• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אסטרטגיית דחיית מס - דימוי ״שכבות״

• פותח הנושא פותח הנושא ori_
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ori_

משתמש סולידי
דירוג
7
משקיע לטווח ארוך קלאסי. נגיד כל חודש קונה עוד מדדים בשווי 10k.
בעתיד הרחוק ארצה לממש חלק מהרווחים, ככה״נ בחלקים.

מה דעתכם על האסטרטגיה הבאה:
- כל סדר גודל של שנה-שנתיים אני מפסיק להזרים כסף לקרן שכבר יש לי, ומתחיל לקנות קרן אחרת. פעם בלאקרוק, פעם אינבסקו, פעם משהו אחר. כשנגמרו לי האופציות, אני עובר ל״איפה״ אחר - פותח תיק בבית השקעות ישראלי אחר, פותח תיק *********** וכו׳ (בלי לנייד את האחזקות הקיימות).

- כשארצה לממש רווחים, אני אמכור קודם כל את הקרן הכי טריה, זאת שהכסף בה עשה הכי פחות רווח. אשלם יחסית מעט מס, כי התשואה היתה לזמן יחסית קצר.
- את המיסים הכלואים על הרווח בקרן הראשונה אני אדחה ככל שאפשר, עד אחרי שכבר מימשתי את כל הקרנות האחרות.

אפשרי? הגיוני? יש חסרונות לשיטה הזאת?

אפשרי, הגיוני, ואפילו חברי פורום התייחסו לזה כמה פעמים בעבר.
כל זה אם אתה מוצא מספיק קרנות שעוקבות אחרי הנכסים שאתה מעוניין לעקוב אחריהם בדמי ניהול טובים. זה אפילו מפזר סיכוני מנפיקים, ככל שכאלה מעניינים אותך.

בחלק מהחברות, אתה אפילו לא חייב לשנות קרן, אלא פשוט לקנות אותה כל פעם בבורסה אחרת. (אם אתה סוחר דרך IB, העלויות מט''ח הן זניחות)

בחלק מהחברות, אתה אפילו לא חייב לשנות קרן, אלא פשוט לקנות אותה כל פעם בבורסה אחרת. (אם אתה סוחר דרך IB, העלויות מט''ח הן זניחות)
רק שיש לזה הבדלי מיסוי בהתאם לשער המט"ח בו נקוב הקרן.
בכל מקרה, הדעה הרווחת שמי שכבר ב IB יכול למכור בשכבות איך שמתחשמק לו.

- כל סדר גודל של שנה-שנתיים אני מפסיק להזרים כסף לקרן שכבר יש לי, ומתחיל לקנות קרן אחרת. פעם בלאקרוק, פעם אינבסקו, פעם משהו אחר. כשנגמרו לי האופציות, אני עובר ל״איפה״ אחר - פותח תיק בבית השקעות ישראלי אחר, פותח תיק *********** וכו׳ (בלי לנייד את האחזקות הקיימות).

- כשארצה לממש רווחים, אני אמכור קודם כל את הקרן הכי טריה, זאת שהכסף בה עשה הכי פחות רווח. אשלם יחסית מעט מס, כי התשואה היתה לזמן יחסית קצר.
- את המיסים הכלואים על הרווח בקרן הראשונה אני אדחה ככל שאפשר, עד אחרי שכבר מימשתי את כל הקרנות האחרות.

למיטב הבנתי עדיף ששכבות המס יהיו לפי מחיר ולא לפי זמן.
לדוגמא:
שער 4000-5000 שכבה א'
שער 5000-6000 שכבה ב'.
ואז אם נניח המחיר הגיע ל5400 אתה קונה שכבה ב', ואם הבורסה נפלה והמחיר ירד ל4400 אז חוזרים לקנות שכבה א'.

עוד הערה קטנה,
אם בכל מקרה אתה מתכוון לקנות גם אינבסקו וגם בלאקרוק, אז עדיף להתחיל עם הקרנות של אינבסקו כדי למקסם את יתרון המס הגלום בהן.

לדוגמא:
שער 4000-5000 שכבה א'
שער 5000-6000 שכבה ב'.
ואז אם נניח המחיר הגיע ל5400 אתה קונה שכבה ב', ואם הבורסה נפלה והמחיר ירד ל4400 אז חוזרים לקנות שכבה א'.
למה?
הרי אם הבורסה נפלה דווקא השכבה החדשה (4400) היא השכבה עם הרווח הכי גבוה אם אתה מחבר אותה לשכבה ב׳, והשכבות הקדומות יותר הן עם רווח נמוך/הפסד.
כך שדווקא עדיף לך שלוקחים באופן אוטומטי את השכבות הנמוכות קודם.
לעומת זאת אם תחבר אותה לשכבה א׳ אז השכבות הקדומות הן עוד יותר רווחיות (נניח ב- 4000).

למה?
הרי אם הבורסה נפלה דווקא השכבה החדשה (4400) היא השכבה עם הרווח הכי גבוה אם אתה מחבר אותה לשכבה ב׳, והשכבות הקדומות יותר הן עם רווח נמוך/הפסד.
כך שדווקא עדיף לך שלוקחים באופן אוטומטי את השכבות הנמוכות קודם.
לעומת זאת אם תחבר אותה לשכבה א׳ אז השכבות הקדומות הן עוד יותר רווחיות (נניח ב- 4000).
אני חושב ש @אביאל התייחס לאסטרטגיית קנייה - לקנות סוג נייר לפי buckets של שווי הבורסה בזמן הקנייה, לא למכירה
(או שלא הבנתי את התגובה שלך @קפיצת הדרך ?)

אני חושב ש @אביאל התייחס לאסטרטגיית קנייה - לקנות סוג נייר לפי buckets של שווי הבורסה בזמן הקנייה, לא למכירה
(או שלא הבנתי את התגובה שלך @קפיצת הדרך ?)
כן ברור.
אבל המטרה של אסטרטגיית הקנייה היא לאפטם את אסטרטגיית המכירה מבחינת חבות המס. לפחות זה מה שאני מבינה…
אז אולי כדאי לייצר שכבות לפי שווי (כפי @אביאל כתב) אבל בהינתן שיש ירידות אז אולי כדאי להכניס אותן דווקא לשכבה עם המחיר הגבוה ביותר, ורק כאשר השוק שוב עולה לייצר שכבה נוספת (שלישית).

כן ברור.
אבל המטרה של אסטרטגיית הקנייה היא לאפטם את אסטרטגיית המכירה מבחינת חבות המס. לפחות זה מה שאני מבינה…
אז אולי כדאי לייצר שכבות לפי שווי (כפי @אביאל כתב) אבל בהינתן שיש ירידות אז אולי כדאי להכניס אותן דווקא לשכבה עם המחיר הגבוה ביותר, ורק כאשר השוק שוב עולה לייצר שכבה נוספת (שלישית).
שתי קרנות, א ו ב, של חברות מתחרות אבל שמשקיעות בדיוק באותם נכסים ונסחרות באותו מחיר.

1.לאורך שנים קנית הרבה יחידות מקרן א במחירים שעלו באופן הדרגתי ויציב מ 1000 עד 4000.

2.אחר כך לאורך שנים קנית הרבה יחידות מקרן ב במחירים שעלו באופן הדרגתי ויציב מ 4000 עד 7000.

3.משבר קיצוני מטלטל את העולם, המחיר צנח ל 3000, אבל לך יש עבודה יציבה וקיבה מפלדה ובדיוק קיבלת בונוס שנתי גדול שניה לפי ההתרסקות אבל לא הספקת לקנות איתו עדיין ואת מתלבטת אם לקנות מקרן א או ב.

4.אחר כך כולם הבינו שבעצם משבר זו הזדמנות, המחיר עלה בחזרה ל 7000 ומשם המשיך לעלות והמשכת לקנות עוד יחידות עד שאת מגיעה לפנסיה ורוצה להתחיל למכור. כמובן שאת רוצה למכור קודם את היחידות שיחייבו אותך בהכי מעט מס.

מקרה א, בשלב 3 קנית את קרן א:
כשאת מוכרת, את קודם מוכרת את כל היחידות שיש לך מקרן ב, ורק בסוף את היחידות מקרן א.

מקרה ב, בשלב 3 קנית את קרן ב:
את מתחילה בלמכור את היחידות הישנות יותר מקרן ב, עד שאת מגיעה לזה שהשכבה הישנה ביותר היא זו שנקנתה בשלב 3 במחיר 3000.
עכשיו את נאלצת למכור אותה, לפני שתוכלי למכור את כל שאר היחידות מקרן ב שנקנו במחיר גבוה הרבה יותר.

מקרה ב, בשלב 3 קנית את קרן ב:
את מתחילה בלמכור את היחידות הישנות יותר מקרן ב, עד שאת מגיעה לזה שהשכבה הישנה ביותר היא זו שנקנתה בשלב 3 במחיר 3000.
עכשיו את נאלצת למכור אותה, לפני שתוכלי למכור את כל שאר היחידות מקרן ב שנקנו במחיר גבוה הרבה יותר.
לא. הרעיון הוא שבקרן ב׳ לא תהיה אף שכבה עם מחיר גבוה יותר מ- 3000 שהיא ״צעירה״ יותר מהשכבה של- 3000.
לכן כאשר המחיר עולה פותחים קרן ג׳.

בוא נסתכל על זה ככה:
אם יש שכבה חדשה ב- 3000
אם מכניסים אותה לקרן א׳ - מוציאים את קרן ב׳ (עם השכבות 4000-7000) ואז צריך להתחיל להוציא את קרן א׳. רק ששם לפני שמגיעים לשכבה החדשה שקנינו ב- 3000 צריך להוציא קודם שכבות ב- 1000-4000.
לעומת זאת אם מכניסים את השכבה החדשה לקרן ב׳ - מוציאים את קרן ב׳ (כאשר השכבות 4000-7000 יוצאות קודם) ואז אפשר למכור את השכבה החדשה ב- 3000 לפני שמתחילים למכור את קרן א׳ עם השכבות 1000-4000.

אם השכבה החדשה היא לדוגמא 4000 ולא 3000 אז זה יותר ״ברור״.

אבל נכון שההבדל הוא רק לגבי השכבה החדשה, אז אולי זה לא יוצר כזה הבדל…

נערך לאחרונה ב:
לא. הרעיון הוא שבקרן ב׳ לא תהיה אף שכבה עם מחיר גבוה יותר מ- 3000 שהיא ״צעירה״ יותר מהשכבה של- 3000.
לכן כאשר המחיר עולה פותחים קרן ג׳.

בוא נסתכל על זה ככה:
אם יש שכבה חדשה ב- 3000
אם מכניסים אותה לקרן א׳ - מוציאים את קרן ב׳ (עם השכבות 4000-7000) ואז צריך להתחיל להוציא את קרן א׳. רק ששם לפני שמגיעים לשכבה החדשה שקנינו ב- 3000 צריך להוציא קודם שכבות ב- 1000-4000.
לעומת זאת אם מכניסים את השכבה החדשה לקרן ב׳ - מוציאים את קרן ב׳ (כאשר השכבות 4000-7000 יוצאות קודם) ואז אפשר למכור את השכבה החדשה ב- 3000 לפני שמתחילים למכור את קרן א׳ עם השכבות 1000-4000.

אם השכבה החדשה היא לדוגמא 4000 ולא 3000 אז זה יותר ״ברור״.

אבל נכון שההבדל הוא רק לגבי השכבה החדשה, אז אולי זה לא יוצר כזה הבדל…
צריך להכניס למודל גם כמה קרנות רלוונטיות יש.
בקיצון, אם יש אינסוף קרנות, אז קונים כל פעם קרן אחרת.
אבל אם יש רק קומץ קרנות רלוונטיות, אז אנחנו לא יכולים להניח שאחרי כל התאוששות ממשבר נוכל להחליף קרן, ואז עדיף לבחור לפי המחיר ולא להפי הזמן.
ההתאוששות יכולה לקחת הרבה זמן אז אולי תיווצר שכבה משמעותית סביב ה 3000 בדוגמא הזו

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
N השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H אסטרטגיית הגלגל באופציות - Option Wheel Strategy שוק ההון 8
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5
ה אסטרטגיית השקעות לבת 21 יומני מסע אישיים 5
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
B אסטרטגיית השקעת חסכון חודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ז אסטרטגיית הפקדות שוק ההון 18
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
א התייעצות על אסטרטגיית השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י אסטרטגיית פרישה, עזרה בportfoliovisualizer שוק ההון 8
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
T טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
כ אסטרטגיית השקעה דרך IRA שוק ההון 17
B חשיבה מחדש על אסטרטגיית השקעה שוק ההון 3
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
Y אסטרטגיית מעבר מתיק מנוהל בבנק לבית השקעות שוק ההון 3
S אסטרטגיית מניות דיבידנד בביצה המקומית? שוק ההון 0
S קניית דירה - השפעה אל אסטרטגיית השקעה שוק ההון 4
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
ר אסטרטגיית מיצוי הטבות המס בנדל"ן שוק ההון 10
J אסטרטגיית השקעה כאשר יש הפקדה משמעותית לפנסיה וקה״ל שוק ההון 8
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
Y אסטרטגיית צבירת הון וסילוק משכנתא נדל"ן 14
liranviper אסטרטגיית כניסה במחיר שוק עם אופציות שוק ההון 52
I אסטרטגיית מכירה והעברת תיק שוק ההון 0
L אסטרטגיית השקעה בשוק דובי שוק ההון 3
א אסטרטגיית השקעה פאסיבית ~ לא מתזמנת ~ פרוגרסיבית שוק ההון 8
A אסטרטגיית גיבוי קבצים אוף טופיק 21
ד חלוקת הנכסים עפ"י אסטרטגיית תיק השקעות נבחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
T אסטרטגיית השקעה לפי נתוני מאקרו שוק ההון 7
Rahash אסטרטגיית סגירת משכנתא נדל"ן 9
ע שתפו את אסטרטגיית ההשקעה באג"ח שלכם :) שוק ההון 25
H אסטרטגיית השקעה - מבקש חוות דעת שוק ההון 23
A אסטרטגיית הורדת דמי ניהול - כיצד אתם פועלים? צרכנות פיננסית 7
jenglender אסטרטגיית קנייה ואיזון שוק ההון 9
F אסטרטגיית קניית ETF בIRA עם הצבירה שוק ההון 13
צפי אסטרטגיית קניה ומכירה של מניות שוק ההון 25
V אסטרטגיית או אפשרויות השקעה לזמן מיתון (משבר ו/או נפילות ממושכות בבורסות) שוק ההון 20
F אסטרטגיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
H אסטרטגיית מסחר לטווח הארוך שוק ההון 13
Oringa אסטרטגיית מינוף סולידי שוק ההון 56
oz1987 אסטרטגיית תשלומים באשראי צרכנות פיננסית 44

נושאים דומים

Back
למעלה