• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איך מתקדמים בעבודה שלא מקדמת? [מתכנת]

• פותח הנושא פותח הנושא CompBoy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CompBoy

משתמש רגיל
דירוג
71
היי כולם, הרבה זמן לא גלשתי פה כי רוב הזמן שלי הושקע על המשרה שהתחלתי לפני חצי שנה :)

סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב, התחלתי עבודה כמתכנת פולסטאק, והחברה שאני עובד בה חווה גל עזיבות שהסיבה העיקרית היא שיש תחושה שהעבודה לא מקדמת אותנו לשום מקום.
אין לנו code reviews, אין לנו דייליז (יש 2-3 פגישות שבועיות, שכל אדם יגיד מה הוא עושה), אין לנו חוות דעת על התפוקה שלנו, הדבר היחיד שיש זה משכורת (מתחת לממוצע במשק ופחות מ-5 ספרות, שזה די מעליב).

הביקורות ב glassdoor מגבות את התחושות שלנו, ובכללי לאף אחד אין חשק לעבוד - זה מבאס.
כל העובדים החדשים מנסים להרים את המורל של העובדים, אבל זה קשה כשהחברה קטנה והוותיקים מתים לסיים 2-3 שנים ולעוף למקום הבא.

כשדיברתי עם המנהל שלי על זה שאני מרגיש שאני מתנוון בעבודה ולא לומד כלום הוא אמר שאני עוד ג'וניור ושאני כן לומד אבל לא מרגיש את זה.
במקביל היו איתי שיחות להעביר לי עוד פרויקטים (כי אין עובדים), חלקם בכלל לא קשורים לתכנות, אבל כשביקשתי העלאת שכר נפנפו אותי - אז מבחינתי לא אתן בהם את האקסטרה מאמץ שלי.

שורה תחתונה - המתכנתים מרגישים שהם לא מתקדמים, לא לומדים, רק מכבים שריפות במשך תקופה ארוכה.
איך לדעתכם ניתן לצאת מהמצב הזה ולהפסיק להרגיש מנוון?
אני מתחיל לגשש לכיוון תואר שני שנה הבאה, כדי שאוכל להתעסק בדברים יותר מורכבים ומעניינים, אבל מי אמר שזה יתרום לעתיד שלי - שהרי אני כבר בוגר תואר ראשון, יכול לקחת קורסים באינטרנט וללמוד לבד את הנושאים החמים בשוק שמעניינים אותי.
בנוסף, אם אתחיל תואר שני, זה יהיה או בבן גוריון או באקדמית ת"א יפו (וסביר להניח שיתנו לי מלגה כי אני בוגר המכללה) או בפתוחה (שקראתי עליה ביקורות לא משהו בהקשר של תואר שני במדמ"ח).
אז אני אפילו לא יודע מה השם של המקומות האלו בתעשייה ואם זה שווה את השנתיים-שלוש השקעה.

כיוון אחר הוא לחפש מקום אחר, התחלתי תהליך לאותה משרה במקום אחר אבל גיליתי שזה לא פשוט למצוא זמן לחזור על ליטקוד ולהשקיע בנושאים האלו.
מה גם שאם עכשיו אחפש מקום אחר - אתחיל מאותה נקודה של לפני חצי שנה - ג'וניור ללא ניסיון.

אשמח לשמוע דעות וכיווני חשיבה שיכווינו אותי הלאה, אני רוצה לתכנן את השנה שלי קדימה וכרגע הנושא הזה תוקע אותי.

תודה רבה מראש.

כיוון אחר הוא לחפש מקום אחר, התחלתי תהליך לאותה משרה במקום אחר אבל גיליתי שזה לא פשוט למצוא זמן לחזור על ליטקוד ולהשקיע בנושאים האלו.
מה גם שאם עכשיו אחפש מקום אחר - אתחיל מאותה נקודה של לפני חצי שנה - ג'וניור ללא ניסיון
זה ובהקדם.

חצי שנה זה כלום ניסיון, בטח אם הניסיון לא שווה כלום כמו שאתה אומר בעצמך. אתה לר מאבד כלום במעבר למקום טוב יותר, רק מרוויח.

תחזיק מעמד עוד חצי שנה שנה, ותתעדף את העבודה קצת פחות כדי כן למצוא את הזמן להתקדם בתחומים אחרים.
תחזק מיומנויות וידע שאתה מרגיש שחסרים לך, תתנדב בפרוייקטים של פיתוח למען הקהילה, ותעבוד על הנטוורקינג שלך.
תמשיך לחפש כי גם משרות ג׳וניור יכולות להיות שונות ממקום למקום, אבל אחרי שיש לך שנה וחצי נסיון - תן פוש רציני על מציאת עבודה חדשה.

הוא אמר שאני עוד ג'וניור ושאני כן לומד אבל לא מרגיש את זה.
תברח משם ומהר.
כשאתה ג׳וניור טרי מהאקדמיה זו התקופה שאתה אמור ללמוד הכי הרבה, לא רק פיתוח וטכנולגיה אלא גם התנהלות של פרוייקטים אמיתיים משלב האיפיון עד הדילוור.
לדעתי, תתעדף מציאת עבודה אחרת. תואר נוסף לא יתרום בשלב הזה אלא אם אתה רוצה התמחות ספציפית (דאטה סיינס וכדומה).
מה גם שאם עכשיו אחפש מקום אחר - אתחיל מאותה נקודה של לפני חצי שנה - ג'וניור ללא ניסיון.
ואם תחכה ותחפש יותר מאוחר אז תתחיל מאותה נקודה של ג׳וניור ללא ניסיון אבל עם שנה ניסיון על הנייר. כשמגייסים מישהו עם שנה ניסיון מצפים ליותר מבוגר טרי.

קודם כל תודה רבה על התגובות. אתם מציגים נקודות מבט שלא חשבתי עליהן.

זה ובהקדם.

חצי שנה זה כלום ניסיון, בטח אם הניסיון לא שווה כלום כמו שאתה אומר בעצמך. אתה לר מאבד כלום במעבר למקום טוב יותר, רק מרוויח.
הדבר היחיד החיובי שאני חושב שאני מקבל מהעבודה זה את הטייטל של מפתח. כלומר זו לא משרת IT, שירות לקוחות, אנערף, שבבירור לא תורמות בכלום.
אבל כפי שציינתם - אומנם טייטל אבל חסר ניסיון אמיתי..

תחזיק מעמד עוד חצי שנה שנה, ותתעדף את העבודה קצת פחות כדי כן למצוא את הזמן להתקדם בתחומים אחרים.
תחזק מיומנויות וידע שאתה מרגיש שחסרים לך, תתנדב בפרוייקטים של פיתוח למען הקהילה, ותעבוד על הנטוורקינג שלך.
תמשיך לחפש כי גם משרות ג׳וניור יכולות להיות שונות ממקום למקום, אבל אחרי שיש לך שנה וחצי נסיון - תן פוש רציני על מציאת עבודה חדשה.
תודה על התגובה.
רוב החבורה שלנו בראש של "נחזיק מעמד שנה-שנתיים ואז נחפש מקום אחר", אבל באמת כדאי שאפעל לפי ההמלצות שלך.

תברח משם ומהר.
כשאתה ג׳וניור טרי מהאקדמיה זו התקופה שאתה אמור ללמוד הכי הרבה, לא רק פיתוח וטכנולגיה אלא גם התנהלות של פרוייקטים אמיתיים משלב האיפיון עד הדילוור.
לדעתי, תתעדף מציאת עבודה אחרת. תואר נוסף לא יתרום בשלב הזה אלא אם אתה רוצה התמחות ספציפית (דאטה סיינס וכדומה).

ואם תחכה ותחפש יותר מאוחר אז תתחיל מאותה נקודה של ג׳וניור ללא ניסיון אבל עם שנה ניסיון על הנייר. כשמגייסים מישהו עם שנה ניסיון מצפים ליותר מבוגר טרי.
ספציפית הדוגמה שנתת - עבודה על פרויקטים אמיתיים משלב האיפיון עד הדילוור - זה משהו שאנחנו כן חווים.
כלומר כן יש לנו פרויקטים שאנחנו עובדים עליהם הבעיה היא שהגישה היא "תגרום לזה לעבוד" יותר מאשר "תגרום לזה לעבוד כשזה כתוב טוב".
אלו תוכנות ושירותים שכל הארץ נעזרת בהם (לא יכול להרחיב יותר מדי) אז כן יש אימפקט על הקוד שאנחנו כותבים, אבל זה מבאס לכתוב קוד כשאין באמת ביקורת - אני יכול לכתוב פונקציה לא יעילה בעליל (נניח O(n^2) כשאפשר לחלוטין לגרום לה לעבוד ב O(n)), או לדחוף קוד שיקריס בטעות את כל האפליקציה (אנחנו לא עובדים עם טסטים אלא רק בדיקות כלליות לראות שהשירותים שאני בונה עובדים) - ולאף אחד לא יהיה אכפת, כל עוד האפליקציה תעבוד גם אם באופן שבור לחלוטין.

בנוגע לתואר השני - מעניין אותי התחום של AI, ואני רואה את העתיד הולך לשם ולא בא לי לפספס את הרכבת. אבל AI זו מילה כללית.
מה גם שסביר להניח, ואולי אני טועה, שבוגר תואר שני יזכה ליותר ראיונות ואפשרויות מאשר בוגר תואר ראשון.

אני מאוד מעריך את התגובות שלכם ויודע עכשיו יותר לאן אני מתכוון לכוון בזמן הקרוב, בכל אופן אשמח לעוד הערות והארות מכם :)

אין לנו code reviews, אין לנו דייליז
תגיד תודה שאין לכם דייליז. :)
אבל אם אין code reviews, זו בעיה רצינית. זו אחת הדרכים הכי טובות ללמוד (בהנחה שיש לך בצוות אנשים טובים) וכמובן לפתח מוצר טוב יותר.

סביר להניח, ואולי אני טועה, שבוגר תואר שני יזכה ליותר ראיונות ואפשרויות מאשר בוגר תואר ראשון.
לא בטוח.
לצערנו המצב לא פשוט
לכולם
כרגע

תגיד תודה שאין לכם דייליז. :)
אבל אם אין code reviews, זו בעיה רצינית. זו אחת הדרכים הכי טובות ללמוד (בהנחה שיש לך בצוות אנשים טובים) וכמובן לפתח מוצר טוב יותר.
החברה מתהדרת בזה שהיא מגייסת ג'וניורים ובעצם זה מקנה להם ניסיון, שזה אכן מבורך, אך מעבר לשורה בקו"ח זה מה שחסר לנו - ללמוד :)
יכול להיות שאני קצת מגזים בתיאורים שלי, הרי בסופו של דבר אנחנו מפתחים תוכנה, אבל רוב (אם לא כל) העובדים במחלקה מרגישים שהם באים לכבות שריפות / לחמם את הכיסא וללכת.

לא בטוח.
לצערנו המצב לא פשוט
לכולם
כרגע
אני לגמרי מסכים.
אני שומע חדשות וקורא בפורום, אני מבין שהמצב בארץ הוא לא מה שהיה לפני כמה שנים.
אבל אני מאמין שבעתיד זה רק ישתפר, וכשזה יקרה, ארצה להיות רלוונטי לתעשייה ולא רק "מכבה שריפות" בחברה עלומת שם.

אני לגמרי מסכים.
אני שומע חדשות וקורא בפורום, אני מבין שהמצב בארץ הוא לא מה שהיה לפני כמה שנים.
אבל אני מאמין שבעתיד זה רק ישתפר, וכשזה יקרה, ארצה להיות רלוונטי לתעשייה ולא רק "מכבה שריפות" בחברה עלומת שם.
תואר שני מיועד להכין אותך למחקר אקדמי ואין בו שום התחייבות לתת לך כלים שיעזרו לך בעבודה במגזר הפרטי, לכן אני לא חושב שחזרה לאקדמיה זו דרך מוצלחת לשמור על רלוונטיות לתעשיה.
מן הסתם הדרך יעילה היותר להישאר רלוונטי בתעשיה היא לעבוד בתעשייה.

אבל רוב (אם לא כל) העובדים במחלקה מרגישים שהם באים לכבות שריפות / לחמם את הכיסא וללכת.
אם אתה ממחממי הכיסא, אז זו הזדמנות מצויינת למצוא לעצמך פרוייקט אישי לעבוד עליו כדי ללמוד ולהתקדם מקצועית.

לא פשוט למצוא זמן לחזור על ליטקוד ולהשקיע בנושאים האלו.
על חשבון הזמן שבו מצופה ממך לכבות שריפות.
הרי ממילא כבר השלמת עם זה שלא יצא לך כלום מלהיות עובד טוב, אז תהיה עובד בינוני כדי שיהיה לך סיכוי למצוא מקום טוב יותר.

אשמח לשמוע דעות
קודם כל רד מהרעיון של תואר שני.
ולגבי האם להישאר בעבודה או לחפש מקום אחר? לדעתי, זה לא קריטי. אם יש לך כוח להתעסק בחיפוש עבודה אז תחפש עבודה, ואם אין חשק לחפש זה גם טוב.

פשוט תדאג להתעסק בדברים שמקדמים אותך לעבר המטרה שאתה מעוניין להגיע אליה. אם מקום העבודה לא מספק לך את התעסוקה הזו, אז תוריד הילוך ותעבוד פחות שעות, וחפש דרכים יצירתיות להעסיק את עצמך בזמן שיתפנה לך.

תגיד תודה שאין לכם דייליז.
+1
רק על זה הייתי נשאר בחברה הזו.

האמת שאני (לא פותח השאלה) די אוהב דייליז.
לא מבין לגמרי למה אנשים לא אוהבים אותם..

אני לא בטוח שהוא יכול להתקדם מקצועית עח זמן החברה. בחברות האלה בדרכ יש רצון לנצל אותך עד תום ופחות לתת לך זמן להתפתחות מקצועית.

אפשר לנסות להשחיז את כישורי ראיונות העבודה (בעיקר ליטקוד, אולי קצת אלגוריתמים ומבני נתונים, קצת התנהגותי וזהו - זה מה שעולה לי לראש)

אפשר גם איזה פרויקט אישי.

יש שתי גישות להתמודד עם תהליכי העבודה החסרים:
1. לקדם אותם בעצמך. מי מונע ממך להתחבר עם הסניורים בצוות שיעשו לך רוד ריויו? להכניס טסטינג פריימוורק? היוזמות האלה רק יעלו את קרנך במקום הבא
2. תכלס, זו העבודה של המנהל שלך לדאוג שהתהליכי עבודה האלה יתבצעו, והוא לא עושה אותה. מעצלנות שלו או חוסר מקצועיות. התהליכים האלה הם לא "נייס טו האב", אלא חובה אם זו חברה שאפילו חולמת שיקחו אותה ברצינות. אם יעשו לחברה אודיט קומפליינס הכי בסיסי ויראו שאין טסטים ואין קוד ריוו הם יכשלו באודיט. אתה יכול לגשש איתו לגבי החשיבות של הדברים האלה, רק תיזהר לא לדרוך לו על האגו.

הייתי מחפש עבודה במקביל. עצם ההכנה לראיונות (leet code, cracking the coding interview...) תקדם אותך מבחינת סיכויי הצלחה בהם.

הכי חשוב שתשנה את התחושה שלך לגבי מה שאתה עושה. אתה כנראה לא מודע לזה מספיק אבל אתה צובר כרגע ניסיון עם הרבה ערך. גם דברים שלא עובדים במקום העבודה ילמדו אותך מה לא כדאי שיקרה במקום העבודה. חפש את הטוב בדברים שאתה עושה (לדוגמא: "אני רואה ומשתתף בשלבים השונים של פרויקט מאיפיון ועד לסיום").
חשיבה חיובית תביא אותך למצות את מה שמקום העבודה הנוכחי יכול לתת לך.
אני מאוד מתחבר לעצה שניתנה ש"מה שלא עובד, גם עובד זוטר יכול לשנות". תהיה אתה זה שמציע לשנות תהליכים ולשפר תהליכים. אנשים שמנסים לשפר תהליכים וסביבת עבודה הם אנשים מאוד מוערכים בחברות. לא כל מה שתרצה לשנות יקרה אבל יהיו דברים שתוכל לשנות ואל תתייאש.
בשלב זה אין מה לדבר על העלאת שכר. זאת טעות. בקשה להעלאת שכר היא הודעה בסגנון "אני לא מרוצה בעבודה אבל אם תתנו לי יותר כסף אז אני אתרצה". כרגע הניסיון שאתה צובר שווה יותר כסף.
אפילו להיפך, הייתי מחפש למצוא דברים שאני יכול לשפר. קורא ולומד מיומנויות שיכולות לעזור לי לעשות את העבודה טוב יותר. נמצא בקשר רציף עם האחראי הישיר ומראה לו נכונות לקחת על עצמי דברים שיכולים לקדם אותי וגם את מקום העבודה. משקיע את זמני ומעבר כדי באמת להצליח.
במקביל הייתי מחפש עבודה במקום אחר. גם כדי להבין מה יש שם בחוץ ומה מחפשים וגם איך צריך להתנהל מול מראיינים כדי לצבור גם בתחום הזה ניסיון. המחשבה החיובית הזאת תעזור לך גם בראיונות עבודה. אתה צריך לשדר שבעבודה הנוכחית למדת המון על תהליכי עבודה ונחשפת לדברים שעובדים טוב וכאלה שעובדים פחות טוב...
שיהיה לך המון בהצלחה!

קודם כל שוב תודה לכולם שאתם משקיעים את הזמן שלכם בפוסט שלי, זה לא מובן מאליו ואני מאוד מעריך את זה.

תואר שני מיועד להכין אותך למחקר אקדמי ואין בו שום התחייבות לתת לך כלים שיעזרו לך בעבודה במגזר הפרטי, לכן אני לא חושב שחזרה לאקדמיה זו דרך מוצלחת לשמור על רלוונטיות לתעשיה.
מן הסתם הדרך יעילה היותר להישאר רלוונטי בתעשיה היא לעבוד בתעשייה.

אם אתה ממחממי הכיסא, אז זו הזדמנות מצויינת למצוא לעצמך פרוייקט אישי לעבוד עליו כדי ללמוד ולהתקדם מקצועית.

על חשבון הזמן שבו מצופה ממך לכבות שריפות.
הרי ממילא כבר השלמת עם זה שלא יצא לך כלום מלהיות עובד טוב, אז תהיה עובד בינוני כדי שיהיה לך סיכוי למצוא מקום טוב יותר.

קודם כל רד מהרעיון של תואר שני.
ולגבי האם להישאר בעבודה או לחפש מקום אחר? לדעתי, זה לא קריטי. אם יש לך כוח להתעסק בחיפוש עבודה אז תחפש עבודה, ואם אין חשק לחפש זה גם טוב.

פשוט תדאג להתעסק בדברים שמקדמים אותך לעבר המטרה שאתה מעוניין להגיע אליה. אם מקום העבודה לא מספק לך את התעסוקה הזו, אז תוריד הילוך ותעבוד פחות שעות, וחפש דרכים יצירתיות להעסיק את עצמך בזמן שיתפנה לך.

+1
רק על זה הייתי נשאר בחברה הזו.
תודה על התגובה.
לדעתי אתמקד במה שסימנתי בציטוט מאוד התחברתי למשפט הזה. אם לא אתעסק בדברים האלו ופשוט אזרום - כנראה שלא אצליח להתקדם יותר מדי.

האמת שאני (לא פותח השאלה) די אוהב דייליז.
לא מבין לגמרי למה אנשים לא אוהבים אותם..

אני לא בטוח שהוא יכול להתקדם מקצועית עח זמן החברה. בחברות האלה בדרכ יש רצון לנצל אותך עד תום ופחות לתת לך זמן להתפתחות מקצועית.

אפשר לנסות להשחיז את כישורי ראיונות העבודה (בעיקר ליטקוד, אולי קצת אלגוריתמים ומבני נתונים, קצת התנהגותי וזהו - זה מה שעולה לי לראש)

אפשר גם איזה פרויקט אישי.
אחרי פתיחת הפוסט שמתי לב שגם אם יהיו לי ראיונות כנראה שאכשל בהם - כי כישורי הליטקוד שלי כבר לא משופשפים כמו פעם, אז אולי אתמקד בזה ובשיפור ה soft skills - אולי זה משהו שכן אצליח לפתח במהלך העבודה.

יש שתי גישות להתמודד עם תהליכי העבודה החסרים:
1. לקדם אותם בעצמך. מי מונע ממך להתחבר עם הסניורים בצוות שיעשו לך רוד ריויו? להכניס טסטינג פריימוורק? היוזמות האלה רק יעלו את קרנך במקום הבא
2. תכלס, זו העבודה של המנהל שלך לדאוג שהתהליכי עבודה האלה יתבצעו, והוא לא עושה אותה. מעצלנות שלו או חוסר מקצועיות. התהליכים האלה הם לא "נייס טו האב", אלא חובה אם זו חברה שאפילו חולמת שיקחו אותה ברצינות. אם יעשו לחברה אודיט קומפליינס הכי בסיסי ויראו שאין טסטים ואין קוד ריוו הם יכשלו באודיט. אתה יכול לגשש איתו לגבי החשיבות של הדברים האלה, רק תיזהר לא לדרוך לו על האגו.
לגבי הסעיף הראשון - המנהל מונע ממני לבקש קוד ריויו :-) ביקשתי פעם אחת מראש צוות, והמנהל אמר לי לא לעשות את זה שוב - שרק הוא מאשר את הקוד שעולה בפרויקט שאני עובד עליו. אבל מה - אין באמת ביקורת קוד, כלומר אני לא לומד מזה כלום, הוא פשוט עושה rebuild לפרויקט רואה שאין שגיאות וזהו.

ניסיתי לדבר איתו גם על נושא הטסטים - מבחינתו זה לא בא בחשבון כי הוא רוצה שנשקיע את הזמן בלפתח מאשר לעשות עבודה של מחלקה אחרת (QA) - משפט שאני מאוד לא מסכים איתו, לי אישית קרה כמה פעמים שקוד חדש דפק קוד ישן ושמנו לב לזה מאוחר מדי.
ההנהלה קצת באופוריה - הם מצפים שכל קוד שאנחנו כותבים יגובה ב 100% ולא ישבור שום דבר בדרך.

לגבי הסעיף השני - מסכים שהרבה דברים מולו מתנהלים על בסיס אגו ופחות על בסיס מקצועי (נשמור את נושא חוסר המקצועיות בהנהלה לשרשור אחר ;)), הלוואי שהיה מתרגל יותר את ה soft skills שלו או קורא ספרים בנושא ("כיצד לרכוש ידידים והשפעה" למשל - מאוד עוזר לי ביוםיום!).
אנסה לדבר איתו שוב על הנושא הזה - למרות שדעתי היא שאלו כוסות רוח למת, שהרי כל המחלקה כבר עובדת בצורה עקומה, אז הם מעדיפים לכבות שריפות מאשר לעבוד לפי נוהל מסודר שהמנהל חושב שלא נחוץ.

הייתי מחפש עבודה במקביל. עצם ההכנה לראיונות (leet code, cracking the coding interview...) תקדם אותך מבחינת סיכויי הצלחה בהם.
אני מניח שאתחיל לקחת את הנושא הזה יותר ברצינות, אחרי ששמתי לב שכישורי הליטקוד שלי כבר לא משופשפים כמו בעבר.

הכי חשוב שתשנה את התחושה שלך לגבי מה שאתה עושה. אתה כנראה לא מודע לזה מספיק אבל אתה צובר כרגע ניסיון עם הרבה ערך. גם דברים שלא עובדים במקום העבודה ילמדו אותך מה לא כדאי שיקרה במקום העבודה. חפש את הטוב בדברים שאתה עושה (לדוגמא: "אני רואה ומשתתף בשלבים השונים של פרויקט מאיפיון ועד לסיום").
חשיבה חיובית תביא אותך למצות את מה שמקום העבודה הנוכחי יכול לתת לך.
אני מאוד מתחבר לעצה שניתנה ש"מה שלא עובד, גם עובד זוטר יכול לשנות". תהיה אתה זה שמציע לשנות תהליכים ולשפר תהליכים. אנשים שמנסים לשפר תהליכים וסביבת עבודה הם אנשים מאוד מוערכים בחברות. לא כל מה שתרצה לשנות יקרה אבל יהיו דברים שתוכל לשנות ואל תתייאש.
בשלב זה אין מה לדבר על העלאת שכר. זאת טעות. בקשה להעלאת שכר היא הודעה בסגנון "אני לא מרוצה בעבודה אבל אם תתנו לי יותר כסף אז אני אתרצה". כרגע הניסיון שאתה צובר שווה יותר כסף.
אפילו להיפך, הייתי מחפש למצוא דברים שאני יכול לשפר. קורא ולומד מיומנויות שיכולות לעזור לי לעשות את העבודה טוב יותר. נמצא בקשר רציף עם האחראי הישיר ומראה לו נכונות לקחת על עצמי דברים שיכולים לקדם אותי וגם את מקום העבודה. משקיע את זמני ומעבר כדי באמת להצליח.
במקביל הייתי מחפש עבודה במקום אחר. גם כדי להבין מה יש שם בחוץ ומה מחפשים וגם איך צריך להתנהל מול מראיינים כדי לצבור גם בתחום הזה ניסיון. המחשבה החיובית הזאת תעזור לך גם בראיונות עבודה. אתה צריך לשדר שבעבודה הנוכחית למדת המון על תהליכי עבודה ונחשפת לדברים שעובדים טוב וכאלה שעובדים פחות טוב...
שיהיה לך המון בהצלחה!
בדיוק מה שזוגתי אומרת - לחפש את הטוב במה שאני כן עושה :)
בנוגע למשפט המסומן - כן רוצים לקחת אותי למשימות שיקדמו את מקום העבודה - אבל מנקודת המבט (הקטנה) שלי זה פחות קשור לתכנות או למחשבים, אלא יותר למשימות כלליות כאלו שהן nice to have שלצערי לא אוכל להרחיב עליהן יותר מדי על מנת להישאר אנונימי :-)

שוב תודה רבה לכולם :) חג שמח ושנה טובה ושקטה.

סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב, התחלתי עבודה כמתכנת פולסטאק, והחברה שאני עובד בה חווה גל עזיבות שהסיבה העיקרית היא שיש תחושה שהעבודה לא מקדמת אותנו לשום מקום.
אין לנו code reviews, אין לנו דייליז (יש 2-3 פגישות שבועיות, שכל אדם יגיד מה הוא עושה), אין לנו חוות דעת על התפוקה שלנו, הדבר היחיד שיש זה משכורת (מתחת לממוצע במשק ופחות מ-5 ספרות, שזה די מעליב).
מרוב שזה נשמע לי הזוי, בדקתי כמה פעמים שהפוסט עדכני...

אפשר לשאול איך מראש התגלגלת למקום כזה?

המצב בשוק כרגע ממש לא טוב לחסרי ניסיון, במיוחד לכאלה שאין להם קשרים מיוחדים או שירתו ב81 או דומותיה 5 שנים.
מכיר חבר'ה שלקח להם יותר מחצי שנה למצוא עבודה (עם תואר).
שאתה יושב בבית חצי שנה, הפרספקטיבה משתנה.

בכלל, עושה רושם שכולם מחפשים מינימום 3 שנות ניסיון ושאם אין לך את זה (ואולי אפילו עם זה) אדם צריך שילוב של לדעת לעבור ראיונות, ידע טכני רחב מאוד ומזל - לעבור בכלל את שלב הקןח

כשדיברתי עם המנהל שלי על זה שאני מרגיש שאני מתנוון בעבודה
מעניין אותי לדעת איך זה שאחרי חצי שנה בעבודה הראשונה שלך אתה מרגיש שאתה מתנוון? במה זה בא לידי ביטוי?

להעביר לי עוד פרויקטים (כי אין עובדים), חלקם בכלל לא קשורים לתכנות
מאוד תלוי בפרויקטים, לי(כמפתח embedded) יצא לקבל על עצמי משימות גדולות של devops וזו היתה אחת החויות היותר תורמות להתפתחות המקצועית שלי.

אין לנו code reviews
זה בהחלט חסרון בתחילת הדרך אבל אחרי שצוברים נסיון התרומה המקצועית שלהם הופכת לשולית(כי יש רף ל-best practices שאתה יכול ללמוד) ובמקרה הטוב תופסת באגים ובמקרה הרע(רוב הזמן מהנסיון שלי ביותר מחברה אחת ויותר מקבוצה אחת) מתים באלף חתכים שבהם או שטוחנים מים, או שמנסים לדחוף לך עוד עבודה(כי אתה כבר "שם") או שה-reviewer בא מראש עם תמונה של איך הוא היה עושה את זה...

אין לנו דייליז
תגיד תודה. אלא עם עובדים על משימה משותפת אין כמעט ערך לפגישות האלה(פרט לאולי לתפוס מישהו עסוק להישאר לכמה דקות אחרי הפגישה).

בראיה יותר פילוסופית ורלוונטית אלייך יש ציטוט שאני מאוד אוהב:
"Alice: Which way should I go? Cat: That depends on where you are going. Alice: I don't know. Cat: Then it doesn't matter which way you go"

כדי להפוך לעובד מיומן(או כמו שאתה אומר לצבור נסיון) מאוד(בלי תלות במקצוע) אתה צריך להבין את ההגדרה של מה היא מיומנות. במקרה הסוביקטיבי שלך אתה צריך להבין מה ה-scope של מפתח fullstack וללמוד את כל מה שב-scope הזה. אף אחד לא יעשה את זה בשבילך בין היתר כי מאוד קשה להגדיר מה הוא מפתח מיומן. כלומר הבעיה פה היא ה-unknown unknown ומהבחינה הזאת הסביבה שלך היא כלי להיחשף לדברים באופן פאסיבי( נגיד איזה כלי מגניב שמישהו בקבוצה שלך עובד איתו), משימות היא דרך יותר אקטיבית להיחשף לדברים. אבל בשני המקרים אתה בהחלט יכול לחפש לבד מה אתה צריך ולנסות ללמוד אותו(נגיד לקחת וללמוד נושא כמו docker ואז לשלב אותו ב-flow שלך). ולהחליף עבודה ראשונה אחרי שנתיים ועם שורה בקורות חיים זה לא deal כזה רע.

מיומנות היא תבניות שנגזרות ממידע מאוד מסודר שאתה מאחסן אצלך בזיכרון לטווח רחוק. כלומר mental representation של נושאים, כלומר זו היכולת לקחת בעיה ולקשר אותה ל-mental representation קיים. האקדמיה מכינה אותך לאקדמיה ולא לתעשיה, כלומר ה-mental representation שאתה יוצר שם לא קשור בצורה הדוקה לבעיות שאתה צריך לפתור כמפתח fullstack. לכן תואר ראשון ובטח ששני יתרום מעט מאוד למיומנות שלך.

המצב בשוק כרגע ממש לא טוב לחסרי ניסיון, במיוחד לכאלה שאין להם קשרים מיוחדים או שירתו ב81 או דומותיה 5 שנים.
מכיר חבר'ה שלקח להם יותר מחצי שנה למצוא עבודה (עם תואר).
שאתה יושב בבית חצי שנה, הפרספקטיבה משתנה.

בכלל, עושה רושם שכולם מחפשים מינימום 3 שנות ניסיון ושאם אין לך את זה (ואולי אפילו עם זה) אדם צריך שילוב של לדעת לעבור ראיונות, ידע טכני רחב מאוד ומזל - לעבור בכלל את שלב הקןח
כן, אכן ישבתי תקופה ארוכה בבית ולכן השתנתה הפרספקטיבה שלי.

בנוגע למשפט האחרון - בנוגע לקו"ח - אני חושב שזה פחות מזל אלא יותר אלגוריתם.
לדעתי גם כל עניין הראיונות זה אלגוריתם. בסופו של דבר אתה צריך להגיד את מה שהחברה רוצה לשמוע, ולא את מה שאתה באמת חושב.

אני לא יודע איך מגייס/ת עובד, אבל אני תוהה לעצמי שמעורב פה ATS שמעביר למגייס את הקו"ח, והמגייס יחפש את מילות המפתח או את הניסיון הרלוונטי.
אם מפה המשכת לראיון - אז שאלות טכניות יהיו ליטקוד (או סיסטם דיזיין בשלב יותר מאוחר), ושאלות אישיותיות יהיו לגמרי אלגוריתם - בהינתן שאלה תפלוט את התשובה שהמראיין רוצה לשמוע.

תמיד חשוב מזל בחיים, אבל כל עוד יש לך את הנתונים שרוצים במשרה אז צריך לצלוח את האלגוריתם הזה וזהו.
(שוב, זו דעתי, יכול להיות שאני טועה)

מעניין אותי לדעת איך זה שאחרי חצי שנה בעבודה הראשונה שלך אתה מרגיש שאתה מתנוון? במה זה בא לידי ביטוי?
אני בקושי מחפש בגוגל/GPT דברים אלא יותר חוזר על דברים שכבר עשיתי, אני לא מקבל פידבק חיובי/שלילי על העבודה שלי, אני לא מרגיש שאני לומד דברים חדשים, אני חושב שהטכנולוגיות שאנחנו משתמשים בהן די ישנות ולא עדכניות (לדוגמה - עבודה מול ענן זה תלוי פרויקט, אין טסטים כפי שציינתי, הפריימוורק עצמו בחלק מהפרויקטים לא עדכני והלקוח לא רוצה לעדכן).
בהתחלה הרגשתי שהיו לי אתגרים שלקח לי זמן לצלוח - כי זרקו אותנו למים ובקושי נתנו סיוע בפרויקט קיים.
אבל ככל שאני נכנס לעומק הפרויקט אני מבין שאין פה שום דבר מורכב או מכיל לוגיקה, חלק מהקוד כתוב כאילו סטודנט שנה א כתב אותו (נניח יעילות של n בריבוע כשניתן לבצע בפחות).
הפרויקט שלנו הוא גם די מונוליטי - מניסיון של קורס בתואר נראה שניתן לפצל את הפרויקט לעוד המון מיקרוסרוויסים אבל "הלקוח לא ביקש" אז מבחינת ההנהלה - רק שיעבוד.
מאוד תלוי בפרויקטים, לי(כמפתח embedded) יצא לקבל על עצמי משימות גדולות של devops וזו היתה אחת החויות היותר תורמות להתפתחות המקצועית שלי.
קשה לי לבצע את הקישור בין דבאופס לבין אמבדד.
האם כרגע אתה עדיין מפתח אמבדד? אשמח שתרחיב איך משימה של תחום אחר תרמה להפתחות המקצועית שלך. אולי באמת אני מסתכל על המשימה שנתנו לי בזווית שונה.
זה בהחלט חסרון בתחילת הדרך אבל אחרי שצוברים נסיון התרומה המקצועית שלהם הופכת לשולית(כי יש רף ל-best practices שאתה יכול ללמוד) ובמקרה הטוב תופסת באגים ובמקרה הרע(רוב הזמן מהנסיון שלי ביותר מחברה אחת ויותר מקבוצה אחת) מתים באלף חתכים שבהם או שטוחנים מים, או שמנסים לדחוף לך עוד עבודה(כי אתה כבר "שם") או שה-reviewer בא מראש עם תמונה של איך הוא היה עושה את זה...
הבנתי, אכן לא הכרתי את נקודת המבט הזו.
תגיד תודה. אלא עם עובדים על משימה משותפת אין כמעט ערך לפגישות האלה(פרט לאולי לתפוס מישהו עסוק להישאר לכמה דקות אחרי הפגישה).
יש לנו שיחות בערך כל יומיים, העניין הוא שזה מרגיש שהמנהל רוצה לקבל תמונת מצב מכל הצוות בבת אחת. זה בזבוז זמן מוחלט! הרי מנהל הפרויקט לא נוכח, המנהל עצמו בקושי מכיר את הפרויקט, אך הוא רוצה להראות כאילו הכל זורם כמו שצריך.
בראיה יותר פילוסופית ורלוונטית אלייך יש ציטוט שאני מאוד אוהב:
"Alice: Which way should I go? Cat: That depends on where you are going. Alice: I don't know. Cat: Then it doesn't matter which way you go"

כדי להפוך לעובד מיומן(או כמו שאתה אומר לצבור נסיון) מאוד(בלי תלות במקצוע) אתה צריך להבין את ההגדרה של מה היא מיומנות. במקרה הסוביקטיבי שלך אתה צריך להבין מה ה-scope של מפתח fullstack וללמוד את כל מה שב-scope הזה. אף אחד לא יעשה את זה בשבילך בין היתר כי מאוד קשה להגדיר מה הוא מפתח מיומן. כלומר הבעיה פה היא ה-unknown unknown ומהבחינה הזאת הסביבה שלך היא כלי להיחשף לדברים באופן פאסיבי( נגיד איזה כלי מגניב שמישהו בקבוצה שלך עובד איתו), משימות היא דרך יותר אקטיבית להיחשף לדברים. אבל בשני המקרים אתה בהחלט יכול לחפש לבד מה אתה צריך ולנסות ללמוד אותו(נגיד לקחת וללמוד נושא כמו docker ואז לשלב אותו ב-flow שלך). ולהחליף עבודה ראשונה אחרי שנתיים ועם שורה בקורות חיים זה לא deal כזה רע.

מיומנות היא תבניות שנגזרות ממידע מאוד מסודר שאתה מאחסן אצלך בזיכרון לטווח רחוק. כלומר mental representation של נושאים, כלומר זו היכולת לקחת בעיה ולקשר אותה ל-mental representation קיים. האקדמיה מכינה אותך לאקדמיה ולא לתעשיה, כלומר ה-mental representation שאתה יוצר שם לא קשור בצורה הדוקה לבעיות שאתה צריך לפתור כמפתח fullstack. לכן תואר ראשון ובטח ששני יתרום מעט מאוד למיומנות שלך.
אהבתי את הציטוט מאוד, מרגיש שזה נכתב בול עליי.
תודה רבה על הפירוט, אקח את זה לתשומת ליבי ואחשוב על זה.

אני בקושי מחפש בגוגל/GPT דברים אלא יותר חוזר על דברים שכבר עשיתי
בהתחשב בכך שאתה חצי שנה בתעשיה קשה לי לבוא ולומר שאתה דורך במקום.

אני לא מקבל פידבק חיובי/שלילי על העבודה שלי
רוב הפידבק תמיד יהיה מידי ברמת העובד לא עובד. זה נכון שביחד בתוכנה יש מליון דברים לפתור בעיות בצורה לא טובה אבל מהנסיון שלי פרט להסבה שעשיתי לתוכנה אף אחד לא נתן לי פידבק אם מה שאני עושה הוא "טוב או לא".

אבל ככל שאני נכנס לעומק הפרויקט אני מבין שאין פה שום דבר מורכב או מכיל לוגיקה, חלק מהקוד כתוב כאילו סטודנט שנה א כתב אותו (נניח יעילות של n בריבוע כשניתן לבצע בפחות).
הפרויקט שלנו הוא גם די מונוליטי - מניסיון של קורס בתואר נראה שניתן לפצל את הפרויקט לעוד המון מיקרוסרוויסים אבל "הלקוח לא ביקש" אז מבחינת ההנהלה - רק שיעבוד.
פרויקטים שהם greenfield project הם דבר מאוד נדיר. אתה כמעט תמיד לעבוד על legacy code כזה או אחר.
בהערת הערת אגב מיקרוסרוויסים מגיעים עם הרבה מאוד tradeoff ו-overhead ורחוקים להיות מ-best practice. הרבה פעמים שימוש במונוליט הוא הבחירה הנכונה. אתה צריך להתחיל להסתכל מנקודת מבט של ה-business, כלומר להבין שהנדסה היא רק אמצעי ולא המטרה.
קשה לי לבצע את הקישור בין דבאופס לבין אמבדד.
אני מפתח embedded אבל אם יש משהו שלמדתי פעם אחר פעם זה שיש הרבה יותר ערך להתמקצע במובן הכמה שיותר רחב. כלומר להיות jack of all trades כי זה מה שנותן לך את ראייה הרוחבית, זה מה שמאפשר לך לראות את התמונה הכוללת, להיות מסוגל לנהל שיחות ב-high level עם אנשים אחרים מדיסציפלינות אחרות והרבה פעמים להפוף לגשר שמקשר בין גורמים שונים ולמצוא פתרונות טובים ואז כשממש צריך להתמקד בעומק של נושא מסויים. אז מהבחינה הזו devops נותן ראיה מאוד רוחבית על תהליכים ו-work flow. אתה לומד להבין תהליך של CI\CD אתה נכנס ל-mindset של סביבת עבודה דטרמיניסטית ומחפש to automate את התהליכי עבודה שלך והופך להרבה יותר יעיל ביום יום שלך.

אני עובד בעיקר ב-C++ ויש המון ספרים על השפה ועל ה-best practices ואפשר לשבת ולראות שעות על גבי שעות הרצאות על כל ה-syntactic sugar שיש בגרסה כזאת או אחרת. ויש דברים שאתה יכול ללמוד בתכילת דרך דרך לימוד השפה(כמו ניהול זיכרון דרך C, ו-OOP דרך CPP ו-interpreter דרך python). אבל מהר מאוד(ביחוד אם אתה מחפש להפוך ל-skilled) אתה מבין שהשפה זה הדבר עם הכי פחות אימפקט על ה-scope של הבעיות שאתה יכול לפתור, ובמקום לשרוף זמן על הצ'ופצ'יק של הקומקום ב-C++ עדיף לך ללמוד משהו רחב יותר כמו Linux...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y איך מתקדמים מכאן? שוק ההון 1
I איך להצליח בעבודה בהייטק התפתחות אישית 27
ב שכר גבוה מול סיפוק בעבודה התפתחות אישית 24
A שיפור יכולת הריכוז בעבודה התפתחות אישית 17
לב מישקין קושי בעבודה עם קולגה - אשמח לתובנות אוף טופיק 32
ס דמי ניהול בעבודה ראשונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס פגישה עם סוכן בעבודה חדשה איך להתכונן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
C משועמם בעבודה עם המון זמן פנוי התפתחות אישית 44
E משועמם בעבודה, מתעניין יותר בפיננסים התפתחות אישית 18
A שיפור תנאים סוציאלים בעבודה התפתחות אישית 6
י עבודה כשליח בעבודה נוספת מיסים 30
amit ייעוץ בעבודה ראשונה , הנדסת חשמל טכניון פוסטים מאיכות נמוכה 2
לב מישקין קשיים בעבודה חדשה אשמח לתובנות אוף טופיק 14
P משמעות אחוז משרה בעבודה חלקית? מיסים 4
IceCold להחזיר משהו שקיבלתי בעבודה הקודמת אוף טופיק 3
deussex התמודדות עם אי תיאום ציפיות בעבודה ויציבות נפשית התפתחות אישית 17
S יש סעיף בעבודה שלי לגבי קרן השתלמות והייתי אמור לקבל אותו (כנראה) אבל עדיין לא, מה לעשות? אוף טופיק 2
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
P האם אתם נהנים בעבודה? אוף טופיק 77
Harvey בריאות עיניים בעבודה מול מחשב אוף טופיק 20
S חושב עם עצמי על ארוחת צהריים בעבודה ללא חדר אוכל אוף טופיק 101
G ימים ראשונים בעבודה חדשה אוף טופיק 15
M ביטוח מנהלים בעבודה צרכנות פיננסית 1
S אופטימיזציה בשכר נטו על ידי שווי ארוחות בעבודה אוף טופיק 3
S חיסכון על אוכל בעבודה צרכנות פיננסית 0
V בקשה להעלאת שכר בעבודה אוף טופיק 4
M באיזה פתרונות אתם משתמשים בעבודה לניהול פרויקט אוף טופיק 7
S תשלום על ארוחות בעבודה צרכנות פיננסית 18
N כישורים הדרושים בעבודה התפתחות אישית 3
מתכנת חימום מזון בעבודה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ט מה היתרונות בעבודה מול 2 ברוקרים? שוק ההון 1
O מחפש סולידים/יות לשיחות ליד הקולר בעבודה (משרות פתוחות) אוף טופיק 0
oz1987 הרצאה על פנסיה עם אחראי שכר בעבודה צרכנות פיננסית 1
אנא-אל העלאת שכר בעבודה צרכנות פיננסית 56
Y מה העלויות והסיכונים בעבודה מול אינטראקטיב - ישראל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 97
אנא-אל התלבטות בעבודה צרכנות פיננסית 26
P איך לנהל ענייני מיסים בעבודה עם Fiverr? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
אנא-אל טפסים בעבודה שחובה להכיר צרכנות פיננסית 21
Koby Paris האם אתם מחשבים הטבות בעבודה בתור הוצאות עתידיות ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
G איזה חיסכון פנסיוני לבקש בעבודה? צרכנות פיננסית 1
מ אנומליות שיכולות להתרחש רק בעבודה אוף טופיק 8
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 5
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 19
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
I חשבון באינטראקטיב שלא עי המתווך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O IBKR - שאלות שלא מצאתי להן מענה בפורום שוק ההון 7
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
ב לקות בדירה מקבלן - שלא נותן מענה, מה עושים? נדל"ן 1
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S גיליתי בדיעבד שלא העבירו אותי מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה