיה חשוף לתקשורת, מהי מידת האופטימיות הטבעית שלך, מה יהיה אופי המשבר, ועוד מליון ואחד משתנים.
נכון, זה רחוק מלהיות מושלם, אבל אני חושב שזה עדיף על פני לפעול מהבטן.

אני לא רוצה לתזמן בדיוק את התחתית, אלא לתכנן כיצד לקנות לתוך הירידות בצורה חכמה ככה שהכסף לא ייגמר לי אחרי חודש, אחרי ירידה דיי זניחה במחיר התיק.

זו אמירה "אני חשוף ברמה המקסימלית שאני מסוגל",
וכשהשוק ירד - פתאום אני מסוגל יותר (כי פחות מפחד מקריסה כשכבר הייתה ירידה מסוימת).
בדיוק.

חשבתי אולי לרכוש כל ירידה של X אחוזים(ממחיר השיא) X*אחוז הנייר בתיק, כאשר X משתנה בהתאם לרמת התנודתיות של כל נייר.
לדוגמה: הנייר vwra יחסית לא תנודתי, מחיר השיא שלו היה 120$(עיגלתי), אז נגיד שאבחר את X להיות חמישה אחוזים.
אז במקרה הזה כל תחתית שנמוכה בשישה דולרים מהתחתית הקודמת, אני אקנה חמישה אחוזים נוספים מהנייר.
זו אסטרטגית איזון סבירה לגמרי.
אתה מחזיק תיק של 80% מניות ו-20% מזומן, ומאזן כשהמניות יורדות ל-75%.
אין כאן שום תזמון שוק.

אפשר לתזמן את השוק (מבחינת יכולת פיזית נטו ולא מבחינת בהכרח להצליח בזה), השאלה אם יש לך בטן לעשות את זה.
בטן שמתחלקת ל2:
האחת לראות את המזומן נשחק מהאינפלציה,
השנייה להצליח ללחוץ על ההדק ולרכוש לרכוש לרכוש כשיש סייל.

היתרון היחיד לשיטה הזאתי, הוא שקט נפשי כשמגיעה הנפילה, מידי פעם היא מגיעה - היא גם יכולה להיות רק במניות בודדות.
בין לבין, יכולות לעבור שנים, עשורים וכו' עד שאירוע יקרה ויפיל את השוק או את מניית החלום שסביר שתתקן עד הפנסיה
.
ועוד משהו אחרון, האם תהיה מועסק בעבודה כשהירידות יגיעו?
פסיכולוגית (לדעתי) קשה להשקיע את כל ההון ששמרת בצד כשמגיע הסייל אם אתה לא יודע שמחר תוכל לקנות לחם - ראה ערך מרץ 20 למשקיעים שהמתינו לנפילות, אך במקביל איבדו את העבודה שלהם.
הרי הפורום פה מכיל גם אנשים שמתזמנים.
אין תורה אחת, יש סטטיסטיקה, גם הסולידית שחררה לא מזמן פוסט על דברים שהיא לא בטוחה בהם יותר.
אני מאמין שאם הייתה ממשיכה לחקור תחומים נוספים היא תלמד לעבוד כמו באפט והיא תגיע למצב שהיא אולי תתזמן.
החיים דינמיים.

האחת לראות את המזומן נשחק מהאינפלציה
אני בכל מקרה מתכנן לעבור ל100% מנייתי כשאתחיל לעבוד, ככה ששחיקה לא מפחידה אותי.
השנייה להצליח ללחוץ על ההדק ולרכוש לרכוש לרכוש כשיש סייל.
לא אמורה להיות בעיה, אתמול קניתי נאסדק ממונפת שלושים אחוזים מתחת למחיר השיא. אבל בגדול בדיוק בשביל זה אני רוצה להכין תוכנית מעכשיו, כדי שברגע האמת אפעל על אוטומט, מבלי לחשוב.
אך במקביל איבדו את העבודה שלהם.
אין לי מה לאבד אז זה בסדר.
אם אתה לא יודע שמחר תוכל לקנות לחם
אני יכול לחיות כשנתיים מבלי שאצטרך למשוך שקל מהתיק, אז זו לא בעיה מבחינתי.

האם מישהו עשה סימולציה של (1) אחזקת 100% מניות, ו-(2) אחזקת 80% מניות 20% מזומן עם חיזוק בנפילות
כדי לראות אם לפחות היה היגיון מתמטי לעשות זאת?

אני חושב שהתשובה לשאלה הנ"ל מאוד תשפיע על המשך הדיון

אני יכול לחיות כשנתיים מבלי שאצטרך למשוך שקל מהתיק, אז זו לא בעיה מבחינתי.
וזה בגלל שאתה מושך שקלים מתיק של מישהו אחר?

וזה בגלל שאתה מושך שקלים מתיק של מישהו אחר?
בזכות זה שהשארתי כסף בצד שאמור להספיק לי לשנתיים, אם לא אשנה את רמת החיים הנוכחית שלי(שלא תשתנה עד שאתחיל לעבוד).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
e4e5nf3nc6 אסטרטגית מעבר מתיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 13
מ אסטרטגית השקעה לבן 65 שוק ההון 6
צ אסטרטגית מימוש שוק ההון 1
L אסטרטגית ה"לא למכור בירידה" שוק ההון 14
Y אסטרטגית כניסה לשוק בזמן ירידות - חלוקה למנות כיצד? שוק ההון 3
Ben Dover אסטרטגית קניה תוך יומית שוק ההון 22
N הזמנה להיפגש בירושלים \ תל אביב בשביל לעזור ליישם אסטרטגית השקעה שוק ההון 11
dvir קרן ממונפת/אסטרטגית שוק ההון 35
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
D רעיון שחשבתי עליו לגבי סכום רכישה כל חודש של SP500 שוק ההון 31
H מס שבח לדירה שנבנתה בקבוצת רכישה נדל"ן 0
M האם מתחשבים במס רכישה כחלק מעלות הדירה לצורך מס שבח? נדל"ן 1
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 31
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
P מס רכישה דירה יחידה בהינתן קרקע לבניה מיסים 2
M אוטומציה לחשבון עו"ש (רכישה ומכירה של קרן כספית)? צרכנות פיננסית 6
I הקטנת מס רכישה - חלוקת דירה ישנה לשלישים נדל"ן 9
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
T מס רכישה בסיטאוציה מסוימת נדל"ן 2
ש האם דירה מקבלן היא ״דירה מזכה״ שנתיים אחרי איכלוס, וחמש שנים לאחר רכישה (לכאורה 40% מהזמן)? מיסים 6
caterpillar פטור מס רכישה כפול לדירה ראשונה נדל"ן 2
A לקיחת משכנתא מבנק בארה"ב עבור רכישה של נכס בארץ נדל"ן 11
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
A דילמת רכישה בית בקיבוץ נדל"ן 9
א רכישה בלי real time data שוק ההון 8
א מס רכישה דירה שניה נדל"ן 3
N בעלי מניות לאחר עסקת רכישה שוק ההון 16
ש החזר מס על הפסדים בבורסה מול מס רכישה לדירה שניה שוק ההון 3
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
ה מס רכישה דירה שלישית חליפית מיסים 1
B רכישה קרן אירית רחבה ב-IB לעומת רכישת אותה קרן בארץ: יש הבדל במדד היחוס? מיסים 7
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
איל1 הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S ishares msci acwi ucits etf - טרום רכישה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S מינימום רכישה של מניה? שוק ההון 5
A החזר על מס רכישה - שאלה מיסוית נדל"ן 5
A מס רכישה פריסה לתשלומים נדל"ן 12
A ריבית גבוהה במס רכישה נדל"ן 13
M עדכון מס רכישה מיסים 10
H שאלת מס שבח, מס רכישה ומה שביניהם בסיטואציה מסויימת נדל"ן 3
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
I פתרונות לצמצום מס רכישה ברכישת דירה שנייה נדל"ן 9
I למכור את התיק לצורך רכישה דירה או להתמנף בזול? שוק ההון 3
M חיסכון במס רכישה ושבח נדל"ן 7
M פתרונות לחיסכון במס רכישה ושבח פוסטים מאיכות נמוכה 0