• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך להשקיע כדי למשוך הכנסה קבועה לכמה שנים

• פותח הנושא פותח הנושא למה כובע
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

למה כובע

משתמש רשום
דירוג
0
יש לנו 1.4 מליון ש"ח ממכירה של דירה. במהלך השנתיים-שלוש הקרובות אנחנו נצטרך למשוך כ 60 אלף ש"ח בשנה מתוכו להוצאות שוטפות במקום שכה"ד שהיינו מקבלים מהדירה שמכרנו, בכוונה להגדיל את ההכנסות ולצמצם את ההוצאות עד אז באופן שנוכל להפריש לחסכון ולא הפוך...
מתלבטים מאוד איך לעשות את זה נכון. לשנינו אין נסיון בשוק ההון, אבל אני קורא כאן ובמקומות אחרים כבר שנים ויש לי תפיסה טובה של הרעיונות הבסיסיים.
הציעו לנו פוליסת חיסכון בדמי ניהול של 0.7%, במסלול של 45% מניות, התשואה שלה הייתה טובה בשנים האחרונות, כמו כל השוק, והבחור טען שאפשר להניח סולידית שהיא תעשה 6-7% שנתי, ואפשר להגדיר אנונה - משיכה אוטומטית בסכום חודשי קבוע. זו על פניו האופציה הכי פשוטה.
כמובן שאני חושב לחסוך את דמי הניהול ולהשקיע באופן עצמאי.. חשבתי להשקיע חצי מהסכום במניות של כמה חברות dividend aristocrats בפיזור על פני כמה סקטורים, ואת השאר לחלק על פני MSCI world ברובו, ותל אביב 125. בנוסף חשבתי להחזיק 100 אלף ש"ח בקרן כספית (כשנה וחצי של הסכום שאנחנו נזדקק לו) כדי לנסות ולהמנע מלמכור בהפסד כשנצטרך למשוך.
יש גם אפשרות להחזיק תיק יותר סולידי, להחליף את מניות הדיבידנד בקרן אירית צוברת עוקבת SP500, זה פשוט מפתה לקבל כסף בלי למכור יחידות וזכור לי פוסט כאן לפני כמה שנים על זה שדורין בעצמה העבירה חלק גדול מההשקעה שלה למניות דיבידנד.

אשמח מאוד לדעתכם. מוזמנים לתת לי בראש על זה שאנחנו מוציאים יותר ממה שאנחנו מכניסים, זה בעבודה אבל לא כל כך פשוט לצערי.
תודה!

במהלך השנתיים-שלוש הקרובות אנחנו נצטרך למשוך כ 60 אלף ש"ח בשנה
אתם יכולים לשים 180K בקרן כספית ואת השאר להשקיע מראש לטווח ארוך. חבל להתעסק עם כל מיני שינויי פוזיציות בתוך כזה פרק זמן קצר, זה רק יעלה לכם במיסים ובטעויות.

זה פשוט מפתה לקבל כסף בלי למכור יחידות וזכור לי פוסט כאן לפני כמה שנים על זה שדורין בעצמה העבירה חלק גדול מההשקעה שלה למניות דיבידנד.
הסולידית נמצאת כבר בפרישה ולכן התכנון האישי שלה לא קשור אליך בשום צורה.
תקרא בפורום על הבעד והנגד (בעיקר נגד) השקעה בדיבידנדים למי שנמצא בשלב הצבירה (ובכלל).
אשמח מאוד לדעתכם
דעה אישית בלבד, וללא נתונים נוספים שלא רשמת כאן:
שים בקרן כספית את הסכום שתצטרך לשנים הקרובות ואת השאר תשקיע במדד מנייתי אחד או שניים עם פיזור יפה בין סקטורים ומדינות.
ובהתייחסות אישית אליך - מה המטרות של שאר הכסף (מעבר ל-180K שציינת) ולמתי הוא נועד? זה יכול לכוון אותך לסוג ההשקעה המתאים לך. גם מדד הפחד האישי שלכם צריך להיכלל בתוך זה.

דעתי - לך על החלוקה של כלל ה300, באותה תפזורת של אגחי"ם (\זהב) מניות וכו', זה 4% עם כמעט וודאות של 100%, ייצא לך קרוב מאוד ל60K

הבחור טען שאפשר להניח סולידית שהיא תעשה 6-7% שנתי
דגל אדום.
תשאל אותו אם יש אפשרות שתעשה -20% בשנה (כמובן שיש), ואם כן אז מה המשמעות של "להניח" במשפט שלו. סתם, אל תשאל, פשוט תתעלם מכל מילה שיוצאת מפיו.

מפתה לקבל כסף בלי למכור יחידות
נשמע נחמד, אבל גם מפתה לשלם פחות מס. תעשה את החישובים שלך

אנונה - משיכה אוטומטית בסכום חודשי קבוע
זו החלטה שלך אם הנוחות שווה את דמי הניהול (שיעלו, בתקווה, לאורך השנים עם גדילת ההון).
אגב, הם הולכים למכור יחידות מאחורי המסך בשביל האנונה.

וצחוק בצד... הודעה רצינית כעת.

מתלבטים מאוד איך לעשות את זה נכון. לשנינו אין נסיון בשוק ההון, אבל אני קורא כאן ובמקומות אחרים כבר שנים ויש לי תפיסה טובה של הרעיונות הבסיסיים.
הציעו לנו פוליסת חיסכון בדמי ניהול של 0.7%
אוקסימרון. אם יש לכם את ההבנה הבסיסית, עשו זאת בעצמכם. למה שתיתנו לגוף אחר 0.7 מהכסף שלכם שיעשה עבורכם?
מאוד קל היום לפתוח חשבון/תיק השקעות בבית השקעות או בבנק אם תעדיפו.
כמובן שאני חושב לחסוך את דמי הניהול ולהשקיע באופן עצמאי.. חשבתי להשקיע חצי מהסכום במניות של כמה חברות dividend aristocrats בפיזור על פני כמה סקטורים, ואת השאר לחלק על פני MSCI world ברובו, ותל אביב 125. בנוסף חשבתי להחזיק 100 אלף ש"ח בקרן כספית (כשנה וחצי של הסכום שאנחנו נזדקק לו) כדי לנסות ולהמנע מלמכור בהפסד כשנצטרך למשוך.
זה פשוט מפתה לקבל כסף בלי למכור יחידות וזכור לי פוסט כאן לפני כמה שנים על זה שדורין בעצמה העבירה חלק גדול מההשקעה שלה למניות דיבידנד.
או! בראבו!
לגבי מניות דיבידנד, בטח ובטח שלטווח כה קצר, די חסרות טעם (ברובן).
קודם כל - חשוב להבין שכאשר מחזיקים מנייה המחלקת דיבידנד, אומנם מקבלים דמי כיס, אך ברגע שהחברה מחלקת את דמי הכיס - ערך החברה יורד. כלומר, אתה אומנם לא מוכר, אך מחיר המנייה יורד כאשר היא מאבדת כסף למעשה.
שנית ופחות חשוב לטווח השקעה כה קצר, כשהדיבידנד מחולק, יש מיסוי. כלומר אתה מבטל דחיית תשלום מיסים (במקום למכור במחיר גבוהה בתאריך מאוחר, אתה משלם מוקדם יותר עבור הדיבידנד).
וחשוב לזכור ש"מניות דיבידנד" הן מניות לכל דבר. יש מיתוס שהן "בטוחות יותר" ממניות רגילות. זה בולשיט - הן יכולות לרדת גם כן בעשרות אחוזים בזמן קצר.

מעבר לכך, לסולידית הבנה רחבה של צרכיה ומה שהיא עושה. בעוד שאתה, כפי שציינת, לא "שוחה במים".
מעבר לכך 2, הסולידית היא אישה בפני עצמה. מה שהיא עושה לאו דווקא נכון עבורך. יש לכם צרכים שונים, מצב פיננסי שונה, סיבולת שונה (?) וכד'.

אשמח מאוד לדעתכם. מוזמנים לתת לי בראש על זה שאנחנו מוציאים יותר ממה שאנחנו מכניסים, זה בעבודה אבל לא כל כך פשוט לצערי.
בהנחה ואתם לא אמריקאים, קנה קרן כספית. מה הייעוד לשאר הכסף? ציינת שבשנתיים-שלוש הקרובות יהיה צריך כ60 אלף ש"ח בשנה.
נגיד 200K (אני לארג') - בקרן כספית. מה הייעוד לשאר הכסף? לא נתת פרטים, כך שקשה לתת תשובה רצינית.
האם אתם מתכננים לרכוש דירה? להשקיע לטווח ארוך? בינוני?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N יש חוקים ברורים במה אפשר להשקיע במסגרת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Shamran88 אזרח אמריקאי שרוצה להשקיע בקריפטו שוק ההון 0
F חדש ב-IRA , רוצה להשקיע ל-15 שנים ב-S&P500 , איך מתקדמים ? שוק ההון 19
ה המלצות על קורס בכלל ועל "להשקיע נכון" בפרט שוק ההון 25
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
א האם ניתן להשקיע בקרנות גידור ? שוק ההון 1
א איך להשקיע סולידית דרך IB שוק ההון 1
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
The Objectivist דרכים להשקיע בהצלחתו או כישלונו של סטארטאפ (חברה פרטית) שוק ההון 6
H מתחיל להשקיע שוק ההון 7
א כיצד ניתן להשקיע בשוק האוקראיני שוק ההון 22
D מתעניין בתחום שוק ההון, יש לי רצון להשקיע במדדים טיפה יותר... "מיוחדים" שוק ההון 17
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
H האם יש משקל רב כל כך לתואר מדמח כשיש כבר ניסיון, או שעדיף להשקיע בכיוונים אחרים? התפתחות אישית 26
צ איפה עדיף להשקיע בארץ או בשווייץ שוק ההון 5
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
D מוצרים פיננסיים שמופיעים תחת הפוסט "איך להשקיע כמעט מבלי לנקוף אצבע" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 29
A S&P 500 האם כל אחד יכול להשקיע? שוק ההון 24
א התחלתי להשקיע! שוק ההון 2
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
liranviper איך להשקיע לילדים בצורה הוגנת? שוק ההון 39
A 250,000₪ איפה להשקיע ? שוק ההון 8
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
K תזרים חיובי: לשלם את ההלוואה או להשקיע במקום אחר? נדל"ן 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 73
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
י איך להשקיע כסף לטווח הקצר מאוד שוק ההון 5
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
A האם כדאי להשקיע ב-Russel2000? שוק ההון 17
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
פ האם יש סיבה להשקיע דרך קרן גמל בS&P500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה