• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך מחשבים שווי נקי בגיל 22?

רותי 22

משתמש רשום
דירוג
1
היי, אני מתחילה את צעדיי הראשונים בשוק ההון, במטרה להשקיע לטווח ארוך
כרגע אני עוד בשלב למידה ואיסוף מידע
אחד הדברים שאני נתקלת בו בבעיה הוא חישוב השווי הנקי שלי
אני כרגע בת 22, עובדת ומקבלת משכורת יפה, חיה אצל ההורים כך שההוצאות שלי מאוד מצומצמות,
אך אני יודעת שבעוד שנה אני אתחיל את תואר ראשון, ככל הנראה אעבור לגור מחוץ לבית וההוצאות שלי יגדלו משמעותית.
איך מתייחסים לנתון הזה כשאר אני באה לחשב את השווי הנקי שלי? כיצד אני יודעת כמה כסף להשקיע בטווח הקרוב?
כרגע אמנם יש לי לא מעט כסף להשקיע, אך ברור לי שאצטרך אותו בעתיד הלא מאוד רחוק.
האם לשים בצד כרגע את הסכום הכסף העתידי שאצטרך בוודאות (מימון תואר+מחייה ) ואם נשאר כסף עודף להשקיע?
תודה על כל עזרה
רותי

האם לשים בצד כרגע את הסכום הכסף העתידי שאצטרך בוודאות (מימון תואר+מחייה ) ואם נשאר כסף עודף להשקיע?
לדעתי כן, וכך פעלתי כשהייתי בגילך (נשבע שאני לא כזה זקן).

חד הדברים שאני נתקלת בו בבעיה הוא חישוב השווי הנקי שלי
זה עניין פילוסופי בעיקר. אם ניצמד למה שמלמדים באקדמיה, אז השווי הנקי הנוכחי שלך הוא היוון להיום של כל התזרימים העתידיים שלך. בתכל'ס, אף אחד לא יודע כלום. לכן מקובל יותר לסכום את הנכסים שלך ולחסר מהם התחייבויות (זה מסתבך עם הגיל, למשל בנכסים יש גם פנסיה וקרן השתלמות ובהתחייבויות משכנתא). וגם אז, זה מסובך - למשל קרן פנסיה, האם סופרים אותה לאחר ה35% מס שישולמו אם ירצו להנזיל אותה או לא?

בקיצור, בגילך, תעשי פשוט ספירת מלאי של כל הנכסים שלך וזה כנראה יהיה מאוד קרוב לשווי הנקי שלך.
עוד יותר בקיצור, שווי נקי זה נחמד בעיקר להשוואות למי יש יותר גדול, עוד לא מצאתי לזה שום שימוש פרקטי כלכלי.

עוד יותר בקיצור, שווי נקי זה נחמד בעיקר להשוואות למי יש יותר גדול, עוד לא מצאתי לזה שום שימוש פרקטי כלכלי.

כפי שהסולידית מציינת בעצמה בפוסט שעוסק בזה -
  • מדידה תקופתית של השווי הנקי מאפשרת לראות את המגמה : חיובית (יותר נצבר מאשר מבוזבז) או שלילית (ההפך), וכפועל יוצא - אינדיקציה לגבי האם יש צורך בהתאמות (למשל, מציאת מקור הכנסה נוסף, או קיצוץ בהוצאות).
  • אינדיקציה כלשהי לכמה עוד נותר לחסוך לפני שאפשר (אם רוצים) לפרוש מוקדם

• מדידה תקופתית של השווי הנקי מאפשרת לראות את המגמה : חיובית (יותר נצבר מאשר מבוזבז) או שלילית (ההפך), וכפועל יוצא - אינדיקציה לגבי האם יש צורך בהתאמות (למשל, מציאת מקור הכנסה נוסף, או קיצוץ בהוצאות).
פלוני רכש נכס למגורים ב4 מיליון ש"ח. הוא מכניס 20,000 ש"ח בחודש, מוציא 25,000 ש"ח בחודש. האם המגמה חיובית או שלילית? השווי הנקי שלו עלה...

• אינדיקציה כלשהי לכמה עוד נותר לחסוך לפני שאפשר (אם רוצים) לפרוש מוקדם
האמת שאותה דוגמה מתאימה גם פה.

אם זה בא כחלק מכמה אינדיקטורים שאתה מסתכל עליהם, ניחא. כשלעצמו, הנתון הזה לא אומר הרבה לדעתי.

פלוני רכש נכס למגורים ב4 מיליון ש"ח. הוא מכניס 20,000 ש"ח בחודש, מוציא 25,000 ש"ח בחודש. האם המגמה חיובית או שלילית? השווי הנקי שלו עלה...
רכישת נכס לא משנה את השווי הנקי, אלא רק ממירה נכס אחד לנכס אחר.

האמת שאותה דוגמה מתאימה גם פה.

אם זה בא כחלק מכמה אינדיקטורים שאתה מסתכל עליהם, ניחא. כשלעצמו, הנתון הזה לא אומר הרבה לדעתי.
השווי הנקי שלו עלה?
אם הוא רוכש את הדירה עם משכנתא אז לפחות בטווח הקצר השווי הנקי שלו יורד (גם אם הוא לא היה מוציא בחודש יותר מההכנסות שלו).

רכישת נכס לא משנה את השווי הנקי, אלא רק ממירה נכס אחד לנכס אחר.
מקבל.
אפשר לשכלל את הדוגמה אבל הדיון הזה קצת תפל בעיניי. מי שחשוב לו, שיחשב.

השווי הנקי שלו עלה?
ואם הוא מוכר את הדירה אז פתאום הוא מליונר?
שקל הוא שקל הוא שקל. לא משנה אם הוא במזומן, מניות, רכוש, נכסים וכד'.

סתם.
לשווי נקי אין קשר לגיל, זה נתון אבסולוטי ולא חשוב אם זה גיל 24 או 94.

השווי הנקי שלו עלה?
אם הוא רוכש את הדירה עם משכנתא אז לפחות בטווח הקצר השווי הנקי שלו יורד (גם אם הוא לא היה מוציא בחודש יותר מההכנסות שלו).
כשמחשבים משכנתא בשווי הנקי, לדעתי לא צריך לחשב אותה כ"תשלום חודשי" X "מספר תשלומים" אלא לפי שווי סילוק מיידי. אכן השווי הנקי אכן יורד קצת בגלל העמלות לבנק, אבל לא בצורה משמעותית.

ואם הוא מוכר את הדירה אז פתאום הוא מליונר?
שקל הוא שקל הוא שקל. לא משנה אם הוא במזומן, מניות, רכוש, נכסים וכד'.
נכון, ולכן העברת 4 מיליון שקל מהעו"ש לתוך הדירה לא מעלה את השווי הנקי, שזה מה ש @KickR בא להפריך

כשמחשבים משכנתא בשווי הנקי, לדעתי לא צריך לחשב אותה כ"תשלום חודשי" X "מספר תשלומים" אלא לפי שווי סילוק מיידי. אכן השווי הנקי אכן יורד קצת בגלל העמלות לבנק, אבל לא בצורה משמעותית.
קנית דירה, נניח שאתה מעריך את השווי שלה >כיום< במיליון ש״ח ונניח שלצורך הרכישה שלה שילמת מקדמה נוחה יחסית של מאה אלף שח היום והתחייבת לשלם עוד 950000 שח בx שנים הקרובות.
זה אומר שהשווי הנקי שלך >היום< נמוך ממה שהוא היה לפני הרכישה. תחת סט הנחות סביר כנראה שתרוויח מההשקעה בטווח הארוך אבל בגלל שאתה ואני לא נביאים, יותר סביר להסתמך על מה שיחסית בטוח שיקרה (שאתה תשלם את המשכנתא שלקחת).
זו הסתכלות קצת מורכבת (לקיחת משכנתא כנגד נכס שהוא לא כסף) אבל נראה לי שבהלוואה רגילה זה יותר ברור (אם לקחתי הלוואה של 100000 שח זה לא שהשווי הנקי שלי עלה ב100000 שח. תחת הנחות כלשהן לגבי התשואה שאשיג בזכות ההלוואה ולגבי הריבית שאשלם עליה אולי אפשר להגיד שכן עלה השווי הנקי אבל מדובר במשחק שמשלב הרבה ניחושים והנחות)

קנית דירה, נניח שאתה מעריך את השווי שלה >כיום< במיליון ש״ח ונניח שלצורך הרכישה שלה שילמת מקדמה נוחה יחסית של מאה אלף שח היום והתחייבת לשלם עוד 950000 שח בx שנים הקרובות.
זה אומר שהשווי הנקי שלך >היום< נמוך ממה שהוא היה לפני הרכישה. תחת סט הנחות סביר כנראה שתרוויח מההשקעה בטווח הארוך אבל בגלל שאתה ואני לא נביאים, יותר סביר להסתמך על מה שיחסית בטוח שיקרה (שאתה תשלם את המשכנתא שלקחת).
זו הסתכלות קצת מורכבת (לקיחת משכנתא כנגד נכס שהוא לא כסף) אבל נראה לי שבהלוואה רגילה זה יותר ברור (אם לקחתי הלוואה של 100000 שח זה לא שהשווי הנקי שלי עלה ב100000 שח. תחת הנחות כלשהן לגבי התשואה שאשיג בזכות ההלוואה ולגבי הריבית שאשלם עליה אולי אפשר להגיד שכן עלה השווי הנקי אבל מדובר במשחק שמשלב הרבה ניחושים והנחות)
כבר היום, אתה יכול למכור את הדירה במיליון (לפי ההערכה), ולשלם לבנק רק 900,000 ש"ח. עצם היכולת לעשות זאת, גם אם תבחר להחזיק את הדירה אצלך, ולשלם לבנק 950,000 ש"ח לאורך השנים, אומרת שמבחינת השווי הנקי הדירה שלך כיום נספרת כ-100,000 ש"ח, שזה בדיוק מה שהשקעת בה בהתחלה.
את ה-50,000 הנוספים של הריבית המצטברת תכניס להוצאות השוטפות לאורך תשלום המשכנתא. לא לשווי הנקי.

כבר היום, אתה יכול למכור את הדירה במיליון (לפי ההערכה), ולשלם לבנק רק 900,000 ש"ח. עצם היכולת לעשות זאת, גם אם תבחר להחזיק את הדירה אצלך, ולשלם לבנק 950,000 ש"ח לאורך השנים, אומרת שמבחינת השווי הנקי הדירה שלך כיום נספרת כ-100,000 ש"ח, שזה בדיוק מה שהשקעת בה בהתחלה.
את ה-50,000 הנוספים של הריבית המצטברת תכניס להוצאות השוטפות לאורך תשלום המשכנתא. לא לשווי הנקי.
אז לטענתך בעצם השווי הנקי לא התשנה.
לדעתי אתה לא תצליח בכל כך קלות למכור היום את הדירה בדיוק במחיר שקנית (כי יש צד שלישי שגוזר קופון על כל עסקה שאתה עושה) ועל כן לטענתי אתה טועה.
גם במקרה האופטימי שאתה לא טועה, זה לא נכון לחשוב על רכישה של נכס כהעלאה מיידית של השווי הנקי (אלא אם כן קנית אותו בצורה ״לא הוגנת״, למשל ״קנית״ דירה מההורים שלך במחיר מצחיק)

לדעתי אתה לא תצליח בכל כך קלות למכור היום את הדירה בדיוק במחיר שקנית (כי יש צד שלישי שגוזר קופון על כל עסקה שאתה עושה) ועל כן לטענתי אתה טועה.
זה נכון גם אם קנית את הדירה בלי משכנתא. כל התגובה שלי היתה ביחס לזה:
שמזה היה נשמע שהמשכנתא היא זו שגורמת לירידת השווי הנקי.
גם במקרה האופטימי שאתה לא טועה, זה לא נכון לחשוב על רכישה של נכס כהעלאה מיידית של השווי הנקי (אלא אם כן קנית אותו בצורה ״לא הוגנת״, למשל ״קנית״ דירה מההורים שלך במחיר מצחיק)
נכון, זה גם בדיוק מה ש @גרהם הגיב למעלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X הקיים מחזור מחשבים נגיש בירושלים? אוף טופיק 5
N איך מחשבים תשואה מצטברת ? שוק ההון 2
A איך מחשבים ריבית הפיגורים נדל"ן 5
N שאלה| איך מחשבים מניות אותה חברה שנקנו בזמנים שונים? שוק ההון 5
M איך מחשבים מס על קרן כספית? מיסים 3
S איך מחשבים נקודות זיכוי על ילדים מיסים 10
ו כיצד מחשבים את מספר הקסם להפרשה לפנסיה כעוסק פטור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Y איך אתם מחשבים תשואה נדל"ן 6
S איך מחשבים CAGR על התיק שבניתי? שוק ההון 4
Level איך מחשבים בדיוק את המדד באגח ממשלתי צמוד/קונצרני ? שוק ההון 28
TheMailMan קורס מחשבים/סייבר/תכנות לילד בן 9 התפתחות אישית 14
B חלוקת נכסים - איך מחשבים מזומן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ת ביטוח רכב - כיצד מחשבים עליית הפרמיה בהפעלת הפוליסה? והאם כדאי (כלכלית) להתעקש תמיד על ה.עצמית גבוה? צרכנות פיננסית 0
M משכורת של 40K לתעריף של עוסק מורשה ללא מעמ (שעתי) - איך מחשבים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
M איך מחשבים "עלות רכישה" לצורך מס שבח לבית שנבנה ב "בנה ביתך" לפני 35 שנה? נדל"ן 9
ש איך מחשבים דמי ניהול? שוק ההון 7
נ איך מחשבים תשואה עתידית? שוק ההון 3
E התלבטות מה ללמוד-מחשבים או רוקחות אוף טופיק 1
D איך מחשבים עלות קרן נאמנות? שוק ההון 13
ר איך מחשבים מה הערך של קרן אמריקאית כולל דיבידנדים? שוק ההון 1
A איך מחשבים כמה מיסים מרווחי הון עליי לשלם? צרכנות פיננסית 5
W דיבידנדים ב-MSCI factsheet ואיך מחשבים עמלת tiered שוק ההון 0
א איך מחשבים תשואה ריאלית של תיק השקעות שנמשכים ממנו כספים שוק ההון 3
ק איך מחשבים מס לשכיר שיש לו עסק בנוסף? צרכנות פיננסית 0
סול עצמאות כלכלית- איך מחשבים? שוק ההון 18
Y השקעה נמוכה בק' גמל, איך מחשבים והשקעה ללחוצים שוק ההון 12
ט הלוואה כנגד מישכון - איך מחשבים ריבית דריבית של השקעה במדד? שוק ההון 11
ג איך מחשבים תשואה שנתית שוק ההון 11
amidar איך מחשבים את הסכום המקסימלי שניתן להקצות לרכישת נכס למגורים? נדל"ן 28
A מחפש המלצה לרואה חשבון לעסק בענייני מחשבים צרכנות פיננסית 0
אסטבן חימנז איך מחשבים מס על קה״ש IRA (הפקדות מעל התקרה)? שוק ההון 14
Fitch איך מחשבים עלות של גינה? נדל"ן 19
amidar למי שמתלבט בנושא לימודי מחשבים (מכל סוג), מומלץ להעיף מבט. אוף טופיק 2
T איך מחשבים גודל שוק של מדינה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y הפרשי שער בניירות ערך זרים - איך מחשבים את רווח ההון במכירה? שוק ההון 8
אנא-אל איך מחשבים תשואה? שוק ההון 17
T איך מחשבים דמי ניהול בקרן נאמנות שוק ההון 10
yossik מחשבים - דפדפן חדש אוף טופיק 2
Koby Paris האם אתם מחשבים הטבות בעבודה בתור הוצאות עתידיות ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
N האם יש לכם הגבלה על שווי פקודה במערכת מסחר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ת האם שווי הדירה משפיע על החזר המשכנתא? נדל"ן 3
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 47
A שווי שכירות מחסן נדל"ן 23
yanosh34 שווי הוגן S&P500 מחוץ לשעות מסחר שוק ההון 9
O כיצד להעריך שווי דירה חדשה מקבלן נדל"ן 0
A הערכת שווי נכס ע"ב שכר דירה (עסקי+מגורים) נדל"ן 6
ב מעקב שווי נקי - הפוסט החדש פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
ג עליית שווי המטבע כתוצאה מקנייה - מט"ח שוק ההון 6

נושאים דומים