נראה לי שגם יועץ השקעות בבנק יכול ליצור לי תיק שהתשואה שלו בממוצע לשנה היא באזור ה6 אחוז משהו כזה?(תקנו אותי אם אני טועה )
לא הוא לא יכול.
זה לא יהיה רווחי לבנק.
זה עשוי לעזור לך, אבל כך הוא לא ימלא את תפקידו.
המטרה שלי בעיקרון היא ליצור תיק השקעות שייתן לי קצת מעל התשואה הממוצעת של תיקי השקעות שנועדו לחיסכון
מצוין.
רובם המוחלט של תיקי ההשקעות שמיועדים לחיסכון מנוהלים ע"י אנשים שבממוצע רב שנתי לא מצליחים להשיג את המדד.
אם תשקיע במדד, כבר השגת אותם.
העניין הוא שכל סטייה מהאזור הבטוח הזה של קרנות מחקות ואגח מלווה בסיפורי אימה ומלא סיבות למה לא לעשות זאת
זה לא סיפורי אימה.
זה רק הגדלת הסיכון ללא הגדלה של תוחלת התשואה.
אימה זו מילה מפחידה.
נתק את הרגש מהתיק.
אתה יכול לקבל מתיק ההשקעות שלך חופש, או ריגושים. מה אתה בוחר?
אם אתה זקוק לריגושים מסוג זה, הקצה תקציב ללוטו, ואל תחרוג.
בסופו של דבר אני מחפש להגדיל את ההון שלי ובגדול, לצאת לעצמאות כלכלית כמה שיותר מוקדם
חפש תחביבים.
חפש אושר.
חשוב על מה תרצה לעשות בכל הזמן שיהיה לך בחופש הכלכלי.
אולי תחשוב במה תיהנה לעבוד בזמן שעוד לא הגעת אליו.
בסופו של דבר אני מחפש להגדיל את ההון שלי ובגדול, לצאת לעצמאות כלכלית כמה שיותר מוקדם , מגיל 16 אני חושב על זה ויודע שאשיג את זה ואני מוכן לעבוד קשה מאוד בשביל זה.
חופש כלכלי לא תלוי רק בתשואה שתקבל.
הוא תלוי בכמה שתחסוך כל חודש.
זה לבד מתחלק לכמה תכניס, ולכמה תוציא.
כמה תוציא זה משפיע על משהו חשוב ביותר - כמה עולה לך חופש כלכלי.
אם אתה יכול לחיות מ3000 ש"ח בחודש, אולי מספיק לך מיליון.
אם אתה יכול לחיות מ5000, אולי אתה צריך מיליון וחצי.
ככל שתסגל לך חיים שמספיק לך פחות, כך תצטרך פחות עבור חופש כלכלי.
על התשואה ועל הזמן יש לך שליטה מוגבלת. נצל אותה, אבל חפש איפה יש לך שליטה גדולה יותר, ושם תשקיע יותר משאבים.
מניה או 2 ספציפיות לטווח של מס שנים בהתאם לנתוני החברה ומה שאמצא לנכון, שבהן אשים בערך כ10 אחוז מהפלח המנייתי שלי
זה מסוכן, כמו שענו לך כבר.
אבל שכח מסיפורי אימה.
זה לא מסכן יותר מ10% מהפלח המנייתי שלך.
בנפילה של המניות האלו, מקסימום יאבד כל הכסף שהשקעת בהן. לא שקל יותר. (כל עוד אתה לא ממנף!!!)
אולי אפילו תרוויח עליהן מגן מס.
קח את הדברים כמו שהם. המשמעות של הסיכון היא מסוימת. נסה להבין אותו, לא לפחד ממנו.
פחד כזה עשוי בהחלט לגרום לך לממש הפסדים בנפילה.
קח דברים בפרופורציות. גם דברים שאומרים לך המלומדים כאן בפורום.
תקשיב היטב למילותיהם, אבל נסה להבין אותם. אל תפחד כי אמרו לך שזה מסוכן. נסה להבין את הלוגיקה מאחורי זה.
וכשאומרים לך עובדות (כאן או במקומות אחרים), בדוק אותן ממקורות רשמיים, הצלב מידע. אל תסמוך בעיניים עצומות.
אתה יודע שאין קשר בין כמות הפעמים שמסתכלים על המניה לביצועים שלה, נכון?
וואו, זה מעולה.
!!!LOL literally