• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך להנות מהטבות-מס וגם למשוך מרווחי המניות ?

• פותח הנושא פותח הנושא אג17
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אג17

משתמש רשום
דירוג
0
יש לנו תיק השקעות שמחולק 50-50 בין מניות לאג"ח (כולל השקעות ישירות בתעודות סל וכן כספים פנסיוניים), ואנחנו מושכים רק את הרווחים השוטפים מהחלק המנייתי מתוך מטרה להנות ביומיום מהתשואות מבלי להקטין את השווי הכולל של התיק.

הדילמה שיש לי: כדי למקסם הטבות-מס, חלק משמעותי מהרכיב המנייתי נמצא באפיקים פנסיוניים (קופ"ג להשקעה וקרנות השתלמות בניהול עצמי (IRA)). זה אומר שיש שם רווחים יפים - אבל אני לא יכול לגעת בהם :( לכן, המשיכה השוטפת שלנו היא מהחלקים המנייתיים "החופשיים" (תעודות סל על מדדי מניות). בסך הכל האחוז המנייתי בתיק נשאר קבוע, אבל מכיוון שבכספים הפנסיוניים התופחים אני לא נוגע - הנכסים המנייתיים "החופשיים" הולכים ומתמעטים.

כתוצאה מזה, בשנים האחרונות החלק "החופשי" בתיק (תעודות סל) - הופך ליותר ויותר אגח"י, עם פחות תשואות שוטפות שאני יכול למשוך.

איך נכון לחלק את ההשקעות כך שמצד אחד - נמקסם את הטבות המס, ומצד שני - יהיו לנו רווחים שוטפים נזילים שניתן להשתמש בהם ? האם אני מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ? האם יש מה לשנות כדי להתנהל בצורה יעילה יותר ? אשמח לטיפים בנושא..

תודה!

האם יש מה לשנות כדי להתנהל בצורה יעילה יותר ?
כן, להבין שהאמירה הזו:

ואנחנו מושכים רק את הרווחים השוטפים מהחלק המנייתי מתוך מטרה להנות ביומיום מהתשואות מבלי להקטין את השווי הכולל של התיק.
שגויה.

תחליט כמה כסף אתה רוצה למשוך, ותבנה תיק שתומך ביכולת למשוך את הסכום הזה. את הסכום תיקח כמובן קודם ממה שנזיל, אבל אין שום בעיה למכור בשביל יתרת הסכום.
בנוסף, בניית התיק כוללת קבלת החלטה על הקצאת השקעות. הקצאה זו לא תלויה בסכום שאתם רוצים, אלא רק בכמות הסיכון שאתם רוצים לשאת. זה אומר שאם הפנסיה גודלת להיות יותר מהחלק היחסי שהקציתם למניות אז גם לשם תכניס אגח.

האם אני מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ?
בהחלט, אתה מצפה לרווחים בחלק האג"חי, וזה לא יקרה.
אם אתה מתעקש על 50-50 אז הפעולות שלך כרגע הן נכונות, ואתה אפילו לא משלם מס רב (כי אין תשואה באג"ח) אבל מצד שני גם אין רווחים.

השאלה היא מה מקור ההתעקשות הזו. אני למשל התחלתי מ- 50-50 אבל בלי לאזן, ועשיו יש לי תיק בעיקר מנייתי. כלומר בגישה הזו אני אומר "את החלק ההתחלתי של האג"ח אני לא מוכן להפסיד, מעבר לכך - מה שיהיה יהיה".

כתוצאה מזה, בשנים האחרונות החלק "החופשי" בתיק (תעודות סל) - הופך ליותר ויותר אגח"י,
לא הבנתי את המשפט הזה. למה לא למשוך מהחלק האג״חי של התיק ה-״חופשי״?? גם תשמור על ההקצאה הרצויה לך וגם תשלם פחות מס (כי אין שם רווחים גדולים).

ואנחנו מושכים רק את הרווחים השוטפים מהחלק המנייתי מתוך מטרה להנות ביומיום מהתשואות מבלי להקטין את השווי הכולל של התיק.
למה??
יש לך תיק הוליסטי אחד. החלטת שאתה מושך תקציב לפי אחוז הרווח שהתיק מייצר לך. לא לגמרי ברור לי, אבל בסדר.
אבל מי הכריח אותך דווקא למשוך רק מהחלק המנייתי? יותר חשוב לשמור על ההקצאה/רמת הסיכון שהחלטת עליה.

אגב, ברור לך שאם אתה מושך את כל הרווחים כל הזמן אז התיק *הכולל* לא יגדל.
למעשה אם אתה לא מתחשב באינפלציה התיק שלך יצטמצם ריאלית.

אם התכוונת למשהו אחר ולא הבנתי את הפוסט שלך - אז סליחה מראש.

לא הבנתי את המשפט הזה. למה לא למשוך מהחלק האג״חי של התיק ה-״חופשי״??
הוא רוצה למשוך רק מהרווחים, והחלק של האג"ח לא מייצר מספיק רווחים.
אבל כמו שכתבתי, אי אפשר גם לשמור על סיכון נמוך וגם לצפות לרווחים יפים.

חסר מידע חיוני. הפוסט מעט לא ברור.
אתה נשוי? כתבת "לנו" אז אני מניח שכן.
האם אתה או אישתך עברתם את גיל 60?
למי יש הכנסה גבוהה יותר (לא רלוונטי אם שניכם לאחר גיל 60).
קופ"ג להשקעה
מוודא שאתה מודע לכך שלא ניתן למשוך אף פעם קופ"גלה בפטור ממס. הטבת המס היא כקצבה בלבד.
כתוצאה מזה, בשנים האחרונות החלק "החופשי" בתיק (תעודות סל) - הופך ליותר ויותר אגח"י, עם פחות תשואות שוטפות שאני יכול למשוך.
מה מונע ממך לשנות מסלול בפנסיונים? תוכל להקצות אחוז מסויים לאג"ח ומניות ב"חופשי".

מעבר לכך, אם אתה מתקשה למצות הטבות מס - אינך חייב למקבם את הטבות ההפקדה למצרים פנסיונים כאלה ואחרים. תוכל פשוט להקצות לתיק הממוסה.

חלק משמעותי מהרכיב המנייתי נמצא באפיקים פנסיוניים (קופ"ג להשקעה וקרנות השתלמות בניהול עצמי (IRA)).
קרן השתלמות וקופת גמל להשקעה אינם אפיקים פנסיוניים - שני המוצרים נזילים (השתלמות לאחר 6 שנים) ומאפשרים שימוש הוני.

זה אומר שיש שם רווחים יפים - אבל אני לא יכול רוצה לגעת בהם
אתה נותן לזנב לקשקש בכלב. מיסוי הוא רק פרמטר אחד מהכל.

הוא רוצה למשוך רק מהרווחים, והחלק של האג"ח לא מייצר מספיק רווחים.
אבל זה מה שכתבתי. שאני לא מבינה למה זה קשור?

אני מבינה את הרעיון למשוך רק רווח במטרה לשמור על הקרן - מבחינת הכסף שיש ברשותו.
אבל למה למשוך את התקציב הזה רק מהמניות בתיק הנזיל?
הרי זה לא שהוא מושך את הרווח רק מהמניה שעשתה את הרווח. כי הוא מתייחס גם לרווחים שנבעו מהכספים שבפנסיה/קה״ש/קופ״ג שהם הוא לא נוגע.
אז למה לא למכור גם מהחלק האג״חי?

תקנה הרבה מניות בודדות מסקטורים שונים ותמכור את אלו שהפסידו או הרוויחו פחות. גם מגוון אג"ח קונצרני יתן לך שונות גדולה יותר מקרן אגח או אגח ממשלתי.
אם תמכור בלי רווחים תדחה את המס.
אתה יכול לתרום מניות עם הרבה רווח לעמותות. יש בזה פטור ממס רווח הון.

תקנה הרבה מניות בודדות מסקטורים שונים ותמכור את אלו שהפסידו או הרוויחו פחות. גם מגוון אג"ח קונצרני יתן לך שונות גדולה יותר מקרן אגח או אגח ממשלתי.
אם תמכור בלי רווחים תדחה את המס.
אתה יכול לתרום מניות עם הרבה רווח לעמותות. יש בזה פטור ממס רווח הון.
איך קשור למה ששאל?

כרגע מחכים לתשובה שלו האם הוא חי רק מהדיבידנדים, או ממש מרווח מעל מחיר הקנייה שלו.
חי ממספר מקורות הכנסה - אחד מהם הוא רווחים מתעודות-סל על מניות (משקיע רק דרך תעודות סל, הרווח הוא בעיקר מעלייה במחירי המניות).

מהתשובות נראה שלא הייתי מספיק ברור בשאלה שלי - אז אנסה עם דוגמא מספרית:

נניח שיש לי תיק השקעות עם מיליון שח באג"ח ומיליון במניות (החלוקה נקבעה לפי רמת הסיכון הרצויה בתיק). ונניח שהתשואה הממוצעת של החלק המנייתי היא 10% בשנה (התשואה של האג"ח היא אחוזים בודדים ולצורך הדוגמא אתעלם ממנה - במציאות יהיו גם מעט עליות ומעט משיכות מהחלק האגחי אבל זה זניח לעומת החלק המנייתי).
אחרי שנה - החלק המנייתי של התיק יהיה בשווי 1.1 מיליון - ואני אמשוך את ה-100,000 שהרווחתי בחלק המנייתי - כך שהתיק חוזר למצבו המקורי, וכך כל שנה.

הבעיה שאיתה אני מתמודד: מתוך המיליון שמושקעים במניות - נניח ש-700,000 מושקעים במסלולי-מניות באפיקים פנסיוניים - קופ"ג להשקעה (כן - מודע לזה שהפטור ממס רק במשיכה כקצבה), וקה"ש נזילה (יכול למשוך אבל מעדיף למקסם את הפטור ממס רווחי הון ולא לגעת בכסף). אז אחרי שנה - החלק המנייתי-פנסיוני שווה 770,000, והחלק המנייתי-חופשי שווה 330,000. מכיוון שאני עדיין רוצה למשוך את כל ה-100,000 רווח אבל מעדיף לא לגעת בפנסיוני - אני אמשוך 100,000 מהחלק המנייתי-חופשי, ויישארו שם 230,000. אחרי שנה נוספת - שוב אמשוך רק משם 100,000, ויישארו שם 153,000. ואחרי שנתיים נוספות - עדיין יהיו לי מיליון שח במניות - אבל הכל יהיה בחלק הפנסיוני (שממנו לא משכתי), וללא מניות שאני יכול להנות מרווחיהן בחלק הלא-פנסיוני של התיק.

ובחזרה לשאלה שלי - האם יש התנהלות אחרת מבחינת ניהול התיק ומשיכת הכספים, שתאפשר למקסם כמה שאפשר את הפטורים ממס רווחי הון ועדיין להנות בשוטף מהתשואה של התיק ?

(לשואלים - אני בן 58 וזוגתי צעירה בכמה שנים, שנינו כיום במשרות חלקיות, אני צברתי כבר קצבה פנסיונית מובטחת בגובה סביר והיא לא).

חי ממספר מקורות הכנסה - אחד מהם הוא רווחים מתעודות-סל על מניות (משקיע רק דרך תעודות סל, הרווח הוא בעיקר מעלייה במחירי המניות).

מהתשובות נראה שלא הייתי מספיק ברור בשאלה שלי - אז אנסה עם דוגמא מספרית:

נניח שיש לי תיק השקעות עם מיליון שח באג"ח ומיליון במניות (החלוקה נקבעה לפי רמת הסיכון הרצויה בתיק). ונניח שהתשואה הממוצעת של החלק המנייתי היא 10% בשנה (התשואה של האג"ח היא אחוזים בודדים ולצורך הדוגמא אתעלם ממנה - במציאות יהיו גם מעט עליות ומעט משיכות מהחלק האגחי אבל זה זניח לעומת החלק המנייתי).
אחרי שנה - החלק המנייתי של התיק יהיה בשווי 1.1 מיליון - ואני אמשוך את ה-100,000 שהרווחתי בחלק המנייתי - כך שהתיק חוזר למצבו המקורי, וכך כל שנה.

הבעיה שאיתה אני מתמודד: מתוך המיליון שמושקעים במניות - נניח ש-700,000 מושקעים במסלולי-מניות באפיקים פנסיוניים - קופ"ג להשקעה (כן - מודע לזה שהפטור ממס רק במשיכה כקצבה), וקה"ש נזילה (יכול למשוך אבל מעדיף למקסם את הפטור ממס רווחי הון ולא לגעת בכסף). אז אחרי שנה - החלק המנייתי-פנסיוני שווה 770,000, והחלק המנייתי-חופשי שווה 330,000. מכיוון שאני עדיין רוצה למשוך את כל ה-100,000 רווח אבל מעדיף לא לגעת בפנסיוני - אני אמשוך 100,000 מהחלק המנייתי-חופשי, ויישארו שם 230,000. אחרי שנה נוספת - שוב אמשוך רק משם 100,000, ויישארו שם 153,000. ואחרי שנתיים נוספות - עדיין יהיו לי מיליון שח במניות - אבל הכל יהיה בחלק הפנסיוני (שממנו לא משכתי), וללא מניות שאני יכול להנות מרווחיהן בחלק הלא-פנסיוני של התיק.

ובחזרה לשאלה שלי - האם יש התנהלות אחרת מבחינת ניהול התיק ומשיכת הכספים, שתאפשר למקסם כמה שאפשר את הפטורים ממס רווחי הון ועדיין להנות בשוטף מהתשואה של התיק ?

(לשואלים - אני בן 58 וזוגתי צעירה בכמה שנים, שנינו כיום במשרות חלקיות, אני צברתי כבר קצבה פנסיונית מובטחת בגובה סביר והיא לא).

כלומר אם הבנתי נכון, אתה מושך רק מהמניות. ובנוסף אתה מושך רק רווחים, כלומר אתה משלם מס מקסימאלי. דרך אגב אני מאוד מקווה שאתה מושך רק רווח ריאלי אחרת התיק שלך לא באמת נשאר באותו ערך.

האסטרטגיה למשוך רק מהחלק המנייתי הרווחי לא כל כך מובנת לי. ואם המניות מפסידות או הרווח הריאלי נמוך מאחוז המשיכה שלך, אתה לא מושך ? כלומר מתי אתה מושך מהחלק האגחי ?

ובנוסף אתה מושך רק רווחים, כלומר אתה משלם מס מקסימאלי.
אין כזה דבר למשוך רק רווחים. כשאתה מוכר יחידה אתה מוכר את הקרן ואת הרווחים שלה על אותה יחידה.

אני מאוד מקווה שאתה מושך רק רווח ריאלי אחרת התיק שלך לא באמת נשאר באותו ערך.
למעשה אני מושך פחות מהרווח הריאלי - אני לא זקוק לכל הרווחים הריאליים אז אני מושך רק חלק מהם.
מושך רק רווחים
התיק מושקע בתעודות-סל על מדדים, אז לאורך זמן יש בעיקר רווחים. גם אם יש בשנים מסויימות הפסדים - אני בדרך כלל לא מממש אלא מחכה שהשוק יתאושש.. במקרה שכן מוכר בהפסד - תמיד מקזז אותו מול רווחים.
האסטרטגיה למשוך רק מהחלק המנייתי הרווחי לא כל כך מובנת לי. ואם המניות מפסידות או הרווח הריאלי נמוך מאחוז המשיכה שלך, אתה לא מושך ? כלומר מתי אתה מושך מהחלק האגחי ?

הרווחים בתיק ההשקעות הם לא מקור ההכנסות העיקרי אז יש לי גמישות - אני מאוד משתדל לא למשוך יותר מהרווח הריאלי (ובדרך כלל משמעותית פחות), כך שלאורך זמן התיק עולה גם בערכו הריאלי. משתדל לשמור על הקצאת הנכסים לפי רמת הסיכון שאני רוצה בתיק, כך שאם אחוז החלק האגחי עולה מעבר לאחוזים שקבעתי עבורו - אני מושך גם ממנו.

אין כזה דבר למשוך רק רווחים. כשאתה מוכר יחידה אתה מוכר את הקרן ואת הרווחים שלה על אותה יחידה.
אני מניח שהוא מתכוון שגודל הפוזיציה (נומינלית) לא קטן אף פעם ביחס להשקעה המקורית.
שזה תעלול פסיכולוגי דומה למה שעושים משקיעי הדיבידנדים ש"לא מוכרים את המניות עצמן".

למעשה אני מושך פחות מהרווח הריאלי - אני לא זקוק לכל הרווחים הריאליים אז אני מושך רק חלק מהם.

התיק מושקע בתעודות-סל על מדדים, אז לאורך זמן יש בעיקר רווחים. גם אם יש בשנים מסויימות הפסדים - אני בדרך כלל לא מממש אלא מחכה שהשוק יתאושש.. במקרה שכן מוכר בהפסד - תמיד מקזז אותו מול רווחים.

הרווחים בתיק ההשקעות הם לא מקור ההכנסות העיקרי אז יש לי גמישות - אני מאוד משתדל לא למשוך יותר מהרווח הריאלי (ובדרך כלל משמעותית פחות), כך שלאורך זמן התיק עולה גם בערכו הריאלי. משתדל לשמור על הקצאת הנכסים לפי רמת הסיכון שאני רוצה בתיק, כך שאם אחוז החלק האגחי עולה מעבר לאחוזים שקבעתי עבורו - אני מושך גם ממנו.
כלומר האסטרטגיה שלך היא לשמור על איזון בתיק.

והבעיות שלך הן בעצם ,

1. השנים האחרונות היו שנים טובות ולכן משכת מהחלק המנייתי בלבד ואתה חושש שהשנים הטובות ימשכו ותיאלץ להמשיך למשוך מהחלק המנייתי בלבד והחלק הממוסה המנייתי יאזל לך.

2. בגלל השנים הטובות אתה מושך מהחלק הרווחי ולכן משלם מס על הרווחים ואתה מעוניין אולי להפחית את המס.

עכשיו הבנתי.

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שהוא מתכוון שגודל הפוזיציה (נומינלית) לא קטן אף פעם ביחס להשקעה המקורית.
שזה תעלול פסיכולוגי דומה למה שעושים משקיעי הדיבידנדים ש"לא מוכרים את המניות עצמן".
ההבדל הוא שבקבלת דיבידנד אתה משלם 25% נומינלית מגובה הדיבידנד שהתקבל, ובמכירת יחידות אתה משלם מתחת ל25% משווי המכירה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G האם כדאי למכור ניירות הפסדיים ורווחיים ולקנות מחדש כדי להנות ממגן מס? מיסים 15
Z יתרת זכות במס הכנסה. לדרוש או להנות מהריבית מיסים 1
G להנות מהמסע ומהדרך יומני מסע אישיים 54
I הגבול בין לחסוך ולהשקיע לבין להנות יומני מסע אישיים 21
ב הרגשה של הקרבת ההווה בשביל העתיד או איך להצליח להנות מהדרך ולא רק לחכות ליעד יומני מסע אישיים 8
avik האם החסינות הסולידית מעקרת את היכולת להנות? אוף טופיק 58
R הכנסות משכ"ד - האם ניתן להפקיד לפנסיה ולהנות מהטבות מס ? שוק ההון 7
ח השלכות מס במשיכה חלקית מקרן השתלמות לעצמאי לאחר 8 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 6
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 12
U מס על דירה שכורה מיסים 4
S מגן מס ממניות מRSUs וESPP מיסים 1
עידו ג החזר מס עבור מס שבח / מס רכישה מיסים 35
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
Shamran88 איך משלמים מס לארצות הברית? מיסים 33
G בקשה להחזר מס - טופס 135 מקוון מיסים 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
ר תיאום מס מיסים 4
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
pita מס רווחי הון מופחת מגיל 60 שוק ההון 10
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
K מס יסף/דו"ח שנתי ראשון מיסים 11
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N מס על דיבידנד ועל פקדונות של עוסק מורשה מיסים 2
א מגן מס באמצעות פקיעת אופציות שוק ההון 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
מ החזר מס לאזרח אמריקאי בגין לימודים מיסים 3
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
S בדיקת תקינות: חישוב מס על ניירות ערך זרים במקרי הפסד ורווח מעורב מיסים 3
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
B תיאום מס - האם אין התחשבות בהפקדות לפנסיה? מיסים 0
N מס יסף על רווחים משוק ההון מיסים 1
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P שומת מס הכנסה עם טעויות, אחרי כמה גרסאות מהם. לוותר? מיסים 3
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ח משיכת קופת גמל בלי מס במקור מיסים 9
A האם מס דיבידנדים מתקזז עם מס רווחי הון? שוק ההון 4
מ מס רכישה כשהדירה המקורית לא מוכנה מיסים 3
עידו ג תכנון מס כאשר יש פטור ממס מיסים 37
M מס הכנסה אפס על הכנסות בארץ לתושב חוזר 2026-2027 מיסים 1
R הסבר על קיזוז פחת בהקשרי מס הכנסה ומס שבח מיסים 5
R הסבר על מקדמות מס הכנסה מיסים 5
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
E חישוב מס על קרן אירית שוק ההון 12
korma מכשיר השקעה על מנת "ליהנות" ממגן מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R מס ירושה אמריקאי - מעקף מיסים 9
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2

נושאים דומים

Back
למעלה