• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אלפי לעומת הגשת דוח עצמאית

• פותח הנושא פותח הנושא סולדד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סולדד

משתמש סולידי
דירוג
12
אחרי שאספתי את כל הקבלות ו106ים - מה ההבדל בין הגשה עצמאית באתר של מס הכנסה ושימוש באלפי (מבחינת זמן, נוחות)?

באלפי אתה פשוט מעלה את הטפסים במקומות הנכונים (למשל טופס 106 תחת "משכורת"). אני השתמשתי באלפי עבור 2022-2024 וגם עבור הורי. סך הכל מאוד נוח.
המערכת תסרוק את כל הנתונים עבורך ותשייך אותם לשדות הנכונים (כמובן שעליך לבדוק שהמספרים נסרקו נכון).
המערכת גם תעשה עבורך אופטימיזציות כאלה ואחרות כך שחוב המס יקטן/ההחזר יגדל.

שים לב שכדאי להתחיל משנת המס המוקדמת ביותר שעליה אתה מתכנן לדווח ולהמשיך הלאה לשנה הבאה. לא להתחיל מהשנה האחרונה (2024) לשנה המוקדמת ביותר (2019).
כך תוכל לגרור הפסדי הון, להעביר נקודות זיכוי בחלק מהמקרים וכד'.

בהצלחה!

אחרי שאספתי את כל הקבלות ו106ים - מה ההבדל בין הגשה עצמאית באתר של מס הכנסה ושימוש באלפי (מבחינת זמן, נוחות)?
אלפי עושים אופטימיזציה, שאפשר לעשות גם במערכת הגשה עצמה, אבל זה ידני וצריך להכיר. באלפי אוטומטי.

למשל:
* העברת הפקדות פנסיוניות בין בני זוג
* חישוב והשוואת עמית יחיד, למי שהוא בברירת מחדל עמית מוטב (הפקדות לפנסיה מעל 20K~ לשנה). עוזר אם יש לך הכנסות פאסיביות כי עמית יחיד יכול לנצל הפקדות שלו כשכיר על זה.

ככל שכמות ההכנסות עולה, יש יותר אופטימזציות לעשות - למשל על שכירות נדלן מעל התקרה.

חיסרון לאלפי (לא יודע אם עדיין רלוונטי) - לא מוכנים לדווח על מכירה שהיא לא FIFO בברוקר זר. לא ניסיתי אותם בגלל זה, לא יודע אם אפשר להשתמש בהם לחלק מההליך ולהשלים לבד את הדיווח על המכירות.

לא ניסיתי אותם בגלל זה, לא יודע אם אפשר להשתמש בהם לחלק מההליך ולהשלים לבד את הדיווח על המכירות.
אי אפשר.
הם גם יודעים לזהות אם עשית את זה, ומחתימים אותך שהחל משנה הבאה תשנה את זה לFIFO (באם אתה רוצה לדווח איתם, כמובן).

אי אפשר.
הם גם יודעים לזהות אם עשית את זה, ומחתימים אותך שהחל משנה הבאה תשנה את זה לFIFO (באם אתה רוצה לדווח איתם, כמובן).
הם מאפשרים זאת בפעם הראשונה?

למשל:
* חישוב והשוואת עמית יחיד, למי שהוא בברירת מחדל עמית מוטב (הפקדות לפנסיה מעל 20K~ לשנה). עוזר אם יש לך הכנסות פאסיביות כי עמית יחיד יכול לנצל הפקדות שלו כשכיר על זה.
אפשר בבקשה בכמה מילים מתי זה רלוונטי ואיך זה עובד? (זכור לי במעומעם על דיונים בפורום בנושא, אבל לא בטוח שקל למצוא את השורה התחתונה)

הם מאפשרים זאת בפעם הראשונה?
כן, אבל מחתימים אותך על נספח שמצורף לדוח שמעכשיו אתה משנה את זה לפיפו (כלומר זו התחייבות למס הכנסה בעצם).

אפשר בבקשה בכמה מילים מתי זה רלוונטי ואיך זה עובד? (זכור לי במעומעם על דיונים בפורום בנושא, אבל לא בטוח שקל למצוא את השורה התחתונה)
העברות פנסיוניות, לרוב עובד כשיש פער הכנסות בין בני הזוג, או כשלאחד מבני הזוג יש הכנסה לא מבוטחת משמעותית.

לגבי מעבר מעמית מוטב לעמית יחיד, אז כאשר הפקדת (אתה והמעסיק) מעל 20k לפנסיה בשנה, ובנוסף יש לך הכנסות נוספות (שלא דרך המעסיק).

אלפי עושים אופטימיזציה, שאפשר לעשות גם במערכת הגשה עצמה, אבל זה ידני וצריך להכיר. באלפי אוטומטי.
אם אין לי דירה שאני משכיר ואין הפסדים משוק ההון, אפשר לוותר על אלפי ופשוט להעתיק לפי כל סעיף שמופיע בטופס 106?
כמובן שיש גורמים שלא מופיעים בתלוש שכר, כגון ביטוח חיים נקודות זכות וכו', אני שואל בהנחה ואין לי (אדם פשוט שעובד בעבודה אחת ללא הכנסות אחרות וללא סיבוכים).

למשל:
תודה על ההסבר!
אני רווק, עצמאי ושכיר, בלי דיווחי רווחי הון, בלי הפקדה עצמית לפנסיה /קרנות (רק דרך המעסיק שם אני שכיר).
יש אופטימיזציות שרלבנטיות לגבי?
ואם לא וכל מה שאני עושה זה מעלה 106, דוח רווח-הפסד והוצאות מוכרות יש הבדל משמעותי בין להעלות את זה למס הכנסה ולהעלות לאלפי?

כן, אבל מחתימים אותך על נספח שמצורף לדוח שמעכשיו אתה משנה את זה לפיפו (כלומר זו התחייבות למס הכנסה בעצם).
כלומר זה לא רק למקרה שתגיש דרכם, אלא בכלל בעתיד? נשמע כמו deal breaker...
העברות פנסיוניות, לרוב עובד כשיש פער הכנסות בין בני הזוג, או כשלאחד מבני הזוג יש הכנסה לא מבוטחת משמעותית.
זכור לי שבדקתי פעם אם יוצא משהו כשאחד מבני הזוג לא עובד, ולפחות באתר של מס הכנסה יצא שאין זכאות להחזר...
לגבי מעבר מעמית מוטב לעמית יחיד, אז כאשר הפקדת (אתה והמעסיק) מעל 20k לפנסיה בשנה, ובנוסף יש לך הכנסות נוספות (שלא דרך המעסיק).
זה עובד גם ללא בן זוג? בחוברת של מס הכנסה מתחילים בהסבר של העברות בין בני הזוג. יש מקום בו זה מוסבר בצורה פשוטה יותר למי שלא בקיא בפרטים?

אם אין לי דירה שאני משכיר ואין הפסדים משוק ההון, אפשר לוותר על אלפי ופשוט להעתיק לפי כל סעיף שמופיע בטופס 106?
כמובן שיש גורמים שלא מופיעים בתלוש שכר, כגון ביטוח חיים נקודות זכות וכו', אני שואל בהנחה ואין לי (אדם פשוט שעובד בעבודה אחת ללא הכנסות אחרות וללא סיבוכים).

אני רווק, עצמאי ושכיר, בלי דיווחי רווחי הון, בלי הפקדה עצמית לפנסיה /קרנות (רק דרך המעסיק שם אני שכיר).
יש אופטימיזציות שרלבנטיות לגבי?
ואם לא וכל מה שאני עושה זה מעלה 106, דוח רווח-הפסד והוצאות מוכרות יש הבדל משמעותי בין להעלות את זה למס הכנסה ולהעלות לאלפי?
כנראה שלא יותר מדי.
תמיד תוכלו לבדוק דרך אלפי (לפני שמשלמים הם נותנים טווח להחזר הצפוי במקום ערך מדויק), ולראות אם יוצא כמו שיצא לכם במערכת ההגשה, או משמעותית יותר.

• אהבתי
Reactions: rpi
זכור לי שבדקתי פעם אם יוצא משהו כשאחד מבני הזוג לא עובד, ולפחות באתר של מס הכנסה יצא שאין זכאות להחזר.
כי לא עובד = אין הכנסות, ובשביל לקבל זיכוי על הפקדה פנסיונית, צריך הכנסות (לא מבוטחות).

זה עובד גם ללא בן זוג? בחוברת של מס הכנסה מתחילים בהסבר של העברות בין בני הזוג. יש מקום בו זה מוסבר בצורה פשוטה יותר למי שלא בקיא בפרטים?
כן ההחלטה לגבי עמית/מוטב יחיד היא פרטנית לכל אחד. זה מוסבר גם בדע את זכויתיך בהסברים על ניכוי/זיכוי בגין הפקדות פנסיוניות.

או כשלאחד מבני הזוג יש הכנסה לא מבוטחת משמעותית.
מהי הכנסה לא מבוטחת בשתי מילים? למשל כשאבא שלי מקבל כספים מקרן הפנסיה (אובדן כושר עבודה) - זה כסף לא מבוטח?
להבנתי כל כסף מעבודה שלא מופקד בגינו כסף למוצרים פנסיונים הוא כסף לא מבוטח אך אני לא בטוח אם הבנתי נכון.

מהי הכנסה לא מבוטחת בשתי מילים? למשל כשאבא שלי מקבל כספים מקרן הפנסיה (אובדן כושר עבודה) - זה כסף לא מבוטח?
מבחינת משכורת, רשום לך בתלוש בדיוק כמה לא מבוטח.
בגדול, כל הכנסה אחרת שהיא לא הכנסה פטורה ממס נחשבת לא מבוטחת (כולל קצבת פנסיה כמו שאבא שלך מקבל).

בעיה אחת באלפי זה שלפחת יש שורה אחת - שווי אחד עם אחוז ניכוי אחד וכשמחשבים פחת על מוצרים עם אחוזים שונים כמו מחשב (33%) ומדפסת (25%) למשל זה לא רק כאב ראש אלא יוצר דיווח שגוי.

[עריכה: בהמשך השרשור רואים שלא מדובר בבעיה בכלל, אלא בחוסר הבנת התוכנה (רצוי שאלפי יהפכו את המסך שם לברור יותר)- FIYaacov].

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בעיה אחת באלפי זה שלפחת יש שורה אחת - שווי אחד עם אחוז ניכוי אחד וכשמחשבים פחת על מוצרים עם אחוזים שונים כמו מחשב (33%) ומדפסת (25%) למשל זה לא רק כאב ראש אלא יוצר דיווח שגוי.
זו הבעיה? לכל מוצר יש שורה שונה
תוסיף כמה רכוש קבוע שתרצה ולכל פריט רשום את הפחת שלו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס החזר מס באמצעות אלפי על משכורת, הכנסה חדשה משכר דירה מיסים 8
צ שאלה למשתמשי אלפי מיסים 2
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
תום חדד החזר מס בעזרת אלפי של הפסדים בשנת 2020 שוק ההון 13
א הגשת דוחות מסחר דרך אלפי שוק ההון 11
Count Olaf מה הדרך הזולה ביותר להמיר עשרות אלפי דולרים לש"ח? צרכנות פיננסית 9
JBUZZ החזר מס בעזרת אלפי מיסים 14
B מה ההבדלים בין שירותי תוכנת/אתר "אלפי" ל- "נומרוטק"? מיסים 1
AsherV כמה אלפי שקלים - איך למנוע שחיקה פוסטים מאיכות נמוכה 7
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
Y מה הדרך הכי זולה להעביר כמה אלפי שקלים לקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
amidar תוכנה חינמית לזיהוי פנים - עשרות אלפי קבצים. אוף טופיק 6
Y סקר עמלות במסחר עצמאי בסכומים גדולים - (מאות אלפי שח) צרכנות פיננסית 7
algo.il הגדרת "רצף הפקדות" וריסק לעומת הפקדות במעמד מבטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Gari מה עושים אם נמצאים בתקופה המשיכה מהתיק והמט"ח יורד בחדות לעומת השקל? שוק ההון 22
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
א תשלום בשקלים לעומת תשלום בדולרים צרכנות פיננסית 18
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
Y השקעה בזהב - תעודה דולרית לעומת שקלית מגודרת\לא מגודרת שוק ההון 12
ה נאסד"ק 100 לעומת S&P 500 שוק ההון 31
T RSU וסעיף 102- תאריך ההנקה לעומת תאריך קבלה אצל הנאמן מיסים 3
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
algo.il ניתן לכמת מספרית את חופש ההשקעה בIRA לעומת פקטורים אחרים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D השקעות מדד לעומת השקעת ערך שוק ההון 89
ה חישוב נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 83
R קרן השתלמות בסביבת אינפלציה גבוהה לעומת תיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
N IB לעומת אינטרקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
I החזקת ביטקוין לעומת השקעה בETF קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
V ETF לעומת Index funds איריות שוק ההון 4
V ETF לעומת Index funds איריות שוק ההון 0
ה מסלול ריבית משתנה במשכנתא - עוגן אג"ח לעומת פריים נדל"ן 6
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
ד עוקב מדד עולמי לא כולל ארהב לעומת עוקב שווקים מתעוררים שוק ההון 6
R טלוויזיה 65 לעומת 75 כמה משמעותי? אוף טופיק 7
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
N Ib לעומת ibi ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
א מסחר בימי ראשון באינבסקו/איישרז לעומת ישראליות על מדדי חול שוק ההון 3
ל קופת גמל ישנה לעומת השקעה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W קרנות אמריקאיות מחלקות, לעומת קרנות איריות שוק ההון 2
ב אחזקת דולרים לעומת שקלים וקרנות כספיות שוק ההון 5
esho קרן כספית דולרית לעומת פקדון בבנק שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה