היועץ השקעות מטעם החברה בה אני עובד המליץ בחום על השקעה באחד ממסלולי החסכון בחברות הגדולות (כמו הראל, מנורה וכו) כי אין בו דמי משמרת ועמלות קניה ומכירה כמו בבנק וגם מעבר בין תוכניות בחברה לא נחשב אירוע מס.
בנוסף זה כולל נכסים לא סחירים שאין אפשרות בכלל להשקיע בהם באופן עצמאי.
דמי הניהול בתוכנית הזאת הם כ0.9%.
1. האם זה באמת יהיה יותר חסכוני לשים הכל במסלול מנייתי (או אולי 67% מנייתי 33% כללי) באחת החברות האלה במקום לקנות קרנות מחקות מדד באופן אישי בבנק? (גם בבית השקעות עדיין יש עמלות).
זה מהסיבה שאני לא בטוח שאוכל לפזר יותר טוב מהם וגם אחסוך את העמלות והנ"ל (הרי עמלות ק/מ, משמרת, מט"ח וכו יצטברו ויעברו את ה0.9 של התיק הזה) וזמן של התעסקות עם בחירת קרנות וקניה ומכירה שלהן.
2. באמת לנכסים לא סחירים יש תשואה של 7-12%? כמו קרנות מחקות מדד?!
3. נניח ואלך על האופציה של השקעה באופן עצמאי, איך אתם בוחרים בכלל מה לקנות (למעט פרמטר דמי הניהול)?
למשל למה לבחור קרן סל KTF על MTF כאשר שתיהן מחקות אותו מדד ועם דמי ניהול דומים?
4A ?4D? איך בכלל אפשר לסחור ביותר מ100% משווי הקרן (הלוואה פנימית?) ולמה זה בכלל מעניין אותי?
מנוטרלת מט"ח? בלתי מוגבלת בני"ע חוץ?
יש המון טרמינולוגיה שעוצרת אותי, איך אתם מתמודדים עם זה?
4. עד כמה זה מסובך או יקר להזיז תיק השקעות מבנק לבנק או מבנק לבית השקעות? האם זה שיקול שצריך לקחת לפני פתיחת התיק?
בנוסף זה כולל נכסים לא סחירים שאין אפשרות בכלל להשקיע בהם באופן עצמאי.
דמי הניהול בתוכנית הזאת הם כ0.9%.
1. האם זה באמת יהיה יותר חסכוני לשים הכל במסלול מנייתי (או אולי 67% מנייתי 33% כללי) באחת החברות האלה במקום לקנות קרנות מחקות מדד באופן אישי בבנק? (גם בבית השקעות עדיין יש עמלות).
זה מהסיבה שאני לא בטוח שאוכל לפזר יותר טוב מהם וגם אחסוך את העמלות והנ"ל (הרי עמלות ק/מ, משמרת, מט"ח וכו יצטברו ויעברו את ה0.9 של התיק הזה) וזמן של התעסקות עם בחירת קרנות וקניה ומכירה שלהן.
2. באמת לנכסים לא סחירים יש תשואה של 7-12%? כמו קרנות מחקות מדד?!
3. נניח ואלך על האופציה של השקעה באופן עצמאי, איך אתם בוחרים בכלל מה לקנות (למעט פרמטר דמי הניהול)?
למשל למה לבחור קרן סל KTF על MTF כאשר שתיהן מחקות אותו מדד ועם דמי ניהול דומים?
4A ?4D? איך בכלל אפשר לסחור ביותר מ100% משווי הקרן (הלוואה פנימית?) ולמה זה בכלל מעניין אותי?
מנוטרלת מט"ח? בלתי מוגבלת בני"ע חוץ?
יש המון טרמינולוגיה שעוצרת אותי, איך אתם מתמודדים עם זה?
4. עד כמה זה מסובך או יקר להזיז תיק השקעות מבנק לבנק או מבנק לבית השקעות? האם זה שיקול שצריך לקחת לפני פתיחת התיק?
נערך לאחרונה ב: