Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
לא הבנתי משהו ואשמח להסבר, בקרנות השקליות של בלאקרוק יש מיסוי ריאלי, וראיתי הרבה דיונים בפורום לגבי הדרכים השונות להמרה והעברה של הניירות האלה לIB. אשמח להבין למה הם עושים זאת כשהם מאבדים את ההטבה של המיסוי הריאלי בגירסה השקלית של הניירות האלה.
וכי פורטפוליו ההשקעה שלי יותר מגוון מסתם הניירות של בלאקרוק.
וכי מבחינתי לשים חלק מההון שלי במדינה אחרת זה גם סוג של פיזור, לא פחות חשוב מהנכס עצמו שבוחרים להשקיע בו.
וכי לא רק שאין שם דמי ניהול אלא העמלות הן מגוחכות ומאפשרות לי לעשות פעולות יותר בנוחות בלי לחשוב שמונה פעמים לפני כל פעולה.
וכי הכל שם אוטומטי וממוחשב ולא צריך כמעט אי פעם לדבר עם גורם אנושי. כספים מועברים לשם באופן חלק תוך שעות בודדות.
וכי משלמים לי שם כמעט 5% שנתי סתם על כסף מזומן ששוכב.
הוא לא זניח בשום אופן. בהחלט קיים תסריט שבו תפסיד הרבה כסף בגלל מיסוי שאינו ריאלי. במיוחד בסביבה אינפלציונית גבוהה ושוק מדשדש. גם אם תחליט למשוך כסף בטווח הקצר-בינוני וגם אם בטווח הארוך התשואות יהיו פחות טובות ממה שאתה מצפה. לא כתוב בשום ספר חוקים שב20-30 שנה הבאות השוק ייתן לך 7 אחוז שנתי. אם השוק יאכזב בטווח הארוך אז מיסוי שאינו ריאלי יכול להסתבר כקטסטרופה. גם לא תרוויח את מה שציפית וגם יגזרו לך קרוב ל25% כמס על הכסף שהשקעת.
הוא לא זניח בכלל, אתה לא יודע מתי תמשוך, גם אם התכנון הוא למשוך בגיל 100, יתכן שיבוא היום ותצטרך למשוך גם עוד 10 שנים.
ובכלל, לא יודע מה האינפלציה תהיה בפועל, אולי יהיה משבר ונחזור לשנות השמונים? אולי הדולר יקרוס מול השקל? אולי להיפך?
בסופו של דבר המיסוי על בסיס המדד יתן לך כמעט תמיד תוצאה יותר טובה בסוף.
אני מניח שעוד יתרון משמעותי ללהעביר את ניירות הערך הוא לצורך מינוף (למקרה שאחד רוצה למנף בכלל).
IB נותנים שווי לבטחונות גבוה על (לפחות חלק) מהקרנות הללו, וריבית יחסית נמוכה.
זווית נוספת: מדובר בחבל הצלה למי שלרוע מזלם הם אזרחי ישראל וגם ארה"ב, ולכן מנועים מלרכוש תעודות סל, קרנות נאמנות וכו' שקליים, כי ה-IRS מטיל עליהם מס אסטרונומי. הוא מחשיב מוצרים כגון אלה (כל מה שהסולידית מלמדת בערך) בתור PFIC: Passive Foreign Investment Company באופן גורף ולכן מטיל מס גבוה מאוד למי שמחזיק בהם. פתיחת חשבון ב-IB פותר את הבעיה.
(לא ממליץ, לא ניסיתי עדיין)