• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

"אל תמהר להפעיל ביטוח רכב, כי..." אז -האם אני צודק במסקנה שלי

• פותח הנושא פותח הנושא תמיר80
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תמיר80

משתמש רגיל
דירוג
59
אני אסביר את הכותרת.
בביטוח רכב כשקורה אירוע ביטוחי מיד ממהרים לייעץ:
"אם תתבע את הביטוח שלך תפגע בעצמך פעמיים - פעם בכך שתשלם השתתפות עצמית ואבדן הנחת העדר תביעות (ואולי גם תספוג את ירידת הערך) ופבם בפגיעה ברקורד הביטוחי שלך, יתכן מצב שאם תהיה לך תביעה נוספת בשנתיים - שלוש הבאות לא תוכל לבטח את רכבך בהמשך. לכן, האופציה של תביעת הביטוח שלך צריכה להיות בעדיפות נמוכה."

וזה חכם, וזה אפילו נכון.
עד פה - בסדר.

אז המסקנה שלי:
לעשות את הביטוח הזול ביותר, כי גם ככה לא ששים להפעיל את הביטוח.

כי רוצים לסגור בין הפוגע לנפגע.
כי לא רוצים שהיסטורית התביעות תתלכלך.
כי רוצים להישאר עם עבר נקי.
כי רוצים שימשיכו לבטח אותנו.
כי לא רוצים לשלם עליית פרמיה שנה הבאה.
כי וכי וכי וכי.

אז למה בכל שנה להתמקח לגבי הביטוח ולא להגיד לסוכן פשוט תן לי את הביטוח הזול ביותר שיש (במילים שלו זה - תן לי את הביטוח עם ההשתתפות העצמית הגבוהה ביותר שיש - כי זה מה שמוזיל את הפרמיה השנתית) וזה הכל.

במקום לשלם 3500 למקיף נניח, עם השתתפות של 2000 ולהרגיש שקיבלתי ביטוח טוב.
אז לשלם 2000 למקיף, כשההשתתפות היא 3500. נכון, היא יותר יקרה, אבל גם זוכרים את כל "כי וכי וכי"? אז מה זה משנה.
גם ככה נמנעים מלהפעיל את הביטוח כמעט בכל מצב.

*כוכבית חשובה: אני מדבר על מצבים שבהם חייב ביטוח מקיף. בשביל להימנע מתגובות של "ביטוח עושים רק במצבים של...".
אני אבהיר: מצבים שהרכב משועבד והוא חייב בביטוח מקיף וחובה לשעבד את הפוליסה - הנקודה שלי היא: חייב ביטוח מקיף. ואני כאילו עליתי על שיטה לקבל אותו בצורה הכי זולה שלו מדי שנה.

אני צודק?
אני טועה?
ככה אנשים עושים ואני פשוט התעוררתי מאוחר יותר?

אני תמיד הלכתי בגישה של אל תתייחס רק למחיר, אלא לכל המכלול. אבל כל הכי וכי וכי. למה בעצם לא?
מה לא טוב בדוגמה שנתתי למעלה (פרמיה זולה, השתתפות יקרה). כשגם ככה כל שנה הפרמיה הולכת לאוויר (כי משתדלים לא להפעיל את הביטוח).

באמת נוצר מצב אבסורדי (בחסות החוק אפשר להגיד) שלפעמים עדיף "לסגור ביננו" מאשר להפעיל ביטוח.
זה כדאי בכמה מקרים
1. הצד האשם הוא אני - הביטוח שלי יתייקר.
2. הצד האשם מודה באשמה - מקל עליי את ההתעסקות וחוסך ממני בתי משפט
3. השתתפות עצמית גבוה מעלות התיקון + ירידת ערך + הזמן שלי להתעסק איתו + כל עלות שתגיע בגלל התאונה הזאת.
4. תיקון קצר מאוד - מהביטוח אני מקבל רכב חלופי, ממנו לא.

אם קרתה תאונה ואני יודע שאני לא אשם, הביטוח שלי לא יתייקר גם אם אבחר להפעיל אותו (נשים בצד אם הצד האשם מודה או לא, כי גם אם לא - אני תובע את הביטוח שלי והביטוח שלי יתבע את האשם, אחרי שינצח במשפט יזכה אותי).

שים לב שכשאני מחליט לסגור את התשלום בלי לערב ביטוח, אני זה שצריך להתעסק עם המוסך, אם המוסך תיקן לשביעות רצוני או לא, עם ירידת ערך פוטנציאלית (רק שמאי מוסמך לקבוע) ועם הרבה כאב ראש שנחסך ממני כשאני מפעיל ביטוח.

ומאוד חשוב לבדוק את הפוליסה טוב-טוב.
בעיקר חשוב לבדוק את גובה הכיסוי לנזק שאני גורם לצד ג' ! שיכול להחתך בחצי בקלות אם אני לא שם לב.
לא צריך להיכנס בפרארי, מספיק לשרוט מרצדס חדשה, אתה לא תאמין כמה זה יעלה לך (למרות שיש לך מקיף - יתכן שהכיסוי המקסימלי לא מספיק כדי לכסות את הנזק).
מה גם שביטוחים יקרים יותר כוללים ביטוחי שמשות (לא הכי שימושי), גרירה וחילוץ, רכב חלופי ועוד..

בכללי אני אגיד שתאונה היא אירוע מלחיץ מאוד, לכן גם אם חלילה נקלעתם לתאונה, לצלם את המכוניות מכל זווית אפשרית, לא להסכים לחתום על שום מסמך שהצד השני נותן לכם לפני שקראתם אותו טוב-טוב.
לא להגיד שום דבר שעלול "להפליל" אתכם, גם אם אתם חושבים שאתם אשמים וגם אם לא.
תרגעו, (אם צריך להזמין גרר - זה סימן שכדאי מאוד להפעיל ביטוח), תבקשו את הפרטים של הצד השני ותסכימו לדבר מחר אחרי שתרגעו.
בשום אופן (!) לא להסכים להגיע איתו למוסך של חבר שלו, לא לתת לו את הרכב שיקח למוסך של חבר שלו.
אני כותב את זה כי כבר שמעתי על נוכלים שלמרות שהם אשמים (!) מחתימים את הצד שהם פגעו בו (!) על מסמך שבו הצד נפגע מודה שהוא אשם (!).

נערך לאחרונה ב:
במקום לשלם 3500 למקיף נניח, עם השתתפות של 2000 ולהרגיש שקיבלתי ביטוח טוב.
אז לשלם 2000 למקיף, כשההשתתפות היא 3500. נכון, היא יותר יקרה, אבל גם זוכרים את כל "כי וכי וכי"? אז מה זה משנה.
בגדול אתה צודק ואני מכיר אנשים שנוקטים בשיטה הזאת.
אבל במציאות זה פחות דרמטי,המחיר לא יורד ביחס כזה כמו בדוגמה שלך אלה בהרבה פחות.
אז למה בכל שנה להתמקח לגבי הביטוח ולא להגיד לסוכן פשוט תן לי את הביטוח הזול ביותר שיש (במילים שלו זה - תן לי את הביטוח עם ההשתתפות העצמית הגבוהה ביותר שיש - כי זה מה שמוזיל את הפרמיה השנתית) וזה הכל.
עדיף להשוואת מחירים כי יכול להיות שעדיין חברה א תהיה זולה יותר מחברה ב אפילו על פחות השתתפות עצמית.
בנוסף להתייחס לגובה הכיסוי בכול ביטוח.

אני רק אציין שמחירי הביטוח השנה נמוכים משמעותית ,כנראה בגלל הקורונה.
שווה להתמקח ולבדוק.
לשים לב שמקבלים ביטוח גרירה+ פנסים ושמשות , שימוש בסעיף הזה לא מפעיל את הביטוח ולא פוגע ברקורד.

(אני מקפיץ את הנושא לאחר שחיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה)
יש לי שאלה נוספת בהקשר של "האם כדאי להפעיל ביטוח" במקרים של נזקי גוף:
1. במקרה של תאונת דרכים שאני האשם, ויש גם נזקי רכוש וגם נזקי גוף ל2 הצדדים, האם לא צריך למהר לתבוע את ביטוח החובה בגין נזקי גוף? מהן ההשלכות של תביעת נזקי גוף על הפוליסה הביטוחית שלי?
2. במהלך השנה האחרונה הייתי מעורב בתאונה (שלא באשמתי) ותבעתי את ביטוח החובה לנזקי גוף. אם אתבע שוב הפעם, האם יכול להיות שחברת הביטוח תחליט שלא לבטח אותי בביטוח חובה בגלל "ריבוי התביעות"?

ואסיים עם תלונה אישית - אני חייב לציין שעולם הביטוחים הוא עולם מסובך ומאוד לא שקוף. אין בהירות לגבי תרחישים שעלולים לקרות, ויש תחושה של הרבה "מאכרים" בתחום שרק רוצים לגזור קופון...

נתחיל מהסוף
ואסיים עם תלונה אישית - אני חייב לציין שעולם הביטוחים הוא עולם מסובך ומאוד לא שקוף. אין בהירות לגבי תרחישים שעלולים לקרות, ויש תחושה של הרבה "מאכרים" בתחום שרק רוצים לגזור קופון...
חד משמעית, לא בקיא בכל העולם, מההכרות השטחית שלי עם ביטוחי הרכב זה עולם של קומבינות, כולם מרוויחים חוץ ממך.

1. במקרה של תאונת דרכים שאני האשם, ויש גם נזקי רכוש וגם נזקי גוף ל2 הצדדים, האם לא צריך למהר לתבוע את ביטוח החובה בגין נזקי גוף? מהן ההשלכות של תביעת נזקי גוף על הפוליסה הביטוחית שלי?
במקרה של נזקי גוף, אתה תובע (או שלא) את ביטוח החובה של הרכב בו אתה יושב, לא משנה מי אשם (שאת זה קובע השופט).
לא חייבים למהר, תוכל לתבוע עד 7 שנים מיום התאונה.
המחיר מפוקח ויש מקסימום, הפוליסה יכולה להתייקר לפי מה שאני מכיר.

במהלך השנה האחרונה הייתי מעורב בתאונה (שלא באשמתי) ותבעתי את ביטוח החובה לנזקי גוף. אם אתבע שוב הפעם, האם יכול להיות שחברת הביטוח תחליט שלא לבטח אותי בביטוח חובה בגלל "ריבוי התביעות"?
יכולה לסרב, במקרה שכולן מסרבות אתה יכול לבטח אצל "המדינה" בפול (חפש בגוגל).
אם לא עלתה הפרמיה בגלל התאונה לא חושב שיש מה לדאוג.

עוד אופציה- לקנות רכב זול ולבטח צד ג בלבד.

שאלה, מישהו יודע מהן ההשלכות שלא שולחים מסמך העדר תביעות כאשר צויין שלא היו תביעות ב3 השנים האחרונות?
האם במקרה כזה חברת הביטוח יכולה להתנער מהפוליסה?

נערך לאחרונה ב:
שאלה, מישהו יודע מהן ההשלכות שלא שולחים מסמך העדר תביעות כאשר צויין שלא היו תביעות ב3 השנים האחרונות?
למה לא לשלוח? זה ה א' ב' לקבלת הנחה אלא אם יש לך משהו להסתיר.
מצלצלים לחברה הקודמת, היא שלוחת מסמך ואתה מעביר אותו לחברה העכשווית.

למה לא לשלוח? זה ה א' ב' לקבלת הנחה אלא אם יש לך משהו להסתיר.
לא קרה לך פעם שאמרת לעצמך חודש אחרי שהיית אמור לעשות משהו "אופס שכחתי לעשות את זה?"
או שזה קרה אחרי שכבר היה רלוונטי (נגיד חודשיים אחרי שעשית ביטוח ו10 דק' אחרי שעשית תאונה)?

התשלום על הפוליסה נגבה? קיבלת את מסמכי הפוליסה התקפה?

לא. אני תמיד בודק חודש לפני ולא חודש אחרי...
אשריך. אני מאחל לכל אדם שיהיה כמוך
אבל בכ"ז יש כאלו שלא וזו בהחלט שאלה לגיטימית לדעתי.

אם יש לך המלצות ל @solidix2 איך לא לדחות /לשכוח פעולות בירוקרטיות אני מניח שזה גם יועיל לו להבא :)

התשלום על הפוליסה נגבה? קיבלת את מסמכי הפוליסה התקפה?
כן קיבלתי את המסמכים, הם לא יצרו קשר עבור המסמכים.
על הפוליסה רשום שאין תביעות ב3 שנים האחרונות.
השאלה אם לא מתקבלת אסמכתא זה יכול להשפיע על הפוליסה באיזשהו אופן.

כן קיבלתי את המסמכים, הם לא יצרו קשר עבור המסמכים.
על הפוליסה רשום שאין תביעות ב3 שנים האחרונות.
השאלה אם לא מתקבלת אסמכתא זה יכול להשפיע על הפוליסה באיזשהו אופן.
ולמה שלא פשוט תשלח להם את האישור ותסגור עניין?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y "ברגע שהציבור מפסיק להפעיל שיקול דעת, ומבקש לקנות את ״השוק״, שוב ושוב - כל המניות מתנפחות באופן פרופורציונלי" שוק ההון 39
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
רולי ביטוח סיכוני נכות ומוות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P תביעת ביטוח מקיף על נזקי שריפה מצד ג' צרכנות פיננסית 4
ח הפעלת ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 11
P ביטוח סיעודי של כללית יתפרק בסוף השנה? אוף טופיק 3
M ביטוח לאומי - אישור מסי מעסיק מיסים 2
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
H ביטוח הדדי לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D סוכן ביטוח מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
D ביטוח לקורקינט חשמלי צרכנות פיננסית 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
W ביטוח עמדת טעינה חשמלית אוף טופיק 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
E שאלה על פוליסת ביטוח צרכנות פיננסית 10
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D קרן פיצויים מס רכוש - הרחבת ביטוח תכולה למלחמה נדל"ן 13
A ביטוח מקיף או צד ג' צרכנות פיננסית 8
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
I ביטוח מנהלים מול פנסייה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I ביטוח לתרחישי קיצון במדינת ישראל שוק ההון 2
M שאלה על ביטוח לאומי מיסים 10
ראובן7 ביטוח דירה פוסטים מאיכות נמוכה 0
W ביטוח נהג צעיר ליברה צרכנות פיננסית 31
ה ביטוח מנהלים ישן עם מקדם נמוך בדמי ניהול גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A גביית ביטוח שארים למרות קיום מסמך המבטל זאת - איך להתנהל מול הגוף המנהל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
J ביטוח לדירה שכורה כשוכר ואחריות צולבת צרכנות פיננסית 8
עלילה מסלול שעבוד נכס לחברת ביטוח (ולא בנק) נדל"ן 5
A ביטוח סיעודי (2024) - מה הטעם? צרכנות פיננסית 0
A ביטוח סיעודי - מוצר הגיוני? צרכנות פיננסית 9
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה ביטוח מקיף וחובה בחברות נפרדות צרכנות פיננסית 1
V ביטוח לאומי והחזר מס לשכירים מיסים 10
S ביטוח סיעודי של קופ"ח מכבי לחייל שמתגייס לשירות סדיר צרכנות פיננסית 0
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה בסוף 2023 צרכנות פיננסית 9
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ ביטוח לאומי על רווחים בשוק ההון מיסים 11
A ניוד ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1