• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך למנף פלאגין קטן שכתבתי?

• פותח הנושא פותח הנושא Space Monkey
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Space Monkey

משתמש רגיל
דירוג
52
הי כולם

שאלה שמיועדת בעיקר לאנשי ההייטק כאן, אבל אשמח לשמוע דעות מכולם. (מקווה שזה הפורום הנכון).

כאמור, אני היום בהייטק, לא כמתכנת, אבל בתפקיד שדורש לא מעט ידע תכנותי ודורש עבודה צמודה עם צוותי הפיתוח. אין לי תואר במדמ"ח, אבל כן יש לי ידע תכנותי סביר. בעבודה מול המתכנתים אני מרגיש שהפער ביני וביניהם הוא בעיקרו פער של "שעות טיסה" על הקוד, ופחות פער של הבנה של קונספטים בתכנות. בכל זאת, אני נהנה לתכנת מדי פעם; זה גם מרגיש לי איזשהו אישיו בלתי-פתור אצלי, ואני מקווה להשחיז את הכישורים האלו בעתיד הנראה לעין, גם בשבילי-פנימית, כהוכחת יכולת, וגם כאפשרות לפיתוח קריירה (כן כן יש AI אני יודע, בינתיים אני לא רואה המוני מתכנתים עושים הסבה לחינוך לגיל הרך).

כל זה רק כרקע לשאלה שלי, כי אני חושב שהקונטקסט חשוב (אשמח להרחיב אם צריך).

ספציפית: כמו שאנשי ההייטק בוודאי מכירים, קיימות תוכנות רבות שחושפות API-ים לשימושם של מפתחים אחרים (לא בדיוק קוד פתוח, יש כמו פתיחת התוכנה כפלטפורמה עבור אחרים להרחיב וליצור פתרונות משלהם). ובכן, התחלתי להשתמש בתוכנה כזו וראיתי שחסרה לה יכולת מסוימת, שמשום מה לא נמצאת בתוכנה באופן native. לקחתי לעצמי כפרויקט לבנות את היכולת הזו - שהיא בעיני תשתיתית מאוד - ולהציע אותה כפלאגין קהילה עבור אותה תוכנה, ולאפשר למשתמשים אחרים להוריד ולהשתמש בו.

לאחר הרבה עבודה (זה היה עוד לפני שה-AI פרץ לחיינו כאוסף אייג'נטים שיכולים לפתח את הרעיון במקומך), הצלחתי לפתח את היכולת שרציתי ולהציע אותה כפלאגין רשמי (שניתן להוריד דרך התוכנה עצמה, מה שנקרא "פלאגין קהילה"). חוץ מ"לחבר את כל החוטים" ולהציע את הפלאגין להורדה, לא עשיתי שום פעולה של שיווק - אני לא יודע איך משווקים, אין לי מושג.

קצת להפתעתי, הפלאגין התקבל בחיוב בקרב המשתמשים. שני משתמשים כבר תרמו כמה דולרים (דרך BUY ME A COFFEE), ואחד אפילו כתב שהפלאגין "יותר טוב מ[פלאגין אחר שלא הכרתי שעושה משהו דומה]." כתבתי גרסת 1.1 אבל לא הצלחתי לשחרר אותה עדיין (כי היתה שנה ממש קשה), ואני מקווה להצליח לשחרר אותה ממש בקרוב (צריך ללמוד בדיוק איך, בהתאם להנחיות של אותה התוכנה).

אני יודע שזה לא פרויקט של מיליון דולר, אבל בכל זאת - הייתי רוצה למנף את זה איכשהו, אבל אין לי מושג איך. האם
- להמשיך את הפיתוח? זה פלאגין שעושה משהו קטן (אך כאמור תשתיתי), כך שאין בהכרח צורך להוסיף פיצ'רים
- לפרסם את דבר קיומו כדי לצבור כוכבים בגיטהאב?
- לשים את זה בקו"ח? לכתוב על זה בלינקדאין?
- למנף את זה כדי לנוע בכיוון הכללי של עבודה בפיתוח? זה יהיה מאתגר עבורי, אבל גם מעניין יותר ובוודאות גם רווחי יותר.

אני טוב בלעבוד קשה אבל לא בהכרח בלמנף את המאמץ.

אשמח ממש לשמוע דעות

נערך לאחרונה ב:
- להמשיך את הפיתוח? זה פלאגין שעושה משהו קטן (אך כאמור תשתיתי), כך שאין בהכרח צורך להוסיף פיצ'רים
אם יש לך את הזמן והחשק אז כדאי, לפעמים יש מישהו שמוכן לשלם קצת כדי שתפתח עוד כמה פיצ'רים, ופרוייקט פעיל גם מוסיף ל- CV

- לפרסם את דבר קיומו כדי לצבור כוכבים בגיטהאב?
כן אבל לא בשביל לצבור כוכבים אלא כדי שמי שצריך את זה ידע איפה אפשר למצוא את מה שהוא צריך, אם הוא יהיה מרוצה הוא ייתן לך את הכוכב. שביעות רצון מגיעה לא רק ממה שהפלאגין עושה אלא גם מההתייחסות שלך לטיקטים וקצב תיקון הבעיות

- לשים את זה בקו"ח?
כן ברור, רק תבקש קודם ממישהו מיקצועי שייתן לך הערות לגבי ניראות, גם של התיעוד וגם של הקוד

לכתוב על זה בלינקדאין?
עניין סובייקטיבי, אני סולד מזה אבל זה לא אומר כלום

- למנף את זה כדי לנוע בכיוון הכללי של עבודה בפיתוח? זה יהיה מאתגר עבורי, אבל גם מעניין יותר ובוודאות גם רווחי יותר.
השאלה אם אתה מעוניין לעבוד בפיתוח לא קשורה לפיתוח של הפלאגין, היא צריכה לעמוד בפני עצמה. אם אתה מרגיש שזה נכון לך אז לך על זה והפרוייקט שביצעת הוא בהחלט הוכחת יכולת מסוימת. רק תביא בחשבון שיש הבדל גדול בין לשבת לבד לפתח משהו שנדלקת עליו ובין לעבוד כחלק מצוות פיתוח של מערכת שמוכתבת לך.

כן לכל הדברים שהצעת.

תודה חברים על התגובות. בינתיים אספר שהצלחתי לשחרר את אותה גרסת 1.1 שהיתה ״תקועה״ אצלי תקופה - הצלחתי לשחרר ידנית וגם להטמיע github action (שמופיע למטרה זו באתה התוכנה) שתעשה את השחרור בפעם הבאה באופן אוטומטי. למדתי על תהליך השחרור ועכשיו אני מרגיש יותר בנוח עם זה. מזל ש-ai יכול להכווין - גם אם הוא לא נותן את הפתרון, הוא יכול להסביר ולפזר את הערפל. זה הרבה מאוד.

אז הפלאגין בחוץ בגרסת 1.1, ואפשר להוריד את הגרסה החדשה כ-community plugin, שזה נחמד לראות שהצלחתי.
מה שכן, עדיין לא פרסמתי אותו או דחפתי אותו באיזשהו אופן. יש לי ממש רתיעה מזה, משיווק באופן כללי. זו לא רתיעה אידיאלוגית (כי ״זה מלוכלך״). זה פשוט הידיעה שאני אכתוב על זה משהו ו-100% סיכוי שזה יקבל התעלמות טוטאלית (ואז כביכול כל המאמצים ירדו לטמיון). אני חושב שלפעמים אני צריך לעשות קורס שיווק אונליין רק כדי לא להרגיש כזה קלולס.

זה ממש לא מאפשר לי לעשות שום קידום עצמי - ובעולם הזה, צניעות-יתר לא מקבלת שום תגמול (וגם לא בעולם הבא, כי אין כזה).

השאלה אם אתה מעוניין לעבוד בפיתוח לא קשורה לפיתוח של הפלאגין, היא צריכה לעמוד בפני עצמה. אם אתה מרגיש שזה נכון לך אז לך על זה והפרוייקט שביצעת הוא בהחלט הוכחת יכולת מסוימת. רק תביא בחשבון שיש הבדל גדול בין לשבת לבד לפתח משהו שנדלקת עליו ובין לעבוד כחלק מצוות פיתוח של מערכת שמוכתבת לך.
אגיד בהקשר הזה שבעבודה אני כבר חלק מצוות, פשוט התפקיד שלי אינו ספציפית הפיתוח (אם כי אני נדרש להבנה טובה של המוצר ולהרגיש בנוח עם קוד).

אני מבין שבשורה התחתונה כתבת פלאגין עבור פריימוורק או אפליקציה ? אז 100% מהקהל הפוטנציאלי שלך הם משתמשי הפריימוורק או האפליקציה ואני מניח שאנשים לא יתחילו להשתמש בפרימוורק או האפליקציה הספציפיים האלה רק בגלל קיומו של הפלאגין שלך.
אם ככה, אני לא יודע איזה פרסום אתה יכול לעשות מעבר לסאב של הפריימוורק או האפליקציה ברדיט ובפורומים הרישמיים של הפריימוורק או האפליקציה.
אז הייתי מתחיל משם, בכל מקרה לקבל ולהתמודד עם פידבק זה השלב הראשון בלהשתפר.

אגב התעלמות זה דווקא דבר חיובי, אם היה משהו שלילי לכתוב תיהיה בטוח שאנשים היו שמחים לכתוב אותו.

אז 100% מהקהל הפוטנציאלי שלך הם משתמשי הפריימוורק או האפליקציה ואני מניח שאנשים לא יתחילו להשתמש בפרימוורק או האפליקציה הספציפיים האלה רק בגלל קיומו של הפלאגין שלך.
נכון, אבל כמובן לא חשבתי שיהיה משהו אחר. זו לא הפואנטה.
הפואנטה היא להראות ש-(1) זיהיתי צורך טכנולוגי במוצר טכנולוגי קיים, (2) ביצעתי שיפור במו ידי, (3) זה עבר סינון, (4) משתמשים אחרים שהם לא אני אהבו את זה ומפיקים מזה ערך. כל זה אמור להדגים "אני בעל יכולות."

אם ככה, אני לא יודע איזה פרסום אתה יכול לעשות מעבר לסאב של הפריימוורק או האפליקציה ברדיט ובפורומים הרישמיים של הפריימוורק או האפליקציה.
זו התחלה טובה מאוד, אם כי אני מרגיש שהדבר הזה ייקח לי הרבה מאוד אנרגיה, בגלל אותה רתיעה שתיארתי. זה קצת כמו לדבר אל ה-VOID הקיומי. תחושה לא נעימה.

אני יודע שאני צריך לפרק את זה לאט-לאט, כי ככה מתקדמים בחיים. אבל זה לא קל.

כל זה אמור להדגים "אני בעל יכולות."
זה הרבה מעבר לזה לדעתי, רוב המתכנתים בתעשיה לא יעצרו שניה אחת לשים לייק על איזה תגובה בפורום שסגרה להם איזו פינה.
אני מניח שהפרויקט נמצא בגיטהאב שלך ואפשר למצוא אותו דרך הקו"ח שלך, כדי שמעסיקים פוטנציאלים יוכלו להתרשם.

זו התחלה טובה מאוד, אם כי אני מרגיש שהדבר הזה ייקח לי הרבה מאוד אנרגיה, בגלל אותה רתיעה שתיארתי. זה קצת כמו לדבר אל ה-VOID הקיומי. תחושה לא נעימה.

אני יודע שאני צריך לפרק את זה לאט-לאט, כי ככה מתקדמים בחיים. אבל זה לא קל.
אולי אתה מתייחס לפרסום יותר מדי כמטרה במקום כאמצעי, תחשוב על זה ככה:
ככל שיותר אנשים נחשפים לפלאגין שלך ככה כמות הכוכבים שהוא יקבל בגיטהב תיהיה פוטנציאלית גדולה יותר וזה ידגים למעסיק הפואנציאלי שלך (התעשיה צריכה אנשים כמוך) את היכולות שלך ואולי יגרום לו להזמין אותך לראיון במקום מישהו אחר.
גם לכתוב בפורום זה כמו לדבר אל ה-VOID הקיומי, אתה עדיין כאן.

אין לי קו"ח מעודכנים אבל תכל'ס ז
אני מניח שהפרויקט נמצא בגיטהאב שלך ואפשר למצוא אותו דרך הקו"ח שלך, כדי שמעסיקים פוטנציאלים יוכלו להתרשם.
אין לי קו" מעודכנים כרגע אבל כנראה שכן אשים, עכשיו שאני חושב על זה.
ככל שיותר אנשים נחשפים לפלאגין שלך ככה כמות הכוכבים שהוא יקבל בגיטהב תיהיה פוטנציאלית גדולה יותר וזה ידגים למעסיק הפואנציאלי שלך (התעשיה צריכה אנשים כמוך) את היכולות שלך ואולי יגרום לו להזמין אותך לראיון במקום מישהו אחר.
כן, אין ספק שברמה הרציונלית אתה צודק. זה איזה מחסום שיש לי שאני צריך להתגבר עליו.

גם לכתוב בפורום זה כמו לדבר אל ה-VOID הקיומי, אתה עדיין כאן.
האמת?
אני מעדיף את הפורום על סושיאל לסוגיו בדיוק בגלל שנראה שפה אנשים אשכרה מקשיבים במקום פשוט לצרוח עליך ממש חזק מבלי להקשיב. אולי זה השילוב שלהפורמט הפורומי (ה"ישן והאיטי" ביחס לסושיאל הנוצץ) יחד עם האנונימיות.

אבל אולי (וזה סקיל שאני עובד עליו, כל פעם שאני מסביר לעצמי למה לא, לתת לעצמי טיעון נגדי למה כן) - אולי גם בסושיאל יש פה ושם אנשים אמיתיים וזה לא רק כלכלת לייקים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי תתחיל מהקו"ח ותתחיל לדגום את השוק, על הדרך תכתוב בפורום הרישמי של הפריימורק החביב, בדרך כלל יש תת פורום עבור פרסום פלאגנים ואם לא אז בכללי, זה כנראה יהיה יותר עדין מרדיט.

גם אני עד לא מזמן הייתי כותב כלים ופעיל מאוד בפורום של פריימוורק גדול מאוד, אולי זה קצת השתנה בעידן הAI אבל אז כמעט כל הנרשמים היו אנשים שלא הצליחו למצוא תשובות לשאלות או פתרונות לבעיות שלהם בסטאק אוברפלו, בדוקומנצטיה או בפורום, אנשים שקיבלו תשובות הצליחו להתקדם ולצבור ניסיון וגם חזרו לפורום כדי לענות על שאלות של אנשים חדשים וככה המעגל הזין את עצמו.
במידה מסוימת זה מאוד דומה לפורום הזה - אנונימיים שמגיעים כדי להבין טוב או לעזור סביב תחביב או צורך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H כיצד למנף זכייה במחיר למשתכן? נדל"ן 27
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
A מקצוע ייחודי לי שאוכל למנף התפתחות אישית 11
D יש דרכים למנף קרן השתלמות כשכיר? פוסטים מאיכות נמוכה 6
O כישורים רבים - בעיה שאני לא יודע למנף אותם התפתחות אישית 18
מ פיצול דירה ל-2, האם ניתן למנף מקום חניה 1 ל-2 ע"י "מתקן חניה"? נדל"ן 8
Gari איך למנף השקעה פאסיבית במדדי מניות? שוק ההון 5
ד למה לא למנף? שוק ההון 89
ג למנף או לא למנף? נדל"ן 14
שרון מחפשת פלאגין של ענן תגיות אמין ומעודכן שתומך בעברית אוף טופיק 0
א שימוש/הימור באופציות עם פוטנציאל להפסד קטן בסבירות גבוהה ורווח גדול בסבירות קטנה פוסטים מאיכות נמוכה 27
ד כמה שאלות על תשלום ביטוח לאומי כעצמאי קטן מיסים 11
שואף משהו קטן משלי שעשיתי בהשראת הסולידית בין היתר :) לחובבי התיקון ולמידת יכולות התפתחות אישית 7
צ מס על אופציות בסטארטאפ קטן מיסים 3
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 90
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הדרך הזולה ביותר לקבל סכום קטן של מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 1
לואי וו שילוח מוצרים מעסק קטן ביתי ללקוחות יזמות והגדלת הכנסות 4
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
קפיטליסט מרושע המלצה: "כסף קטן" - ספרוני חינוך פיננסי לילדים של בנק ישראל התפתחות אישית 0
מ איך לשלם למס הכנסה סכום קטן כמס על ריבית בפיקדון בחו״ל? מיסים 1
כ משיכה של פוליסה עם סכום קטן - מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S HOSTING לאתר קטן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
א אסטרטגיה השקעה - לבעלי חיסכון קטן שוק ההון 5
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
D איך לשלוח סכום קטן לאירופה? צרכנות פיננסית 26
I קופת גמל בסכום קטן לאחר פשיטת רגל של מעסיק לשעבר צרכנות פיננסית 1
B חסרונות בבית השקעות קטן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
ה בנק קטן בגדול שוק ההון 17
ע שטח דירה בטאבו קטן משטח הדירה בפועל נדל"ן 13
P מס רכישה על חלק קרקע קטן? נדל"ן 10
I IRA קרן השתלמות - תיק השקעות קטן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R תיק השקעות קטן ראשון שוק ההון 4
M איך להתחיל עם סכום קטן? שוק ההון 7
T תיק ההשקעות הראשון שלי- שינוי קטן לשנה החדשה :) שוק ההון 11
M החזקת תיק הימורים קטן שוק ההון 11
Sp0 קנית מניות בסכום קטן של מגוון חברות שוק ההון 11
D קרן השתלמות לעובדים בעסק קטן - איך משיגים תנאים טובים? צרכנות פיננסית 13
A תיק השקעות קטן ופסיבי שוק ההון 6
R פתיחת חשבון השקעות בבנק קטן שוק ההון 14
א תצוגת תיק מטעה בפלטפורמת השקעות +לקח קטן בנוגע לניהול תיק במשבר שוק ההון 19
Yos מה לעשות עם כסף זר קטן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
N הצטברות של סכום קטן עם אורך השנים... שוק ההון 24
Ron.B אפיקי השקעה לתיק קטן במינימום סיכון שוק ההון 4
K קניית מניות /קרנות נאמנות בסכום קטן כל חודש שוק ההון 5
Myrath שוקר קטן ובטיחותי לנשיאה על לולאות המכנסיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
ImCarryGG מחשבות על בית קטן custom אוף טופיק 15

נושאים דומים

Back
למעלה