• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אני לא מבין למה הבנקים המרכזים קונים אגרות חוב ממשלתיות כיום

• פותח הנושא פותח הנושא shirbi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הבנק המרכזי קונה אגח זה אומר בעצם מדפיס כסף. הסיבה לכך היא שאינפלציה היא דרך נוחה ופחדנית במיוחד למימון הוצאות הממשלה ללא צורך בהגדלת הגרעון או המיסוי.
קשה לאנשים לראות את כוח הקניה שנגנב מהם, במיוחד אם זה נעשה בקצב שבו עדיין רמת החיים עולה.

כוח הקניה שנגנב מהם, במיוחד אם זה נעשה בקצב שבו עדיין רמת החיים עולה.
אם אכן רמת החיים עולה, לי באופן אישי זה נשמע כמו פשרה סבירה להתמודדות עם מצבי משבר.

אם אכן רמת החיים עולה, לי באופן אישי זה נשמע כמו פשרה סבירה להתמודדות עם מצבי משבר.
זו לא דרך סבירה, כי אינפלציה לא גונבת מכולם באופן שווה ושקוף. היא לוקחת מבעלי הכנסות קבועות ואנשים אחראים בעלי תזרים מנכסים, ונותנת לממשלה ולבעלי חוב בלתי אחראים.
התייחסתי אגב למצב שגרה, בו האינפלציה גונבת חלק מהעליה ברמת החיים שאנחנו היינו חווים בלעדיה. במשבר נרגיש ירידה חדה ברמת החיים כתוצאה מהאינפלציה .

ואנשים אחראים בעלי תזרים מנכסים
תלוי מאוד בנכסים.
למעט הלואות צמודות מטבע (פקדונות, אג"ח וכו), רוב הנכסים לא חשופים לאינפלציה והתזרים מהנכסים יעלה אם תיהיה אינפלציה (כמובן שלא בדיוק באותו שיעור, אבל בגדול).

תלוי מאוד בנכסים.
למעט הלואות צמודות מטבע (פקדונות, אג"ח וכו), רוב הנכסים לא חשופים לאינפלציה והתזרים מהנכסים יעלה אם תיהיה אינפלציה (כמובן שלא בדיוק באותו שיעור, אבל בגדול).
כלל לא בטוח. שוק המניות בונצואלה למשל לא שמר על ערכו הראלי, וגם לא נדלן. סביבה כזו פוגעת בעסקים כי יש אי ודאות לגבי התחייבויות ותקבולים עתידיים.

כלל לא בטוח. שוק המניות בונצואלה למשל לא שמר על ערכו הראלי, וגם לא נדלן. סביבה כזו פוגעת בעסקים כי יש אי ודאות לגבי התחייבויות ותקבולים עתידיים.
לא אמרתי שהוא שומר בהכרח על ערכו הריאלי, רק שאם יש אינפלציה אז ערכו הנומינלי יעלה. והדגשתי שזה לא בדיוק באותו השיעור כמו האינפלציה.

הבנק המרכזי קונה אגח זה אומר בעצם מדפיס כסף. הסיבה לכך היא שאינפלציה היא דרך נוחה ופחדנית במיוחד למימון הוצאות הממשלה ללא צורך בהגדלת הגרעון או המיסוי.
קשה לאנשים לראות את כוח הקניה שנגנב מהם, במיוחד אם זה נעשה בקצב שבו עדיין רמת החיים עולה.
כל זה טוב ויפה אם אתה מקבל את ההנחה שהדפסת כסף מייצרת אינפלציה - מה שלא כל כך נתמך אמפירית ב11 שנים האחרונות

כל זה טוב ויפה אם אתה מקבל את ההנחה שהדפסת כסף מייצרת אינפלציה - מה שלא כל כך נתמך אמפירית ב11 שנים האחרונות
לא הייתי מרחיק לכת עד כדי כך (למרות שהמשפט סמנטית נכון)
הייתי אומר שהקורלציה בין הדפסת כסף מוגבלת לאינפלציה היא לא ברורה.

אם כולם היו משוכנעים שאפשר להדפיס כרצוננו הממשלות בכיף היו מדפיסות חופשי מורידות מסים ו"מטיבות עם העם" וגם מחזירות חובות.
בסופו של דבר קרה שכח הקניה לא גדל עם הדפסת הכסף. התיאוריה שאני מתחיל לפתח (בתור הדיוט גמור שבאמת מבין מעט מאד) היא שזה מכיוון שרוב הכסף הלך לשכבה יחסית צרה של משקיעים שהגדילו בעיקר את החיסכון שלהם (ראה יחס P/E בS&P 500) ולא לאוכלוסיה רחבה.

הדפסת כסף זה אינפלציה בהגדרה. עליית מחירים כללית יכולה להתרחש כתוצאה מאינפלציה אבל לא בהכרח, אינפלציה יכולה פשוט למנוע ירידת מחירים טבעית שהייתה מתרחשת עקב עלייה בפריון. כלומר גוזלים את הצמיחה והעליה ברמת החיים שהייתה מתרחשת ללא האינפלציה. האינפלציה גם יכולה להעלות מחירים של נכסי הון, לא בהכרח מוצרי צריכה כמו שקרה אחרי 2008.

הדפסת כסף זה אינפלציה בהגדרה.
+1 בהדגש!
הדפסת כסף זה אינפלציה בהגדרה. עליית מחירים כללית יכולה להתרחש כתוצאה מאינפלציה אבל לא בהכרח, אינפלציה יכולה פשוט למנוע ירידת מחירים טבעית שהייתה מתרחשת עקב עלייה בפריון. כלומר גוזלים את הצמיחה והעליה ברמת החיים שהייתה מתרחשת ללא האינפלציה. האינפלציה גם יכולה להעלות מחירים של נכסי הון, לא בהכרח מוצרי צריכה כמו שקרה אחרי 2008.
+1

הדפסת כסף זה אינפלציה בהגדרה
גם פלוס, גם סימן קריאה וגם דגש לא יעזור - אתם טועים. ההגדרה של אינפלציה היא מאוד פשוטה: עליית מחירים כללית ושחיקת כח הקניה של הכסף.
ליית מחירים כללית יכולה להתרחש כתוצאה מאינפלציה אבל לא בהכרח
טעות. אני באמת לא רואה טעם להתווכח, זה לא עניין של דעה, ויקיפדיה בכל שפה או גוגל יראו לך את זה.
אינפלציה גם יכולה להעלות מחירים של נכסי הון
מדהים. אז התשואה הריאלית מ2008 ועד 2019 היא אפס, נכון? כי הייתה אינפלציה במחירי הנכסים. המצאת הגדרה.

אני ברשותכם פורש מהדיון, זה לא רציני.

גם פלוס, גם סימן קריאה וגם דגש לא יעזור - אתם טועים. ההגדרה של אינפלציה היא מאוד פשוטה: עליית מחירים כללית ושחיקת כח הקניה של הכסף.
האם זה לא אותה גברת בשינוי אדרת ?
לא כל הדפסת כסף גוררת אינפלציה ?

טעות. אני באמת לא רואה טעם להתווכח, זה לא עניין של דעה, ויקיפדיה בכל שפה או גוגל יראו לך את זה.

מדהים. אז התשואה הריאלית מ2008 ועד 2019 היא אפס, נכון? כי הייתה אינפלציה במחירי הנכסים. המצאת הגדרה.

אני ברשותכם פורש מהדיון, זה לא רציני.
אל תהיה קיינסיאן. זה שכלכלנים שינו את ההגדרה של אינפלציה מעליה בכמות הכסף לעליה במדד מחירים כלשהו (ואיזה בדיטק משמעות יש לכזה מדד?) לא אומר שחייב להכנע לשטיפת המוח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 132
Sp0 אני לא מבין למה אין קורלציה בין קרן מחקה לS&P 500 שוק ההון 11
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
J עמלת סנט למניה - לא מבין את ההגיון שוק ההון 3
בובין חוט-השני דירה עם קאץ' על השולחן ועדיין אני לא מבין אותו ... נדל"ן 21
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
J לא מבין משהו בנוגע לדמי עמלות במסחר בחו"ל שוק ההון 26
Tsachi01 לא מבין את יומני המסע פה אוף טופיק 181
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
I לא מבין את תיאוריית "השוק תמיד עולה בטווך הארוך" שוק ההון 88
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41
א תל בונד 20, לא מבין שוק ההון 18
Tsachi01 לא מבין את ההגיון של חברת אפל (WWDC22) אוף טופיק 9
O לא מבין את ההתנהגות של אלטשולר S&P 1159250 שוק ההון 1
ה לא מבין חשיפה לדולר שוק ההון 2
Z מגן מס ממכירת נייר ערך זר. האם נכון לומר שמגן מס הוא הנמוך מבין ה2 מיסים 12
amit ביטוחים ,לאחד שלא מבין הרבה צרכנות פיננסית 0
R להתחיל להשקיע בלי שאני מבין בזה שוק ההון 62
L אני לא מבין איך יכול להיות שהריבית על אג"ח ל-3 חודשים בארה"ב היא מעל 2% שוק ההון 15
א לא מבין - התשואות על האג"ח עלו שוק ההון 0
נ קרנות נאמנות - משהו קריטי שאיני מבין שוק ההון 5
H בדיקת איכות מים ביתית - מישהו מבין בנושא? אוף טופיק 2
R לא מבין את זה אוף טופיק 49
doc29 האם יכול להיות שהכלכלן הבכיר של הבנק הגדול במדינה לא מבין בהשקעות? מי המשוגע? אוף טופיק 38
גרהם הרגע שבו אתה מבין את הפער בינך לבין שאר העולם הצרכניסט התפתחות אישית 6
liranviper דברים שאני לא מבין על קרן נאמנות / ETF שוק ההון 5
amit מישהו מבין לעומק איך שורט עובד? שוק ההון 96
שרון מישהו פה מבין ב-css? אוף טופיק 16
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
yossik משהו מבין מה קורה כאן? אוף טופיק 1
עצמאית אנטנות סלולריות- מישהו מבין בזה? אוף טופיק 14
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 1
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 101
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87

נושאים דומים

Back
למעלה