• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך להשקיע לטווח הארוך עם מעבר בין מדינות?

• פותח הנושא פותח הנושא ElkanahH
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ElkanahH

משתמש רשום
דירוג
0
אהלן לכולם.

מניח שנושא קצת שונה ממה שבדרך כלל נדון פה בפורום, אשמח לשמוע המלצות וחוות דעת על הנושא.

אני בן 30, בעל אזרחות כפולה, ישראל-אוסטרליה. מתגורר באוסטרליה מזה כשש שנים. סיכוי גבוה שאאלץ לעבור לאירופה או קנדה בעתיד הקרוב (3-5 שנים) עקב מחסור בעבודה בתחום העיסוק שלי.

הצלחתי לחסוך סכום נחמד, ואני מעוניין להשקיע. אני חדש בתחום. קורא הרבה בתקופה האחרונה, אבל אף פעם לא ביצעתי פעולת קניה, מכירה וכו'. אני מנסה לבנות תיק לטווח הארוך (30 שנה), אבל בגלל שאני לא בטוח לאן החיים יובילו אותי, זה מקשה עליי בלקיחת החלטות. לדוגמא, כמה שאלות שרצות לי בראש:
האם לשים כסף בקרן פנסיה האוסטרלית או שעדיף להשקיע מחוצה לה? אני בכלל לא בטוח איפה אצא לפנסיה. קרן הפנסיה שלי פה בנויה היטב ועם עמלות נמוכות. יצרתי תיק אישי עם קרנות צמודות מדד. היא משתמשת בקרנות סל של Vanguard "מתחת למנוע". אבל אני לא מפריש לקרן שום דבר. רק המינימום שהמעסיק מפריש כחוק נכנס לשם.
אם עדיף להשקיע מחוצה לה, באיזה ברוקר כדאי לפתוח חשבון? ואיפה להשקיע? ואני מתכוון, דרך איזה שוק, לא איזה מניה / קרנות סל וכו'. אני לא בטוח שלפתוח בברוקר אוסטרלי ולהשקיע דרך ה Austrlian Stock Exchange זאת הדרך הכי טובה, למרות שיש לי גישה לקרנות סל של Vanguard,iShare, BlackRock וכל שאר הגדולות והידועות, הן כולן Austrlian domicile. אם אני עובר מדינה ואינני תושב לצורך מס יותר באוסטרליה, זה יגרום לי לכל מיני בעיות שאני מנסה לא להכנס אליהן.

מה הייתם עושים בסיטואציה כזאת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F להשקיע גם ב סנופי וגם בנאסדק בו זמנית לטווח הארוך שוק ההון 37
י איך להשקיע כסף לטווח הקצר מאוד שוק ההון 5
S איך להשקיע לטווח קצר דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 14
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
G מה הדרך הכי משתלמת להשקיע פאסיבית, לטווח ארוך? שוק ההון 8
G איפה כדאי לי לסחור אם אני רוצה להשקיע בעיקר לטווח ארוך? שוק ההון 8
D האם זה הזמן להתחיל להשקיע (לטווח ארוך)? שוק ההון 11
S יש היגיון כלכלי תשואתי לא להשקיע 100% מניות לטווח 20 שנים+? שוק ההון 55
C משקיע חדש שרוצה להשקיע לטווח ארוך - התייעצות לגבי קופות גמל להשקעה וקרנות השתלמות שוק ההון 24
always.smile איך להשקיע (כמעט) מבלי לנקוף אצבע - בחירת חיסכון פנסיוני לטווח ארוך דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 0
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
A מוצרים פיננסיים שמופיעים תחת הפוסט "איך להשקיע כמעט מבלי לנקוף אצבע" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 29
A S&P 500 האם כל אחד יכול להשקיע? שוק ההון 24
א התחלתי להשקיע! שוק ההון 2
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
liranviper איך להשקיע לילדים בצורה הוגנת? שוק ההון 39
A 250,000₪ איפה להשקיע ? שוק ההון 8
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
K תזרים חיובי: לשלם את ההלוואה או להשקיע במקום אחר? נדל"ן 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
A האם כדאי להשקיע ב-Russel2000? שוק ההון 17
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
פ האם יש סיבה להשקיע דרך קרן גמל בS&P500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
N מהם השיקולים של אזרחים שאינם אמריקאים להשקיע בקרנות אמריקאיות? שוק ההון 0
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ח איפה כדאי להשקיע לחרדית שוק ההון 78
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
P כיצד להשקיע בארגנטינה? פוסטים מאיכות נמוכה 10
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה