מרק סרפדים
משתמש רגיל
- דירוג
- 31
אהלן,
רציתי לשאול,
יש לי קרן השתלמות IBI מחקה של סנופי
ואני רוצה לפתוח עכשיו תיק בחלוקה של VXUS VTI.
מכיוון שאני מתייחס גם לקרן ההשתלמות ליחס הכולל של הנכסים שלי, אני רוצה לשמור על אלוקציה נכונה.
אני מבין שהחלוקה הנכונה ביחס לשוק הינה:
VTI - 56%
VXUS - 44%
במידה וסנופי מהווה 17% מהתיק שלי.
איך אני מבצע אלוקציה סנופי? שהרי אין חפיפה מלאה...
אני מוכן לתת משקל עודף לשוק האמריקאי, אבל רק ממש מעט.
למתעניינים, פתחתי חשבון מסחר ב-IB דרך דיבידעת.
בנוסף,
יש לי קופת גמל להשקעה - אלטשולר שחם מסלול כללי. מבחינתי המסלול האגחי שלי מושקע דרך המסלול הנ"ל של אלטשולר, על אף שהם לוקחים דמי ניהול בזויים, אני סבור שקודם כל לבצע השקעה "סולידית" מבוססת אגחים בעיקר עדיפה מאשר לא לעשות דבר.
באופן כללי, מה דעתכם על המסלול הזה של אלטשולר בהיבט של השקעות האגח? (מלבד סוגיית דמי הניהול שברורה לי).
מכיוון שאני חדש בכל התחום, אני מרגיש הרבה יותר ביטחון לבחור מניות שמכסות הכל, אולם באג"ח נשמע לי שיש פקטורים נוספים שאינני מבין בהם, מה גם, שאג"ח נראה לי עדיין תחום מסובך ולכן בחרתי בית השקעות שינהל לי אותו, לפחות בנתיים.
אם יש לכם טיפים לקריאה/הבנה או המלצה "סולידית" ומוכרת להשקעות אג"ח - אשמח לשמוע.
רציתי לשאול,
יש לי קרן השתלמות IBI מחקה של סנופי
ואני רוצה לפתוח עכשיו תיק בחלוקה של VXUS VTI.
מכיוון שאני מתייחס גם לקרן ההשתלמות ליחס הכולל של הנכסים שלי, אני רוצה לשמור על אלוקציה נכונה.
אני מבין שהחלוקה הנכונה ביחס לשוק הינה:
VTI - 56%
VXUS - 44%
במידה וסנופי מהווה 17% מהתיק שלי.
איך אני מבצע אלוקציה סנופי? שהרי אין חפיפה מלאה...
אני מוכן לתת משקל עודף לשוק האמריקאי, אבל רק ממש מעט.
למתעניינים, פתחתי חשבון מסחר ב-IB דרך דיבידעת.
בנוסף,
יש לי קופת גמל להשקעה - אלטשולר שחם מסלול כללי. מבחינתי המסלול האגחי שלי מושקע דרך המסלול הנ"ל של אלטשולר, על אף שהם לוקחים דמי ניהול בזויים, אני סבור שקודם כל לבצע השקעה "סולידית" מבוססת אגחים בעיקר עדיפה מאשר לא לעשות דבר.
באופן כללי, מה דעתכם על המסלול הזה של אלטשולר בהיבט של השקעות האגח? (מלבד סוגיית דמי הניהול שברורה לי).
מכיוון שאני חדש בכל התחום, אני מרגיש הרבה יותר ביטחון לבחור מניות שמכסות הכל, אולם באג"ח נשמע לי שיש פקטורים נוספים שאינני מבין בהם, מה גם, שאג"ח נראה לי עדיין תחום מסובך ולכן בחרתי בית השקעות שינהל לי אותו, לפחות בנתיים.
אם יש לכם טיפים לקריאה/הבנה או המלצה "סולידית" ומוכרת להשקעות אג"ח - אשמח לשמוע.