• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איפה אתם משאילים/קונים ספרים אלקטרוניים?

• פותח הנושא פותח הנושא השפוי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

השפוי

משתמש רגיל
דירוג
334
אני רוצה להתחיל לקרוא ספרים אלקטרוניים אבל אני לא מכיר את העולם הזה. יש דבר כזה ספרייה אלקטרונית? ספרייה בדיוק כמו הספריה העירונית,שניתן להשאיל בה ספרים,פשוט ספרים אלקטרונים במקום ספרים מודפסים. מישהו מכיר? גם חנות מקוונת זה בסדר כל עוד הספרים שם הם בפחות מ20 שקל
בעברית ה שמצאתי זה הספריה הדיגטלית הישראלית שהיא בעצם הספריה המקוונת של הספריות העירוניות.
https://telaviv.libraryreserve.com/10/50/iw/Default.htm
רק שהמבחר שם מוגבל, ולכן אני מחפש משהו דומה אבל יותר גלובלי.

כשניסיתי לחפש בגוגל ספריות כאלו באנגלית הגעתי לתוצאות לא קשורות או המצב הקיצוני ההפוך - יותר מדי אופציות. אז חשבתי אולי מישהו פה יוכל לעזור ולהמליץ.
חשוב לי שהספריה/חנות תהיה זולה, רצוי חינמית, בעלת מבחר גדול,לא מוגבלת רק לספרים ישנים ועם ממשק נוח לחיפוש ומיון.
אשמח לעזרה.

נ.ב: באיזה אפליקציה/תוכנה אתם משתמשים בשביל לקרוא ספרים אלקטרוניים?

אני גם אשמח לשמוע על אופציה חוקית אפילו תמורת מנוי חודשי במחיר סביר

באנגלית

מגוון אדיר של ספרים במבצעי חינם שמתעדכן על בסיס יומיומי http://nonfictionfreebooks.com/
אפשר להרשם לרשימות תפוצה ספציפיות לפי העניין.

יש כמובן את פרוייקט גוטנברג לספרים ישנים http://www.gutenberg.org/

אפשר להרשם ל kindle unlimited ב 10 דולר לחודש - רוב הספרים שם לא מהשורה הראשונה אבל אם מוצאים 2-3 ספרים בחודש זה כבר משתלם (מדי פעם אמזון מציעים מנוי ניסיון לכמה חודשים אז אפשר לבדוק לפני שמשלמים)

בקינדל אפשר למצוא כל מה שתחפש ,ויותר.זה אומנם עולה כסף אבל לא מאד יקר,וגם תמצא הרבה מאד ספרים בעשרים שח ופחות

רגע של עברית. הספרייה משאילה לך ספרים. אתה שואל ספרים מהספרייה ולא משאיל ספרים מהספרייה.
ובתשובה לשאלתך, יש לנו מנוי באמזון לספרי שמע. זה לא חינמי. בערך 10$ לספר.

גם בעברית וגם ב-getbooks, שלדעתי היא יותר זולה, אבל קצת יותר חורקת.
בשתיהן יש מבצעים וגם ספרים בחינם.

לחלק מהספריות העירוניות יש הסכם עם "עברית", מהם אפשר לשאול ספר פעם בחודש.

ומנוי לספרייה עירונית בימינו הוא חינם.

בחינם לגמרי לחלוטין - בספריה הדיגיטלית הישראלית. טרחה התחלתית של ללכת (פיזית! למה? כובע) לספריה הקרובה למקום מגוריך ולהרשם- ואז להתחבר ולהנות ממבחר רציני של ספרים בחינם חינם . המלצת של בעלת נסיון- לא לחשוש להרשם ברשימת המתנה (אפשר עד 3 ספרים) גם אם כתוב שיהיו זמינים רק עוד חודשיים. פעמים רבות החודשיים מתקצרים להרבה פחות, ואם אין התעקשות על "רבי מכר" ראש רשימת הרשימות" וכד' -רוב הספרים זמינים תוך שבועיים. המון ספרים קוליים, מבחר רציני מאד באנגלית (או ברוסית למי שיודע) ולא פחות חשוב- מורידים את הספר וקוראים או שומעים אוף ליין- יעני- אפשר לרוץ ולשמוע ספר- בלי חיבור אינטרנטי .

אני קונה ספרים בעברית דרך חנות E-VRIT, באנגלית דרך אמזון. המחירים בעברית מספיק זולים בשביל לא להצטרך להשאיל אותם (הרבה פעמים יש מבצעים של ספרים ב-26 ש' ומטה)

אופציה לא-ממש-חוקית-אבל-לא-גניבה/הורדה-פיראטית באנגלית:
1. מצא/י חבר/ה או מכר/ה שמתגורר/ת בארה"ב, יש לו/ה משפחה בארה"ב או משהו דומה
2. בקש/י ממנו את מספר המנוי ספריה המקומית שלו/ה או של מישהו/י ממשפחתו/ה, תחת ההנחה המאוד סבירה שהוא/היא לא משתמש/ת בו.
3. השאל/י דיגיטלית יותר ספרים ממה שתוכל/י לקרוא בכל חייך (בספריה של ניו יורק יש לדעתי יותר ספרים מאמזון)

כשמשאילים, זה מוגבל לעד 3 שבועות (לפחות בספריה שלי), אבל בקינדל, לפחות בדגם הישן שלי (Paperwhite 2), ברגע שמעבירים למצב טיסה הוא לא מסתנכרן מול השרת והספר נשאר על המכשיר עד שמתחברים שוב לאינטרנט, כך שאפשר להשאיל בלי בעיה 6-8 ספרים בכל פעם (זו המגבלה ברוב הספריות), להעביר למצב טיסה (גם חוסך סוללה), ולהתחבר שוב רק כשמסיימים אותם.
אגב, הספרים "חוזרים" למאגר אחרי 3 שבועות בכל מקרה, כך שזה לא בא על חשבון קוראים אחרים.

בחינם לגמרי לחלוטין - בספריה הדיגיטלית הישראלית. טרחה התחלתית של ללכת (פיזית! למה? כובע) לספריה הקרובה למקום מגוריך ולהרשם- ואז להתחבר ולהנות ממבחר רציני של ספרים
מבחר מאוד מוגבל, ויש מעט עותקים של הספרים המעניינים.

אופציה לא-ממש-חוקית-אבל-לא-גניבה/הורדה-פיראטית באנגלית:
פחות בשבילי אבל טוב לדעת.

מבחר מאוד מוגבל, ויש מעט עותקים של הספרים המעניינים.
הבנתי שיש הבדלים גדולים במצאי ומלאי הספרים בין הספריות הדיגיטליות ברחבי הארץ- אצלנו בפריפריה אני מסתדרת מצוין עם המבחר ומחכה בסבלנות לרבי המכר אם ממש אני בדודא עליהם, מה שיכול לרמוז אחד מה2: או שהספרניות/ספרנים (?) אצלנו בפריפריה פשוט מהממות, (מהממים?) , או שיש לי טעם של ספרנית. ככה או ככה-את א.ב. יהושע, אליס מונרו, מאיר שלו, גרוסמן,,אהרון מגד,בננה יושימוטו, טולסטוי, מארק טווין ומתח סקנדינבי לשעות החום באוגוסט יש להשיג? אז מבחינתי כבר יש מה לקרוא.

יש כמובן את פרוייקט גוטנברג לספרים ישנים http://www.gutenberg.org/

לא בדקתי מקרוב, אבל נראה שזו וריאציה עם יותר הקפדה על עימוד ומראה ספרים ישנים:

נראה ש-ebooks אכן הרבה פעמים עושים רושם מבולגן וקצת עלוב. כמו עמוד web מפעם ולא כמו ספר מודפס אמיתי מוקפד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
A ברוקר ישראלי - דרך איפה אתם ממליצים להשקיע? פוסטים מאיכות נמוכה 1
סול כצרכנים, איפה אתם משקיעים יותר כסף מרוב האנשים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 181
4 לבעלי הכלבים בינינו- איפה אתם קונים אוכל לכלב? אוף טופיק 1
G איפה אתם עושים את הקניות שלכם? אוף טופיק 1
Brightside איפה אתם עוקבים אחרי הפנסיה/חסכונות שלכם צרכנות פיננסית 5
G איפה אתם קוראים הסולידית ? אוף טופיק 14
amikal איפה אתם קונים ירקות הכי בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 58
Y איפה אתם קונים מוצרים יד שנייה אוף טופיק 4
J איפה אתם מנהלים את ההשקעה שלכם שוק ההון 6
משה איפה אתם קונים תרופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
ל איפה אתם שומרים את "קרן החירום" שלכם? שוק ההון 57
ה חיפאים- איפה אתם עושים קניות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ת איפה כלול זקיפות שכר בטופס 106? מיסים 1
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
R איפה קונים נעלי ספורט לריצת כביש במחיר סביר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
S מניות דיבידנד: איפה מתחילים? שוק ההון 5
R נדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים? נדל"ן 6
צ איפה עדיף להשקיע בארץ או בשווייץ שוק ההון 5
שם משתמש בעייתי באקסלנס טרייד: איפה רואים פירוט לגבי מכירה/מסים וכד'? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
mk1 איפה אפשר למצוא את המאזן אקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Sagi313 איפה אפשר להגשים את החלום? אוף טופיק 13
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
A 250,000₪ איפה להשקיע ? שוק ההון 8
D איפה לומדים גרמנית? התפתחות אישית 15
י איפה מגלים האם יש פנסיה תקציבית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ג מק"מ - איפה יש טבלה מרוכזת שוק ההון 6
Y איפה הכי זול להמיר שקלים לדולרים? שוק ההון 2
ב קנית דירה ראשונה - איפה שווה? נדל"ן 3
א איפה אפשר לקרוא תנאים בסיסים של קופת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ איפה המקום הכי מומלץ ללמוד יעוץ השקעות התפתחות אישית 6
חתול לילה איפה נמצא הכסף שב- IB ? שוק ההון 11
S קרן השתלמות IRA חדשה עם הפקדות לעצמאי - איפה כדאי לפתוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D דירה להשקעה - ״מחיר למשתכן״ - איפה להתחיל? נדל"ן 7

נושאים דומים

Back
למעלה