• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח?

• פותח הנושא פותח הנושא חיימוש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מתי "מותר לי" להבין שיש פה משהו ואולי להזיז את התיק שלי לכיוון?
לדעתי, אף פעם. ברגע שאתה זיהית שיש פה משהו אז כך גם שאר השוק (בוודאי המשקיעים המתוחכמים) והמחירים כבר עלו באופן כזה שהתשואות העתידיות ירדו.

כמובן שסקטורים מסוכנים יותר אמורים (בטווח הארוך מאוד) לתת תשואה גבוהה יותר כפיצוי לסיכון שהמשקיע לוקח.

לדעתי, אף פעם. ברגע שאתה זיהית שיש פה משהו אז כך גם שאר השוק (בוודאי המשקיעים המתוחכמים) והמחירים כבר עלו באופן כזה שהתשואות העתידיות ירדו.

כמובן שסקטורים מסוכנים יותר אמורים (בטווח הארוך מאוד) לתת תשואה גבוהה יותר כפיצוי לסיכון שהמשקיע לוקח.
זה הכל נשמע נכון בתאוריה. כשמסתכלים על קייס סטדיס זה לא עומד במבחן המציאות. אפשר להגיד בכל פעם "זאת רק דוגמה" או "על כל מי שצדק יש גם מי שהפסיד". אבל זה לעולם לא יגמר. הבאתי לך כמה דוגמאות כאלה בפרטי. הטיעון שאני מנסה להעביר הוא שהשוק מורכב מחברות, כשאתה מוסיף לקרן המחקה שלך בירידות אתה למעשה יוצא מנקודת הנחה שהשוק לא מאבד מהערך שלו באמת. וזה בעצם להסתמך על אותו ניתוח הערך שעליו מסתמכים משקיעי ערך כשהם מסתכלים על רזרבות, דוחות רווח והפסד קובעים שווי של חברה ומה סיכויי ההצלחה שלה לעלות או לרדת.

אם אני מזהה מגמה בשוק, בחמש, עשר, עשרים שנה האחרונות. מתי "מותר לי" להבין שיש פה משהו ואולי להזיז את התיק שלי לכיוון?
אי אפשר, אפשר רק בדיעבד.

אי אפשר, אפשר רק בדיעבד.
נכון. סטיב ג'ובס יסד את אפל בדיעבד. אבהרם לינקולן שיחרר את העבדים בדיעבד. יורי גגארין היה האיש הראשון בחלל בדיעבד. למעשה, כל פעם שמישהו אי פעם עשה משהו זה היה בדיעבד.

נכון. סטיב ג'ובס יסד את אפל בדיעבד. אבהרם לינקולן שיחרר את העבדים בדיעבד. יורי גגארין היה האיש הראשון בחלל בדיעבד. למעשה, כל פעם שמישהו אי פעם עשה משהו זה היה בדיעבד.
אנחנו מכירים את האנשים הללו בדיעבד כי הם הימרו והצליחו, אבל היו הרבה יותר אנשים שהימרו ולא הצליחו, ומי שהימר עליהם גם כנראה לא ממש הצליח.

אתה יכול בקלות להגדיל את תוחלת הרווח בשוק ההון ע"י הגדלת הסיכון, אבל הגביע הקדוש הוא הגדלת תוחלת הרווח ללא הגדלת הסיכון, ופה למחקרים יש רק 2 תשובות: 1) מידע פנימי, 2) ניצול של ארביטראז'ים שנוצרים לפרקי זמן מאד קצרים.

אנחנו מכירים את האנשים הללו בדיעבד כי הם הימרו והצליחו, אבל היו הרבה יותר אנשים שהימרו ולא הצליחו, ומי שהימר עליהם גם כנראה לא ממש הצליח.

אתה יכול בקלות להגדיל את תוחלת הרווח בשוק ההון ע"י הגדלת הסיכון, אבל הגביע הקדוש הוא הגדלת תוחלת הרווח ללא הגדלת הסיכון, ופה למחקרים יש רק 2 תשובות: 1) מידע פנימי, 2) ניצול של ארביטראז'ים שנוצרים לפרקי זמן מאד קצרים.
אני פשוט לא חושב שאפשר לקחת כל מי שאי פעם עשה משהו ולהגיד "ברור שבדיעבד הוא הצליח". יש אנשים שלוקחים סיכון. כל יזם בערך לוקח סיכון. השאלה האם אתה יודע על מה אתה מדבר והאם אתה יכול לנווט את הסיכון הזה לחוף מבטחים. להגיד שהכל רק בדיעבד, זה קצת לקחת מהאנשים האלה את הכשרון והתושיה שהם הפגינו לאורך כל הדרך.

וזה חוזר לבעיה העמוקה שיש לי עם הדעה הרווחת כאן בפורום. שהדרך היחידה לעשות השקעות זה לקנות VT. יש את השרשור בפורום אוף טופיק שמישהו ביקש מGPT לצחוק על הפורום ואחת הבדיחות היתה בדיוק על זה. יש אנשים שמשקיעים זמן בלחקור את השוק, את המגמות בשוק, חברות בסקטורים שונים, ניתוח מתחרים וניתוחי SWAT למיניהם כדי לזהות הזדמנויות קניה. יש אנשים שעושים את זה טוב, ויש כאלה שלא. כן זה דורש סיבולת סיכון, כן זה לא משהו שהיתי מייעץ או ממליץ לכל בן אדם רנומלי, אבל זה אפשרי וזה קיים. אתם תתפלאו לשמוע שיש אנשים שלא מאבדים את המכנסיים ועושים רווחים יפים, מעל ביצועי המדדים הפופולאריים.

אני פשוט לא חושב שאפשר לקחת כל מי שאי פעם עשה משהו ולהגיד "ברור שבדיעבד הוא הצליח". יש אנשים שלוקחים סיכון. כל יזם בערך לוקח סיכון. השאלה האם אתה יודע על מה אתה מדבר והאם אתה יכול לנווט את הסיכון הזה לחוף מבטחים. להגיד שהכל רק בדיעבד, זה קצת לקחת מהאנשים האלה את הכשרון והתושיה שהם הפגינו לאורך כל הדרך.
לא, הכוונה היא שבדיעבד אנחנו יודעים איזה סקטורים היו מוצלחים יותר, אבל זה לא ישמש אותנו בעתיד כי עכשיו כולם יודעים את זה והסקטור יתומחר בהתאם.

וכמובן יש גם את המקרה שסקטור היה מוצלח יותר במקרה, את זה אכן יודעים בדיעבד וזה חסר תועלת באותה מידה.

לא, הכוונה היא שבדיעבד אנחנו יודעים איזה סקטורים היו מוצלחים יותר, אבל זה לא ישמש אותנו בעתיד כי עכשיו כולם יודעים את זה והסקטור יתומחר בהתאם.

וכמובן יש גם את המקרה שסקטור היה מוצלח יותר במקרה, את זה אכן יודעים בדיעבד וזה חסר תועלת באותה מידה.
אבל שוב חתול, אתה מייצר מערכת אקסיאומטית בתוך הראש שלך שעובדת נהדר. זה פשוט לא המקרה במציאות.

אבל שוב חתול, אתה מייצר מערכת אקסיאומטית בתוך הראש שלך שעובדת נהדר. זה פשוט לא המקרה במציאות.
המקרה במציאות הוא שאתה מכיר מישהו אחד שהצליח, אבל אתה לא מכיר תשעה אחרים שהפסידו ולא סיפרו על זה.

האם אפשר להכות את השוק? כנראה.
האם אתה תצליח להכות את השוק או שתהיה אחד מהתשעה? לא ברור.

אני חושב שהביאו פה המון דוגמאות לסיבות אפשריות למה הגופים המוסדיים לא "מכים את השוק" (כמה שאני שונא את הביטוי הזה). אם אתה מנהל קרן שהשווי שלה הוא 3 מליארד דולר. אין סיבה אחת בעולם לקחת שום סיכונים עבור מליונים משקיעים שסומכים עליך לא לאבד את כל כספם. משקיע פרטי עם תיק קטן של מאה אלף שקל, יוצא מנקודת הנחה שהוא יכול לקחת יותר סיכונים, להקטין פיזור, להכנס לשוק בצורה פחות מתונה בלי להשפיע על המגמה הכללית של השוק. בקיצור, זה לא לכולם, וזה דורש ידע, מיומנות, סיבולת גבוהה לסיכון. משקיעים מהסוג הזה לא שואפים "להכות את השוק" שזה ביטוי מאוד לא טוב, אלא להשקיע בחברות שמייצרות ערך עבור השוק בו הן פועלות. דוגמאות לא חסר, וצריך לפעמים להתפלש בבוץ, לקרוא דוחות, לחפש בעיות בסקטורים ואיזה חברה מנסה לפתור אותן. כמה החברה הזאת עמידה? כמה יציבה? כמה היא יכולה לעמוד בזעזועים פוטנציאליים? זה לא משהו שרוב האנשים יעשו בבית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
המקרה במציאות הוא שאתה מכיר מישהו אחד שהצליח, אבל אתה לא מכיר תשעה אחרים שהפסידו ולא סיפרו על זה.

האם אפשר להכות את השוק? כנראה.
האם אתה תצליח להכות את השוק או שתהיה אחד מהתשעה? לא ברור.
אנחנו מנהלים דיון תאורטי בעיני. אני בחיים לא אמרתי פה בפורום "היי אני לגמרי יודע איך עושים את זה". אני פשוט לא מרגיש בנוח עם זה שאף אחד בפורום לא מעיז להגיד שזה אפשרי ואנשים עושים את זה. כן, אני מכיר כמה חברה. זה לא חברה רגילים בוא נגיד ככה. הם מקצוענים, הם לא עובדים לרוב בכלל בסקטור הפיננסי. זה אנשים שפשוט אוהבים את זה ורואים פוטנציאל למקסם רווחים. יש להם כישורים ומיומנות והם רחוקים מההדיוט הממוצע. הם לרוב למדו לבד מהאינטרנט ומבלים שעות אחרי הדיי ג'וב שלהם לחקור שווקים. אתה יכול להגיד שזה נורא ואיום ומשעמם, אבל זה נחמד מאוד שבמשך עשור שלם אפשר להגיע לביצועיים כמעט פי שתיים מהמדדים, ואז אחרי כל התהליך הארוך והמפרך זה פשוט לקנות VT ולנוח.

*עריכה: מצד שני זה גם לא כזה קשה. זה לא מצריך תואר ראשון במתמטיקה. זה מצריך רצון ונחישות. יכולת לשאת סיכון ולאהוב לקרוא דוחות (וכן אני מסכים זה איום ונורא) אבל מי שלא נכנס לקרביים של החברות שהוא קונה, לא באמת משקיע ערך אמיתי. זה עניין של אופי שלרוב האנשים אין. ככה שלבן אדם הממוצע הVT VOO SPY וכאלה הקרנות יעשו עבודה טובה.

רק מפריע לי שאנשים אומרים "זה בלתי אפשרי" או שכל מי שעושה את זה יאבד את כל חסכונותיו. זהו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אולי אפשר לנצח את השוק בעזרת כשרון ומאמץ. אבל יותר יעיל להשקיע אותם ביזמות אמיתית. זה עצוב לראות חוקרים מבריקים במתמטיקה אלגוריתמיקה ופיזיקה מתבזבזים על להרוויח עוד אחוז בבורסה.

אני פשוט לא מרגיש בנוח עם זה שאף אחד בפורום לא מעיז להגיד שזה אפשרי ואנשים עושים את זה.
יש כאן בודדים שיגידו זאת.

הנה למשל פוסט של @Ehud על השקעה באמאזון שהתגלגל לשרשור של 19 עמודים. כל עוד תכתוב דעה מנומקת אני חושב שתקבל יחס רציני. (דעה מנומקת זה לא "טכנולוגיה זה העתיד והנאסדק דורס את הסנופי!!!")

אנקדוטה חסרת משמעות: בינתיים ההשקעה באמאזון מזמן כתיבת הפוסט ועד היום הביאה לתשואה מקבילה להשקעה בנאסדק הרחב, ללא שום מחקר.

אולי אפשר לנצח את השוק בעזרת כשרון ומאמץ. אבל יותר יעיל להשקיע אותם ביזמות אמיתית. זה עצוב לראות חוקרים מבריקים במתמטיקה אלגוריתמיקה ופיזיקה מתבזבזים על להרוויח עוד אחוז בבורסה.
אידאולוגית אני איתך. מצד שני, לא היה פריצות חדשות בפיזיקה מאז ה50 עד כמה שאני זוכר וצריך לאכול בנתיים ולא לשבת על התחת. קצת יותר חשוב בטווח הזמן המיידי מליישב את אינשטיין עם בוהר. מה גם, שאחרי כמה שנים בשוק העבודה אתה מבין שאולי להשקיע את כל הכישורים שלך עבור המעסיק ולא עצמך זה הדבר הדבילי ביותר שיכולת לעשות.

רק מפריע לי שאנשים אומרים "זה בלתי אפשרי" או שכל מי שעושה את זה יאבד את כל חסכונותיו. זהו.
ההמלצה הרווחת והנכונה בפורום תהיה להקטין תנודתיות ע"י רכישת מדדים רחבים
זה נכון לרובם. למעשה זה נכון לכל אחד שלא הצליח להוכיח שהוא 'מכה את המדד'
קח תקופה תנסה בעצמך 'על כסף שאתה יכול להפסיד', תחזור עם תובנות

כמה טיפים:
1. לא לפעול מתוך לחץ.
2. להגדיר לעצמך תגובות ברורות למקרה בו התזה מתממשת בצורה XYZ, הן ברמת הביזנס והן במחיר המניה.
3. להיות בתהליך למידה מתמשך. תתמקד במה שאתה טוב.
3. אם אתה לא רואה ברכה בעמלך תפרוש. אם אתה מרוויח אל תשכח לחלק מעשרות.

יש כאן בודדים שיגידו זאת.

הנה למשל פוסט של @Ehud על השקעה באמאזון שהתגלגל לשרשור של 19 עמודים. כל עוד תכתוב דעה מנומקת אני חושב שתקבל יחס רציני. (דעה מנומקת זה לא "טכנולוגיה זה העתיד והנאסדק דורס את הסנופי!!!")

אנקדוטה חסרת משמעות: בינתיים ההשקעה באמאזון מזמן כתיבת הפוסט ועד היום הביאה לתשואה מקבילה להשקעה בנאסדק הרחב, ללא שום מחקר.
שמע אני לא מתיימר להיות הבנדאם הזה. כן מכיר פה ושם. לפעמים אני מסכים איתם לפעמים לא. זה חד משמעית משהו שאני לא בטוח בו. מה שכן, גם השקעה בנסדאק "כי טכנולוגיה זה העתיד" זה הרבה פחות מטומטם ממה שעושים מזה בפורום. אני לא מכיר את המחקר הזה, אבל אם השקעה בנסדאק שווה להשקעה באמאזון, אז ההדיוט הממוצע שהשקיע במדד קיבל את אותה התשואה של משקיע הערך שמכיר כל נקודה עשרונית בספרי החשבונות של ג'פרי בייזוס.

אני פשוט לא חושב שאפשר לקחת כל מי שאי פעם עשה משהו ולהגיד "ברור שבדיעבד הוא הצליח".
זה לא עניין של ברור אלא זה שאפשר לדעת רק בדיעבד.
יש אנשים שלוקחים סיכון. כל יזם בערך לוקח סיכון.
נכון. יש המון כאלה.
רק חלק קטן מהם מצליח בסוף.
האם יש לך דרך לדעת מראש מי מהם מצליח? לא באמת.
הדרך היחידה לדעת מי מהם הצליח זה בדיעבד.
להגיד שהכל רק בדיעבד, זה קצת לקחת מהאנשים האלה את הכשרון והתושיה שהם הפגינו לאורך כל הדרך.
לא ברור לי למה אתה רואה את זה ככה.
הבעיה שלא מספיק כישרון ותושיה. העולם מלא באנשים עם כשרון ותושיה שפשוט לא היה להם מזל ולא הצליחו.
מה שאתה אומר זה לקחת מהאנשים האלה (אלו שלא הצליחו בגלל ביש מזל) את הכישרון והתושיה שהם הפגינו לאורך כל הדרך.

יש אנשים שעושים את זה טוב, ויש כאלה שלא
נניח שאתה צודק, ויש באמת כאלה שעושים את זה טוב.
איך אתה יכול לדעת מראש מי עושה את זה טוב ומי לא?
אבל זה אפשרי וזה קיים.
אתה בטוח שזה לא הטיית השורד?
נראה לי שהמצב הפוך - אתה זה שמייצר איזה מערכת בראש שלך שנראה לך שעובדת נהדר, פשוט זה לא המקרה במציאות.
אני פשוט לא מרגיש בנוח עם זה שאף אחד בפורום לא מעיז להגיד שזה אפשרי ואנשים עושים את זה.
אף אחד לא אמר שזה לא אפשרי.
נכון שיש אנשים שהצליחו. פשוט יש הרבה יותר אנשים שנכשלו.
מה גרם לאותם אנשים להצליח, האם זה באמת ידע או מזל? זה לא באמת משנה. עובדתית הסיכוי להצליח נמוך.
שוב, אף אחד לא אומר "זה בלתי אפשרי" ואף אחד לא אומר ש *כל* מי שעושה את זה יאבד את *כל* כספו.
אומרים שזה מאוד לא סביר להצליח וש *רוב* מי שיעשה את זה יאבד *חלק* מכספו.

מה שכן, גם השקעה בנסדאק "כי טכנולוגיה זה העתיד" זה הרבה פחות מטומטם ממה שעושים מזה בפורום
אני חושב שזה הרבה יותר מטומטם ממה שעושים מזה בפורום.
להשקיע במשהו אחרי שכולם כבר השקיעו בו (הרי אתה לא היחיד שחושב ש"טכנולוגיה זה העתיד". זאת הדיעה הרווחת כבר עשרות שנים), כשהסיבה היחידה היא אותה סיבה שבגללה אנשים השקיעו לפני עשרות שנים, זה די מטומטם.
הפסדת את העליה. אין סיבה אמיתית לחשוב שתיהיה פה תשואה עודפת, כי הצפי הזה כבר מתומחר במחיר היום.
אני לא מכיר את המחקר הזה, אבל אם השקעה בנסדאק שווה להשקעה במאזון, אז ההדיוט הממוצע שהשקיע במדד קיבל את אותה התשואה של משקיע הערך שמכיר כל נקודה עשרונית בספרי החשבונות של ג'פרי בייזוס.
לא ברור לי מה היתרון לדעת את הנקודות העשרוניות בספר חשבונות של בעלים של חברה רנדומלית.
איך בדיוק הנקודות העשרוניות הללו של הבעלים משפיעות על התשואה שהחברה תעשה בעתיד?

ההמלצה הרווחת והנכונה בפורום תהיה להקטין תנודתיות ע"י רכישת מדדים רחבים
זה נכון לרובם. למעשה זה נכון לכל אחד שלא הצליח להוכיח שהוא 'מכה את המדד'
קח תקופה תנסה בעצמך 'על כסף שאתה יכול להפסיד', תחזור עם תובנות

כמה טיפים:
1. לא לפעול מתוך לחץ.
2. להגדיר לעצמך תגובות ברורות למקרה בו התזה מתממשת בצורה XYZ, הן ברמת הביזנס והן במחיר המניה.
3. להיות בתהליך למידה מתמשך. תתמקד במה שאתה טוב.
3. אם אתה לא רואה ברכה בעמלך תפרוש. אם אתה מרוויח אל תשכח לחלק מעשרות.
אני לא בטוח שזה בשבילי. מכמה סיבות:

1) אני לא מכור לדוחות
2) אני לא בהכרח חושב שאני יהיה טוב בזה
3) אני לא בהכרח חושב שיש לי את סיבולת הסיכון לזה

אני כן יכול להגיד שחשבתי על זה לאורך שנות העשרים שלי ויש לי אינספור דוגמאות של השקעות שרציתי לעשות ולא עשיתי כי לא היה לי את ההון העצמי שחשבתי שנדרש להתחיל לעסוק בזה. רוב התאוריות שלי היו נכונות. לא יצא שפעם אחת חשבתי על השקעה פוטנציאלית וטעיתי. בעיקר בגלל העובדה שאני חשבתי להשקיע בדברים מובנים מאליהם לדעתי. אפל, פייסבוק, גוגל. דברים כאלה. לא חיפשתי מניות או סקטורים ביזריים כמו AI.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 21
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
מ אם יש לי דולרים בחשבון בנק בארצות הברית - איך אני יכול להשקיע בבורסה שם? שוק ההון 2
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
algo.il סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
A מה קורה אם הסוכן הבורסאי שלך קורס? שוק ההון 1
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10

נושאים דומים

Back
למעלה