• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך לקבל בחזרה העברה שגויה בביט?

• פותח הנושא פותח הנושא Count Olaf
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Count Olaf

משתמש רגיל
דירוג
184
ביצעתי העברה בביט ע"ס כמה עשרות שקלים.
בדיוק הייתה תקלה רוחבית באפליקציה כך שההעברה לא הצליחה, אבל ברגע שהתקלה תוקנה, ההעברה בוצעה גם בלי אישור מחדש שלי.
זו בעיה כי מלכתחילה ניסיתי להעביר רק כדי לעזור לאמא שלי, שגם אצלה האפליקציה לא עבדה ואז ביצעה בדיעבד את ההעברה בלי אישור. כלומר, שנינו העברנו סכום כסף זהה ועכשיו המקבל מסרב להחזיר לי או לה.
המקבל טוען שההעברה שלי בוטלה, אבל רואים בבירור בצילומי המסך שהוא שלח לי שמה שבוטל זה בכלל הבקשה שלי בביט לקבל ממנו את הכסף בחזרה (בקשה שבה כתוב בבירור שהסיבה היא העברה כפולה). אני מניח שהבקשה בוטלה כי הוא עצמו סירב לה אקטיבית, לא בטוח.
לתחושתי המקבל עושה את עצמו מתקשה באפליקציה ופשוט חומד את עשרות השקלים האלה. מקריאה בתנאי השימוש בביט הבנתי שאי אפשר לבטל את ההעברה באפליקציה עצמה.
יש דרכים אחרות, למשל הבנק או חברת האשראי? עברו כשבועיים.

מכתב מנוסח היטב חתום עי עורך דין אזהרה לפני תביעה. או יותר טוב טופס מבית דין לתביעות קטנות על הגשת תביעה.

הבנק וחברת האשראי לא יעזרו לך.
האופציה היחידה כמו שאמרו זאת תביעה ודברים בסגנון. אבל זה לא משהו שהייתי עושה בשביל כמה עשרות ש"ח.
מכתב מנוסח היטב חתום עי עורך דין אזהרה לפני תביעה. או יותר טוב טופס מבית דין לתביעות קטנות על הגשת תביעה.
בשביל כמה עשרות שקלים?
לא נראה לי שווה את המאמץ.
בכל מקרה, מכתב מעו"ד יעלה משמעותית יותר מההפסד פה.

מכתב התרעה מעורך דין על חיוב של עשרות שקלים? הפקת המכתב תעלה הרבה יותר התועלת שבו.

סליחה פיספסתי את החלק של כמה עשרות שקלים.

לפותח השירשור, כמה עשרות זה פחות מ100 אם אני מבינה נכון. לא שווה את העצבים.

כמו שאמרו כאן לפניי.
להמשיך הלאה בחייך.

בדיוק הייתה תקלה רוחבית באפליקציה כך שההעברה לא הצליחה, אבל ברגע שהתקלה תוקנה, ההעברה בוצעה גם בלי אישור מחדש שלי.
זו בעיה כי מלכתחילה ניסיתי להעביר רק כדי לעזור לאמא שלי, שגם אצלה האפליקציה לא עבדה ואז ביצעה בדיעבד את ההעברה בלי אישור. כלומר, שנינו העברנו סכום כסף זהה ועכשיו המקבל מסרב להחזיר לי או לה.
המקבל טוען שההעברה שלי בוטלה, אבל רואים בבירור בצילומי המסך שהוא שלח לי שמה שבוטל זה בכלל הבקשה שלי בביט לקבל ממנו את הכסף בחזרה (בקשה שבה כתוב בבירור שהסיבה היא העברה כפולה). אני מניח שהבקשה בוטלה כי הוא עצמו סירב לה אקטיבית, לא בטוח.
לתחושתי המקבל עושה את עצמו מתקשה באפליקציה ופשוט חומד את עשרות השקלים האלה. מקריאה בתנאי השימוש בביט הבנתי שאי אפשר לבטל את ההעברה באפליקציה עצמה.
בדרך כלל מי שטורח לשלוח צילום מסך הוא לא מהסוג המתעלם. הרי גם הוא יודע שעוד שבועיים הסוד יתגלה בחיוב האשראי.
הייתי שולח לו שוב צילום שמראה שהסכום ירד פעמיים באשראי.
אם לא יעזור, אז לוותר (ואם הוא עסק, לדאוג שהוא ייפגע מאיך שהוא התנהל).

הייתי מתחיל בהשארת דירוג נמוך לאפליקציה עם סיבה.

במקרה הזה הייתי פונה לביט בסגנון הבא:
לאור כשלון בביצוע ההעברה בסך X ביום Y, וללא כל אינדיקציה כי ההעברה תבוצע בהמשך, ניסיתי לבצע העברה חדשה מחשבון נוסף Z שנכשלה אף היא.
בסופו של יום, שתי ההעברות בוצעו והנמען מסרב להשיב את הסכום העודף.
לאור חיובי הכפול שנוצר עקב תקלה במערכותיכם, אבקש החזר בסך X.

לדעתי סיכוי סביר שביט יזכו לאור זאת שמדובר בסכום פעוט. אם מסרבים, להתעקש על מענה בכתב.

פניה לביט נשמעת לי אופציה טובה, זה התחיל מבעיה בצד שלהם

איך היא קשורה לנושא?
אבל .. זאת אפליקציה ישראלית, אם בכלל יענו לך למייל, זה יהיה "סליחה" במקרה הטוב. כסף לא תראה מזה, לדעתי.
מזל שזה רק עשרות שקלים.. הייתי ממשיך הלאה וזהו

בתור עובד בנק לשעבר, זו היתה ההצעה שלי.
Take it or Leave it.

תודה על העצות, אני אבדוק מה יעבוד הכי טוב.
בתור עובד בנק לשעבר, זו היתה ההצעה שלי.
Take it or Leave it.
צירפת כתבה מעניינת אבל מה הקשר?
אבל .. זאת אפליקציה ישראלית, אם בכלל יענו לך למייל, זה יהיה "סליחה" במקרה הטוב. כסף לא תראה מזה, לדעתי.
אפילו מייל פניות אין להם, יש או פייסבוק (שאין לי) או מוקד טלפוני (שיכול לקחת המון זמן עד המענה).

בדרך כלל מי שטורח לשלוח צילום מסך הוא לא מהסוג המתעלם. הרי גם הוא יודע שעוד שבועיים הסוד יתגלה בחיוב האשראי.
הייתי שולח לו שוב צילום שמראה שהסכום ירד פעמיים באשראי.
אם לא יעזור, אז לוותר (ואם הוא עסק, לדאוג שהוא ייפגע מאיך שהוא התנהל).
מקווה שזה נכון ושמדובר בחוסר הבנה אמיתי של האפליקציה, ואולי גם קשיים בעברית (אפשרות קיימת במקרה הזה).
לשלוח צילומי מסך של האשראי ידרוש לחכות עד לחיוב האשראי הבא, ולבקש מאמא שלי צילום מסך גם מאצלה. זה כבר נראה לי כמו הרבה התעסקות בשביל כמה עשרות ש"ח אבל אני באמת לא רוצה לוותר כ"כ מהר "כי זו התעסקות וזה לא שווה את זה". כמו שלא הייתי עובד בחינם שעה-שעתיים במקום לקבל את הסכום הזה כשכר, ככה אני לא רוצה שהוא יילך ממני בלי סיבה אמיתית.
בכל מקרה, מכתב מעו"ד יעלה משמעותית יותר מההפסד פה.
אכן, אין לי כוונה לערב עו"ד בשום שלב בתהליך. גם לי יש חיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר מה העזרה שאפשר לקבל בתור חייל שבא ממצב סוציאקנומי נמוך? זקוקה לכל עצה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
D אפשר לקבל החזר מס על הסדר ריסק בקרן פנסיה? מיסים 6
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
מ האם קיימת דרך לקבל החזר על ניכוי מס מפיקדון שלא הושב? מיסים 14
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הדרך הזולה ביותר לקבל סכום קטן של מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 1
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
R כיצד לקבל הנחה בארנונה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
F אשמח לקבל חוות דעת מה לשפר בפנסיות/השתלמות/גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ איך לקבל החזר מס משוק ההון מיסים 18
P משכנתא לדירת מגורים יחידה - תמהיל מומלץ וריביות ריאליות שאפשר לקבל נדל"ן 1
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
flower שעון חכם שמסוגל לקבל התרעות פיקוד העורף אוף טופיק 6
R האם יש דרך לקבל את מדד המחירים לצרכן ב-Google Sheets? מיסים 6
נ מה הריבית על חשבון עובר ושב שאפשר לקבל? צרכנות פיננסית 52
Y איפה אפשר לקבל את ההלוואה הכי זולה היום? פוסטים מאיכות נמוכה 21
פטל ואוכמניות איך לקבל שירות אישי בבנק? צרכנות פיננסית 21
S עזרו לי לקבל החלטה לגבי הביטוח הסיעודי צרכנות פיננסית 40
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
adamshalev אפשר לקבל אונליין אישור ניכוי מס במקור לפיצויים\תגמולים במקום ללכת למס הכנסה? מיסים 6
GeraltOfHaifa חוב למס הכנסה - האם אפשרי לקבל הלוואה גדולה ללא פקדונות? צרכנות פיננסית 21
tomer111 האם צריך לעשות לבצע פעולה אקטיבית בקרן הפנסיה לומר לה שפורש בגיל 60 שמתחיל לקבל פנסיה בגיל 60? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
L אשמח לקבל חוות דעת על אקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
E לקבל דיבידנדים בלי להסתכן בירידת המניה שוק ההון 7
B מספר אמריקאי ע״מ לקבל Short Code מהבנק אוף טופיק 17
D ביקשתי לקבל פירוט של חישוב ביטוח הנכות מקרן הפנסיה וקיבלתי בתגובה ענו לי שאין אפשרות לשלוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M הטבות שאפשר לקבל עם סכום גדול בעו"ש צרכנות פיננסית 7
D בן 22 ואשמח לקבל עזרה! שוק ההון 11
A זיכוי על מסי חוץ בארץ - לא ניתן לקבל זיכוי על הכנסה שהופקה מחוץ לישראל מיסים 1
י האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר מיסים 8
ח האם ניתן לקבל מענק עבודה על ימי אבטלה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
O האם עדיין אפשר לקבל 70% מימון על דירה חליפית נדל"ן 11
S יש סעיף בעבודה שלי לגבי קרן השתלמות והייתי אמור לקבל אותו (כנראה) אבל עדיין לא, מה לעשות? אוף טופיק 2
V בעת בקשה לניוד קופת גמל חברת ההשקעות מתעקשת לקבל ממני הרשאה למסלקה הפנסיונית שוק ההון 14
י האם אפשר לקבל משכנתא בוליט ל30 שנה? נדל"ן 2
לא חשוב שמות האם חלה חובה לקבל 161 א' בעת פיטורים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
R מה הדמי ניהול הנמוכים ביותר שאפשר לקבל בפנסיה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
T האם אפשר לקבל דמי אבטלה רטרואקטיבית? מיסים 12
W איך לקבל קיזוז הפסד הון בפועל? מיסים 9
Y האם יש איזה כלי כלי שמאפשר לקבל התראה ברגע שטריגר מופעל... שוק ההון 5
Y עבור איזה סכום הייתם מגישים דו"חות כדי לקבל החזר מס מיסים 9
ת איך מפסיקים לתת טיפ אחרי שכבר הרגלת את השליח לקבל? אוף טופיק 56
O רכישת דירה(ות) בחול, איך ניתן לקבל מימון לאחר רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
ע מה צריך לעשות כדי לקבל את מענק הקורונה של טראמפ? אוף טופיק 1
D מבקש לקבל חו"ד בבניית תיק ההשקעות והפנסיה שלי (מעט מורכב) שוק ההון 10
C מהן הקבוצות פייסבוק שאתם מצליחים לקבל מתוכן מידע מאוד איכותי או מעניין? אוף טופיק 17

נושאים דומים

Back
למעלה