• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אלוקצית 90% IWDA ו-10% EIMI

• פותח הנושא פותח הנושא סולידי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סולידי

משתמש בכיר
דירוג
2,667
נניח שאני מושקע בשתי הקרנות האלה לפי הפרופורציות שבכותרת.
ניקח לדוגמא את AAPL שמהוה 2.35% מ-IWDA, אז 90% מזה נותן 2.115%, כלומר 2.115 אחוז מהתיק שלי מושקע באפל.
ניקח עכשיו לדוגמא את SAMSUNG שמהוה 3.45% מ-EIMI, אז 10% מזה נותן 0.345%, כלומר 0.345 אחוז מהתיק שלי מושקע בסמסונג.

ההנחה היא שהקרנות האלה משקיעות במניות לפי הפרופורציות שלהן במדד, ושיחס 90-10 הוא היחס הנכון בין שני השווקים האלה, ולכן מיחסי ההשקעה הייתי מצפה שאפל גדולה בערך פי 6 מסמסונג. אבל השווי של אפל הוא $937B ואילו השווי של סמסונג $320B, כלומר בערך פי 3.

היכן לדעתכם השגיאה כאן? האם היחס 90-10 כבר לא נכון וצריך לתקן לכיוון 80-20? או שהקרנות האלה מחזיקות מניות בפרופורציות לא מדויקות עם עיוותים של פי 2?

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: MMM
שאלה מעניינת.
בדקתי גם ב-VT. אז קודם כל המתפתחות אכן באיזור ה-10%. בנוסף, VT מחזיקה אפל ב-$264M, סמסונג ב-$58M. כלומר בערך פי 4.
לעומת זאת IMID מחזיקה 1.86% אפל ו-0.38% סמסונג (בערך פי 5).

היכן לדעתכם השגיאה כאן?
מי אמר שיש שגיאה? הקרנות עוקבות אחרי מדדים שונים ומכילות חברות שונות מארצות שונות עם איזונים שונים וחישוב מדד שונה
ב VT היחס של המדינות המתפתחות עדיין 10% והמדד הוא של FTSE באיריות הוא של MSCI
אופן החישוב של המדדים מתחשב בעוד גורמים חוץ משווי שוק, כמו הקצאת מינימום לכל מדינה ותתי-חלוקות פנימיות לפי סוג גודל (גדולות, בינוניות, קטנות)
בנוסף האיזונים מתבצעים במועדים שונים וב"תנאים" שונים

היכן לדעתכם השגיאה כאן? האם היחס 90-10 כבר לא נכון וצריך לתקן לכיוון 80-20? או שהקרנות האלה מחזיקות מניות בפרופורציות לא מדויקות עם עיוותים של פי 2?
אאל"ט EIMI מחזיקה גם חברות קטנות בזמן של IWDA מחזיקה רק גדולות ובינוניות. זה יכול להסביר חלק מההבדל.
בנוסף לא נכון לקחת יחס מדינות מתפתחות מFTSE כי שם קוריאה לא ברשימת המתפתחות בניגוד לMSCI. אם ב FTSE המתפתחות מהוות 10% כנראה שבMSCI זה צריך להיות יותר

נערך לאחרונה ב:
בנוסף מעבר לעקיבה פיזית (עם שגיאת עקיבה) מלאה יש חברות שמבצעות אופטימיזצית אחזקות, כך שהמטרה שךהם היא ליקוב אחרי המדד בשגיאה מגודרת ובעלות מינימלית, יתכן שבצבים כאלה חברות לא יופיעו באחוז לפי שווי השוק ,
הצורה המוקצנת היא עקיבה סינטטית שבה מוחזק חוזה (נייר בודד) והון לגיבוי באגח

אני חושב שרוב מי שענה לי מפספס את הנקודה.
נניח שכבר החלטנו מי המניות שנכנסות ל-etf. מבין אלה שנכנסו ל-etf, אני מצפה שהפרופורציות יהיו מתאימות ליחסי הגודל. אחרת תהיה טעות עקיבה. למשל בדוגמא שלי, תיק 90-10 בין שני ה-etf-ים נותן משקל יתר לאפל, ואם לדוגמא היא נמחקת, התיק יירד יותר מחלקה היחסי של אפל מבין המניות שבתיק.
זו בפרוש טעות עקיבה, והשאלה אם היא נובעת מהיחס 90-10 או מהיחסים הפנימיים בתוך כל אחד מה-etf-ים. @tdc הראה שזה קורה פנימית גם ב-etf-שמחזיקים באפל וסמסונג.

• אהבתי
שהפרופורציות יהיו מתאימות ליחסי הגודל. אחרת תהיה טעות עקיבה.
תמיד יש טעות עקיבה, גם אם האחזקה מושלמת, אלא אם כן הetf מתאזן ברמת ננו שניה ... ואז ה expense ratio של הקרן יהיה ענק ...

אם הקרן מתאזנת ברמה חודשית נוצר פער,
ורוב הקרנות מבצעות קירוב לאחזקת כל המניות כדי להקטין עוד יותר את הצורך באיזון וכן, זה מגדיל את שגיעת העקיבה אבל מוזיל את עלויות הניהול , חוק שימור הבאעסה

נראה לי שזו טעות.
אתה יכול להסביר למה זה נכון?
בכל רגע נתון השווי היחסי של החברות בזמן המסחר משתנה, ולכן אין אפשרות לקרן מחקה פיזית ללא שגיאת עקיבה.
ככל תדירות האיזון תעלה מחיר התפעול יעלה ולכן כל קרן קובעת את האיסטרטגיה האופטימלית מבחינת המכירות שלה.

בכל רגע נתון השווי היחסי של החברות בזמן המסחר משתנה, ולכן אין אפשרות לקרן מחקה פיזית ללא שגיאת עקיבה.
סורי, אתה טועה. נסה דוגמא מספרית. הקרן לא צריכה לעשות שום פעולה כדי לשמור על השווי היחסי. ברגע שהשווי היחסי משתנה, הוא משתנה בדיוק באותו יחס גם בתוך הקרן.

• אהבתי
סורי, אתה טועה. נסה דוגמא מספרית. הקרן לא צריכה לעשות שום פעולה כדי לשמור על השווי היחסי. ברגע שהשווי היחסי משתנה, הוא משתנה בדיוק באותו יחס גם בתוך הקרן.
אתה צודק אם המדד הוא 100% בנוי על גודל ,
אבל מדדים מובילים כגון sp500 מכילים עוד קריטריונים, ולא אתפלא שזה גם מגדיר אחוז אחזקה לסקטור כך שאין התאמה בין שווי השוק היחסי.

בנוסף אני מניח שאם תריץ אופטימיזציית על מניות המדד אתה עשוי לקבל תת קבוצה של מניות שמקרבות את האחזקה במדד בשגיאה נמוכה ( "בסיס פורס") וזה בהחלט מפשט ומוזיל את הניהול, והדוגמא המוקצנת עקיבה סינטטית

אני חושב שרוב מי שענה לי מפספס את הנקודה.
נתתי לך כמה הסברים למה היחס 90-10 הוא לא נכון.
כמובן שגם אופטימיזציות דגימה משפיעות. בדקת כמה מניות מחזיק כל ETF כזה לעומת כמה מניות יש במדד שהוא עוקב אחריו?

גם IWDA וגם EIMI לפי האתר של iShares הן optimized (כלומר עושות דגימה ולא מחזיקות ממש את כל מניות האינדקס). מהמר שזה מקור ה״בעייה״.

יש לי זיכרון מעורפל שהמדד עוקב אחרי free float market cap ולא אחרי market cap.
מעבר לכך, מה שרונן וקפה אמרו. המדדים שעוקבים אחריהם שונים.

המדד עוקב אחרי free float market cap ולא אחרי market cap.
צודק, אבל בדקתי גם את ה-free float וזה לא מסביר את ההבדל.
גם IWDA וגם EIMI לפי האתר של iShares הן optimized (כלומר עושות דגימה ולא מחזיקות ממש את כל מניות האינדקס)
הייתי מצפה, בדיוק כמו שאמרת, שלא יחזיקו את כל המניות (הקטנות). אבל אם כבר מחזיקים את המניות, למה הן לא ביחס המתאים?
מדדים מובילים כגון sp500 מכילים עוד קריטריונים, ולא אתפלא שזה גם מגדיר אחוז אחזקה לסקטור כך שאין התאמה בין שווי השוק היחסי
אולי נכון לגבי הסנופי, אבל האם זה נכון גם ל-FTSE Global All Cap ? מצויין במפורש שהמשקלות הן לפי Market-cap-weighted, adjusted for free float.

אולי נכון לגבי הסנופי, אבל האם זה נכון גם ל-FTSE Global All Cap ? מצויין במפורש שהמשקלות הן לפי Market-cap-weighted, a
לפי ishares עבור iwda תדירות האיזון היא רבעונית, אני לא יודע אם זה מסביר את הכל אבל זה בהחלט מאפשר שגיאת עקיבה

נניח שאני מושקע בשתי הקרנות האלה לפי הפרופורציות שבכותרת.
ניקח לדוגמא את AAPL שמהוה 2.35% מ-IWDA, אז 90% מזה נותן 2.115%, כלומר 2.115 אחוז מהתיק שלי מושקע באפל.
ניקח עכשיו לדוגמא את SAMSUNG שמהוה 3.45% מ-EIMI, אז 10% מזה נותן 0.345%, כלומר 0.345 אחוז מהתיק שלי מושקע בסמסונג.

ההנחה היא שהקרנות האלה משקיעות במניות לפי הפרופורציות שלהן במדד, ושיחס 90-10 הוא היחס הנכון בין שני השווקים האלה, ולכן מיחסי ההשקעה הייתי מצפה שאפל גדולה בערך פי 6 מסמסונג. אבל השווי של אפל הוא $937B ואילו השווי של סמסונג $320B, כלומר בערך פי 3.

שאלת סקרנות (לא בקשת ייעוץ) מאדם שעדיין מתלבט בין VT לIWDA/EIMI - למה בחרת בזוג האיריות ולא בVT הפשוט שלא מצריך איזון פנימי?

שאלת סקרנות (לא בקשת ייעוץ) מאדם שעדיין מתלבט בין VT לIWDA/EIMI - למה בחרת בזוג האיריות ולא בVT הפשוט שלא מצריך איזון פנימי?
אתה אמריקאי?

למי שלא אמריקאי יש סכנת מס ירושה. ניתן להתווכח מה הגודל של הסיכון הזה, אבל היא קיימת (גם אם אפסית).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה אמריקאי?

למי שלא אמריקאי יש סכנת מס ירושה. ניתן להתווכח מה הגודל של הסיכון הזה, אבל היא קיימת (גם אם אפסית).
לא, אזרח ישראלי ומס ירושה זו בדיוק הסיבה למה אני עדיין בהתלבטות הזו. תמחרת פעם את הגידור הזה? כמה תשלם בסופו של דבר על הבחירה רבת השנים באיריות כדי להגן על עצמך (יותר נכון, על שאריך) מסכנת המס?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
S מה המספר נייר של IWDA? פוסטים מאיכות נמוכה 4
S מה המספר נייר של IWDA? פוסטים מאיכות נמוכה 0
א רכישת IWDA ב-500K$ שוק ההון 47
Liron2035 רענון כלי השקעה בקה"ש IRA פסיבי/עולמי (IWDA -> בלקרוק) שוק ההון 23
tomer111 האם העובדה ש-IWDA צובר דיבידנד מגולם במחיר כבר? נדל"ן 1
1337justme התלבטות בקניה חד פעמית בסכום גדול של IWDA מול SWRD בלונדון שוק ההון 5
Liron2035 קה"ש IRA הלמן-אלדובי, רכישת IWDA: השוואת עלויות ברוקר שוק ההון 9
מוריארטי תחליף אירי זול יותר ל-IWDA צרכנות פיננסית 19
N קושי טכני ברכישת IWDA דרך IB שוק ההון 11
Liron2035 על סמך מה ניתן לדעת מה היחס האמיתי בין IWDA לבין EIMI ומתודולוגית רכישה? שוק ההון 17
C רכישת IWDA עם IB שוק ההון 3
R השוואת תשואות של תעודת סל ישראלית על המדד העולמי מול שילוב של IWDA + EIMI שוק ההון 2
Liron2035 מישהו מחזיק IWDA/EIMI ומשתמש בבנק מזרחי/בינלאומי כברוקר? צרכנות פיננסית 64
doc29 IWDA שוק ההון 2
J VTI/VXUS vs IWDA/EIMI שוק ההון 51
L סקרנות אינטלקטואלית - צניחת IWDA NA שוק ההון 5
שניצלוינאי מקבילה אמריקאית ל-IWDA שוק ההון 8
שלי שאלה לגבי IWDA שוק ההון 2
tomer111 היכן קונים IWDA ? שוק ההון 5
ג השקעה ב SWDA או IWDA ? שוק ההון 3
ש ביצועי IWDA לעומת VTI+VEA שוק ההון 20
Oyi IWDA עמלות רכישה שוק ההון 68
F חישוב משקלי מדדים ב-IWDA שוק ההון 2
ע IWDA כפי שהוא מופיע בחשבון IRA שוק ההון 13
ע תשואות שונות: IWDA vs SWDA שוק ההון 2
מ רכישת IWDA, דרך איזו בורסה? שוק ההון 25
R שאלות על הקרנות האיריות IWDA + EIMI שוק ההון 59
Lio IWDA בלונדון ובאמסטרדם שוק ההון 31
D פיזור SSAC עם SMEA+EIMI שוק ההון 5
R תשואת דיבידנד בקרנות איריות EIMI & SMEA שוק ההון 8
T ACWI vs CSPX+EIMI+IMEA שוק ההון 4
ד נסיונות בלהבין את eimi והשווקים המתפתחים שוק ההון 1
S ACWI VS EIMI+SP500 CORE +MSCI EUROPE שוק ההון 58
ברק א. קרנות איריות IEMA vs EIMI שוק ההון 1
S שאלה בנוגע לקביעת היחס של EIMI+IWRD שוק ההון 39
Cfy שילוב EIMI ב-VTI+VXUS שוק ההון 7
bobby השקעה בIWDA+EIMI (או קרנות דומות) במשקל השוק - מצריכה איזון תקופתי? שוק ההון 5
F IEAM או EIMI שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה