• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אם לא השקעות אלטרנטיביות מה כן?

עכשיו לעבודה

משתמש רגיל
דירוג
65
שאלה אמיתית מהחיים,
אני מכיר אדם, פנסיונר בן 70 שקיבל ירושה של 700K.
האיש מקבל פנסיה נמוכה, ולכן מעוניין לייצר הכנסה נוספת כל חודש מהכסף.
אבל עם סיכון ותנודתיות נמוכים ככל הניתן .
מה האפשרויות העומדות בפניו?

אין ארוחות חינם בשוק ההון.
לא ניתן גם לשמור על סיכון ותנודתיות נמוכה וגם להרוויח תשואה.

כתבת פנסיה נמוכה, אך האם היא מספיקה? או שהוא סוגר את החודש במינוס?

עד כמה שאני מבין המכשיר היחיד שמבטיח תשואה עקבית עד לסוף החיים זו קרן פנסיה בתמורה לויתור הורשה של הכסף. (כתלות בכמות הקצבאות שקיבל)

אם הפנסיה נמוכה הוא כנראה לא הפקיד עד התקרה כל השנים ויכול להשלים. צריך לשבת ולחשב כמה כסף הוא צריך ולבדוק איזה קצבה הוא יקבל עבור איזה סכום

אני לא בטוח בוודאות כלפי אבל אני חושב לעשות דבר דומה עבור אמא ואשמח גם לשמוע אם זה באמת אידיאלי

שאלה אמיתית מהחיים,
אני מכיר אדם, פנסיונר בן 70 שקיבל ירושה של 700K.
האיש מקבל פנסיה נמוכה, ולכן מעוניין לייצר הכנסה נוספת כל חודש מהכסף.
אבל עם סיכון ותנודתיות נמוכים ככל הניתן .
מה האפשרויות העומדות בפניו?
אין "צורת השקעות" שמבטיחה תוצאות השקעה.
קרנות גידור לא מבטיחות תוצאות, private equity לא מבטיחה תוצאות, קרנות נאמנות לא וכו...השיווק שלהם מבטיח דברים אחרים.

מה שמשנה זה האם מי שמריץ את הכלי יודע מה המגבלות שלו, עובד כשיש הזדמנויות ולא עושה כלום כשאין....אין שום "קסם" בהשקעות אלטרנטיבות...כן יש המון שיווק והמון עלויות.

תודה על כל התגובות.
פק"מ
מק"מ
קרן כספית
החיסרון בזה הוא במקרה שהריבית תרד, וכאן הפנסיונר צריך סידור לשנים קדימה.
אג"חים מסוימים
איזה אגח"ים למשל, ואם יש אפשרות גם בקרן אגח"ית.
עד כמה שאני מבין המכשיר היחיד שמבטיח תשואה עקבית עד לסוף החיים זו קרן פנסיה בתמורה לויתור הורשה של הכסף. (כתלות בכמות הקצבאות שקיבל)

אם הפנסיה נמוכה הוא כנראה לא הפקיד עד התקרה כל השנים ויכול להשלים. צריך לשבת ולחשב כמה כסף הוא צריך ולבדוק איזה קצבה הוא יקבל עבור איזה סכום

אני לא בטוח בוודאות כלפי אבל אני חושב לעשות דבר דומה עבור אמא ואשמח גם לשמוע אם זה באמת אידיאלי
באמת מעניין לבדוק את האפשרות, האם ניתן להכניס לקרן הפנסיה גם כספים מירושה?
ואיזה מקדם יהיה לזה (משמע תשואה).

ומה דעתכם על דירה להשקעה למטרת תזרים עם סכום כזה, ניתן לקנות דירה בפריפריה אולי עם משכנתה לא גדולה, השאלה כמה כסף ישאר אחרי הורדת כל ההוצאות + הוצאות ניהול.

החיסרון בזה הוא במקרה שהריבית תרד, וכאן הפנסיונר צריך סידור לשנים קדימה.
זה לא באג, זה פיצ'ר.
איזה אגח"ים למשל, ואם יש אפשרות גם בקרן אגח"ית.
אני לא יכול לתת יעוץ אבל אני חושב שזה יכול להיות רעיון טוב להסתכל על אג"ח מדינה לא ארוך או קונצרני בדירוג גבוה במיוחד.
קרנות גידור לא מבטיחות תוצאות, private equity לא מבטיחה תוצאות, קרנות נאמנות לא וכו...
זה לא מדויק, זה מבטיח תוצאות מעולות למי שמנפיק את זה.

חברות ביטוח בישראל לא מציעות annuities ? זה לא הכלי הכי יעיל אבל הוא נותן לפנסיונר שקט נפשי, במיוחד כשירושה היא לא פקטור.

יש לי פנסיה נמוכה שלא תואמת לגיל שלי לכן ביצעתי הפקדה חד-פעמית של כמה אלפי שקלים לקרן הפנסיה שלי כדי "לעבות" אותה. המהלך הקפיץ את הקצבה העתידית בכמה מאות שקלים מה שמשמעותי עבורי. אישית לא עברתי את התקרה השנתית כי לא רציתי שיהיה פיצול אבל ניתן לעשות גם את זה. ההליך (לפחות במנורה) מאוד קל- העברה בנקאית ואישור במייל.

אין ארוחות חינם בשוק ההון.
לא ניתן גם לשמור על סיכון ותנודתיות נמוכה וגם להרוויח תשואה.
*גבוהה. בוודאי שיש כלים להרוויח תשואה גם בסיכון קרוב לאפס. יש כלים אפילו להבטיח* תשואה
*יוצא מהכלל הוא פשיטת רגל של הגוף המנפיק
חברות ביטוח בישראל לא מציעות annuities ? זה לא הכלי הכי יעיל אבל הוא נותן לפנסיונר שקט נפשי, במיוחד כשירושה היא לא פקטור.
אכן, אנונות מבטיחות, אמנם במחיר יקר ולא משתלם, אבל מבטיחות.
באג"ח בינוני/ארוך ניתן לנעול את הריבית כבר עכשיו.
או אג"ח לזמן הכי ארוך, כמובן. בארץ זה אומר 30 שנה קדימה (הוא מתכנן להגיע לגיל 100?). בחו"ל יש גם אופציות ל90 שנה קדימה.

לא ממליץ כלום. כרגע הכלים הכי נוחים בעיניי זה מק"מ, כספית (לא מבטיחי תשואה לטווח ארוך), פקדון שמפריש רווחים (מבטיח* למס' שנים בודדות) או אג"ח מדינה (מבטיח* עד 30).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
C אם יש לי כסף בחשבון השקעות ישראלי שלא מושקע בכלום, אני חוטף על זה עמלה? שוק ההון 0
S מה קורה אם בית השקעות קורס? צרכנות פיננסית 1
amikal אם יותר זול לנהל תיק השקעות בבית השקעות למה אנשים עדיין מנהלים אותו בבנק? שוק ההון 72
whybe איך אתם מפרידים השקעות למטרות שונות אם בכלל צרכנות פיננסית 29
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 8
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 106
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 16
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
A מה קורה אם הסוכן הבורסאי שלך קורס? שוק ההון 1
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B אם קניתי דירה כרווק, מה המיסוי עליה כשאמכור אחרי חתונה? נדל"ן 4
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
N האם יש צורך בהגשת דו״ח אם אין חבות מס? מיסים 16
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
D התלבטות אם להמשיך להחזיק דירה שנייה. נדל"ן 23
נ ומה אם מאדים כחול? משל על אשמתו של המנהיג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 13

נושאים דומים

Back
למעלה