• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אך אני יודע מהי תשואה שנתית טובה ?

• פותח הנושא פותח הנושא Yuvalbuz3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Yuvalbuz3

משתמש רגיל
דירוג
171
אני מתחיל בתחום, אז כנראה שפה ושם אופיע עם שאלות של טירונים מצטער מראש :)
רציתי לדעת אך אני יודע בעצם מהי תשואה טובה ?
בתור בחור צעיר בן 20 שתכף משתחרר אני מניח שכאשר אין לי יותר מידי התחייבויות אני אצור תיק השקעות עם פלח מנייתי רחב יותר מאגח ממשלתי .
אבל העניין הוא שאין לי מושג מה תהיה תשואה טובה בעצם לתיק(מה נחשב לתשואה טובה בתיק השקעות המורכב פחות או יותר מ70 אחוז של מניות), או נניח מהי תשואה שתהיה ריאלית ולא מוגזמת המעידה על סיכון גבוה?
בנוסף, האם קיים הבדל *משמעותי* בין קניית קרן מחקת מדד מנייתי לבין קניית מניה ספציפית של חברה יציבה מבחינת תשואה ?

בתיק שלך יש אגח ומניות.
מאגח אתה יודע בידיוק כמה תשואה אתה עתיד לקבל בהינתן שאחזקת את הנייר עד פדיון.
מניות יכולות לתת כל תשואה, כאשר היסטורית מדד כללי אמריקאי נתן 7% תשואה ריאלית(בערך 11% נומינלי) בממוצע.
מניות בודדות יכולות להיות מכרה זהב או בור שופכין הבעיה שמוצגת בבחירת מניית זה היכולת שלך להצליח לבחור מניות מוצלחות לאורך זמן ומכאן מתקבלת העובדה שרבים מפסידים למדד(סנופי).
לגבי מניות "יציבות", תעשה גוגל על 10 החברות הראשונות בסנופי לאורך ההיסטוריה. תראה כמה חברות נעלמו או ירדו עשרות מקומות. בהינתן שהייתה רוצה להשקיע ב 10 החברות שהיום נמצאות בטופ כי הן "בטוחות" היסטורית היית מרוויח פחות מחשיפה רחבה יותר לשוק האמריקאי.
לגבי סיכון,
כמו שכתבתי אגח הוא חוף מבטחים שמאוים רק על ידי האינפלציה(אניפלציה גבוהה מהתשואה של האגח) ולכן הסיכון שלו קטן.
מכאן הכלל די פשוט ככל שפוטנציאל התשואה גבוהה יותר כך הסיכון גבוהה יותר. רק אתה תוכל לקבוע לעצמך מה זה סיכון מוגזם וגם זה רק בעזרת נתונים היסטוריים.
יש פוסט נהדר של הסולידית שמציג תיקים ואת הסכנות ההיסטוריים שהיו גלומים בהם.

התשואה ההיסטורית של שוק המניות היא בערך 6% ריאלי (בניכוי אינפלציה). שזה בערך 8-9% נומינלי עם אינפלציה של 2-3% שזה יעד האינפלציה של רוב המדינות המפותחות.
זה מה שאתה יכול לצפות לו בד״כ.
כיום הרבה אנשים יגידו שזה לא צפי ריאלי לשים הבאות (נגיד 10 שנים) ושצריך לצפות לפחות (יש דיונים על זה בפורום).

מה זה תשואה טובה בשבילך?
בכל אופן - אתה לא בוחר את התשואה ממניות. אתה תקבל את מה שתקבל, ותשלם על זה בסיכון שתיקח על עצמך.

יש הבדל עצום בין מניה אחת לסל מניות - מניה אחת יכול לרדת לאפס מאופס (או קרוב לכך). סל מניות רחב כמו על ארהב או כל העולם, בלתי סביר שיתאפס בשום תרחיש לא אפוקליפטי.

אם השגת את תשואת השוק- זאת בהחלט יכולה להחשב אפילו תשואה מצוינת!
קניה של קרן רחבה "בטוחה" יותר , אם החברה תקרוס - game over , אם חברה אחת תקרוס במדד, הוא ירד קצת.

מה שאתה צריך להבין שלתשואה של שנה בודדת אין שום משמעות.
אם היסטורית התשואה של המדד הרחב הוא 7% וסטיית התקן הוא 16%, אז ב68% מהמקרים אתה יכול לקבל כל תשואה שהיא בין [מינוס 9%] ל-[פלוס 23%] (ב-95% מהמקרים פשוט תוסיף עוד 16% לכל צד כלומר בין מינוס 25 ל-39).

בתיק שלך יש אגח ומניות.
מאגח אתה יודע בידיוק כמה תשואה אתה עתיד לקבל בהינתן שאחזקת את הנייר עד פדיון.
מניות יכולות לתת כל תשואה, כאשר היסטורית מדד כללי אמריקאי נתן 7% תשואה ריאלית(בערך 11% נומינלי) בממוצע.
מניות בודדות יכולות להיות מכרה זהב או בור שופכין הבעיה שמוצגת בבחירת מניית זה היכולת שלך להצליח לבחור מניות מוצלחות לאורך זמן ומכאן מתקבלת העובדה שרבים מפסידים למדד(סנופי).
לגבי מניות "יציבות", תעשה גוגל על 10 החברות הראשונות בסנופי לאורך ההיסטוריה. תראה כמה חברות נעלמו או ירדו עשרות מקומות. בהינתן שהייתה רוצה להשקיע ב 10 החברות שהיום נמצאות בטופ כי הן "בטוחות" היסטורית היית מרוויח פחות מחשיפה רחבה יותר לשוק האמריקאי.
לגבי סיכון,
כמו שכתבתי אגח הוא חוף מבטחים שמאוים רק על ידי האינפלציה(אניפלציה גבוהה מהתשואה של האגח) ולכן הסיכון שלו קטן.
מכאן הכלל די פשוט ככל שפוטנציאל התשואה גבוהה יותר כך הסיכון גבוהה יותר. רק אתה תוכל לקבוע לעצמך מה זה סיכון מוגזם וגם זה רק בעזרת נתונים היסטוריים.
יש פוסט נהדר של הסולידית שמציג תיקים ואת הסכנות ההיסטוריים שהיו גלומים בהם.

אז בעצם אתם די שוללים על סף את רעיון ההשקעה על מניה ספציפית ? מה רע בלהיות משקיע פסיבי על מדד כלשהו לטווח ארוך ומצד שני להיות אקטיבי מאוד כלפי מניה או 2 ספציפיות לטווח של מס שנים בהתאם לנתוני החברה ומה שאמצא לנכון, שבהן אשים בערך כ10 אחוז מהפלח המנייתי שלי וכמובן אהיה במעקב אחריהן כדי לוודא שהכסף לא יורד לטמיון ? נראה לי מוזר קצת שהפתרון הוא פשוט להשיג את תשואת כל השוק וזה הכל , אז אך אנשים עושים באמת כסף גדול מהבורסה (לא מדבר על סחר אלא השקעות באמת רווחיות שמניבות תשואות גדולות יותר מ6 או 8 אחוזים)?
אולי הבעיה היא שהתיק מורכב רק ממניות ואגח זו הבעיה ? יש אופציות עם סיכון ביניים שבין מניות לאגח פחות או יותר ?
האם השקעה במניות ספציפיות זה עד כדי כך מסוכן ? ומה לגבי מניות דיבידנד?

נערך לאחרונה ב:
וכמובן אהיה במעקב אחריהן כדי לוודא שהכסף לא יורד לטמיון ?
אתה יודע שאין קשר בין כמות הפעמים שמסתכלים על המניה לביצועים שלה, נכון?

נראה לי מוזר קצת שהפתרון הוא פשוט להשיג את תשואת כל השוק וזה הכל , אז אך אנשים עושים באמת כסף גדול מהבורסה
כי תוחלת התשואה של השוק הוא חיובי.
ומי זה האנשים האלה? אם אתה מדבר על וורן באפט, פיטר לינץ' ודומיהם, הם החריגים ולא הכלל.

האם השקעה במניות ספציפיות זה עד כדי כך מסוכן ?
אתה יודע בוודאות שלא תבחר את האנרון הבאה? אתה יודע איך על הנייר הנתונים שלה נראו דבש?

ומה לגבי מניות דיבידנד?
זו שיטה שמנסה באמצעות טריקים פסיכולוגיים לגרום לך איכשהו לנתק את שווי התיק מהתודעה שלך, ולהסתכל רק על חלק קטן מהתשואה הכוללת שלך.

אז אך אנשים עושים באמת כסף גדול מהבורסה
הם משקיעים כספים של אחרים וגוזרים עליהם קופונים שמנים.
יש אופציות עם סיכון ביניים שבין מניות לאגח פחות או יותר ?
יש הרבה, יש אג"חים מסוכנים מאד ויש בטוחים מאד, יש מניות/סקטורים מסוכנית יותר ופחות, ויש גם מניות בכורה או אג"ח להמרה.
האם השקעה במניות ספציפיות זה עד כדי כך מסוכן ?
כן, אא"כ אתה משקיע בהרבה מהם ואז רוב הסיכויים שתקבל בכל מקרה את תשואת השוק.
ומה לגבי מניות דיבידנד?
רוב המניות הם כאלה.

מה בדיוק המטרה שלך?

הם משקיעים כספים של אחרים וגוזרים עליהם קופונים שמנים.

יש הרבה, יש אג"חים מסוכנים מאד ויש בטוחים מאד, יש מניות/סקטורים מסוכנית יותר ופחות, ויש גם מניות בכורה או אג"ח להמרה.

כן, אא"כ אתה משקיע בהרבה מהם ואז רוב הסיכויים שתקבל בכל מקרה את תשואת השוק.

רוב המניות הם כאלה.

מה בדיוק המטרה שלך?

המטרה שלי בעיקרון היא ליצור תיק השקעות שייתן לי קצת מעל התשואה הממוצעת של תיקי השקעות שנועדו לחיסכון, העניין הוא שכל סטייה מהאזור הבטוח הזה של קרנות מחקות ואגח מלווה בסיפורי אימה ומלא סיבות למה לא לעשות זאת, וזה די מבאס למען האמת.
כי אחרת למה לי להעמיק בידע על שוק ההון ? נראה לי שגם יועץ השקעות בבנק יכול ליצור לי תיק שהתשואה שלו בממוצע לשנה היא באזור ה6 אחוז משהו כזה?(תקנו אותי אם אני טועה ) ואני לא צריך להתאמץ, לפשפש בפורומים ולקרוא ספרים..
בסופו של דבר אני מחפש להגדיל את ההון שלי ובגדול, לצאת לעצמאות כלכלית כמה שיותר מוקדם , מגיל 16 אני חושב על זה ויודע שאשיג את זה ואני מוכן לעבוד קשה מאוד בשביל זה.

@Yuvalbuz3 לדעתי אתה צריך להסתכל על הדברים אחרת. כמה הגיגים:

* אתה לא "תעשה את המכה" של החיים משוק ההון. את עיקר ההון שלך תיצור בתחילת הדרך (לפחות בעשור הראשון של הקריירה, נגיד) מהעבודה שלך - בין אם כשכיר, ובין אם כעצמאי אם אתה טיפוס יזמי יותר. שם כדאי לך להשקיע את כל אותה העבודה הקשה שהזכרת. שוק ההון יעזור להגדיל את ההון הראשוני הזה עם הזמן ולשמר ולהצמיח אותו בהמשך הדרך. (ואורח חיים חסכוני/יעיל יותר יעזור לך לבזבז אותו לאט יותר).

* אם תשקיע בתיק פשוט ו"משעמם" ותקבל את תשואת השוק הממוצעת - תקבל תשואה משמעותית גדולה יותר משל האדם הממוצע. למה? כי רוב האנשים בפועל מקבלים תשואה נמוכה יותר משמעותית - בין אם בגלל כמות המתווכים העומדים בינם לבין ההשקעות שלהם ולוקחים את העמלות שמגלחות במצטבר אחוזים מהתשואה (בנקים/בתי השקעות, מנהלי השקעות וסוכנים שונים, תעודות סל עם דמי ניהול גבוההים, מיסוי בשל פעילות מסחר מיותרת וכו'), ובין אם כי בניסיון "להכות" את השוק רובם המוחץ של בני האדם בפועל עושים פעולות אימפולסיביות ואמוציונאליות שגורמות להפסד ביחס לאותו הממוצע.

ליצור תיק השקעות שייתן לי קצת מעל התשואה הממוצעת של תיקי השקעות
* אם אתה לא יודע מה התשואה הממוצעת (שזה לגיטימי לגמרי, כולנו היינו מתישהו בתחילת הדרך), למה אתה חושב שאתה צריך תשואה מעל הממוצע כדי להגשים את המטרות שלך?
זה משהו שאתה רוצה - אבל זה יותר דומה ללרצות לזכות במקומות הראשונים באיזה תחרות ספורט בינלאומית. אפשרי, אבל אתה מתחרה מול אנשים מכל עולם שעושים את זה כקריירה למחייתם, עם הכלים והמיחשוב הכי טובים שקיימים בעולם. כי כדי להרוויח תשואה מעל הממוצע - מישהו אחר (הצד שני של העיסקה) צריך להפסיד ולקבל תשואה מתחת לממוצע.
זה מאוד שונה מעולם התעסוקה - שם אתה רק צריך לייצר יותר ערך למישהו מהמשכורת שהוא משלם לך - בין אם אתה מהנדס, עורך דין, סופר או בעל עסק משלך. אתה לא צריך להיות בטופ של הטופ של בעלי המקצוע הזה מכל ה-7 ומשהו מיליארדי אנשים בהעולם בשביל הכנסה טובה - ושם תקבל את התמורה הכי משמעותית לכל הלימוד ויוזמה והעבודה הקשה שתשקיע.

כי אחרת למה לי להעמיק בידע על שוק ההון ? נראה לי שגם יועץ השקעות בבנק יכול ליצור לי תיק שהתשואה שלו בממוצע לשנה היא באזור ה6 אחוז משהו כזה?(תקנו אותי אם אני טועה ) ואני לא צריך להתאמץ, לפשפש בפורומים ולקרוא ספרים..
וזו אכן תובנה שרבים בפורום כאן מגיעים אליה - צריך רק להבין מספיק כדי לתפור תיק למידותיך (בלי מנהל השקעות באמצע שיגזור חלק מהתשואה לעצמו), להבין למה בנית אותו כמו שהוא ולהיות מסוגל להתמיד בהשקעה הזאת במשך שנים/עשורים לאורך הקריסות והמפולות הבלתי נמנעות בשוק ההון. וזה אכן תובנה מפתיעה אבל חשובה.
משם רק נותר להתפלסף על דקויות זעומות של הבדלים בעמלות כאלו ואחרות או הבדלי מיסוי בין מדינות וכו' - שזה מה שמעסיק 99% מהדיונים בפורום, כי הרעיון הבסיסי עצמו הוא פשוט וקצר...

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שגם יועץ השקעות בבנק יכול ליצור לי תיק שהתשואה שלו בממוצע לשנה היא באזור ה6 אחוז משהו כזה?(תקנו אותי אם אני טועה )
לא הוא לא יכול.
זה לא יהיה רווחי לבנק.
זה עשוי לעזור לך, אבל כך הוא לא ימלא את תפקידו.

המטרה שלי בעיקרון היא ליצור תיק השקעות שייתן לי קצת מעל התשואה הממוצעת של תיקי השקעות שנועדו לחיסכון
מצוין.
רובם המוחלט של תיקי ההשקעות שמיועדים לחיסכון מנוהלים ע"י אנשים שבממוצע רב שנתי לא מצליחים להשיג את המדד.
אם תשקיע במדד, כבר השגת אותם.

העניין הוא שכל סטייה מהאזור הבטוח הזה של קרנות מחקות ואגח מלווה בסיפורי אימה ומלא סיבות למה לא לעשות זאת
זה לא סיפורי אימה.
זה רק הגדלת הסיכון ללא הגדלה של תוחלת התשואה.
אימה זו מילה מפחידה.
נתק את הרגש מהתיק.
אתה יכול לקבל מתיק ההשקעות שלך חופש, או ריגושים. מה אתה בוחר?
אם אתה זקוק לריגושים מסוג זה, הקצה תקציב ללוטו, ואל תחרוג.

בסופו של דבר אני מחפש להגדיל את ההון שלי ובגדול, לצאת לעצמאות כלכלית כמה שיותר מוקדם
חפש תחביבים.
חפש אושר.
חשוב על מה תרצה לעשות בכל הזמן שיהיה לך בחופש הכלכלי.
אולי תחשוב במה תיהנה לעבוד בזמן שעוד לא הגעת אליו.

בסופו של דבר אני מחפש להגדיל את ההון שלי ובגדול, לצאת לעצמאות כלכלית כמה שיותר מוקדם , מגיל 16 אני חושב על זה ויודע שאשיג את זה ואני מוכן לעבוד קשה מאוד בשביל זה.
חופש כלכלי לא תלוי רק בתשואה שתקבל.
הוא תלוי בכמה שתחסוך כל חודש.
זה לבד מתחלק לכמה תכניס, ולכמה תוציא.
כמה תוציא זה משפיע על משהו חשוב ביותר - כמה עולה לך חופש כלכלי.
אם אתה יכול לחיות מ3000 ש"ח בחודש, אולי מספיק לך מיליון.
אם אתה יכול לחיות מ5000, אולי אתה צריך מיליון וחצי.
ככל שתסגל לך חיים שמספיק לך פחות, כך תצטרך פחות עבור חופש כלכלי.

על התשואה ועל הזמן יש לך שליטה מוגבלת. נצל אותה, אבל חפש איפה יש לך שליטה גדולה יותר, ושם תשקיע יותר משאבים.

מניה או 2 ספציפיות לטווח של מס שנים בהתאם לנתוני החברה ומה שאמצא לנכון, שבהן אשים בערך כ10 אחוז מהפלח המנייתי שלי
זה מסוכן, כמו שענו לך כבר.
אבל שכח מסיפורי אימה.
זה לא מסכן יותר מ10% מהפלח המנייתי שלך.
בנפילה של המניות האלו, מקסימום יאבד כל הכסף שהשקעת בהן. לא שקל יותר. (כל עוד אתה לא ממנף!!!)
אולי אפילו תרוויח עליהן מגן מס.
קח את הדברים כמו שהם. המשמעות של הסיכון היא מסוימת. נסה להבין אותו, לא לפחד ממנו.
פחד כזה עשוי בהחלט לגרום לך לממש הפסדים בנפילה.

קח דברים בפרופורציות. גם דברים שאומרים לך המלומדים כאן בפורום.
תקשיב היטב למילותיהם, אבל נסה להבין אותם. אל תפחד כי אמרו לך שזה מסוכן. נסה להבין את הלוגיקה מאחורי זה.
וכשאומרים לך עובדות (כאן או במקומות אחרים), בדוק אותן ממקורות רשמיים, הצלב מידע. אל תסמוך בעיניים עצומות.

אתה יודע שאין קשר בין כמות הפעמים שמסתכלים על המניה לביצועים שלה, נכון?
וואו, זה מעולה.
!!!LOL literally

האני מאמין שלי הוא שהון עושים בעסקים ו/או עבודה אקטיבית ומשמרים אותו בהשקעות פסיביות. מן הסתם שכשמגיעים לרמות הון מסוימות, מחפשים גם השקעות אלטרנטיביות יותר מעניינות, לא סחירות ואקזוטיות יותר, אבל זה לא רלוונטי כרגע.

בוא נגיד ותשקיע יומם וליל בלימודי שוק ההון ונניח גם שניחנת בגן המיוחד ותצליח להביס את השוק, בנגיד, 5% לשנה, אז כמה תעשה יותר בשנה? הכל תלוי בהון שאותו אתה משקיע ואם הוא יחסית קטן, אז הכמה אחוזי תשואה נוספים לא ישנו לך את החיים ומכיוון שהנכס הכי גדול שלך כרגע הוא דווקא המוח שלך, ולא ההון שלך, אני היתי משקיע בעצמך - בללמוד תחום שבו תוכל לתת ערך לכלכלה ולהרוויח בצורה אקטיבית.

אני מתחיל בתחום, אז כנראה שפה ושם אופיע עם שאלות של טירונים מצטער מראש :)
רציתי לדעת אך אני יודע בעצם מהי תשואה טובה ?
בתור בחור צעיר בן 20 שתכף משתחרר אני מניח שכאשר אין לי יותר מידי התחייבויות אני אצור תיק השקעות עם פלח מנייתי רחב יותר מאגח ממשלתי .
אבל העניין הוא שאין לי מושג מה תהיה תשואה טובה בעצם לתיק(מה נחשב לתשואה טובה בתיק השקעות המורכב פחות או יותר מ70 אחוז של מניות), או נניח מהי תשואה שתהיה ריאלית ולא מוגזמת המעידה על סיכון גבוה?
בנוסף, האם קיים הבדל *משמעותי* בין קניית קרן מחקת מדד מנייתי לבין קניית מניה ספציפית של חברה יציבה מבחינת תשואה ?

עולם ההשקעות גדול ומגוון, התשואה על ההשקעה בדרך כלל מייצגת את רמת הסיכון, התשואה לבדה לא בהכרח תוביל אותנו אל היעד (במיוחד כשהיעד הוא משמעותי), לעיתים יש צורך בפעילות אגרסיבית עם מימון, כדי לייצר ערך והכנסה פאסיבית משמעותית.

כמשקיע נדל"ן, אני נתקל פעמים רבות במשקיעים צעירים המתמקדים בתשואה משכירות (תוך התעלמות מרמת הסיכון), כאשר ישנה אפשרות לרכוש נכסים בעלי פוטנציאל לעליית ערך משמעותית בעיתוי מסויים.
הרווח על ההון שהושקע, כתוצאה מהשכירות ועליית הערך, סביר להניח שיהיה גדול יותר מהשקעה בנכסים בעלי תשואות גבוהות משכירות באותו פרק הזמן.

@Yuvalbuz3 לדעתי אתה צריך להסתכל על הדברים אחרת. כמה הגיגים:
תגובה מדהימה.
בכלל כתבו פה את עיקר הפילוסופיה שעוברת בפורום בצורה ממש טובה
אין לי מה להוסיף מעבר

תשואה "טובה" היא כזו שמאפשרת לך להגשים את היעדים הפיננסים שהגדרת בעת בניית תכנית ההשקעה שלך.
לחלק מהאנשים זו יכולה להיות תשואה ריאלית 0%, שפירושה שערכו של הכסף נשמר (כשלעצמו יעד פיננסי).

המטרה שלי בעיקרון היא ליצור תיק השקעות שייתן לי קצת מעל התשואה הממוצעת של תיקי השקעות שנועדו לחיסכון,
זה קל. רוב האנשים לא משקיעים במדד ולא מגיעים לתשואת המדד, תשקיע במדד ותקבל תשואה גבוהה מהממוצעת, בצע תיכנון מס נכון, תשאף לכמה שפחות עמלות ועוד יותר תעקוף את הממוצע.
ואגח מלווה בסיפורי אימה ומלא סיבות למה לא לעשות זאת, וזה די מבאס למען האמת.
למה זה מבאס אותך בדיוק?
כי אחרת למה לי להעמיק בידע על שוק ההון ?
ואני לא צריך להתאמץ, לפשפש בפורומים ולקרוא ספרים..
אני מתעמק בזה בעיקר כי זה מעניין אותי ומהווה גם תחביב בשבילי, תכלס אין סיבה להתעמק בזה יותר מדי.
? נראה לי שגם יועץ השקעות בבנק יכול ליצור לי תיק שהתשואה שלו בממוצע לשנה היא באזור ה6 אחוז משהו כזה?
הוא לא ובכל מקרה היועץ עובד בשביל הבנק, לא בשבילך, זכור זאת היטב.
שזה מצויין אבל תבין, אין ארוחות חינם בחיים, שוק ההון בסופו של יום זה ההשקעה הכי פשוטה, נזילה ונגישה בעולם, היא תקבל כל סכום שתזרוק פנימה וכמו שאמרת לא ממש חייבים להתעמק בזה יותר מדי ולפיכך התשואות שם נמוכות, גם בתיקים מסוכנים. בשביל להרוויח הרבה כסף שלא ממשכורת אין מה לעשות, חייבים ליזום! כלומר לפתוח עסק, סטארט-אפ או נדל"ן לדוגמא.
כסף גדול לא יגיע אליך מזה שתשב בבית בספה שלך ותקיש על כמה מקשים במקלדת שלך (אא"כ אתה מתכנת עצמאי שעובד בBOOTSTRAP, אז אולי כן).

טוב תשמעו אני לא יודע אך לצטט את כל ההודעות אז אני רוצה להודות לכם באמת פורום מדהים עם מענה מהיר מקצועי ואמיתי שלא מזלזל במתחילים כמוני, תודה תודה תודה באמת גרמתם לי לפתוח את הראש ולהבין הרבה מאוד דברים ! וכמובן לשנות גישה ! :)

טוב תשמעו אני לא יודע אך לצטט את כל ההודעות אז אני רוצה להודות לכם באמת פורום מדהים עם מענה מהיר מקצועי ואמיתי שלא מזלזל במתחילים כמוני, תודה תודה תודה באמת גרמתם לי לפתוח את הראש ולהבין הרבה מאוד דברים ! וכמובן לשנות גישה ! :)
קח עוד חומר קריאה
https://www.hasolidit.com/כשהתשואה-לא-רלוונטית

יותר נכון להגיד שעבור כל פלח אתה תשיג את תשואת המדד הרלוונטית לאותו פלח.
התשואה המשוקללת של כל התיק תהיה איפהשהו באמצע. לפני עמלות, דמי ניהול ועלויות נסתרות.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
C ב2021 ביקשתי להעביר אך זה לא קרה בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
י מכירת מניות בהפסד אך שער דולר יותר גבוה שוק ההון 6
GeraltOfHaifa שלושה בתים ארה"ב אך ללא הון שיקלי, התכוננות נדרשת לקראת קנית נכס בארץ? נדל"ן 16
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
A ביטול הקצאת אשראי וקרבה למינוס, מה עושים במקרה כזה שאי אפשר להכנס למינוס אך יש תשלום שמכניס למינוס ? צרכנות פיננסית 14
G סטודנט שנה א למדעי המחשב, התקבלתי לחברה אך תוהה לגבי העתיד התפתחות אישית 30
נ האם יש מנגנון שמאפשר הפסדי הון השנה, אך מבטיח בסבירות גבוהה רווחי הון באותו שיעור בשנים הבאות? שוק ההון 8
P עבודה עם שכר טוב אך לא "מספקת" התפתחות אישית 3
M קרנות סל מחקות - זהות אך שונות? שוק ההון 3
A חוסך הרבה כסף אך הוא פשוט יושב בבנק... שוק ההון 6
S שאלתי בעבר,אך לא הייתה תשובה חד משמעית - גיוס משקיעים שוק ההון 2
T התמודדות עם הנושאים הפחות קריטיים אך המשתקים יותר שוק ההון 14
R רוצה לעבוד על אוטובוס אך יש בעיה אוף טופיק 10
ט האם יש כאן מישהו שמשקיע אך ורק בvti? (ומקסימום vxus?) שוק ההון 56
Liron2035 קרנות מחקות שמחזיקות אג"ח ממשלתי צמוד מדד לטווח קצר אך לא מתחייבות ל100% חשיפה שוק ההון 13
ק רוצה להתחיל להשקיע אך חושש שהשוק לקראת נפילה שוק ההון 26
I צורך בתיאום מס למי שעבד בשתי עבודות באותה שנה - אך לא בו זמנית צרכנות פיננסית 13
ר בחירת קרן פנסיה אך ורק ע"פ דמי ניהול?! שוק ההון 41
V מצאתי קרן השתלמות ישנה אך קטנה (מאוד) מה עושים איתה ? צרכנות פיננסית 4
ג מה לעשות ללא הון ראשוני אך עם יכולת החזר חודשי של 5K? שוק ההון 8
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס רו״ח להגשת דוח שנתי של עוסק מורש שגם יודע מה ההבדל בין קרן אירית צוברת לקרן מחלקת מיסים 2
A לא יודע לאן להמשיך מכאן התפתחות אישית 22
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
I איך אני יודע באיזה שלב הפינוי בינוי נמצא? נדל"ן 5
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
O איך אני יודע כמה דיבידנד התגלגל בתעודה iShares Core S&P 500 UCITS ETF 1159250 שוק ההון 4
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
Y אז מה היא אינפלציה? הנה הסבר לכל מי שלא יודע... שוק ההון 164
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
A טעות בטופס 867 או שאני לא יודע חשבון? מיסים 5
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
A מישהו יודע איזה השקעות צמודות מדד יש היום? שוק ההון 10
amidar תיקון קונסולת game gear... מי יודע איפה יש מקום שאפשר לסמוך עליו...? אוף טופיק 0
M בן 27 לא יודע מה ללמוד ? התפתחות אישית 16
Y חברת "סלייס" - מישהו יודע מה קורה שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D לא יודע מה לעשות עם עצמי התפתחות אישית 5
ה מישהו יודע איך אפשר להגיע לDB שמדלן עובדים איתו ? נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה