• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך עובד "מגן מס" - ואיך בעצם מקבלים אותו?

• פותח הנושא פותח הנושא SpidiMan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

SpidiMan

משתמש רגיל
דירוג
71
שלום לחברי הפורום,

אני סוחר דרך "פסגות" באורדנט, ובסוף השנה ראיתי שיש לי מגן מס על הפסדים בבורסה שנוצרו בחודשים האחרונים של השנה.
הבנתי שאני יכול לקבל החזר על אותם הפסדים בסכום שרשום במערכת, והבנתי מפסגות שאמורים לשלוח לי טופס עבור מס הכנסה.

איך זה בידיוק הולך? האם צריך לקחת רואה חשבון?
האם אחרי המילוי אני אמור לקבל את מה שרשום במערכת?
והאם יש עוד מידע שצריך לדעת בנושא, תודה!

• אהבתי
Reactions: d4c
ישלחו לך בחודשים הקרובים טופס 867 שמפרט את מגן המס שלך מהשנה, שעל בסיסו תוכל להגיש בקשה להחזר מס.
ההחלטה אם להיעזר ברו"ח או לא היא אישית. אני הגשתי בלי. הכל תלוי באם סכום ההחזר מצדיק את ההתעסקות מבחינתך / התשלום לרו"ח.
קיים המון מידע בפורום (1|2|3|4) - חפש "החזר מס".
יש גם פוסט בבלוג בנושא.
תלוי מה רשום במערכת :) עקרונית אם שילמת מס השנה ואח"כ נוצרו הפסדים תוכל לקבל החזר מס על הרווחים מתחילת השנה שכבר שילמת. אם אין רווחים מאותה שנה לקזז מולם, תוכל לגרור את ההפסד לשנים הבאות ולקזז מול רווחים בשנים האלה (יותנה בהגשת דו"ח כל שנה עד למועד הקיזוז).

אני גם בפסגות וקיבלתי החזר מס אוטומטית על מס ששלמתי בעבר

ני גם בפסגות וקיבלתי החזר מס אוטומטית על מס ששלמתי בעבר
אני מניח שבאותה שנה קלנדרית. כך כל המערכות עובדות. ז"א אם מכרת משהו בהפסד ולאחר מכן מכרת נייר אחר ברווח אז באותה שנה מייד מקזזים לך את הפרשי מס.
כך זה היה לי בזמן שהפורטפוליו שלי היה בבנק וגם לאחר בכן בבית השקעות.

שלום לחברי הפורום,

אני סוחר דרך "פסגות" באורדנט, ובסוף השנה ראיתי שיש לי מגן מס על הפסדים בבורסה שנוצרו בחודשים האחרונים של השנה.
הבנתי שאני יכול לקבל החזר על אותם הפסדים בסכום שרשום במערכת, והבנתי מפסגות שאמורים לשלוח לי טופס עבור מס הכנסה.

איך זה בידיוק הולך? האם צריך לקחת רואה חשבון?
והאם יש עוד מידע שצריך לדעת בנושא, תודה!
תשתדל לממש מניות ברווח כדי להתקזז עם מגן המס באותה שנה 31.12 ואז תראה את הכסף בחשבון בחודש עוקב. התעסקות עם רואה חשבון בהרבה מקרים לא כדאית אלא עם כן יש לך מגן מס באלפים או יותר.
אני דואג להתקזז עד 31.12 . (עם יש לי מגן מס )

תלוי בך.
זה לא המלצה.

נערך לאחרונה ב:
ראשית תודה על התשובות! חייב לציין שתמיד אני מקבל תשובות טובות, ענייניות ומלמדות מהפורום הנפלא!

לצערי זו השנה הראשונה שאני סוחר בפסגות או במערכת אחרת (בבנק לדעתי הם עשו את העבודה), אז לא ידעתי שבתום השנה הכסף ממגן המס פשוט "ננעל" ואז כבר אין אפשרות להשתמש בו כמגן מס לשנה הבאה.
במהלך השנה כמובן המגן מס התקזז מול הרווחים במניות, אבל בתום השנה כבר אין אפשרות להבנתי ויש מגן מס חדש לשנת 2019.
פסגות עד כמה שהבנתי לא מחזירים את זה ישירות לחשבון שלי (קצת באסה), והדרך היחידה לשחרר את הכספים היא להגיש את הטופס שאקבל בסביבות אפריל (או שהם אמרו לי לא נכון?)

הרעיון של הקיזוז בהחלט נכון ואשתמש בזה בשנה הזו, אחרי שלמדתי..:lol:

פסגות עד כמה שהבנתי לא מחזירים את זה ישירות לחשבון שלי (קצת באסה), והדרך היחידה לשחרר את הכספים היא להגיש את הטופס שאקבל בסביבות אפריל (או שהם אמרו לי לא נכון?)
נכון ונכון.
טופס 867 נשלח סביב מרץ- אפריל.

והדרך היחידה לשחרר את הכספים היא להגיש את הטופס שאקבל בסביבות אפריל (או שהם אמרו לי לא נכון?)
לא בטוח תקבל החזר מס.
אם אין לך רווחים באותה שנה, אז בסה"כ הדוח השנתי יאפשר לך להשתמש במגן המס בשנים העוקבות.

"ניתן להוריד את הטופס מ-מערכת הספארק, והוא מוכן למשיכה מהמערכת לרוב לקראת סוף חודש מרץ של השנה העוקבת". ראה הסבר עם תמונות כאן. (ההסבר רלוונטי גם לבתי השקעות אחרים).

בבנק לדעתי הם עשו את העבודה
אין הבדל בין בנק לבית השקעות. שניהם לא מעבירים מגן מס משנה לשנה, כי החוק דורש הגשת דו"ח עבור זה.
שאני יכול לקבל החזר על אותם הפסדים
פסגות עד כמה שהבנתי לא מחזירים את זה ישירות לחשבון שלי (קצת באסה)
רק להבהיר: אף אחד לא מחזיר לך את ההפסדים. זה הפסד שלך, לא של מישהו אחר. מה שכן, אם הפסדת 500 והרווחת 500 אז בעצם לא הרווחת ואתה פטור ממס. אם בכל זאת שילמת מס על ה500, אז תוכל לקבל החזר על המס (לא על ההפסד). אם זה קרה באותה שנה (ואצל אותו ברוקר) אז זה מוחזר (או לא מחוייב) אוטומטית. אם הרווח הגיע רק בשנה הבאה (או אחר כך), תצטרך להגיש דו"ח כדי לקזז את הרווח בשנה כלשהי מול ההפסד בשנה החולפת , כך שלא תהיה לך חבות מס (ותקבל החזר על המס העתידי).

אין הבדל בין בנק לבית השקעות. שניהם לא מעבירים מגן מס משנה לשנה, כי החוק דורש הגשת דו"ח עבור זה.

רק להבהיר: אף אחד לא מחזיר לך את ההפסדים. זה הפסד שלך, לא של מישהו אחר. מה שכן, אם הפסדת 500 והרווחת 500 אז בעצם לא הרווחת ואתה פטור ממס. אם בכל זאת שילמת מס על ה500, אז תוכל לקבל החזר על המס (לא על ההפסד). אם זה קרה באותה שנה (ואצל אותו ברוקר) אז זה מוחזר (או לא מחוייב) אוטומטית. אם הרווח הגיע רק בשנה הבאה (או אחר כך), תצטרך להגיש דו"ח כדי לקזז את הרווח בשנה כלשהי מול ההפסד בשנה החולפת , כך שלא תהיה לך חבות מס (ותקבל החזר על המס העתידי).

לא זכור לי שהתעסקתי עם זה בעבר, אבל אולי אני טועה כי היה מזמן

לגבי המגן מס, רק שאבין טוב יותר -
בשנת 2018 היה לי מגן מס במערכת, הוא תמיד התקזז עם הרווחים, כלומר אם הפסדתי במהלך השנה 1000 שקל, המגן מס היה רושם 1000, וזה התקזז מול הרווחים במניות אחרות, לדוגמא הרווחתי 500 - אז נעשה קיזוז בינהם.
לצערי, בסיום שנת 2018 יצא שלא באמת הרווחתי, כלומר מניות שמכרתי ברווח התקזזו מול המגן מס, אבל בפועל עדיין יש לי מגן על סכום מסוים שנצבר מאותם מניות שנמכרו בהפסד.
בהתחלה חשבתי שאותו מגן מס הולך איתי גם ל 2019 ויתקזז מול רווחים בשנה זו, אך הבנתי שלא, וכל שנה זה בנפרד, לכן הסכום שהמערכת רושמת לי בשורה, היא קבועה וכבר לא משתנה, וכנראה תהיה לי שורה חדשה של מגן מס שמדברת על 2019.

השאלות:
1. האם המגן מס הזה של 2018 הוא אמור להתקזז עם רווחים שיהיו ב 2019?
2. אם לא, אז זאת אומרת שהסכום שרשום שם ככל הנראה כבר אחרי קיזוזים של שנת 2018 וזה מה שאני אמור לקבל (?)
3. אם לא, אז מה זה המספר הזה בעצם אם לא מציג את המס שאני אמור לקבל עליו החזר? ממה שהבנתי מפסגות (ואולי לא הבנתי נכון או שלא הסבירו נכון) מה שמופיע שם זה בעצם סכום החזר על הפסדים שהיו במהלך השנה (2018) אי אפשר להשתמש בהם כמגן מס על רווחים ב 2019 ובעצם הדבר היחיד שאפשר לעשות איתם זה להגיש את הטופס למס הכנסה בחודש מרץ.

מתנצל מראש אם אני קצת "איטי" בהבנה :roll:

האם המגן מס הזה של 2018 הוא אמור להתקזז עם רווחים שיהיו ב 2019?
הוא יכול בתנאי שתגיש דוח שנתי גם ב2018 וגם ב2019.

אם לא, אז זאת אומרת שהסכום שרשום שם ככל הנראה כבר אחרי קיזוזים של שנת 2018 וזה מה שאני אמור לקבל (?)
שוב, אין לך מה לקבל חזרה כי בהנחה וההפסדים היו גדולים מהרווחים באותה שנה, אז בית ההשקעות לא גבו ממך מס (או שגבו ואז החזירו אם היה לך רווח בתחילת השנה וההפסדים הגיעו אחרי).

המספר הזה מייצג כמה הפסדים אתה יכול להעביר לשנים הבאות ולקזז אותם שם מול רווחים.

אני חושב שזה עונה לך גם על 3.

מתנצל מראש אם אני קצת "איטי" בהבנה
אין שום בעיה, אנחנו איתך עד שתבין :)

אני לא בטוח שתיהיה לך שורה חדשה של מגן מס .זה פשוט ממשיך להתווסף ב 2019 (לא בטוח.לא בדקתי )
לא אמור. אם אתה רוצה להעביר מגני מס בין שנים, אתה חייב להגיש דוח שנתי בשתי השנים הרלוונטיות, ולכל שנה בינהם, ולזכור שאם לא הגשת במשך 6 שנים מהשנה שהמגן נוצר, מגן המס הזה נעלם לך לתמיד.

לא זכור לי שהתעסקתי עם זה בעבר
הגיוני. הרבה אנשים לא עושים את זה. זה לא אומר שהבנק דאג לזה אלא פשוט שההפסדים שנותרו לך בסוף כל שנה הלכו לאיבוד.
אם היו כאלה ב-6 השנים האחרונות, אתה עדיין יכול להגיש דו"ח כדי לגלגל אותם קדימה. שווה להעיף מבט בדו"חות מהבנק לבדוק את זה.

לא אמור. אם אתה רוצה להעביר מגני מס בין שנים, אתה חייב להגיש דוח שנתי בשתי השנים הרלוונטיות, ולכל שנה בינהם, ולזכור שאם לא הגשת במשך 6 שנים מהשנה שהמגן נוצר, מגן המס הזה נעלם לך לתמיד.
נשאר לי מגן מס מ2018 (44 שקל )
ברוקר ישראלי. התעצלתי להמשיך להתקזז בתוך שנת המס .השורה לא נעלמה.יכול להיות שאני טועה וזה יעלם בימים הקרובים .בשנים קודמות היה קיזוז מלא.

נשאר לי מגן מס מ2018 (44 שקל )
ברוקר ישראלי. התעצלתי להמשיך להתקזז בתוך שנת המס .השורה לא נעלמה.יכול להיות שאני טועה וזה יעלם בימים הקרובים .בשנים קודמות היה קיזוז מלא.
אם זה נכון, מס הכנסה עושה שירות נהדר בנקודה הזו. תאמת אין סיבה שלא, אלא אם כן מישהו מזהה כאן פרצה.
לא הצלחתי למצוא שום חוזר בנושא בשנים האחרונות.

אם זה נכון, מס הכנסה עושה שירות נהדר בנקודה הזו. תאמת אין סיבה שלא, אלא אם כן מישהו מזהה כאן פרצה.
לא הצלחתי למצוא שום חוזר בנושא בשנים האחרונות.
לא בטוח שהבנתי את הדיון, אבל אם הטענה היא ש(אולי) יהיה ניתן להשתמש ב"מגן מס" משנה קודמת בלי להגיש דו"ח - אז להבנתי פקודת מס הכנסה שוללת את זה במפורש (סעיף 92), כך שגם אם מס הכנסה היה רוצה זה לא תלוי בו.

לצערי מדובר בסכום גדול, מעל 1000 שקל, ולא בסכום קטן (שאם כך הייתי מוותר על הבלאגן והטרחה), ולפי מה שגם אני הבנתי, פקודת המס לא נותנת להעביר את המגן משנה לשנה, שגם זה היה יכול להיות פתרון טוב בשבילי - פשוט להתקזז על רווחים בשנת 2019 וזהו.

לדוגמא כרגע אני ברווח בשנת 2019 אך לא הייתה תזוזה במגן מס (כלומר סכום המגן לא ירד) ואם זאת, יש לי שורה של "מס לשלם" - כלומר לא נעשה קיזוז בין המגן לבין המס לשלם (על הרווחים)

יעלם סביב ה8 לפברואר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה כיצד מגן מס עובד מיסים 4
D איך עובד העקרון של קרנות סל דואליות כשבורסה אחת סגורה? שוק ההון 10
M איך עובד המיסוי? מיסים 6
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8
ד טיפ בכרטיס אשראי במסעדות - איך בעצם זה עובד? אוף טופיק 92
S חקירה שעורכת רשות ניירות ערך כנגד עובד שאיננו נושא משרה בחברת קסם שוק ההון 4
I כיצד גילום עובד מצד מעסיק? מיסים 10
I מנגנון תשואה מובטחת בפנסיה כיצד הוא עובד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
L כיצד עובד המינוף באינטראקטיב? שוק ההון 0
Xeno למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
י מכרזי ר"מי, איך זה עובד?, והאם זה זמן טוב נדל"ן 8
S נזק לרכב כתוצאה מרשלנות של עובד - האם ישנה עילה לתביעה? אוף טופיק 13
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
I איך עובד תהליך רכישת דירה? נדל"ן 1
א חישוב מס ריאלי איך זה עובד ? שוק ההון 8
א עובד מדינה במשרד ממשלתי? צרכנות פיננסית 3
B עובד מדינה - חודשה האפשרות להפקדה לביטוח מנהלים, קרן פנסיה וקופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S איך עובד מדד תל אביב 125? שוק ההון 5
Avi W איך איזון אקטוארי עובד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N עובד עצות התפתחות אישית 9
נ אוסף המקרים בהם קפיטליזם\שוק חופשי כמו שפועל היום לא עובד אוף טופיק 48
epk שיקולים בבחירת שיעור הפקדת עובד לחסכון לגמלאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א לא מצליח להבין איגרות חוב ממשלתיות, איך החישוב הזה עובד ? שוק ההון 6
Tsachi01 עובד כשכיר וגם כעצמאי במקביל - מיסים מיסים 4
arvin איך בדיוק עובד הפטור ממס בקרן השתלמות, במיוחד בקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A תשומות בנייה, איך זה עובד? הקבלנים הרגו אותנו, מרכז שאלות בכדי שנהיה בשליטה נדל"ן 48
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
ramiv עובד בארץ והמעסיק מחו"ל איך זה עובד? התפתחות אישית 4
ס הייטק קורסים עובד? התפתחות אישית 7
ש בן זוג לא עובד, שאלה בטופס 101 מיסים 2
P כספי פיצויים בגמל של עובד שהתפטר לפני שנים רבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
1337justme דוקרנים נגד יונים - עובד והומני? אוף טופיק 17
T הפרשה לקרן השתלמות עד התקרה אצל מעסיק חדש. איך זה עובד ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מיסוי חשבונות בחו"ל, איך זה עובד ? מיסים 8
M קרן מחקה עם הפרשי שעות במסחר - איך זה עובד? שוק ההון 3
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
מ איך מתגברים על הבושה העמוקה בלהגיד שאינך עובד? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
mudale222 מה דינו של עובד שכיר + עצמאי לימי מחלה ואבטלה? אוף טופיק 0
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
נ איך עובד המסחר בפועל? כאשר אין התאמה מלאה שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ד לא הבנתי איך מינוף עובד בעסקים שוק ההון 41
ה קרן מחקה 500 S&P ואיך זה עובד שוק ההון 6
T קרן השתלמות לסטודנט שאינו עובד שוק ההון 12
P משכנתא אחד מבני זוג לא עובד נדל"ן 38