• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איפוק בעת משבר - עבודה

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
1,551
לאחרונה מרגיש קצת מתוסכל בעבודה. האנשים מקסימים, אך יש תחושת אי סיפוק, מאין רעילות שלא מגיע למקום העבודה.
עולות בי מחשבות על רצון לסיים את דרכי, למרות שהעבודה די מושלמת עבור סטודנט לעתיד. אני מניח שבקרוב התקופה תהיה הרבה יותר רגועה, קלה, אך בסביבות מרץ-אפריל יתחיל שוב טירוף מוחלט.
אני מרגיש שאני משקיע בעבודה יותר מדי וזה מסיח את דעתי מהלימודים (כרגע במכינה). ישנן מחשבות על ללכת בכל הכוח על מלגה למצטיינים (אצטרך לפרוש מהעבודה). לא ברור לי אם אוכל לקבל אותה משנה א' (כנראה שלא). אולי בשנה ב' ואילך על בסיס ציונים.
מרגיש לי שאני עושה טעות גדולה מאוד, אך יחד עם זאת אני לא רוצה חלילה להעמיד את המעסיק במצב לא טוב, הייתי שמח להודיע להם אפילו רבעון או יותר מראש על הכוונה שלי.

אני אולי קצת אובר אמוציונלי, והייתי רוצה לשמוע ממכם כיצד אתם צלחתם רגעים כאלו, של תסכול, משבר, במקום עבודתכם? איך ממשיכים הלאה ומשפרים את המצב?
העבודה בתחום שכן קשור לתחום שאעבוד בו בעתיד, אם כי בשירות לקוחות, כך שהקשר באופן עקיף, אך יכול להיות שתפתח לי דלתות בעתיד.

בערך פעם בשנה אני רוצה להחליף עבודה. מהרבה סיבות, לפעמים אני מרגיש שאיבדתי את האמון של המנהלת שלי, או כי אני מרגיש שאני לא טוב מספיק, או כי נמאס לי מהאנשים שאני עובד איתם, או כי משעמם לי לעשות אותו דבר שוב ושוב, או כי אני לא רואה את התוצאות שקיוויתי להן...
ואז אני נזכר שיש לי 2 ילדים במסגרות פרטיות, ואני נשאר בעבודה כי צריך משכורת.
או לחילופין, אם חסרה לך מוטיבציה בעבודה, קח משכנתא :)
אני חושב שאם בגדול אתה אוהב את מה שאתה עושה, את מי שאתה עובד איתו, והשכר מתאים לך - תישאר, זה רק מהמורה קטנה בדרך. אם אין לך לפחות 2 מתוך 3, תעבור הלאה.

טוב לדעת שאין מקום עבודה מושלם, תיקח אוויר ותנסה למשוך במקום הנוכחי. יחד עם זאת, שים לב לרמת ההשקעה והשעות למול מה שנחוץ לך ללימודים. אם צריך, תזכיר להם שאתה סטודנט

טוב לדעת שאין מקום עבודה מושלם, תיקח אוויר ותנסה למשוך במקום הנוכחי. יחד עם זאת, שים לב לרמת ההשקעה והשעות למול מה שנחוץ לך ללימודים. אם צריך, תזכיר להם שאתה סטודנט
הם דווקא מאוד גמישים איתי ומדגישים לי שהתואר הוא העיקר. אני באופי שלי קצת מכור לעבודה, למשחקי מחשב וכד'. חוזר מהלימודים ומתחבר למחשב העבודה במקום לעשות מטלות של הדירה או לחזור על החומר. אני בהחלט צריך ללמוד לשים גבולות.

אני חושב שאם בגדול אתה אוהב את מה שאתה עושה, את מי שאתה עובד איתו, והשכר מתאים לך - תישאר, זה רק מהמורה קטנה בדרך. אם אין לך לפחות 2 מתוך 3, תעבור הלאה.
1.5 מתוך שלוש כרגע.
שכר לימוד ודירה זה מיני משכנתא :)
אני מוכר בביטוח לאומי, יעזור לי מאוד לשנה וחצי - שנתיים הקרובות מהבחינה הכלכלית.
אם אקבל מלגת הצטיינות, זה עלול להיות שווה יותר מהשכר השנתי שלי (לפי החישוב שלי אגיע לבערך 2100 ש"ח בחודש לפי חישוב שעות ושכר באקסל). כמובן גם פתיחת דלתות עקב הצטיינות בלימודים.
האם אהיה פחות ממורמר בעבודה אחרת? אני בספק. האם אצליח להגיע לכמות שעות ששווה לעבוד עבורה בעבודה אחרת? אני בספק. (העבודה הנוכחית מהבית).
לכן אני מעוניין לצלוח את המשבר, אולי איכשהו לעשות לימון מהלימונדה. לדבר עם המעסיק למשל, זה משהו שעושים? לא עושים? אני לא רוצה לסכן את המשרה מצד אחד, מצד שני אולי שיח כנה כן יעזור לי.

כרגע אני לא רואה דרך טובה לצאת מהמשבר ותחושת הדכדוך הזאת איתי כבר למעלה מחודש. חושש שזה יתגבר במהלך לימודי התואר. כאמור אני לא מעוניין להודיע למעסיק ברגע האחרון מתוך כבוד אליהם.
חושב "להתאבד" על התואר ולמצוא עבודה עוד שנתיים. מרגיש לי שאני שם את כל הביצים בסל אחד. מחפש הארה והערה.

אך יחד עם זאת אני לא רוצה חלילה להעמיד את המעסיק במצב לא טוב, הייתי שמח להודיע להם אפילו רבעון או יותר מראש על הכוונה שלי.
לא בעיה שלך. הלימודים שלך שחשובים יותר מעסק שלא שייך לך.
החוק מחייב הודעה שבועיים מראש אם אני לא טועה, אז זה מה שתיתן לבוס.

ואחרי שהורדנו את השיקול הלא-רלוונטי הזה מהשולחן:
אני אולי קצת אובר אמוציונלי, והייתי רוצה לשמוע ממכם כיצד אתם צלחתם רגעים כאלו, של תסכול, משבר, במקום עבודתכם? איך ממשיכים הלאה ומשפרים את המצב?
מה מתסכל אותך בעבודה? מה היית רוצה לעשות בעבודה? מה לדעתך ייתן לך תחושת סיפוק? מהי העבודה האידאלית מבחינתך?

תחשוב על השאלות האלו עם עצמך קודם כל (ותחשוב טוב!), ואחרי זה תחשוב עליהן יחד עם המנהל שלך.
אם המנהל יוכל לתת לך מה שאתה רוצה לקבל - מצויין. ואם לא אז תיפרדו כידידים ולך לחפש מקום עבודה שיש בו את מה שאתה מחפש.

לדבר עם המעסיק למשל, זה משהו שעושים? לא עושים? אני לא רוצה לסכן את המשרה מצד אחד, מצד שני אולי שיח כנה כן יעזור לי.
שום שיח כנה חס ושלום. תבוא עם דרישות מוכנות מראש, שלא יסבנו אותך!
"אני מרגיש מיצוי וחוסר סיפוק בעבודה... ולכן הייתי רוצה שייתקם בעבודה כך וכך וכך... ואם זה לא יקרה אז אאלץ לעזוב."

ישנן מחשבות על ללכת בכל הכוח על מלגה למצטיינים (אצטרך לפרוש מהעבודה).
אם אתה יכול כלכלית להיות סטודנט ב100% משרה, אז אני לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה. נשמע מדבריך שזה מה שיוציא אותך מהדכדוך.
ואם אתה חייב לעבוד תוך כדי, אז אתה יכול לפחות להוריד הילוך בעבודה. אם הלימודים נותנים לך את המנה היומית של משמעות וסיפוק, אז מה אכפת לך שאתה לא מקבל אותה בעבודה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
ש לא ניתן להציע מניות למכירה בעת סבב גיוס? שוק ההון 3
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
S RSUs בעת עזיבת מעסיק מיסים 2
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש בניית בית בעת בעלות על בית נוכחי נדל"ן 10
לאץ' תכנון מס בינלאומי בעת פיטורים מיסים 11
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 10
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
I מזגן מרכזי בעת השכרת דירה צרכנות פיננסית 8
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 2
י לא ינוכה יותר פחת בעת השכרת דירות במסלול הפטור מיסים 4
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
N הימנעות ממס יסף - בעת מכירת מניות בסכום גדול מיסים 17
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
Y עבודה בתור שכיר בעת שירות מילואים פעיל אוף טופיק 32
E האם ני"ע הולך לאיבוד בעת מחיקת בורסה? שוק ההון 1
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
M שותפות בסטארט אפ ומהלך הדברים בעת פתיחת חברה התפתחות אישית 25
F חתימה על סעיף מוזר בעת משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א רכישת דירה חדשה בחיפה בעת הנוכחית נדל"ן 6
ע האם החזר הצמדד מדד הוא הוצאה מוכרת לניכוי בעת חישוב מס שבח? נדל"ן 0
A מיסוי בעת השקעות בחו"ל מיסים 6
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
D וואן זירו one zero בעת הנוכחית צרכנות פיננסית 1
י קופת גמל - בעת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ברבור האם לשנות מסלולי השקעה בקופת גמל בעת משבר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
O המניות נעלמו בעת ההעברה מהבנק לאיטראקטיב ברוקרס שוק ההון 12
ח מינוף בעת פינוי בינוי - עסקת החלומות? נדל"ן 6
I מיסוי RSU בעת מימוש מיסים 1
H שגיאה בשם חבר בורסה בעת ניוד תיק השקעות שוק ההון 1
V בעת בקשה לניוד קופת גמל חברת ההשקעות מתעקשת לקבל ממני הרשאה למסלקה הפנסיונית שוק ההון 14
adamshalev מיסוי אופציית call בעת מימוש (exercise) מיסים 6
לא חשוב שמות האם חלה חובה לקבל 161 א' בעת פיטורים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
מ שוק מקומי בעת מלחמה שוק ההון 13
Y קרנות פנסיה בעת רילוקיישן זמני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ygkeeper אג"ח - הפסד הון בעת החזר קרן מיסים 4
N RSU - המרת דולרים לשקלים בעת מכירה שוק ההון 18
S התנהגות המשקיע בעת משבר בשוק שוק ההון 10
A קניית זהב דרך BullionVault - מה לציין בסיבת העברה וקטגוריית המס בעת העברת המט״ח דרך הבנק? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
E איך להתנהל בעת בועה בשווקים? שוק ההון 33
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
א הודעה בעת מכירת אג"ח צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה