• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

אסטרטגיית השקעה דרך IRA

• פותח הנושא פותח הנושא כספיאל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

כספיאל

משתמש סולידי
דירוג
17
שלום לכולם,
אני מעוניין לגבש אסטרטגיית השקעה לקופ"ג והקה"ש שלי שעוברות ל-IRA, מתוך הבנה שאפשר להצמיח את התיק בגלל הטבת המס.
אינני מתיימר להבין במניות בודדות אז לא אתחיל לסחור באופן ספקולטיבי.
הפתרון המתבקש הוא כנראה לשים את הכסף על קרן סל רחבה, אבל את זה אני בכל מקרה עושה בתיק הממוסה כמו גם בקרן הפנסיה.
האם פתרון הביניים הוא למצוא קרן סל צרה יחסית אך בעלת פוטנציאל צמיחה גדול? (ואם כן, איזו למשל? לא מחפש המלצה, רק רעיונות)
אולי לא כדאי לוותר מראש על מסחר במניות בודדות? (עד 10% למניה מהתיק, ידוע)
תודה

שלום לכולם,
אני מעוניין לגבש אסטרטגיית השקעה לקופ"ג והקה"ש שלי שעוברות ל-IRA, מתוך הבנה שאפשר להצמיח את התיק בגלל הטבת המס.
אינני מתיימר להבין במניות בודדות אז לא אתחיל לסחור באופן ספקולטיבי.
הפתרון המתבקש הוא כנראה לשים את הכסף על קרן סל רחבה, אבל את זה אני בכל מקרה עושה בתיק הממוסה כמו גם בקרן הפנסיה.
האם פתרון הביניים הוא למצוא קרן סל צרה יחסית אך בעלת פוטנציאל צמיחה גדול? (ואם כן, איזו למשל? לא מחפש המלצה, רק רעיונות)
אולי לא כדאי לוותר מראש על מסחר במניות בודדות? (עד 10% למניה מהתיק, ידוע)
תודה
חפש את הפוסט על מייק.

מכיר את הפוסט של מייק, אבל לא חבל "לבזבז" פטור ממס על קרן כל כך שמרנית כמו acwi?

מכיר את הפוסט של מייק, אבל לא חבל "לבזבז" פטור ממס על קרן כל כך שמרנית כמו acwi?
הרעיון להשקיע בהשקעה יותר ריווחית במקום שפטור ממס זה נכון.

אבל זה נראה שאתה ממשיך אם זה הלאה ואתה חושב שצריך גם לקחת סיכון משמעותי יותר מהקרנות שאתה קורה להם שמרניות, וזה אפילו אם לך זה ברור, לא הרבה יסכימו איתך בזה

אתה יכול לפצל את האחזקות לקרנות שירכיבו תמהיל דומה כמו שמתואר שם, ואת החלק עם תשואה היסטורית עדיפה תחזיק ב-IRA.

הטענה היא שלא רק שלמייק יש את שונות הרווח הכי קטנה, אלא שעוד לא נמצא המשקיע האקטיבי אשר מנצח את מייק בתוחלת לאורך תקופות של עשרות שנים.

הרעיון להשקיע בהשקעה יותר ריווחית במקום שפטור ממס זה נכון.

אבל זה נראה שאתה ממשיך אם זה הלאה ואתה חושב שצריך גם לקחת סיכון משמעותי יותר מהקרנות שאתה קורה להם שמרניות, וזה אפילו אם לך זה ברור, לא הרבה יסכימו איתך בזה
השקעה יותר ריווחית לא שווה ללקיחת סיכון גדול יותר?

הטענה היא שלא רק שלמייק יש את שונות הרווח הכי קטנה, אלא שעוד לא נמצא המשקיע האקטיבי אשר מנצח את מייק בתוחלת לאורך תקופות של עשרות שנים.
אז למה בכלל לטרוח עם IRA, למה לא להשאיר את הקה"ש + קופ"ג על מסלול סנופי? ההבדל בדמי הניהול?

אז למה בכלל לטרוח עם IRA, למה לא להשאיר את הקה"ש + קופ"ג על מסלול סנופי? ההבדל בדמי הניהול?
יש יתרונות מעצם היות ה-IRA קופת גמל, יש יתרונות מבחינת דמי ניהול / ניהול השקעות, ויש אפשרות להחזיק קרנות סינתטיות עם תשואת יתר, ממה שאני מבין. גם זה נידון כבר במספר שרשורים.

א. אני אישית קונה קרן עולמית פאסיבית, לא סנופי. אין למיטב היכרותי מוצר כיום שמציע מדד מניות עולמי.
ב. חוץ מזה, כן, דמי ניהול.
ג. לקראת פרישה ניתן לשלוט בתמהיל כדי להפוך אותו לסולידי יותר אם רוצים בכך ללא אירוע מס ובכמות המבוקשת.

כלומר - אילו הייתה קרן השתלמות גדולה דיה (בכדי להימנע משגיאות עקיבה) שקונה את המדד שאני רוצה בדמי ניהול נמוכים מאלו שאני משלם ל-IRA בתוספת דמי הניהול של הקרן הפאסיבית שאני רוכש - הייתי מעדיף להיות לקוח שלה (היה חוסך התעסקות חודשית בקנייה).

נערך לאחרונה ב:
אתה צודק.

בארה"ב, בכלי "דומה" לקרן השתלמות כמה אנשים עשירים מאד ניצלו אותו(בצורה חוקית) על מנת לשים שם את ההשקעות הכי מסוכנות ולפטור אותן מרווח הון:
https://www.washingtonpost.com/business/2021/08/27/retirement-fund-millionaire/
פיטר תיל עם מניות פרטיות, טד וושלר(אחד מאלו שגיוסו להחליף את באפט בברקשיר), במניות ציבוריות עשה מעל 300,000% אחוז בשלושים שנה...פטור ממס.

imrs.jpg

אני אישית חושב שזו גישה נכונה...יכול להיות שאתה יכול להשיג עוד כמה X אחוזים בדמי ניהול(למרות שהיום נראה שצריך קרן גדולה יותר ואז לפי דעתי גם ככה אתה יכול להשיג דמי ניהול נמוכים)...אבל מתווסף לך עוד עיסוק, קניות חודשיות וכו וכו...לא יודע כמה זה שווה את העיסוק העודף...
אם אתה מתכוון לא להשקיע במדדים...אז אני חושב שזה בהחלט מהווה שיקול מהותי...אבל במקרה הזה השאלה מה אתה מביא לשולחן...ולא טרחתי לבדוק עד היום האמת מה המגבלות של IRA...האם יש אפשרות לנכסים נוספים מעבר למניות סחירות ומה המגבלות המדוייקות...אם מישהו יכול להרחיב זה יהיה מעולה.

קבצים מצורפים

נערך לאחרונה ב:
השקעה יותר ריווחית לא שווה ללקיחת סיכון גדול יותר?
האם להשקיע בסיכון גדול יותר זה תלוי במצב הפיננסי וביעדים שלך

נראה שאתה תופס את הפנסיה והקרן השתלמות בגלל שאין מס כמקום שצריך להשקיע בסיכון גבוה וזה טעות כי גם אם אין מס עדיין חשוב לדאוג שיהיה קרן

...ולא טרחתי לבדוק עד היום האמת מה המגבלות של IRA...האם יש אפשרות לנכסים נוספים מעבר למניות סחירות ומה המגבלות המדוייקות
לפי מה שאני מכיר, הגבלה של עד 10% הקצאה מהתיק למניה בודדת (לא כולל קרנות סל) פלוס הגבלה על אופציות שזה גם ככה לא תחום שאני מכיר מספיק כדי לקחת בחשבון. וגם - אין לקיחת הלוואה כנגד הקופה.

נראה שאתה תופס את הפנסיה והקרן השתלמות בגלל שאין מס כמקום שצריך להשקיע בסיכון גבוה וזה טעות כי גם אם אין מס עדיין חשוב לדאוג שיהיה קרן..
ודאי. אם התיק שלך מורכב בין השאר מרובד מסוכן יחסית, לא תעדיף למקם אותו במקום בלתי ממוסה?

לפי מה שאני מכיר, הגבלה של עד 10% הקצאה מהתיק למניה בודדת (לא כולל קרנות סל) פלוס הגבלה על אופציות שזה גם ככה לא תחום שאני מכיר מספיק כדי לקחת בחשבון. וגם - אין לקיחת הלוואה כנגד הקופה.
אז אולי, אם אתה חושב שלמשל הנאסדק יתן תשואה עודפת, אתה יכול לקנות שם את התעודת סל הזו...
או לקנות מספר חברות שיש לך ידע(ואם יש לך) עודף בהן ולקנות אותם בחלק של 10% בחלק מהכסף...אם אתה צודק הן יגדלו להיות יותר מ10% לאורך זמן...

בגדול, אישית, הייתי בודק כמה הקה"ש מהווה מההון שלך, האם זה אחוז מהותי בשלב הנוכחי אשר שווה את ההתעסקות והאם יש כאן איזשהו מהלך שהיית רוצה לעשות(מאמין מאד במניות X Y וכו...) או באיזשהו מדד כללי שאינו נמצא בקרן עוקבת מדד פשוטה.
אם הקה"ש היא לא מהותית בשלב הזה, הייתי שוקל פשוט לעשות עוקב מדד ולחזור לכלי הזה בעתיד במידת הצורך...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y אסטרטגיית השקעה לתיק מסחר קיים שוק ההון 0
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
א התייעצות על אסטרטגיית השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
B חשיבה מחדש על אסטרטגיית השקעה שוק ההון 3
S קניית דירה - השפעה אל אסטרטגיית השקעה שוק ההון 4
J אסטרטגיית השקעה כאשר יש הפקדה משמעותית לפנסיה וקה״ל שוק ההון 8
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
L אסטרטגיית השקעה בשוק דובי שוק ההון 3
א אסטרטגיית השקעה פאסיבית ~ לא מתזמנת ~ פרוגרסיבית שוק ההון 8
T אסטרטגיית השקעה לפי נתוני מאקרו שוק ההון 7
H אסטרטגיית השקעה - מבקש חוות דעת שוק ההון 23
V אסטרטגיית או אפשרויות השקעה לזמן מיתון (משבר ו/או נפילות ממושכות בבורסות) שוק ההון 20
ג על אסטרטגיית השקעה שהופכת לדת אוף טופיק 81
hommie אסטרטגיית משיכת דיוידנדים. שוק ההון 2
מ אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 0
LtWorf אסטרטגיית תמחור: להתחיל נמוך או להתחיל גבוה נדל"ן 7
P אסטרטגיית Collar באופציות שוק ההון 23
R אסטרטגיית מימון לרכישת נכס נדל"ן 4
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
ori_ אסטרטגיית דחיית מס - דימוי ״שכבות״ שוק ההון 15
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
N השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H אסטרטגיית הגלגל באופציות - Option Wheel Strategy שוק ההון 8
ה אסטרטגיית השקעות לבת 21 יומני מסע אישיים 5
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
B אסטרטגיית השקעת חסכון חודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ז אסטרטגיית הפקדות שוק ההון 18
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
י אסטרטגיית פרישה, עזרה בportfoliovisualizer שוק ההון 8
D טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
Y אסטרטגיית מעבר מתיק מנוהל בבנק לבית השקעות שוק ההון 3
S אסטרטגיית מניות דיבידנד בביצה המקומית? שוק ההון 0
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
ר אסטרטגיית מיצוי הטבות המס בנדל"ן שוק ההון 10
Y אסטרטגיית צבירת הון וסילוק משכנתא נדל"ן 14
liranviper אסטרטגיית כניסה במחיר שוק עם אופציות שוק ההון 52
I אסטרטגיית מכירה והעברת תיק שוק ההון 0
A אסטרטגיית גיבוי קבצים אוף טופיק 21
ד חלוקת הנכסים עפ"י אסטרטגיית תיק השקעות נבחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2