• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך נולד ETF ?

אהבת חינם

משתמש רגיל
דירוג
32
שלום וברכה לכל החברים היקרים !!!
רציתי לשאול אם יש מישהו שיודע איך נוצר ETF הרי יש בפנים המון מניות בשווי של מליארדים מאיפה יש להם את הכסף לקנות את כל הנכסים לפני שהם מנפיקים את התעודה לשוק ?
או שאולי קודם מגייסים ואז מנפיקים ?
אשמח לשמוע ממי שיודע
תודה רבה

אם אני קונה עכשיו מניה אחת בלבד מכל אחת שברשימה ממוצעת, לא אמור לעלות לי מעבר ל10 אלף דולר. אם מאוד מפוזר עם אלפי מניות, אז קצת יותר.
החברות שמנפיקות מנהלות מיליארדים וטריליונים, זאת הבעיה? להשקיע כמה אלפים הון עצמי?

השווי עכשיו של ה"המון מניות בשווי מיליארדים" הוא אחרי שכל הכסף של המשקיעים הושקע.
כשהיה AUM של מיליון, לא היה שם "מניות בשווי מיליארדים", אבל עדיין היה מספיק כדי לייצג את ההקצאה שהם מצהירים עליה

מצד שני הוא צודק שבתחילת הדרך כשהקרן קטנה, העקיבה עלולה להיות פחות טובה.
אבל זה די זניח.

תחפש כאן בפורום (או בכלל) על
Index Sampling

רציתי לשאול אם יש מישהו שיודע איך נוצר ETF הרי יש בפנים המון מניות בשווי של מליארדים מאיפה יש להם את הכסף לקנות את כל הנכסים לפני שהם מנפיקים את התעודה לשוק ?
כמות המניות שהם מחזיקים תלויה בכמות יחידות ההשתתפות שנמכרו. אם נמכרו אפס יחידות (בינתיים) אז הקרן צריכה להחזיק אפס מניות.

או שאולי קודם מגייסים ואז מנפיקים ?
קודם מנפיקים.
בכל שקל שנכנס ממכירת יחידות השתתפות קונים את המניות שבמדד (או במקרה של עקיבה סינתטית, חוזים על המניות).

קודם מנפיקים.
אז קודם מנפיקים יחידות בתעודה ואז מוכרים אותה ושהקונה קונה הוא קונה יחידה אחת בתעודה שבעצם בזמן הקניה אין בה כלום ?
רק אח"כ שהוא קונה הם קונים את המניות ?

אז קודם מנפיקים יחידות בתעודה ואז מוכרים אותה ושהקונה קונה הוא קונה יחידה אחת בתעודה שבעצם בזמן הקניה אין בה כלום ?
רק אח"כ שהוא קונה הם קונים את המניות ?
לא בטוח מה בדיוק קורה קודם.
יש תיווך של עושה שוק - הוא קונה כמות גדולה של יחידות מהקרן, והקרן משתמשת בכסף לרכישת מניות. עושה השוק מוכר את היחידות בבורסה, ואתה קונה ממנו (או ממישהו אחר שרוצה למכור).
האם כשעושה השוק קונה מהקרן, היא קודם קונה מניות ואח"כ מוסרת את יחידות ההשתתפות לעושה השוק? או אולי להיפך - קודם מוסרת לו את יחידות ההשתתפות החדשות ואח"כ קונה מניות בכסף שקיבלה? לא יודע.
זה פרק זמן קצר מאוד בכל מקרה, אז זה לא משנה. בכל מקרה זה לא "בזמן הקניה אין בה כלום" - רגע אחד יש בה כסף מזומן, רגע אחר כך יש בה מניות באותו השווי.

בכל אופן, כדי להקים קרן שתנהל מיליארדים לא צריך לקנות מראש מניות במיליארדים. ככל שהלקוחות קונים יחידות השתתפות, כך הקרן קונה מניות.

מישהוא יודע איך נקבע המחיר של היחידה ?

נניח שקרן מחזיקה אפל וגוגל בלבד. המחיר של מניות אלו משתנה באופן רציף, יש איזה זמן עד שמחיר היחידה של ה etf מתעדכן ? אפילו שניה או מילי שניה ? או שזה קורה ביחד ? ואם זה קורה ביחד אזי איך ?

נערך לאחרונה ב:
מישהוא יודע איך נקבע המחיר של היחידה ?
קודם כל, המחיר נקבע ע"י הקונים והמוכרים.
אני מניח שמה שמעניין אותך זה איך עושה השוק קובע את מחיר היחידות שלו?
המרווח שהוא לוקח כנראה מגן עליו מתנודות קיצוניות ומהירות.

המחיר ליחידה לא נקבע על ידי המניות שמוחזקות על ידי הקרן ? כלומר אם המניות ביחידה שוות x אזי מחיר היחידה הוא x. הרי קרן כזו היא בסך הכל מקום איחסון לאוסף של מניות, ועושה השוק קובע את המחיר ?

מה שמעניין אותי לדעת זה האם לוקח לעושה השוק זמן לעדכן את מחיר היחידה לאחר שמחיר מניה בתוך היחידה השתנה.

נערך לאחרונה ב:
המחיר ליחידה לא נקבע על ידי המניות שמוחזקות על ידי הקרן ?
בקרן מחקה שנסחרת רק פעם ביום זה המצב.
בקרן סל המחיר יכול להיות כלשהו. עושה השוק מבטיח שהסטייה מהמחיר ה"אמיתי" לא תהיה גדולה מדי.

מה שמעניין אותי לדעת זה האם לוקח לעושה השוק זמן לעדכן את מחיר היחידה לאחר שמחיר מניה בתוך היחידה השתנה.
סביר להניח שכמה מילישניות.

איך הקונים והמוכרים באמת יכולים לדעת האם המחיר של יחידה בקרן השתתפות הוא באמת שווה ערך לאחוז הבעלות היחסי בקרן ביחס לאחזקות שלה?
כלומר מה מונע למשל מIshares ACWI להעלות יום שני על הבוקר להקפיץ את "המחיר הנסחר" (ע"י עושי השוק) ב5 אחוז בכל הבורסות בהם הקרן מונפקת?

איך משקיע פשוט יכול לדעת או לא לדעת שהרי זה המחיר ההוגן?
האם קיים מידע פומבי בו רואים את סך כל נכסי הקרן ואתכמות היחידות המונפקות (כדי לבצע פעולת חילוק)?

האם קיים מידע פומבי בו רואים את סך כל נכסי הקרן ואתכמות היחידות המונפקות (כדי לבצע פעולת חילוק)?
אני מניח שחייב להיות כזה. אבל אני לא מתמצא במנגנון החוקי שבודק, אוכף ומעניש אם צריך.

כלומר מה מונע למשל מIshares ACWI להעלות יום שני על הבוקר להקפיץ את "המחיר הנסחר" (ע"י עושי השוק) ב5 אחוז בכל הבורסות בהם הקרן מונפקת?
עושי השוק לא נשלטים ע"י המנפיק.
בגדול עושה שוק זה גוף שיש לו יכולת לייצר יחידת קרן ע״י המניות המרכיבות אותה, ויש לו יכולת לפרק יחידת קרן למניות המרכיבות אותה.
אם יש פער (ארביטראז) בין מחיר יחידה למחיר המניות המרכיבות הוא יסגר מהר מאוד ע״י עושי השוק למיניהם (זה כסף על הרצפה מבחינתם)

אם יש פער (ארביטראז) בין מחיר יחידה למחיר המניות המרכיבות הוא יסגר מהר מאוד ע״י עושי השוק למיניהם (זה כסף על הרצפה מבחינתם)
כלומר בעצם זה יכול לקרות. אפילו אם הם סוגרים את זה מהר, עדיין הם יכולים לחכות למצבים כאלה ואז להרוויח כסף מהאויר. ומכייון שזה רציף אזי לפי זה אמור להיות להם אינסוף כסף.

עושי השוק האלה, מונפקים בבורסה ?

Authorised participants and market makers – Part 1

מסתבר שיש שתי סוגים של יישויות, עושי שוק שתפקידם לייצר מסחר במניה. ו AP's שיכולים ליצור או לפרק יחידות. זה שתי תפקידים שונים.

authorized-participants-key-players-chart.png

כתבתי תוכנית פייטון שמחשבת את המחיר האמור להיות של יחידה בקרן לפי הכמות של כל מניה בקרן.

(אפשר להוריד אקסל של האחוזים וכמות מכל מניה מהאתר שלהם, הערך של כל מניה יורד ישירות מ yhaoo, כל מניה שלא נסחרת בדולר מתבצעת המרה לפי שערי המטבע online)

החישוב דיי פשוט, לוקחים כמות מכל מניה שהם מחזיקים, מכפילים במחיר שלה ומסכמים לכל המניות שהם מחזיקים. את הסכום שיוצא מחלקים למספר היחידות הכללי של הקרן.

לקחתי לדוגמא את SCHD. והרצתי היום.

בעיות:
1. האחוזים של מניות הקרן לפי האתר לא מסתכמות ל 100 אלא ל 99.78. כלומר חסר בערך 0.22 אחוז. (המזומן נמצא באחזקות בסימול USD.)
2. הערך המחושב שיוצא לי ליחידה הוא 73.46 כאשר הערך הנוכחי הוא 73.16.

יש להם שם קצת חוזים עתידיים, אולי ההבדל בגלל זה. מעניין מה יקרה ביום שני בפתיחת המסחר.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M נולד לי ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א הוצאה חודשית לרך נולד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
פ האם נולד ימין כלכלי חדש בישראל?(נאום שקד) אוף טופיק 67
yossik הזהות הישראלית שאימצה את "הגישה הקורבנית" או "קורבן נולד" אוף טופיק 19
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
ל השוואת ביצועי ETF שנסחר בבורסות שונות שוק ההון 2
ג רכישת ETF זר - הסבר? שוק ההון 0
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
M המרת מט"ח בקניית ETF אמריקאי מחשבון IRA? שוק ההון 0
א יש ETF אירי על REIT שנסחרת בישראל? שוק ההון 5
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
V ETF לעומת Index funds איריות שוק ההון 4
V ETF לעומת Index funds איריות שוק ההון 0
א השקעה ב ETF לטווח של שנתיים שוק ההון 9
ק Edv etf שוק ההון 11
C פער בשיעור השינוי היומי של קרנות ETF שוק ההון 6
C סיכון בקרנות ETF קטנות יחסית שוק ההון 0
ע קניה ETF באירופה דרך ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Z ניקוי מס במקור לאחר פיצול מניות ב ETF. שוק ההון 4
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 10
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס איך אני קונה ניירות ערך/etf בבורסה של לונדון ואמסטרדם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
S האם יש ב ETF זרות שנסחרות בבורסות חו"ל "שער קובע" ? שוק ההון 17
M iShares S&P 500 Equal Weight UCITS ETF USD (Acc) שוק ההון 3
ר שאלה על קניית etf שוק ההון 3
ס הרווח ה״חינמי״ של etf מבוסס צמיחה (עקב מיסוי דיבידנדים) שוק ההון 2
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
ס אופציות על ETF ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
S Crypto ETF שוק ההון 2
F Bitcoin etf into pension funds קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 99
G מעבר מ-VTI ל-1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF שקלית שוק ההון 35
R Quantum Computing ETF פוסטים מאיכות נמוכה 21
א ביטקוין etf - יש סיבה שלא ימשיכו לעלות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 211
L מיסוי ריאלי על ETF ששמר על ערכו הדולרי מיסים 1
M מס ירושה iShares $ CORE S&P 500 UCITS ETF-TA מיסים 4
S Dynamic Multifactor ETF שוק ההון 5
Henchman34 מתלבט בין אג"ח לאג"ח צמוד מדד כחלק מ-ETF קצר טווח שוק ההון 10
ttmoon קופת גמל IRA ביטקוין קנדי ETF פוסטים מאיכות נמוכה 2
א השקעה בs&p דרך etf או קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
לארוצה ETF עם טיקר שלא מופיע באתר Invesco שוק ההון 2
T S&p 500 etf דיבידנדים שוק ההון 1
מ Global X S&P 500 Covered Call - XYLD ETF שוק ההון 11
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
O איך אני יודע כמה דיבידנד התגלגל בתעודה iShares Core S&P 500 UCITS ETF 1159250 שוק ההון 4
A SGOV ETF שוק ההון 30

נושאים דומים

Back
למעלה