אין הבדל בין בנק לבית השקעות. שניהם לא מעבירים מגן מס משנה לשנה, כי החוק דורש הגשת דו"ח עבור זה.
רק להבהיר: אף אחד לא מחזיר לך את ההפסדים. זה הפסד שלך, לא של מישהו אחר. מה שכן, אם הפסדת 500 והרווחת 500 אז בעצם לא הרווחת ואתה פטור ממס. אם בכל זאת שילמת מס על ה500, אז תוכל לקבל החזר על המס (לא על ההפסד). אם זה קרה באותה שנה (ואצל אותו ברוקר) אז זה מוחזר (או לא מחוייב) אוטומטית. אם הרווח הגיע רק בשנה הבאה (או אחר כך), תצטרך להגיש דו"ח כדי לקזז את הרווח בשנה כלשהי מול ההפסד בשנה החולפת , כך שלא תהיה לך חבות מס (ותקבל החזר על המס העתידי).
לא זכור לי שהתעסקתי עם זה בעבר, אבל אולי אני טועה כי היה מזמן
לגבי המגן מס, רק שאבין טוב יותר -
בשנת 2018 היה לי מגן מס במערכת, הוא תמיד התקזז עם הרווחים, כלומר אם הפסדתי במהלך השנה 1000 שקל, המגן מס היה רושם 1000, וזה התקזז מול הרווחים במניות אחרות, לדוגמא הרווחתי 500 - אז נעשה קיזוז בינהם.
לצערי, בסיום שנת 2018 יצא שלא באמת הרווחתי, כלומר מניות שמכרתי ברווח התקזזו מול המגן מס, אבל בפועל עדיין יש לי מגן על סכום מסוים שנצבר מאותם מניות שנמכרו בהפסד.
בהתחלה חשבתי שאותו מגן מס הולך איתי גם ל 2019 ויתקזז מול רווחים בשנה זו, אך הבנתי שלא, וכל שנה זה בנפרד, לכן הסכום שהמערכת רושמת לי בשורה, היא קבועה וכבר לא משתנה, וכנראה תהיה לי שורה חדשה של מגן מס שמדברת על 2019.
השאלות:
1. האם המגן מס הזה של 2018 הוא אמור להתקזז עם רווחים שיהיו ב 2019?
2. אם לא, אז זאת אומרת שהסכום שרשום שם ככל הנראה כבר אחרי קיזוזים של שנת 2018 וזה מה שאני אמור לקבל (?)
3. אם לא, אז מה זה המספר הזה בעצם אם לא מציג את המס שאני אמור לקבל עליו החזר? ממה שהבנתי מפסגות (ואולי לא הבנתי נכון או שלא הסבירו נכון) מה שמופיע שם זה בעצם סכום החזר על הפסדים שהיו במהלך השנה (2018) אי אפשר להשתמש בהם כמגן מס על רווחים ב 2019 ובעצם הדבר היחיד שאפשר לעשות איתם זה להגיש את הטופס למס הכנסה בחודש מרץ.
מתנצל מראש אם אני קצת "איטי" בהבנה