- היו לי מניות בחברה A
- יום אחד חלקו לי אופציות (או warrant ליתר הדיוק) בנוסף למניות שכבר היו לי
- האופציות נסחרות כמו כל המניות שיש לי בחשבון ויש אפשרות לקנות עוד או למכור את שלי
- לצורכי מס של ארה״ב חלוקת האופציות הינו non-dividend distribution ולכן צריך להוריד את ״עלות״ המניות המקוריות של החברה בערך של האופציות ביום החלוקה ולהתייחס לזה כ״עלות״ האופציות
- אני מבין שישראל ממסה חלוקת כסף ב-non-dividend distribution כאילו היה דבידנד רגיל אך אולי פה המצב שונה
- מתייחסים לחלוקה כדיבדנד בעל ערך של האופציות ביום החלוקה וכמו כן ערך זו נחשב כעלות האופציות (ותאריך רכישתם הינו תאריך החלוקה). עלות המניות של חברה A נשארת ללא שינוי. הגיוני, אך בעייתי כי ממסים אותך על כסף שלא באמת קיבלת - מה שלא נהוג בעולם המניות שבה אין מיסוי עד למימוש.
- מתייחסים לחלוקה כאילו היה סוג של ״ספליט״ של המניות המקוריות. העלות המקורית פשוט מתחלקת על גבי המניות והאפציות ויום ה״רכישה״ של האופציות הינו יום הרכישה המקורית של המניות. כאן לא ברור לי מהו יחס חלוקת העלות.
- מתייחסים לאופציות כאילו נרכשו ביום חלוקתם עם עלות של 0. כל סכום המכירה שלהם נחשב לרווח הון.
- מתייחסים לזה בדיוק כמו ארה״ב. דומה לאפשרות 2 אך תאריך הרכישה הוא תאריך חלוקתם ויחס חלוקת העלות מוכתב בדיוק.