• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך להשתפר במיומנות של problem solving

theboy

משתמש רשום
דירוג
0
אני נתקל הרבה פעמים במבחנים של האוניברסיטה ששמים כמה שאלות בסגנון ליטקוד או הוכחות מתמטיות,שדורשות מיומנות חזקה של problem solving.

רציתי לדעת אם יש אימון מכוון וחכם בשביל להשתפר במיומנות הזו.בניגוד לאימון בו סתם פותרים הרבה בעיות,אחת אחרי השנייה.

הבנתי בינתיים שחלק אחד במיומנות זה ללמוד ולזכור הרבה תבניות כלליות לשאלה/פתרון,כי יש הרבה שאלות עם אלגוריתם/דרך פתרון דומה.
אבל אני לא רוצה להיות תלוי בחלק הזה.כי אם לא אכיר תבנית מסויימת,או שיהיה צריך חשיבה נוספת מעבר לתבנית,אז לא בטוח שאצליח לפתור את השאלה.
אני רוצה להגיע למצב שאני יכול לעלות על כל שאלה,גם אם לא ראיתי משהו שדומה לה בעבר.אני מניח שזה אומר שאני פשוט צריך לשפר את החלק היצירתי במוח שלי.

זה שריר. כמו להרים משקולות או להשתפר בשחמט. פשוט צריך להתאמן והרבה ולדאוג ולהעלות משקלים כשצריך.

כנראה שAI כבר יותר טובים מאיתנו בשאלות כאלו אגב אז לא בטוח שהייתי מתאמץ כל כך דווקא על השריר הזה.

מצטער, התשובה היא עבודה קשה. אחרי שתפתור מאות בעיות אז הפתרון יקפוץ לך לראש באופן טבעי.
זה עניין של זיהוי תבניות.
ובכל זאת,אני מכיר גאונים שמצליחים לעלות על פתרון,גם אם הם לא ראו משהו דומה בעבר.
אני רוצה להבין מה יש להם שאין לי,ולפתח את זה בשביל להגיע לרמה שלהם

הבנתי בינתיים שחלק אחד במיומנות זה ללמוד ולזכור הרבה תבניות כלליות לשאלה/פתרון,כי יש הרבה שאלות עם אלגוריתם/דרך פתרון דומה.
נכון.

אבל אני לא רוצה להיות תלוי בחלק הזה
אני רוצה להבין מה יש להם שאין לי
יש להם כישרון. פתרון בעיות הוא לא רק טכניקה.

זה שריר. כמו להרים משקולות או להשתפר בשחמט. פשוט צריך להתאמן והרבה ולדאוג ולהעלות משקלים כשצריך
עד גבול מסוים. לכל אחד הגבול שלו.

אני נתקל הרבה פעמים במבחנים של האוניברסיטה ששמים כמה שאלות בסגנון ליטקוד או הוכחות מתמטיות,שדורשות מיומנות חזקה של problem solving.

רציתי לדעת אם יש אימון מכוון וחכם בשביל להשתפר במיומנות הזו.בניגוד לאימון בו סתם פותרים הרבה בעיות,אחת אחרי השנייה.

אבל אני לא רוצה להיות תלוי בחלק הזה.כי אם לא אכיר תבנית מסויימת,או שיהיה צריך חשיבה נוספת מעבר לתבנית,אז לא בטוח שאצליח לפתור את השאלה.
אני רוצה להגיע למצב שאני יכול לעלות על כל שאלה,גם אם לא ראיתי משהו שדומה לה בעבר.אני מניח שזה אומר שאני פשוט צריך לשפר את החלק היצירתי במוח שלי.
יש ספר
How to solve it - polya

נראה לי שזה בכיוון שלך. לא יצא לי להשתמש בו רק קראתי עליו.

ממה שאני מכיר השאלות בסגנות שאתה מדבר עלייהן דורשות הבנה תיאורטית מעמיקה של החומר
יש את רוב המבחן שכולל דברים יותר "טכניים" ותבניות שיחסית חוזרות על עצמן - דבר שדורש תירגול
ויש שאלות (החלק הקטן שמפריד בין 85 ל100) שכולל שאלות שניתן לפתור רק על ידי הבנה של החומר ברמה גבוהה

צריך לדעתי להפריד בין שאלות בסגנון ראיונות עבודה, כלומר שאלות כאלו שהמראיין יודע מראש את התשובה להן, לבין היכולת להתמודד עם שאלות פתוחות שאף אחד עדיין לא פתר (כמו השערת גולדבך, לדוגמה)

עבור שאלוץ מהסוג הראשון - רק תרגול ועוד תרגול, לטחון שעות בליטקוד... אין פה טריקים.

ועבור שאלות מהסוג השני תצטרך לפתח הבנה מעמיקה מאוד במתמטיקה / תיאוריה של מדעי המחשב. לקחת קורסים אקדמיים באינטרנט באתרים כמו קורסרה ודומיה זו התחלה טובה.

ובכל זאת,אני מכיר גאונים שמצליחים לעלות על פתרון,גם אם הם לא ראו משהו דומה בעבר.
אני רוצה להבין מה יש להם שאין לי,ולפתח את זה בשביל להגיע לרמה שלהם
לא כל דבר אפשר לפתח, אני מכיר גם כמה גאונים כאלה וברור לי שזה כמעט לגמרי גנטי.

אתה סותר את עצמך, באותו המשפט. איך אפשר לפתור משהו בלי שיש לך תבנית מחשבתית שאפשר להשליך על הבעיה?

רק רעיון - תתחיל לשחק שחמט. זה מפעיל את הראש.
בהחלט מפעיל את הראש. אבל מי שרוצה להיות טוב ב-X עדיף לו לתרגל X ולא לתרגל Y רק כי זה בעקיפין יכול להיות רלוונטי ל-X. מי שרוצה להיות טוב ב-leetcode צריך לתרגל leetcode. מי שרוצה להיות טוב בשחמט צריך לתרגל שחמט.

עכשיו ברור שהרבה יותר קל להניח שכל מי שממש טוב במה שהוא עושה זה כי אלוהים נגע לו במצח ולא כי הוא עבד ממש קשה וממש נכון. זה קל כי זה נותן אחלה תירוץ להיות בינוני מינוס.

בפועל הכל מתסכם בכמה עקרונות פשוטים והרבה מאוד עבודה קשה.
למשל The 4 things it takes to be an expert של Veritasium היא נקודת התחלה טובה. למטיבי לכת יש ספר נחמד "Peak: Secrets from the New Science of Expertise".

נערך לאחרונה ב:
אתה סותר את עצמך, באותו המשפט. איך אפשר לפתור משהו בלי שיש לך תבנית מחשבתית שאפשר להשליך על הבעיה?
עכשיו ברור שהרבה יותר קל להניח שכל מי שממש טוב במה שהוא עושה זה כי אלוהים נגע לו במצח ולא כי הוא עבד ממש קשה וממש נכון. זה קל כי זה נותן אחלה תירוץ להיות בינוני מינוס.
אני יודע בוודאות שזה קיים אצל חלק מהאנשים.מכיר מישהו אישית שלא טיפח את השכל שלו בשום צורה במהלך החיים (היה עצלן ולא אהב ללמוד).לפני מבחנים מתמטיים, הוא לא היה מתרגל אף שאלה,ורק היה עובר וקורא את הדברים הטכניים מהספר.ובכל זאת היה מקבל מאיות.
ויש לי עוד מלא דוגמאות לגאונים כאלו.

אני לא מתייסר על זה שאני לא גאון כזה ומשליך את עצמי לגורל של להיות בינוני מינוס.
אני מנסה להבין מה יש לאותם גאונים,ואיך לפתח את זה בעצמי

נערך לאחרונה ב:
מכיר מישהו אישית שלא טיפח את השכל שלו בשום צורה במהלך החיים (היה עצלן ולא אהב ללמוד).לפני מבחנים מתמטיים, הוא לא היה מתרגל אף שאלה,ורק היה עובר וקורא את הדברים הטכניים מהספר.ובכל זאת היה מקבל מאיות.
אם אתה לא חי איתו בבית ועוקב אחריו 24/7 - אתה לא יכול לחתום על זה.
וכן, יש אנשים שקולטים בפעם אחת בלי תרגול ושפשוף ויש מי שכן צריך את החזרות והתרגול.
בתור אחד שעד כיתה מסויימת באמת לא הייתי צריך לחזור על חומר ואז מגיע השלב שאתה כן צריך לחזור על חומר וללמוד לחזור על חומר או שיש נפילה בציונים.

אני יודע בוודאות שזה קיים אצל חלק מהאנשים.מכיר מישהו אישית שלא טיפח את השכל שלו בשום צורה במהלך החיים (היה עצלן ולא אהב ללמוד).לפני מבחנים מתמטיים, הוא לא היה מתרגל אף שאלה,ורק היה עובר וקורא את הדברים הטכניים מהספר.ובכל זאת היה מקבל מאיות.
ויש לי עוד מלא דוגמאות לגאונים כאלו.

אני לא מתייסר על זה שאני לא גאון כזה ומשליך את עצמי לגורל של להיות בינוני מינוס.
אני מנסה להבין מה יש לאותם גאונים,ואיך לפתח את זה בעצמי
הייתי רוצה לראות את הגאון שלך פותר לכיף שלו מבחן באנליזה נומרית, מד"ח. או מכניקת מוצקים רק על סמך קריאה מספר תאוריה. בלי לתרגל קודם(וזה רק חומר תחילת אמצע תואר ראשון) ומגרד את ה-40.

אבל עזוב במקומך כבר הייתי רץ לשאול את אותו מישהו שאתה מכיר אישית או את אחד מאותם "מלא דוגמאות לגאונים כאלו". מה "יש לו" כי עד היום לא יצא לי לפגוש אחד כזה שלא תרגל למוות.

בתור אחד שעד כיתה מסויימת באמת לא הייתי צריך לחזור על חומר ואז מגיע השלב שאתה כן צריך לחזור על חומר וללמוד לחזור על חומר או שיש נפילה בציונים.
ברוכים הבאים לסמסטר א" בטכניון :) המקום שבו הרבה מאוד snowflakes מגלים שהם לא כאלה snowflakes.

ברוכים הבאים לסמסטר א" בטכניון :) המקום שבו הרבה מאוד snowflakes מגלים שהם לא כאלה snowflakes.
חחח בדיוק מה שקרה לי.
בתיכון מתמטיקה היה המקצוע הכי חזק שלי, פשוט בא לי טבעי, לא עשיתי שיעורי בית, לא למדתי למבחנים, שום כלום.
ואז הגעתי לתואר o_o
אמנם מעולם לא חשבתי שאני snowflake או עילוי, זה היה כואב בעיקר כי גיליתי שאין לי שום טכניקות למידה.

עובדה שאפשר. זה מה שקורה בכל פריצת דרך מדעית (ובמידה מסויימת בכל עבודה מחקרית).
בהחלט מפעיל את הראש. אבל מי שרוצה להיות טוב ב-X עדיף לו לתרגל X ולא לתרגל Y רק כי זה בעקיפין יכול להיות רלוונטי ל-X. מי שרוצה להיות טוב ב-leetcode צריך לתרגל leetcode. מי שרוצה להיות טוב בשחמט צריך לתרגל שחמט.
מי שרוצה להיות טוב בריצת מרתון, כדאי שיתרגל גם ספרינטים/אינטרוולים.
לא כי במהלך ריצת מרתון הוא ירוץ ספרינט, אלא כי זו הדרך האידיאלית לפתח אספקט מסויים ששיפור בו יוביל לשיפור במרתון.
הגאונים שהוא מתאר כנראה פיתחו יכולת פתרון בעיות וחשיבה יצירתית שמשמשת אותם במגוון תחומים. זה משהו שאפשר לעבוד עליו גם בלי קשר לתחום ספציפי.

עובדה שאפשר. זה מה שקורה בכל פריצת דרך מדעית (ובמידה מסויימת בכל עבודה מחקרית).
תן "פריצת דרך" מדעית קונקרטית בתחום מורכב(פחות מעניין איך "המציאו את הגלגל או האש"). שלא היתה תוצאה של עמידה כל כתפי ענקים ולא כללה עבודה מאומצת של צוותים שהשליכו את הידע הקיים שלהם(תבניות) על מנת לייצר ידע חדש?
מי שרוצה להיות טוב בריצת מרתון, כדאי שיתרגל גם ספרינטים/אינטרוולים.
פותח האשכול רוצה לפתור "שאלות בסגנון ליטקוד או הוכחות מתמטיות". לא מדובר באנליזה אבסטרקטית של בעיות ברומו של עולם(נגיד לדבג מכונת כביסה, לב אנושי או מנוע בעירה פנימי שלכולם אפשר לגשת באופן זהה בשביל לאתר את הבעיה. אלא מדובר בבעיה מוגדרת היטב עם scope מצומצם של אפשרויות "ואלגוריתמים" פשוטים.

אז מה הדוגמא ל"ספרינט" קונקרטי שיתן יותר bang for the buck לפותח האשכול מאשר leetcode grind?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I איך להשתפר כמפתח תוכנה עם ניסיון של כשנתיים התפתחות אישית 8
C בוגר מדמח - איך להשתפר מפה? התפתחות אישית 8
הנודדת אירו-דולר - מה משפיע על השער והאם הוא צפוי להשתפר? צרכנות פיננסית 13
M מתחיל בגיל מאוחר אבל רוצה להשתפר יומני מסע אישיים 11
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 23
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 108
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 16
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 40
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
P הצמדה של קצבה מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
אבא קריר המכסים של טראמפ שוק ההון 308
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
פ מה המשמעות של נכסי המסלול יהיו חשופים ל....?? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
esho קניה ישירה של אגח ממשלת ארה"ב שוק ההון 0
I הבחירות בגרמניה וחזרתו של מרץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 222
W העברה של זיכוי חו"ל לשנה הבאה מיסים 8
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 61
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3
J פגיעה בקצבה מקרן פנסיה במקרה של קריסה בשוק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה שוק ההון 37
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27

נושאים דומים

Back
למעלה