• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

חבר מספר על ארוחת בוקר בת״א עם בת הזוג ב 500₪, באיזה מקום מפונפן בצפון. אחרי שנרגעים מלצעוק עליו, מספר על ארוחת בוקר שבוע לפני בדרום העיר, 100₪. נשמעת הרבה יותר טעימה ובריאה. שאלתי אותו ממה יותר נהנה, אמר מהזולה.

מי שלא ראה את עם ישראל בטירוף שופינג באילת, לא ראה צרכניזם מימיו.

אני לעולם לא אבין למה מישהו ירצה לכנס את המשפחה, לארוז, להיכנס לרכב, לנסוע 4.5 שעות למלון, ובסוף לבלות יומיים בקניונים.
יש לעיר הזו עוד הרבה להציע שהוא חינם או לא דורש לקיחת הלוואה- שחיה בים/ בריכה, צלילה, טיולים בהרים מסביב, פארק צפרות..

נערך לאחרונה ב:
אני לעולם לא אבין למה מישהו ירצה לכנס את המשפחה, לארוז, להיכנס לרכב, לנסוע 4.5 שעות למלון, ובסוף לבלות יומיים בקניונים.
זה לא רק באילת. צרכניסטים נוסעים במיוחד למסעות קניות גם בבירות אירופה. אני מכירה כמה אמהות ובנות שעושות את ביחד מאז גיל הנערות :(
*אנשים אשכרה אוהבים את הרביצה במלון באילת. על הדרך נדמה להם שהם חוסכים ים כסף בקניות בגלל שאין מע"מ. כמו הנחות "חבר"...קונים הרבה מדי ויקר מדי אבל חוסכים הרבה מע"מ/הנחות מופלגות.

שכן שלי, שכיר בחברה ממשלתית, קנה טסלה חדשה בהלוואה גדולה. סיפר לי אח"כ שאשתו כעסה שהוא בחשמלית חדשה והיא במאזדה פשוטה (בת 3). השבוע נחתה בחנייה ג'ילי חדשה. משער שגם בהלוואה לא קטנה אהל מקווה שיש עכשיו שלום בית

שכן שלי, שכיר בחברה ממשלתית, קנה טסלה חדשה בהלוואה גדולה. סיפר לי אח"כ שאשתו כעסה שהוא בחשמלית חדשה והיא במאזדה פשוטה (בת 3). השבוע נחתה בחנייה ג'ילי חדשה. משער שגם בהלוואה לא קטנה אהל מקווה שיש עכשיו שלום בית
הוא בטסלה והיא באיזו ג׳ילי מסכנה?
איך יהיה שלום בית במצב כזה???

אני הייתי אומר שהבעיה הקטנה שלהם היא בזבוז כסף. הייתי יותר הולך לכיוון של האיש קונה טסלה מבלי להיוועץ קודם עם בת הזוג. אולי מכאן באה התגובה שלה.

חברת ילדות שמצד אחד אומרת שהיא לא סוגרת את החודש ונעזרת באחיה להשלמת שכר דירה
ומצד שני יש לה מלתחה מתחדשת של כוכבת קולנוע כולל סעיף תכשיטים ונוסעת בג'יפ
מי שמעז חלילה לשאול שאלות או להעיר הערות הוא "לא מפרגן"

זה כנראה לא ישתנה עד שהאח יפסיק לכסות לה את המינוס

כל כך נפוץ, שבטוח יש לתופעה שם.

כל כך נפוץ, שבטוח יש לתופעה שם.
בסוף רוב האנשים האלה יכולים להרשות לעצמם להתנהג ככה כי יש בועה מאשרת שמקיפה אותם:
במקרה שלה הורים אוהבים אולי מידי ללא גבולות שרואים בה "הנסיכה" שלהם (לא אנשים עשירים) אח שהצליח כלכלית שמרגיש אשם ושהיא הפרויקט פר"ח שלו, חברות אחרות שהן עשירות וחיות ברמת חיים גבוהה ואליהן היא רוצה להשתוות.
חברות ילדות כמוני הוגדרו כ"לא מוצלחות" ואין להקשיב להן.
אני מרגישה שאיבדתי אותה מזמן.
יש הרבה בועות כאלה שרק מציאות כואבת יכולה לחדור אליהן.

בסוף רוב האנשים האלה יכולים להרשות לעצמם להתנהג ככה כי יש בועה מאשרת שמקיפה אותם:
אוי, זה משפט ממש מדויק בעיניי.
במקרה שלה הורים אוהבים אולי מידי
אין הורים אוהבים מדי, אבל יתכן שיש להם רגשי אשמה כלפיה (כמו שלאח יש?).
לא מעט אנשים למדו לייצר רגשי אשמה כלפיהם כי הם הבינו איך להרוויח מזה, אבל אני חושבת שבסופו של דבר גם הם מפסידים.

אין הורים אוהבים מדי
ולהפך - הורים אוהבים צריכים לדעת לא להחליק אתגרים תמיד.
כשהבת שלי(שכבר עושה קצת כסף מבייביסיטר) מבקשת מימון למשהו שלדעתי הוא מעבר, אני לפעמים נותן לה את האופציה למימון חלקי, ואז היא יכולה להחליט אם היא מספיק רוצה את הרכישה\בילוי או שזה פשוט כסף זול של ההורים...
ככה בונים את החוסן הפנימי של הילד לדעת לפעמים לוותר כשאין או כשלא מספיק חשוב

עוד בור צרכניסטי שנפלתי בו ויש לי סלידה ממנו זו תעשיית ה"קוסמטיקה" או "טיפוח העור".

אז לפני מספר שנים היתה לי קצת אקנה והלכתי לקוסמטיקאית. בחורה מקסימה עם כוונות טובות שמה לעשות עובדת התעשיה של הבטחות שוא מנופחות.
פעם בחצי שנה הייתי קופצת לטיפול פנים שהיה במסגרת פינוק ובכל גיחה היא ניסתה שוב ושוב למכור לי מוצרים "מותאמים לי אישית" המיוצרים על ידי חברת קוסמטיקה גדולה שמשווקת דרך הקוסמטיקאיות שלה. פעם אחר פעם אמרתי לא תודה בנימוס והמשכתי הלאה בחיי.
כמובן שהיו גם ניסיונות לשווק "סדרות טיפולים" כי מה שווה טיפול פנים פעם ב...

יום אחד כשהלכתי אליה הרגשתי שהעור לא במצב טוב והיא סוף סוף הצליחה למכור לי איזו ערכה בסכום גבוה (אני מתביישת לספר).
To make a long story short שום דבר בכל הערכה "המותאמת אישית" הזאת לא עבד בשבילי בעיקר כי...אין מה שיעבוד.
את החומרים הבאמת פעילים משרד בריאות מסווג כתרופה. המקסימום שקרם יכול לעשות זה לתת לחות ותחושה נעימה על העור, זהו.

אחרי הנפילה הזאת הלכתי להתייעץ עם רופאת עור שעזרה לי לגבש שגרת טיפוח מינימליסטית שאמורה להשיג מטרות מאד ברורות ושמורכבת ממוצרים בסיסיים הנמכרים ברשתות הזולות ביותר. היא גם רשמה משחה לבעיית העור שאכן עבדה.
טפו טפו העור שלי נראה פשוט מצויין אבל נשאר לי טעם רע מכל הדיבורים הפסאודו מקצועיים והבטחות השוא.

בדיוק השבוע חברה חכמה ומשכילה דיברה איתי על קרם לחות ש"כולם נשבעים שסוף סוף עושה את העבודה" במחיר מטורף.
נפל לי האסימון שתעשיית האשליות הזאת מתלבשת על משאלות לב אמיתיות של אנשים ונגד זה כנראה אין הרבה מה לעשות רק לחזור ולהצמד לעובדות.

עוד בור צרכניסטי שנפלתי בו ויש לי סלידה ממנו זו תעשיית ה"קוסמטיקה" או "טיפוח העור".
הגדרת יפה את התעשייה הזאת.
אני בת יותר משישים ולא הולכת לקוסמטיקאיות כבר עשרות שנים. גם לפני זה הייתי אולי פעמיים אחרי גיל ההתבגרות.
אני קונה קרם פנים מאד פשוט שמשמש לי פעם בכמה שבועות כשמרגישה ממש יובש. כשהשפתיים יבשות אני מורחת קצת חמאה :)
מתלבטת באמת אם ללכת לרופאת עור כי ההתבגרות מביאה קצת כתמי שמש, אבל גם התכשירים האלה מלחיצים אותי ואני די אדישה למראה שלי בסך הכל.

אז לפני מספר שנים היתה לי קצת אקנה והלכתי לקוסמטיקאית. בחורה מקסימה עם כוונות טובות שמה לעשות עובדת התעשיה של הבטחות שוא מנופחות.
פעם בחצי שנה הייתי קופצת לטיפול פנים שהיה במסגרת פינוק ובכל גיחה היא ניסתה שוב ושוב למכור לי מוצרים "מותאמים לי אישית" המיוצרים על ידי חברת קוסמטיקה גדולה שמשווקת דרך הקוסמטיקאיות שלה. פעם אחר פעם אמרתי לא תודה בנימוס והמשכתי הלאה בחיי.
כמובן שהיו גם ניסיונות לשווק "סדרות טיפולים" כי מה שווה טיפול פנים פעם ב...

יום אחד כשהלכתי אליה הרגשתי שהעור לא במצב טוב והיא סוף סוף הצליחה למכור לי איזו ערכה בסכום גבוה (אני מתביישת לספר).
To make a long story short שום דבר בכל הערכה "המותאמת אישית" הזאת לא עבד בשבילי בעיקר כי...אין מה שיעבוד.
את החומרים הבאמת פעילים משרד בריאות מסווג כתרופה. המקסימום שקרם יכול לעשות זה לתת לחות ותחושה נעימה על העור, זהו.

אחרי הנפילה הזאת הלכתי להתייעץ עם רופאת עור שעזרה לי לגבש שגרת טיפוח מינימליסטית שאמורה להשיג מטרות מאד ברורות ושמורכבת ממוצרים בסיסיים הנמכרים ברשתות הזולות ביותר. היא גם רשמה משחה לבעיית העור שאכן עבדה.
טפו טפו העור שלי נראה פשוט מצויין אבל נשאר לי טעם רע מכל הדיבורים הפסאודו מקצועיים והבטחות השוא.

בדיוק השבוע חברה חכמה ומשכילה דיברה איתי על קרם לחות ש"כולם נשבעים שסוף סוף עושה את העבודה" במחיר מטורף.
נפל לי האסימון שתעשיית האשליות הזאת מתלבשת על משאלות לב אמיתיות של אנשים ונגד זה כנראה אין הרבה מה לעשות רק לחזור ולהצמד לעובדות.
אני לא רוצה להשחיר מקצוע שלם אבל מנסיוני רוב הקוסמטיקאיות לא מבינות דבר וחצי דבר בכימיה שזה בסיסי (לדעתי) למקצוע שלהן.
יש לי שכנה קוסמטיקאית שהרבה בסביבה הולכות אליה וקנו ממנה קרם "קסם" כששמעתי את המחיר (600 ש"ח) נפלה לי הלסת. שאלתי אותה מה יש בו, איזה רכיבים? וכל מה שהיא ידעה להגיד לי זה " קסם" אין לה מושג. אז הלכתי לאינטרנט וחיפשתי וראיתי שזה סתם קרם שמכיל חומצה הילרונית וחומרים מלחחים פשוטים.
מפה לשם, אחרי שקראתי קצת בנושא כבר שנים שאני מרכיבה לעצמי שגרה ומקבלת מחמאות על העור שלי.
לא רואה קוסמטיקאית, לא משיקולים כלכליים כמו שזה מבחינתי עינוי ולא פינוק, מעדיפה למרוח על עצמי דברים שאני יודעת מה הם מאשר שמישהי תמרח עליי שטויות אחת לכמה זמן.

תופעה חוצת תרבויות לכל אורך ההיסטוריה, בהן מוציאים כספים לא מעטים על קבורה. להבנתי בארץ אנשים מוכנים לשלם עשרות אלפי שקלים בשביל לא להיקבר בקומות או לבחור חלקה ספציפית, בנוסף לעלות של מצבה.

אני מבין לחלוטין את האקט הסמלי/טקסי שבעניין (עליו כולנו גדלנו), אך בפרספקטיבה של אדם בוגר במאה ה-21 - מדוע צריך מקום מפואר (או בכלל) עבור אדם שמת (לפחות עבור אלו שאינם מאמינים בתחיית המתים או דברים בסגנון)?

תופעה חוצת תרבויות לכל אורך ההיסטוריה, בהן מוציאים כספים לא מעטים על קבורה. להבנתי בארץ אנשים מוכנים לשלם עשרות אלפי שקלים בשביל לא להיקבר בקומות או לבחור חלקה ספציפית, בנוסף לעלות של מצבה.

אני מבין לחלוטין את האקט הסמלי/טקסי שבעניין (עליו כולנו גדלנו), אך בפרספקטיבה של אדם בוגר במאה ה-21 - מדוע צריך מקום מפואר (או בכלל) עבור אדם שמת (לפחות עבור אלו שאינם מאמינים בתחיית המתים או דברים בסגנון)?
Well,
נשאר לך כסף פנוי לקראת סוף חייך. מה תעשה איתו?

כבר הקצאת ירושה של X שח לכל צאצא ועוד נשאר לך עודף (ואתה לא רוצה לפנק אותם יותר מידי, שילמדו לעבוד ויפתחו לעצמם קריירה).
תחשוב שאתה 25 שנה בפנסיה, וכבר טיילת בכל העולם וחווית כל חוויה אפשרית ושום דבר שאפשר לרכוש בכסף כבר לא מרגש אותך יותר ונראה חסר טעם.

הדבר היחיד שנשאר להוציא עליו כסף בגיל הזה זה על תרופות. כך שאם אתה בריא בע"ה אז יש לך מלא כסף שאין לך שימוש עבורו.

אז איך מבזבזים את ההון שנותר? קונים קבר פאנסי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
A אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
T אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון ********** ישראל ולא ישירות מול ********* ******? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה