• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איך להשקיע (כמעט) מבלי לנקוף אצבע - בחירת חיסכון פנסיוני לטווח ארוך

• פותח הנושא פותח הנושא always.smile
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

always.smile

משתמש סולידי
דירוג
7
שלום לכולם, בעקבות הפוסט של הסולידית ודיון עם יועץ פניסיוני אני מתלבט מה לעשות.
כיום רוב החיסכון שלי לטווח ארוך הוא דרך IRA בקרן השתלמות. אני לא מתכוון להוציא את החיסכון משם לשנים רבות ( אם בכלל) ולהנות מפטור מהמיסים ומדחיית המיסים.

אני עצמאי ולכן כשהתחלתי להיות מחויב להפריש בחרתי בקופת גמל לחיסכון מכיוון שניתן לעשות זאת גם דרך IRA ואני יותר סומך על עצמי בענייני השקעות . אבל אני מפקיד ממש את המינימום הנידרש מכיוון שאם אזדקק לכסף אראה אותו עוד הרבה זמן.

לאחר הפגישה עם אותו יועץ פנסיוני , אני שוקל להפקיד את הכספים לקרן פנסיה. התשואות נמוכות יותר ממה שאני מגיע אליו דרך ה-IRA שלי וכן יש לי שליטה מוגבלת על ההשקעות המתבצעות ועוד משהו חשוב, אין לדעת מה הצבירה שלך תתן לך בסופו של יום. ויש לי בעיה עם החוסר ודאות הזו בעוד שבקופת גמל יש יותר ודאות (אני צודק?). מהצד החיובי יש ביטוח שארים ואבדן כושר עבודה.

הטבות המס הן דומות.
1. איך אוכל להעריך למה יותר טוב לי להפקיד? איזה עוד שיקולים אני מפספס אולי?
2. האם כדאי להפקיד יותר מהמינימום וכך להנות מהטבת מס גדולה יותר (גם מהקרן השתלמות וגם מקופת גמל לחיסכון), אם כי תכלס אני לא צופה שחבות המס שלי תעלה משמעותית , רק בעוד כשנתיים).

הערה נוספת לגבי הלוואות מול האופציות השונות. ממש לאחרונה לקחתי הלוואה מול הקרן השתלמות (הלוואת בלון) שלי. לא הסכימו לרדת מפריים + 0.85% שזה משמעותי יותר ממה שהוזכר כאן. אז מה אני מפספס?

לא הסכימו לרדת מפריים + 0.85% שזה משמעותי יותר ממה שהוזכר כאן. אז מה אני מפספס?
לא מדבר מניסיון כלשהו, אבל להבנתי ההלוואות האטרקטיביות מול קרן ההשתלמות מותנות בכך שהקרן לא תהיה ב"פוטנציאל סיכון" גבוה, מאחר והיא צריכה לתפקד בתור הבטחון להלוואה. התרשמתי שבד"כ אם מדובר בIRA אז בכלל לא מאפשרים לקחת הלוואה (עצם זה שקיבלת הצעה זה כבר חדש לי) ולפעמים גם אם היא נמצאת במסלול מנייתי. הרי בIRA אתה יכול בכמה טעויות בודדות לאבד את כל הכסף ובמסלול מנייתי גם קיים סיכון לא קטן לטווח הקצר-בינוני.

הפתרונות שראיתי שמוצעים במצב כזה הם להעביר את הקרן מIRA למסלול ניהול רגיל ואז לנסות לקחת הלוואה. יש שהציעו גם להחזיר אותה למצב הקודם לאחר שההלוואה מתקבלת, לא יודע אם זה באמת תמיד מתאפשר.

אולי יהיו כאן תגובות לשאלתי הראשונה?

אני בחרתי בקרן פנסיה , גם בעקבות פגישה בתשלום עם יועץ פנסיוני. הנימוקים שלו היו בעיקר הביטוחים הזולים. אבל לא זכור לי שקופת גמל היתה אופציה שדסקסנו.

תשובות למיטב ידיעתי
1) אם יש לך כדור בדולח תתייעץ איתו לגבי תשואות עתידיות
ההבדל הוא שבira אתה ה״אשם״ בתשואות ובקרן פנסיה ועדת ההשקעות
2) יש מגבלת סכום מוכר במס סביב ה20000 שקל
אחרת היה ניתן להפקיד ללא סוף
קח בחשבון את הפלא השמיני של היקום
ריבית דריבית ותפקיד את המקסימום האפשרי בכל שנה
גם אם אין לך כסף לכל ההלוואה קח הלוואה
עשיתי את זה כשהייתי עצמאי צעיר

תשובות למיטב ידיעתי
1) אם יש לך כדור בדולח תתייעץ איתו לגבי תשואות עתידיות
ההבדל הוא שבira אתה ה״אשם״ בתשואות ובקרן פנסיה ועדת ההשקעות
2) יש מגבלת סכום מוכר במס סביב ה20000 שקל
אחרת היה ניתן להפקיד ללא סוף
קח בחשבון את הפלא השמיני של היקום
ריבית דריבית ותפקיד את המקסימום האפשרי בכל שנה
גם אם אין לך כסף לכל ההלוואה קח הלוואה
עשיתי את זה כשהייתי עצמאי צעיר
ריבית דריבית עובדת גם בכיוון ההפוך (נגיד אם דמי הניהול בחשבון ה״פטור״ גבוהים מספיק הם מבטלים ואולי אפילו הופכים את החשבון ה״פטור״ ללא כדאי).
ולהמליץ למישהו לקחת הלוואה גם אם אין לו איך לשלם אותה זה חוסר אחריות, אפילו אם זה עבד לך (לראייה, תבדוק כמה עצמאים קורסים כל שנה תחת הלוואות שהם לקחו בלי שיהיה להם איך לשלם אותן, ולרוב מוצאים את עצמם מסתבכים בעוד ועוד דברים כתוצאה מההתנהלות הזו: שוק שחור, שוק אפור, וכו׳)

. ויש לי בעיה עם החוסר ודאות הזו בעוד שבקופת גמל יש יותר ודאות (אני צודק?). מהצד החיובי יש ביטוח שארים ואבדן כושר עבודה.
אני רואה את זה הפוך.
ביום בו אפרוש, קרן הפנסיה תבטיח לי קצבה שאמורה להספיק לי ולאשתי עד 120. זו הודאות שאני רוצה בגיל השלישי.
הידיעה הזו גם מקלה עלי לקחת סיכון בתיק הממוסה כי גדול הסיכוי שלא אצטרך למכור מניות גם בעתיד הרחוק (לעולם?).

ריבית דריבית עובדת גם בכיוון ההפוך (נגיד אם דמי הניהול בחשבון ה״פטור״ גבוהים מספיק הם מבטלים ואולי אפילו הופכים את החשבון ה״פטור״ ללא כדאי).
ולהמליץ למישהו לקחת הלוואה גם אם אין לו איך לשלם אותה זה חוסר אחריות, אפילו אם זה עבד לך (לראייה, תבדוק כמה עצמאים קורסים כל שנה תחת הלוואות שהם לקחו בלי שיהיה להם איך לשלם אותן, ולרוב מוצאים את עצמם מסתבכים בעוד ועוד דברים כתוצאה מההתנהלות הזו: שוק שחור, שוק אפור, וכו׳)
מצטער לא הבנתי את המשפט הראשון
ולהבין מקסימום הפקדה מוכרת זה בערך 18,000 שקל בשנה
יש לו חלק מהסכום
ואם העסק שלו יפול בגלל סכום כזה שיחליף מקצוע/תחום עיסוק

ורק שאלה
האם היית פעם עצמאי?
הבנת/אתה מבין את היתרון של התחייבות
שצריך לעמוד בה?
מה גם שהכסף ישנו בקרן ההשתלמות
הסיכון הינו קטן עד מזערי
הוא יוכל תמיד לקבל הלוואה כנגד החסכון

מצטער לא הבנתי את המשפט הראשון
ולהבין מקסימום הפקדה מוכרת זה בערך 18,000 שקל בשנה
יש לו חלק מהסכום
ואם העסק שלו יפול בגלל סכום כזה שיחליף מקצוע/תחום עיסוק

ורק שאלה
האם היית פעם עצמאי?
הבנת/אתה מבין את היתרון של התחייבות
שצריך לעמוד בה?
מה גם שהכסף ישנו בקרן ההשתלמות
הסיכון הינו קטן עד מזערי
הוא יוכל תמיד לקבל הלוואה כנגד החסכון
אבא שלי היה עצמאי, ולא חסרים סיפורים על עצמאיים שקרסו תחת הלוואות. קל להגיד מנקודת מבט של אחד שהצליח שאי אפשר להיכשל (או שאם אתה נכשל אז סימן שזה לא בשבילך, זה קצת מאוחר מדי בשלב כזה)

לגבי המשפט הראשון, לחשבונות הפטורים בדרך כלל יש מחיר (דמי ניהול באחוזים, ואם לא בוחרים בIRA אז חוסר שליטה בהקצאת הנכסים), לפעמים המחיר הזה משתלם ולפעמים לא. להגיד שהוא תמיד משתלם זה לא נכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
always.smile איך להשקיע כמעט בלי לנקוף אצבע...שאלה בעיקבות הפוסט שוק ההון 10
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 12
liranviper איך להשקיע לילדים בצורה הוגנת? שוק ההון 39
A 250,000₪ איפה להשקיע ? שוק ההון 8
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? השקעות אלטרנטיביות 23
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
K תזרים חיובי: לשלם את ההלוואה או להשקיע במקום אחר? נדל"ן 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
י איך להשקיע כסף לטווח הקצר מאוד שוק ההון 5
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
A האם כדאי להשקיע ב-Russel2000? שוק ההון 17
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
פ האם יש סיבה להשקיע דרך קרן גמל בS&P500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? השקעות אלטרנטיביות 20
N מהם השיקולים של אזרחים שאינם אמריקאים להשקיע בקרנות אמריקאיות? שוק ההון 0
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ח איפה כדאי להשקיע לחרדית שוק ההון 78
F להשקיע גם ב סנופי וגם בנאסדק בו זמנית לטווח הארוך שוק ההון 37
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
P כיצד להשקיע בארגנטינה? פוסטים מאיכות נמוכה 10
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y איפה להשקיע או איך לפצל השקעה של תיק גדול שוק ההון 15
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
S האם יש מוטיבציה להשקיע את כספי הפנסיה מרגע שנקבעה הקצבה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M האם לאזרחים אמריקאים עדיף להשקיע ב IRA או בקופות מנוהלות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Ghost הזמן הנכון להשקיע במוסקבה נדל"ן 83
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
maverick לפקוע משכנתה או להמשיך להשקיע? שוק ההון 4
T כדי להשקיע בשוק האמריקאי חייב ברוקר אמריקאי ? שוק ההון 4
ט להשקיע כדי לצאת לדרך חדשה שוק ההון 16
F מה הסיבה להשקיע בקרנות איריות בברוקר זר שוק ההון 3
T איך ניתן להשקיע במוצר שקול קרן כספית דולרית ולהנות ממיסוי ריאלי? שוק ההון 8
מ איך להשקיע כסף עבור קניית בית בקנדה שוק ההון 15
ב האם שווה להשקיע באשקלון היום? נדל"ן 10
Michel האם ניתן לבקש מעו"ד להשקיע כספים שבנאמנות? נדל"ן 3

נושאים דומים