• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אסטרטגיית כניסה במחיר שוק עם אופציות

• פותח הנושא פותח הנושא liranviper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הרעיון הוא שתמורת עלות יחסית קטנה מאוד
האמנם קטנה מאוד?

חייב להגיד שהיה לי קשה לסיים לקרוא את שאר הפוסט, לא הבנתי אם אתה שואל שאלה או מעביר שיעור על מה זה אופציות.

המחירים של האופציות שציינת שם הם המחירים הנכונים? לטווחים שציינת?

אבל שים לב שהוא גם ככה התכוון לקנות את הנכס. כך שהתרחיש האלטרנטיבי הוא שהוא פשוט קנה את הנכס ב 135 ועכשיו הוא שווה 50, מצב עוד יותר גרוע מההצעה שלו עם האופציות.
ההצעה גרועה ללא ספק
אין כאן את המטרה העיקרית שנתבקשה, לשמור על ערך הנכס
אז האופציה הנ"ל שממש קרובה לכסף תיכנס בוודאות של סטיית תקן ל"תוך הכסף" מה שמיידית יכניס להפסדים
אמנם ההפסדים מגיעים עם "שומן" של כמה דולרים מהפרמיה שהתקבלה
לכן בנקודת הזמן הזאת הנכס לא ממש מכוסה

ההצעה גרועה ללא ספק
אין כאן את המטרה העיקרית שנתבקשה, לשמור על ערך הנכס
אז האופציה הנ"ל שממש קרובה לכסף תיכנס בוודאות של סטיית תקן ל"תוך הכסף" מה שמיידית יכניס להפסדים
אמנם ההפסדים מגיעים עם "שומן" של כמה דולרים מהפרמיה שהתקבלה
לכן בנקודת הזמן הזאת הנכס לא ממש מכוסה
אני לא בא להגיד שההצעה טובה (היא לא), אלא שאתה מודד אותה בסרגל הלא נכון. הפסד או רווח של האסטרטגיה המוצעת הוא לא ביחס לסכום ההתחלתי אלא בהשוואה להחזקה ישירה של נכס הבסיס.

אני לא בא להגיד שההצעה טובה (היא לא), אלא שאתה מודד אותה בסרגל הלא נכון. הפסד או רווח של האסטרטגיה המוצעת הוא לא ביחס לסכום ההתחלתי אלא בהשוואה להחזקה ישירה של נכס הבסיס.
להמחשה

vti.png
אתה רואה את הקו המקווקו?
זה נכס הבסיס
כל אופציה אני משווה להחזקה של נכס הבסיס, זה כאילו א-ב
למה עוד תשווה אותם?

נכון. אז ההפסד/רווח של האסטרטגיה הוא הפער בין הקו הרציף לקו המקוקו, לכן במקרה של ירידות האסטרטגיה מנצחת ובמקרה של עליות היא מפסידה. אין פה לא רווח בלתי מוגבל, לא הפסד בלתי מוגבל ולא ביטוח של דירה בוערת. רק דימום קל לאורך זמן (בהנחת תוחלת תשואה חיובית של נכס הבסיס).

האסטרטגיה מנצחת
היא לא מנצחת, כי בתנאים הרגילים אתה משלם על הירידה הזאת מראש
לכן יש lag כאשר המניה עולה
ההפסד שלך לא מוגבל וזה הכישלון של כל גידור
מצד שני, אפשר לחזק בקניית פוט שיציל מחירבון של התיק, אבל זה כבר באמת יפגע בתשואה בדרך למעלה

הפער המקסימאלי בין הקו הרציף לקו המקוקו בגרף שהבאת הוא מוגבל, ומכאן שההפסד של האסטרטגיה הזו מוגבל. כי האסטרטגיה היא להחזיק את האופציות במקום את נכס הבסיס ולכן הרווח/הפסד מהאסטרטגיה הוא אך ורק הפער בין הרווח/הפסד של האופציות לבין הרווח/הפסד של נכס הבסיס.

ומכאן שההפסד של האסטרטגיה הזו מוגבל
הוא לא מוגבל
ברגע שהפוט נכנס לכסף הוא כמו נכס הבסיס, ירידה של 1$ תכניס אותו להפסד של 100$

אם נהיה קטנוניים:
הוא מוגבל עד 0 + הפרימיום שהתקבל

הוא לא מוגבל
ברגע שהפוט נכנס לכסף הוא כמו נכס הבסיס, ירידה של 1$ תכניס אותו להפסד של 100$

אם נהיה קטנוניים:
הוא מוגבל עד 0 + הפרימיום שהתקבל
אנחנו לא על אותו ערוץ. לא קריטי.

תודה על הפידבקים חברים. אני אתעמק ואקרא את המקורות מידע שצירפתם.
נראה שיש פה תמימות דעים לגבי חסרונה של השיטה.. מודה שעד הסוף לא ירדתי עדיין לסוף דעתכם איפה הכשל המרכזי שלה (והאם הכשל שלה נכון בעיקר לימי שגרה או גם בימים טרופים אלו של תנודתיות חריפה, שאליהם היא כוונה)

כבר כתבתי כאן בעבר בנושא (קישור מספר 7):
אסטרטגיית מכירת אופציות בעת ביקור דב, וכשלונה.
אגב, ראה את כותרת השרשור.
האסטרטגיה שהביא @liranviper הוסיפה גם קניית אופציית call, מה שחוסם את תרחיש הכשלון שהבאת (המשקיע כן נהנה מהעליה המהירה של המדד באמצעות החזקת אופציית call בסטרייק שהוא מחיר הנכס ביום ההשקעה).

אני לא רואה שגיאה משמעותית באטרטגיה בהינתן שהמספרים שבה נכונים, אבל אני מצטרף לשאלה מלמעלה
המחירים של האופציות שציינת שם הם המחירים הנכונים? לטווחים שציינת?
כי לא סביר שאופציית call $135 ואופציית put $125 עולות אותו דבר בזמן שנכס הבסיס ב-$135.
נדמה לי שבגרף שהובא למעלה המחירים באמת שונים.

אני לא רואה שגיאה משמעותית באטרטגיה בהינתן שהמספרים שבה נכונים,
המספרים שהבאתי כולם נלקחו מכאן:
https://www.optionsprofitcalculator.com/calculation/vti-put-spread/4CW

נשמע שיש פה דעה ראשונה בשרשור שלא מדובר בהבלים :)

אגב,
רק אציין שוב שלא מדובר באיזה רעיון מקורי שלי או אסטרטגיה שיש לי אליה איזה שהוא ערך סנטימנטלי שבגללו אני מגן עליה או משהו (@נעם בלה בלה בוודאי שהמטרה היא לא להעביר שיעור באופציות. אין לי מושג מאיפה הבאת את המחשבה הזו). בסך הכל רציתי לקבל דעות על מה שחבר שלי הציג בפני

נערך לאחרונה ב:
לא מכיר, ולא יודע מאיפה הוזנו המספרים שם, אבל כשהכנסתי באותו אתר אופציית call סביב המחיר הנוכחי ואופציית put ב-$10 מתחת, ההפרש היה כמה מאות דולרים, לא 10.

נשמע שיש פה דעה ראשונה בשרשור שלא חושבת שמדובר בהבלים :)
לא מבין באופציות (אם כי, ג"נ, משחק בהן בכל זאת).

לא מכיר, ולא יודע מאיפה הוזנו המספרים שם, אבל כשהכנסתי באותו אתר אופציית call סביב המחיר הנוכחי ואופציית put ב-$10 מתחת, ההפרש היה כמה מאות דולרים, לא 10.
גם אני רואה עכשיו הפרש של 300$ בערך..
כנראה המחיר השתנה לרעת האסטרטגיה

הלינק שנתתי הוא SHARE על SNAPSHOT שהיה באותו הרגע שפרסמתי

@קפה שחור
קראתי שוב בעיון את מה שכתבת.

תוכל להשתמש במספרים שלי מהפוסט עצמו, שהיו נכונים בשעתו, ולהראות לי תרחיש בו ההפסד שלי הוא בלתי מוגבל? או אפילו דוגמא של הפסד שמשמעותית גדול מ10$ + עלויות מסחר יספיק לי כדי שהאסימון יפול.

ואני מזכיר- הפסד/רווח זה ביחס לאלטרנטיבה שהיא קנייה במחיר השוק (כמו שעשיתי עד היום וכמו שרוב החברים פה עושים).

אני נתתי את שלושת התרחישים (השוק עלה, ירד, לא השתנה) - והראתי שבכולם ההפסד שלי מוגבל לעלות המסחר + 10$. אבל אתה טוען שהוא יכול להיות הרבה יותר מזה.. אשמח ללמוד איפה טעיתי לדעתך

נערך לאחרונה ב:

הם התייחסו לאסטרטגיה הזו כאלטרנטיבה לקניית מניה רגילה במחיר השוק. וגם אני.
אבל הם לא התייחסו לסיטואציה שבה אנחנו נמצאים בשוק דובי, והפער בין ה PUT ל CALL הוא קטן מאוד באופן יחסי כמו במספרים שנתתי.
הם רק ראו את העובדה שמדובר במינוף כיתרון על פני קנייה רגילה - שזה דיון אחר ולא הסיבה שבגללה העלתי אותה

@קפה שחור
קראתי שוב בעיון את מה שכתבת.

תוכל להשתמש במספרים שלי מהפוסט עצמו, שהיו נכונים בשעתו, ולהראות לי תרחיש בו ההפסד שלי הוא בלתי מוגבל? או אפילו דוגמא של הפסד שמשמעותית גדול מ10$ + עלויות מסחר יספיק לי כדי שהאסימון יפול.

ואני מזכיר- הפסד/רווח זה ביחס לאלטרנטיבה שהיא קנייה במחיר השוק (כמו שעשיתי עד היום וכמו שרוב החברים פה עושים).

אני נתתי את שלושת התרחישים (השוק עלה, ירד, לא השתנה) - והראתי שבכולם ההפסד שלי מוגבל לעלות המסחר + 10$. אבל אתה טוען שהוא יכול להיות הרבה יותר מזה.. אשמח ללמוד איפה טעיתי לדעתך
תתחיל מהתחלה עם מספרים עדכניים
יש הרבה אי-רציונל כרגע בשוק, תנודתיות היסטוריות (HV) נמוכה מול תנודתיות צפויה עתידית (IV) מעוותת את המחיר לטובת המוכרים
משמע לערך הזמן + התנודתיות יש יותר השפעה על המחיר מאשר הערך הפנימי (המרחק מהסטרייק)

תתחיל מהתחלה עם מספרים עדכניים
אלו היו מספרים אמיתיים.
אני יודע שיתכן שהאסטרטגיה כבר לא רלוונטית. אני רוצה להבין אם במידה והתנאים יבשילו והמספרים שוב יהיו דומים, אז יש לי טעות כלשהי בהבנה שלי, או שזו אסטרטגיה הגיונית.

אלא אם כן אתה אומר לי שנכון לזמן שבו פרסמתי את הפוסט, אתה חוזר בך וכן הבנתי נכון, ואין הפסד בלתי מוגבל?
אני באמת מנסה להבין..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P אסטרטגיית Collar באופציות שוק ההון 21
R אסטרטגיית מימון לרכישת נכס נדל"ן 4
Y אסטרטגיית השקעה לתיק מסחר קיים שוק ההון 0
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
ori_ אסטרטגיית דחיית מס - דימוי ״שכבות״ שוק ההון 15
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
N השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H אסטרטגיית הגלגל באופציות - Option Wheel Strategy שוק ההון 8
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5
ה אסטרטגיית השקעות לבת 21 יומני מסע אישיים 5
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
B אסטרטגיית השקעת חסכון חודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ז אסטרטגיית הפקדות שוק ההון 18
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
א התייעצות על אסטרטגיית השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י אסטרטגיית פרישה, עזרה בportfoliovisualizer שוק ההון 8
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
T טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
כ אסטרטגיית השקעה דרך IRA שוק ההון 17
B חשיבה מחדש על אסטרטגיית השקעה שוק ההון 3
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
Y אסטרטגיית מעבר מתיק מנוהל בבנק לבית השקעות שוק ההון 3
S אסטרטגיית מניות דיבידנד בביצה המקומית? שוק ההון 0
S קניית דירה - השפעה אל אסטרטגיית השקעה שוק ההון 4
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
ר אסטרטגיית מיצוי הטבות המס בנדל"ן שוק ההון 10
J אסטרטגיית השקעה כאשר יש הפקדה משמעותית לפנסיה וקה״ל שוק ההון 8
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
Y אסטרטגיית צבירת הון וסילוק משכנתא נדל"ן 14
I אסטרטגיית מכירה והעברת תיק שוק ההון 0
L אסטרטגיית השקעה בשוק דובי שוק ההון 3
א אסטרטגיית השקעה פאסיבית ~ לא מתזמנת ~ פרוגרסיבית שוק ההון 8
A אסטרטגיית גיבוי קבצים אוף טופיק 21
ד חלוקת הנכסים עפ"י אסטרטגיית תיק השקעות נבחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
T אסטרטגיית השקעה לפי נתוני מאקרו שוק ההון 7
Rahash אסטרטגיית סגירת משכנתא נדל"ן 9
ע שתפו את אסטרטגיית ההשקעה באג"ח שלכם :) שוק ההון 25
H אסטרטגיית השקעה - מבקש חוות דעת שוק ההון 23
A אסטרטגיית הורדת דמי ניהול - כיצד אתם פועלים? צרכנות פיננסית 7
jenglender אסטרטגיית קנייה ואיזון שוק ההון 9
F אסטרטגיית קניית ETF בIRA עם הצבירה שוק ההון 13
צפי אסטרטגיית קניה ומכירה של מניות שוק ההון 25
V אסטרטגיית או אפשרויות השקעה לזמן מיתון (משבר ו/או נפילות ממושכות בבורסות) שוק ההון 20
F אסטרטגיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10

נושאים דומים

Back
למעלה