• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איך נמנעים מהרגלים מבזבזי זמן?

CompBoy

משתמש רגיל
דירוג
64
צהריים טובים.
אני סטודנט שנה א למדמח, כאשר לפני התואר חרשתי כל פיסת מידע אפשרית לגבי איך ללמוד נכון ואיך להימנע מדברים מיותרים שמבזבזים זמן חשוב מהיום יום, או איך לשפר את רמת הריכוז במהלך הלימודים. כמו לשמור על אורח חיים בריא, להתאמן כמה פעמים בשבוע, מדיטציה, קריאת ספרים, ועוד המון דברים.
במהלך סמסטר א אני ניסיתי ליישם את הטיפים (התנתקות כמעט מוחלטת מרשתות חברתיות, בעיקר כולן חוץ מלינקדין), לא הרגשתי עומס מיוחד במהלך הסמסטר (כנראה כי לא עבדתי והלימודים מהזום), אבל עדיין יצא מצב שנכשלתי קורס אחד, שהוביל אותי לסמסטר ב די דל (אותו קורס חוסם 2 קורסים מתקדמים יותר).
כלומר, יצא מצב שהסמסטר יש לי 3 קורסים "מתקדמים", וקורס אחד חוזר. ככה שאם סמסטר א לא היה לי עמוס, אז סמסטר הנוכחי אני בכלל מרגיש כאילו אני לא "קורס" או חורש כמו שציפיתי.
חשבתי לעצמי מה יכל להוביל אותי למצב הזה (נכשל בקורס ובזבוז זמן חשוב במהלך היום יום), ואני מניח שזה קורה בגלל מספר סיבות, כגון חוסר מוטיבציה, חוסר אמון במערכת (מה אני צריך לחרוש ולהשקיע על ש.ב, כשהחומר במבחן בקושי קשור לזה?), או פשוט הישאבות לדברים שחלקם מיותרים (שיטוט בפייסבוק, באינטרנט בכללי) וחלקם לא (עזרה לחברים במעברי דירה, יציאות עם בת הזוג, טיפולים לאוטו).
כל יום ראשון אני כותב לעצמי לוח זמנים שבועי, עם מטרות ויעדים, ואני לא חושב שהיה איזהשהו שבוע שלא עמדתי בהם. אבל זה מרגיש כאילו אני לומד רק כדי לסמן וי על המטלות האלה, לכבות את המחשב וללכת לשחק בסוני.
** בנקודה זו חשוב לי לציין שהחומר מאוד מעניין אותי. אני לא הלכתי ללמוד את התואר הזה כדי לעבוד בהייטק ו"לעשות כסף", אלא אני אוהב את מה שאני לומד וכל יום לימודים גורם לי לרצות לחקור ועוד ועוד דברים שלא במסגרת הקורס. אני לא מתכוון לפרוש ממנו בשום שלב.
מפה מגיעה השאלה שכתבתי בכותרת.
איך נמנעים משטויות שמבזבזות לי זמן יקר, ואיך מייעלים את הזמן הפנוי?
לצורך העניין, אם יש לכם פרויקט חשוב בעבודה / במשפחה, איך אתם גורמים לעצמכם להיות 100% בתוך אותו פרויקט, ולהרגיש שאתם עושים אותו במיטבכם בלי לבזבז שניה מיותרת אחת מהיום שלכם?
אני מתאר לעצמי שזה לא קשור רק לפרויקט מסוים, אלא לניצול מיטבי של כל יום בשבוע, בלי להרגיש בסוף יום "גלשתי היום 45 דקות בפייסבוק, זה לא הועיל לי בכלום, למה לא עשיתי X Y Z במקום?"
אשמח להערות, הארות תובנות וכל מידע אפשרי שאתם יכולים לחלוק, על מנת לעזור לי לצלוח את הסמסטר בלי להרגיש בזבוז זמן במהלכו.
תודה מראש למי שקורא ולמי שיגיב.
יום טוב :)

אני לא אענה לך על השאלה אולי אלא רק אתן לך נקודה למחשבה שלפחות אצלי עוברת בראש...

בלי לבזבז שניה מיותרת אחת מהיום שלכם?

מהו בזבוז?
זה כמובן דבר יחסי וסובייקטיבי לחלוטין.
"גלשתי היום 45 דקות בפייסבוק, זה לא הועיל לי בכלום, למה לא עשיתי X Y Z במקום?"
אישית אין לי פייסבוק. אבל יש לי ערסל ואחלה צל. ואני ממש אוהב לרבוץ בו ולהציץ על העננים משתנים.
אני לא תופס את הזמן רביצה שלי כבזבוז כלל... ואני אפילו מקצה לזה זמן בלו"ז.

בעיניי, פנאי ושעות שיטוט אקראיות זהו דבר חשוב לא פחות כמו מטלות לימודים/עבודה/משפחה ולכן אני מראש מקצה לזה זמן וככה הלחץ הכללי שלי פוחת.

נערך לאחרונה ב:
חשבתי לעצמי מה יכל להוביל אותי למצב הזה (נכשל בקורס ובזבוז זמן חשוב במהלך היום יום)
לא בהכרח דברים שיש לך שליטה עליהם.
אולי הפיתרון הוא לא לקחת קשה מידי ציון נכשל, במקום לנסות להימנע מזה.

לצורך העניין, אם יש לכם פרויקט חשוב בעבודה / במשפחה, איך אתם גורמים לעצמכם להיות 100% בתוך אותו פרויקט, ולהרגיש שאתם עושים אותו במיטבכם בלי לבזבז שניה מיותרת אחת מהיום שלכם?
אני מתאר לעצמי שזה לא קשור רק לפרויקט מסוים, אלא לניצול מיטבי של כל יום בשבוע, בלי להרגיש בסוף יום "גלשתי היום 45 דקות בפייסבוק, זה לא הועיל לי בכלום, למה לא עשיתי X Y Z במקום?"
הפרוייקט החשוב בעבודה הוא הבזבוז זמן המיותר שלא מועיל לי בכלום.
למחוק את הפייסבוק :)

לדעתי אתה פשוט מעמיס על עצמך יותר מידי קורסים, בן אדם צריך גם לחיות

זאת שאלה שגם שאלתי את עצמי בתור סטודנט. בסוף הגעתי למסקנה שככה אני, כנראה שככה אהיה ושעדיף לקבל את זה.

תשמע, המוח צריך לנוח. אי אפשר להיות 100% בתוך משהו יום שלם. בטח לא אם אתה מתכוון לעשות אותו טוב.

כאמור, המוח **צריך** הפסקות. אני חושב שהבעיה היא הרגשות שלך (בזבזתי זמן, למה אני ככה, וכו') כלפי התנהגות שהיא לגמרי טבעית.

חוסר אמון במערכת (מה אני צריך לחרוש ולהשקיע על ש.ב, כשהחומר במבחן בקושי קשור לזה?),
פה דווקא יש לי טיפ טוב. הדרך הכי אפקטיבית ללמוד למבחן היא לפתור מבחנים של המרצה משנים קודמות.

ממליצה על השרשור של גילגה ביומני מסע אישיים :
כותבת מעניין, ויש לה טיפים נהדרים בהקשר של ניהול זמן נכון ( בייחוד באקדמיה).

תודה רבה לכולם על התגובות.
Spanz, מבחינתי בזבוז זמן זה להשתמש בזמן שקיבלתי למטרות שלא מועילות לי בכלום. הרי במקום לגלוש באתר חדשות ולשמוע איך קבוצה X בכדורגל או שנפצע שחקן Y בקבוצה לא מוכרת ולהישאב לכתבות ולקריאה המיותרת, יכולתי לפתוח ספר ולקרוא עוד קצת עמודים.
optimum הלוואי שהייתי יכול למחוק את הפייסבוק ;) כן סמסטר א נמנעתי ממנו כמעט לגמרי (שכחתי את הסיסמה), אבל באחד הימים הראשונים של סמסטר ב כן התחברתי בטעות ומאז זה נהיה הרגל (לפתוח אותו לפני צחצוח שיניים בבוקר, לסיים איתו את היום, ועל מה? על פוסטים של אנשים שאני לא מכיר, או קבוצות שרוב הזמן לא מעניינות אותי). כמובן שאני לא מגדיר את עצמי כמכור, אבל בהחלט האתר הזה מצליח לעמוד במשימה שלו... שזה להשאיר אותי מחובר כמה שיותר זמן.
המשפט הראשון שלך נחקק לי עכשיו בראש. באמת קורים דברים שאין לי שליטה עליהם, ואין לי מה להתרגש מהם. תודה.
אורי, האמת רוב הזמן שאני מחליט ש "נמאס להיות מכור לדברים לא מועילים, בוא ניכנס לסולידית נקרא מה חדש". אבל לצערי אין לי מספיק זמן כדי להיכנס לתחום ולהשתמש בידע הרב שאני עשוי לצבור פה. (אני עוד לא 24, כרגע ללא עבודה, ומרגיש שהראש שלי עמוק בתוך לימודים). חלילה לא התכוונתי להגדיר גלישה בפורומים כבזבוז זמן.
kingofgypsum כנראה בול מה שהייתי צריך לשמוע. :)
שוב תודה לכם על התגובות. אם יש למישהו דברים להוסיף תמיד אשמח לקרוא.

חוסר מוטיבציה
יש לי כמה שיטות שיכולות לעזור:
1. תדמיין את הסוף-''כמה טוב שעשיתי xyz'' (מה שאתה צריך לעשות) ותעשה.
2. אם יש הרבה משימות: למשחק אם אפשר; לתת מספר רנדומלי לכל משימה ולהטיל קוביה (אם אין לך קוביה פיזית יש אפליקציות של קוביות)
3. להתמקד במשימה אחת כל פעם.
4. להתחיל במשימה הקטנה ביותר ולהמשיך משם.
5. להגיד לעצמך ''כל הכבוד ש____!'' (מה שאתה צריך לעשות)
6. להשתמש בשיטת ''השפעה מיידית'' על עצמך. חפש בגוגל instant influence 6 questions.

אם יש לכם פרויקט חשוב בעבודה / במשפחה, איך אתם גורמים לעצמכם להיות 100% בתוך אותו פרויקט, ולהרגיש שאתם עושים אותו במיטבכם בלי לבזבז שניה מיותרת אחת מהיום שלכם?
אם תהיה כל הזמן 100% במשהו אחד, בסוף זה ישחק אותך. צריך מידי פעם לנוח. כן, גם זמן שנראה לא פרודקטיבי הוא פרודקטיבי (לא פייסבוק, מנוחה של ממש או לעשות משהו אחר שלא מעייף אותך).

לומד רק כדי לסמן וי על המטלות האלה
למה אתה עושה את מה שאתה עושה? התשובה תיתן לך את ה''דרייב'' לפעול.

למה לא עשיתי X Y Z במקום
לוקח זמן לשנות הרגלים. נסה להוריד בהדרגה את כמות הפעמים שאתה נמצא בפייסבוק למשל, במשך שבוע. פייסבוק באופן כללי זה בזבוז זמן כי זה גלילה אינסופית.
אתה יכול לשים טיימר ל-10 דקות למשל ואחרי הזמן הזה לצאת מפייסבוק (או משהו אחר, לא משנה מה). אתה יכול לשנות לסיסמה שקשה לזכור בפייסבוק, לא לרשום אותה בשום מקום ולשכוח אותה. החיים יפים יותר בלי פייסבוק.

לקום מוקדם בבוקר ולהתחיל ישר.

לקרוא את העצות של @גילגה . הן מעוררות השראה, גם אם לא תצליח ליישם כמוה.

@CompBoy תראה קשה לייעץ - אבל גם היום שלי מכיל לא מעט זמן פייסבוק וחטאים אחרים. אצלי הקסם הוא באמת להיות במקום אחד בכל פעם, אם להנות אז עד הסוף, אבל אם עובדים אז באמת עובדים. ריאלית, לדעתי אין לאנשים יכולת לשמור על קשב איכותי לאורך תקופה ארוכה. ולעשות חצי חצי זה הרע משני העולמות, אתה גם לא נהנה מבטלה נטולת רגשות אשמה, וגם לא מתקדם במה שאתה אמור לעשות. זה שלא התקדמת מייצר סטרס וסטרס הוא אחד הגורמים שמורידים לך את הפרודקטיביות עוד יותר כי במנגנון fight or flight שלנו - אנחנו לא תמיד בוחרים ב fight.
גם אצלי זה מאמץ קבוע, זה לא מגיע באופן טבעי ודורש המון מוטיבציה ואנרגיה לשמר.

המון תודה לכולם על התגובות. לקחתי לתשומת ליבי. :)

מאמין שהפתרון שלי הוא רק נכון לחלק מסויים מהאנשים, ולא כולם אבל לצורך העניין:

אתה אדם, לכן אתה חלש ופגום ומושחת, לכן אתה לא יכול לסמוך על עצמך לא עם מוטיבציה ולא עם תמריצים, אתה סך הכל צריך להשתמש בכלים טכנולוגים כדי להגביל את עצמך ממש כמו קוף לא רציונאלי.

בשביל זה יש לי (לmac) תוכנה שנקראת Focus שאני מגדיר שעות בהן היא חוסמת במחשב באופן שאי אפשר לעקוף (שאני לא יודע לעקוף, האל יודע שניסיתי) כל תוכן שאני לא עושה לו white list או לחלופין חוסם מה שבblacklist, וזה כולל אתרים ספציפים, אפליקציות וכו

-בנוסף- יש דבר שנקרא בIOS , זמן מסך, שבו אתה יכול לתת לאישתך להגדיר עם סיסמא שרק לה יש גישה אליה וגם שם לעשות blacklisting לאתרים לפי זמן ביום וכו וזה חוצה מכשירים, לדוגמא יש לי 25 דק ביום להיות בreddit ואחרי שהזמן תם גם במחשב באייפאד ובאייפון האתר חסום לי בכל דפדפן וכו, ואפשר גם לאפליקציות

שילוב של Focus וחסימת זמן מסך עם סיסמא שיש רק לאדם אחר, הביא אותי לחודשיים הכי יעילים שהיו לי מימי חיי

בהצלחה

נ"ב
יש אנשים שיגידו שזה לברוח מאחריות ועדיף לסגל משמעת עצמית וכו, הכל טוב ויפה, ושיהיה להם בהצלחה רבה, האויב של טוב הוא "הכי טוב"

נושאים דומים

Back
למעלה