• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אי התאמה בין היתר הבניה לטאבו ופנקס הבתים המשותפים

• פותח הנושא פותח הנושא ארנטס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ארנטס

משתמש רגיל
דירוג
386
שלום רב,

אשמח להסבר מלומד בנושא הבא:
אני בתהליך מכירת דירה.
בנספח לחוזה המכר (דירה חדשה מקבלן) הופיע מחסן ואכן קיבלתי במציאות בדיוק מה שתואר הן במידות והן במיקום שסומן.
אחרי 3 שנים מהאיכלוס הגיע גם הטאבו ורישום בפנקס הבתים המשותפים - גם שם הכל נכון ומדוייק לגבי המחסן - סימונו, מיקומו וגודלו.

כחלק מתהליך הקונה לקבלת משכנתה נשלח שמאי מטעם הבנק שאכן ראה את כל הנ"ל שהכל נכון ומדוייק ותואם מציאות. אולם -
בהיתר הבנייה היכן שהמחסן שלי לפי כל הנ"ל (חוזה מכר, תשריט בתים משותפים וטאבו) יש ריבוע ("חלל") שלא סומן. טעות סופר ככל הנראה ואכן סימוני המחסנים מתחילים באות ב' כאשר המחסן שלי לפי ההיתר ב"פירוט שטחים ומחסנים" סימונו א' בטקסט אך בתשריט בהיתר כאמור חלל ריק והקיר ביני לבין השכן לו מחסן צמוד לא מופיע. כביכול כל החלל שייך לשכן למרות שבמציאות, טאבו, חוזה מכר ותשריט בתים משותף מדובר בחלל הנחצה בקיר לשני מחסנים.

הסבר בבקשה?
משמעויות? עבור הקונה ו/או המוכר (אני) ו/ או הבנק (משכנתה)?
דרך תיקון אם בכלל משמעותי להיתר הבנייה שאושר לפני שבכלל בנו את השכונה.

תודה.

דרך תיקון אם בכלל משמעותי להיתר הבנייה שאושר לפני שבכלל בנו את השכונה.
ההיתר פחות חשוב.
חשוב התשריט בית המשותף ונסח הטאבו.

ההיתר פחות חשוב.
חשוב התשריט בית המשותף ונסח הטאבו.
מסכים איתך לחלוטין הן לפי היגיון בריא והן לפי מה שקראתי.
אם כך, אז מדוע שמאי מטעם הבנק בודק בכלל עניין זה? למה קריטי לבנק? אמור לשנות בכלל לבנק בשיקול למשכנתה בכלל וגובה הון עצמי בכלל?
תשריט בית המשותף ונסח הטאבו הרי הם הרמה החזקה ביותר של רישום בעלות.

האם הקונה יכול למנף פער זה ולדרוש "הורדת ערך" במחיר / שיקול לפוצץ מו"מ?

(עד להגעת השמאי אני הסתמכתי באופן מלא אך ורק על חוזה המכר, טאבו ותשריט בית משותף; לא ייחסתי על חשיבות להיתר שניתן לקבלן).

להבהרתך אודה.

מסכים איתך לחלוטין הן לפי היגיון בריא והן לפי מה שקראתי.
אם כך, אז מדוע שמאי מטעם הבנק בודק בכלל עניין זה? למה קריטי לבנק? אמור לשנות בכלל לבנק בשיקול למשכנתה בכלל וגובה הון עצמי בכלל?
תשריט בית המשותף ונסח הטאבו הרי הם הרמה החזקה ביותר של רישום בעלות.

האם הקונה יכול למנף פער זה ולדרוש "הורדת ערך" במחיר / שיקול לפוצץ מו"מ?

(עד להגעת השמאי אני הסתמכתי באופן מלא אך ורק על חוזה המכר, טאבו ותשריט בית משותף; לא ייחסתי על חשיבות להיתר שניתן לקבלן).

להבהרתך אודה.
מה זה משנה מה הוא בודק? ערך המחסן הוא שולי לגמרי בערך הבית.
הקונה יכול לנסות ולמנף מה שהוא רק רוצה, בסוף השוק קובע את המחיר.
אגב הכל בר תיקון, זה פשוט יעלה הרבה כסף.
עוד משהו: תתיעץ עם העורך דין שלך, בדיוק בשביל זה אתה משלם לו.

מה זה משנה מה הוא בודק? ערך המחסן הוא שולי לגמרי בערך הבית.
הקונה יכול לנסות ולמנף מה שהוא רק רוצה, בסוף השוק קובע את המחיר.
אגב הכל בר תיקון, זה פשוט יעלה הרבה כסף.
עוד משהו: תתיעץ עם העורך דין שלך, בדיוק בשביל זה אתה משלם לו.
מבחינת עו"ד שלי "חפיף" וחסר משמעות. זה מה יש - אם הקונה רוצה מעולה ואם לא אז גם מעולה.
למה בכלל קריטי לשמאים מהבנק בזמן שיש רישום מלא בטאבו ותקין לצד תשריט בית משותף שבו כל ההצמדות מופיעות ומסומנות באופן תקין?

(אגב - זה נכון שערך 1 מ"ר מחסן = שליש ערך מ"ר בנוי של הדירה? אם ערך 1 מ"ר שטח בנוי למשל שווה 21000 ש"ח אז כל 1 מ"ר מחסן שווה 7000 ש"ח. חישוב טכני-שמאי כוונתי).

מה כוונתך "לתקן"? אפשרי לתקן היתר בדיעבד?
הרי זה היתר שהוגש ואושר לפני 7 שנים ומאז נבנה הבניין והכל כשר ומדוייק בטאבו ובתשריט.

והשאלה הכי חשובה -
אמור לשנות בכלל לקונה בלקיחת משכנתה בכלל וגובה ההון העצמי הנדרש בפרט?

בנימה אישית -
מרגיש שהשמאי רצה רק להצדיק שכרו מהבנק. שמאים מזמן מעריכים בקלות לפי ממוצע מס' עיסקות של דירות דומות באיזור לאחרונה וגם בהערכתם מציינים - "נתון לסטייה של 5% לכאן או לכאן". לשון אחר - כוחות השוק גוברים על כל שמאי מלומד ככל שיהיה.

אפשר לתקן הכל, פונקציה של מחיר וזמן.
שווי שמאי של מחסן בין 50% ל33% משטח עיקרי.
אמור לשנות לקונה? כנראה שכן, הנה זה משנה לך.
השמאי בקושי מקבל כסף (והוא מגיע ממך ולא מהבנק), זה שהוא בכלל עלה על זה בשכר הטרחה העלוב שאתה משלם לו זה נס. בכל מקרה זה אי התאמה ומחובתו להתריע על כך.
שמאות זה לא מדע מדויק, יתכנו סטיות הרבה יותר גבוהות מ5%.

הקונה בכלל לא חשב אפילו לבקש הפחתת שווי הדירה במכירה כי המחסן שלו קיים במציאות (ורשום בארנונה, טאבו, תשריט) אך בהיתר לא סומן כהלכה.
גם אם יבקש לא יקבל...
רק סבור שיצטרך להתמודד מול הבנק אחרת במשכנתה (נקודה שלא הבנתי).

לי לא משנה ערך המחסן. שאלתי לידע כללי. השמאי מוזמן להעריך ערכו בכמה שירצה. אני תימחרתי מחיר כולל לכל הדירה והצמדותיה (שטח בנוי + מרפסת + חניה + מחסן. כל הנ"ל רשומים באופן מלא ומדוייק כאמור בארנונה, טאבו ובתשריט).
השמאי מוזמן גם להעריך את המחסן ב0 ש"ח כלא קיים...(רק שישאיר את מפתל המחסן אצלי אם כך...)

השמאי הגיע מטעם הבנק של הקונה.
ממני השמאי לא קיבל כל תשלום.

אגב -
יש לי 2 מתענייני עבר שהתעוררו אחרי שראו את השוק ומוכנים להתקדם אך הם בהשהייה כי אני מחוייב למו"מ הנוכחי. וכאן מגיעה שאלה נוספת בהקשר זה:
עד מתי לחכות לצד השני שגורר רגליים ולהגיע למצב שמודיע לו שאני כבר לא מחוייב למו"מ ומוציא שוב את הדירה לשוק? שואל הן בהיבט המוסרי והן בהיבט החוזה (תום לב במו"מ לקראת חוזה).

נערך לאחרונה ב:
טוב, אז מה בדיוק הבעיה?

טוב, אז מה בדיוק הבעיה?
שהוא גורר רגליים לחתימת חוזה בגלל הפגם הרישומי בהיתר....ואולי יכול פתאום "להתהפך" ולרדת מהעיסקה.

כיצד הבנק שלו אמור להתייחס לממצא + האם משמעותי במתן משכנתה בכלל או בהון הראשוני הנדרש בפרט?

ברמה האישית החלטתי שאם עד אחרי סוכות אין חוזה אז משגר לו באמצעות עו"ד שלי שאנחנו כבר לא מחוייבים לחוזה ומוציאים את הדירה לשוק (טוטת החוזה הראשונית נשלחה לעו"ד הקונה בסביבות 20.9.2024) ומאז.......

נערך לאחרונה ב:
שהוא גורר רגליים לחתימת חוזה בגלל הפגם הרישומי בהיתר....ואולי יכול פתאום "להתהפך" ולרדת מהעיסקה.

כיצד הבנק שלו אמור להתייחס לממצא + האם משמעותי במתן משכנתה בכלל או בהון הראשוני הנדרש בפרט?

ברמה האישית החלטתי שאם עד אחרי סוכות אין חוזה אז משגר לו באמצעות עו"ד שלי שאנחנו כבר לא מחוייבים לחוזה ומוציאים את הדירה לשוק (טוטת החוזה הראשונית נשלחה לעו"ד הקונה בסביבות 20.9.2024) ומאז.......
1. זכותו.
2. הבנק לא מתייחס לממצא כלל, הבנק מתייחס לשווי שקבע השמאי.

אני יכול לבוא בטענות לקבלן?

בוודאי שכן.
אם למשל השמאי מעריך את הדירה שלי ב100 ש"ח אז ובגלל הפגם הרישומי בהיתר מפחית ל98.5 ש"ח.
כיצד זה אמור לשנות בכלל לקונה (בלקיחת המשכנתה) שבמציאות ידוע לכל מקבל מחסן שרשום בארנונה, טאבו, תשריט?

אם למשל השמאי מעריך את הדירה שלי ב100 ש"ח אז ובגלל הפגם הרישומי בהיתר מפחית ל98.5 ש"ח.
כיצד זה אמור לשנות בכלל לקונה (בלקיחת המשכנתה) שבמציאות ידוע לכל מקבל מחסן שרשום בארנונה, טאבו, תשריט?
יש מגבלות של בנק ישראל לכמה אחוז משכנתא אפשר לקחת.
זה X% משווי השמאי של הנכס או מחיר הנכס הנמוך מביניהם.

ברור שאתה יכול לבוא בטענות לקבלן.

יש מגבלות של בנק ישראל לכמה אחוז משכנתא אפשר לקחת.
זה X% משווי השמאי של הנכס או מחיר הנכס הנמוך מביניהם.

ברור שאתה יכול לבוא בטענות לקבלן.
במקרה הנדון הקונה (תושב חוץ) יכול לקחת עד 50 % משכנתה.
אם כך -
כאשר מחיר הנכס 100 ש"ח והשמאי העריך ב98 ש"ח בגלל הפגם הרישומי בהיתר אז הקונה צריך להביא הון עצמי של 49 ש"ח והמשכנתה ע"ס 49 ש"ח. לעומת מצב של רישום תקים בהיתר 50 ש"ח הון עצמי + 50 ש"ח משכנתה.
לא טוב יותר עבורי?

מה כבר הקבלן יכול לענות / לשנות / לפצות כעת 6-7 שנים מיום הגשת ההיתר, 4 שנים מיום האיכלוס ושנה מיום רישום מלא ותקין (כולל המחסן) בטאבו ובתשריט?!

שאלה למחשבה - (אם היתר הבנייה "הלקוי " הוגש לעירייה אז כיצד אותה עירייה מכירה במחסן לארנונה מיום האיכלוס הראשון (עוד לפני שהיה רישום בטאבו))?

1. לא. הקונה יוכל לקחת 49 בתור משכנתא ו51 בתור הון עצמי, כלומר הוא יאלץ להוסיף 2 בתור הון עצמי נוסף. לך זה לא משנה, הקונה יאלץ להוסיף עוד כסף מהכיס.
2. אפשר לתקן את ההיתר.
3. איני יודע אבל גם עיריות עושים טעויות, מה גם אין קשר בין חיוב ארנונה להיתר או לחוקיות העניין. גם פולש לא חוקי בנכס שנבנה שלא כחוק יחויב בארנונה.

הורדת ערך לדעתך על הפגם הרישומי לכאורה בהיתר?

איך העירייה ידעה על המחסן ומידותיו המדוייקות אם בידה רק היתר בו לא מוצמד מחסן לדירה?!

מה כבר הקבלן יכול לענות / לשנות (פשוט ומהיר לתקן? הכרחי?) / לפצות כעת 6-7 שנים מיום הגשת ההיתר, 4 שנים מיום האיכלוס ושנה מיום רישום מלא ותקין (כולל המחסן) בטאבו ובתשריט?!

אין לי מושג, השמאי יחליט.
העירייה חותמת על ההיתר, ברור שהיא יודע מה גודלו, מה גם מודדים את גודלו בפועל בשביל טופס 4.
הקבלן יכול לתקן (בהנחה ואפשר), להתחמק, לפצות או להתעלם.
אתה כנראה לא מבין את המינוחים:
טאבו בסך הכל אומר למי שייך מה. היתר בנייה אומר שזה נבנה כחוק, יותר נכון איך זה היה אמור להבנות.

וטאבו לא מסתמך (אמור) על ההיתר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H אישור מס בביטוח מנהלים שנת 2024: אי התאמה בין הסכום שהופקד ואישור המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S אי התאמה בשער הנייר שוק ההון 8
C אי הבנה לגבי current ratio עבור AAPL שוק ההון 1
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
מ "אי אפשר / נדיר מאוד להכות את השוק" שוק ההון 189
I אי תשלום מס יסף מיסים 14
A אי דיווח מקדמות מס הכנסה מיסים 2
oferM איך תשפיע אי הכנסת עובדים מיו"ש לישראל ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
S אי הפרשת מס הכנסה על ידי המעסיק מיסים 4
י אי-תאימות רווחי הון אל טופס 106 ואל מערכת Alfie מיסים 7
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
י קנית רכב חדש סקודה פאביה או יונדאי אי 20 צרכנות פיננסית 25
I מה הרעיון מאחורי אי פדיון קרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 53
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
נ אי שם במזרח אירופה - סיפור בדיוני בהמשכים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
Z האם מישהו קיבל אי פעם הודעה כזאת באיזור אישי במס הכנסה מיסים 7
Y אי בהירות בנוגע לתאריך הכניסה של קרנות כספיות לישראל שוק ההון 0
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
M אי תשלום מס רווחי הון IB מיסים 13
I השלכות של אי תשלום דוח אגרה באוסטריה אוף טופיק 21
I אם אי אפשר לתזמן את השוק איך מרקט מייקר עושים כסף? שוק ההון 11
rockafeller אי הגשה של דוח שנתי למס מיסים 7
שנקל (אי) הדלקת מנורות אדומות בגופים פיננסיים וברשויות מיסים 33
deussex התמודדות עם אי תיאום ציפיות בעבודה ויציבות נפשית התפתחות אישית 17
ד התחלה מחדש בגיל 34, בין אי-ודאות לכורח המציאות. התפתחות אישית 7
N בכמה הייתם מעריכים את החסכון הכספי של אי-הבאת ילדים? אוף טופיק 326
י אי עמידה בהסכם דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ז סנקציות כנגד אי תשלום חשבונית על ידי חברה בע"מ אוף טופיק 5
א ביטול עמלת אי פעילות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Z החזר תשלומי ביטוח כפולים עקב אי ניוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P אי-וודאות מיסויית בנדל"ן, בארץ ובחו"ל נדל"ן 2
S (אי-)כדאיות רכישת דירה לרווק בשנות הארבעים לחייו צרכנות פיננסית 1
א הפקדת עצמאים לקרן השתלמות: אי בהירות לגבי תקרת פטור ממס רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N מישהו יודע מה העונש היום על אי שיתוף פעולה עם סוקר של הלמ"ס? אוף טופיק 48
א השקעה בזמן אי וודאות - קורונה שוק ההון 11
Wonko האם השוק אי-רציונאלי? שוק ההון 15
R משמעות העברת מניות RSU מחשבון מניות אי טרייד לחשבון פרטי שוק ההון 8
L (אי) תשלום חשבון מים בתקופה הזאת (שואלת לא עבורי) - ריבית פיגורים יומית צרכנות פיננסית 10
W שאלה בנוגע להתחמקות מסעיף אי תחרות ביציאה לחלת אוף טופיק 2
פ אי פדיית קה"ש לאחר פטירת המוטב צרכנות פיננסית 2
הסולידית אי התייצבות לטיסה חזרה אוף טופיק 21
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 161
O צמצום אי השוויון – האם זו מטרה חברתית או כלכלית? אוף טופיק 134
צפי מה עושים במצב אי וודאות ומחירים גבוהים למדדים? שוק ההון 10
A אי שיוך כספים בפנסיה צרכנות פיננסית 2
cypriano de rore אי תשלום פנסיה אוף טופיק 21

נושאים דומים

Back
למעלה