• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

איך לבחור רכב אם אתה לא אוהב רכבים

בורג

משתמש רגיל
דירוג
340
מעולם לא הייתי a car guy
לא מבין את האהבה למכוניות. כל מה שאני צריך זה משהו שיסיע אותי ליעד בטרחה מינמלית.
לקראת הגעתו הצפויה של בכורי, לקחנו עגלת תינוק מחברים. ניסיון להנדס את העגלה לתא המטען של סופר-מיני שלנו לא היה תהליך פשוט. דקות ארוכות שאני לא רוצה לחזור עליהן שיהיה ילד בוכה. אז הגיע זמן להחליף את הרכב בן ה11.
אני לא יודע איך לבחור רכב. פשוט לא מכיר חברות ודגמים. יש מאות דגמי מכוניות רלוונטים ואני לא רוצה להתחיל ללמוד על ההבדלים באמינות בין צרפתיות שמורכבות בטורקיה לבין יפניות שמורכבות באיטליה.
אז איך עושים את התהליך לבחור את הרכב המתאים? הרעיון הכי טוב שלי היה לחוכמת ההמונים, ללכת לרשימת הרכבים הכי נמכרים בשנה האחרונה, לבחור מבינהם, ולרדת בשנת יצור עד לטווח מחירים שלי. דעתכם?

מה הדרישות שלנו:
* מקום ל2 הורים וילד.
* תא מטען שאפשר להכניס אליו ציוד תינוק.
* בטיחות. (כל הטריקים האקטיבים שאני יכול להרשות לעצמי, אני רוצה).
* הבנתי שעדיף גם מזגן למושבים האחורים למנוע בישול של הילד.
* אמינות. רוצה מינימום טרחה בטיפולים ומוסכים.
* גימיקים בסיסיים שאין לי ברכב הישן ואני רוצה: מצלמת רוורס, BT ברדיו, מזגן מהיר.
* שקטה.
מתכננים להשתמש ברכב 7-10 שנים לפני מכירה. נוסעים כ10-15K קילומטרים בשנה (לפני הקורנה).
טווח רצוי 100K שקלים, מוכנים לעלות ל150K

אני לא אוהב לקבל החלטות לא מושכלות ב יוחד כשזה מגיע להוצאה כזו משמעותית אז הלכתי לקארזפורום
הסתכלתי שם על הרבה שרשורים רלוונטיים ולא רלוונטיים עד שקיבלתי כיוון
כתבתי את סדר העדיפויות שלי ומה הדגמים שנראו לי מתאימים בתקציב ומה כדאי לברר ווידאתי שמה שלמדתי נכון.

מהתקציב נראה שאתם מחפשים יד ראשונה ולא יד שניה. למה?

מאזדה 3 נשמע כמו אחלה רכב בשבילך, אמין מאוד מה שימנע ממך התעסקות במוסך, הטיפולים יחסית זולים, יש שוק ענק אז תוכל למצוא בלי בעיה וגם למכור בלי בעיה.

יש עוד כמה דגמים שמתאימים לך, אבל כעקרון כל משפחתית יפנית/קוריאנית מהשנתונים החדשים תתאים.

אירופאית לא תתאים לך כי צריך יותר רצון "להתעסק"
ממליץ לך לקנות רכב בערך בן 3.

* הבנתי שעדיף גם מזגן למושבים האחורים למנוע בישול של הילד.
לך תדע מי מסתובב פה... מציע לערוך טיפה יקירי.
הרעיון הכי טוב שלי היה לחוכמת ההמונים, ללכת לרשימת הרכבים הכי נמכרים בשנה האחרונה, לבחור מבינהם, ולרדת בשנת יצור עד לטווח מחירים שלי. דעתכם?
חכמת ההמונים בהחלט משחקת תפקיד ו"לא לחינם" יש עלייה אצל האסייתיות. value for money וכו'
קודם כל היית שולח אותך לבדוק אם אתה רוצה רכב משפחתי "קלאסי" , SUV [פנאי שטח] או להישאר בקטנות אבל יותר מרווחות [למשל I20 ולא I10], עדיין עושה את העבודה.

כלל אצבע כמו שאמרתי מקודם
ש עוד כמה דגמים שמתאימים לך, אבל כעקרון כל משפחתית יפנית/קוריאנית מהשנתונים החדשים תתאים.

לאחר שתיתן קטגוריה, יהיה יותר קל להמליץ לך.

יש פה שרשור על חלל, סוגר את העבודה. אני משתמש בו תמיד

התקציב שלך מאוד גמיש (לא טוב).
יש ארבעה רכבים שנותנים בדיוק את מה שאתה רוצה + חיסכון בדלק (רכבים היברידיים).
מכאן רק לבחור מה אתה אוהב יותר מבחינת עיצוב ומחיר.
1. יונדאי איוניק שנתון 2017 ב- 90k לכל היותר מפרטי יד-1, חדשה תעלה כ- 145k.
2. קיה נירו שנתון 2017 + זה רכב גבוה יותר ממשפחתית רגילה, עד 100k מפרטי יד-1, חדשה תעלה כ- 145k.
3. טויוטה אוריס סטיישן שנתון 2017-2018 באזור המחיר של האיוניק, רכב ארוך וגדול, מעט מיושנת יותר. דגם 2020 ומעלה נקרא טויוטה קורולה ספייס.
4. טויוטה קורולה 2020 גרסת סדאן, לא סגור לגבי מחיר, חדשה 2021 תעלה כ- 145k.

קניה מליסינג מורידה כ-13% מהמחיר, אבל יש סיכון גבוה יותר לחוסר אמינות בטווח הארוך.
הכי משתלם זה לקנות רכב בן 3 מקרוב משפחה שטיפל בו יפה.

מאזדה 3 נשמע כמו אחלה רכב בשבילך, אמין מאוד מה שימנע ממך התעסקות במוסך, הטיפולים יחסית זולים, יש שוק ענק אז תוכל למצוא בלי בעיה וגם למכור בלי בעיה.

יש עוד כמה דגמים שמתאימים לך, אבל כעקרון כל משפחתית יפנית/קוריאנית מהשנתונים החדשים תתאים.

אירופאית לא תתאים לך כי צריך יותר רצון "להתעסק"

מאזדה 3 יקרה יותר בטיפולים בהשוואה לרוב היפניות האחרות וגם בביטוח. אמינה ויש שוק גדול.
הזולה ביותר בטיפולים וביטוח תהיה טויוטה ואח"כ פורד (לא יפנית).

מהתקציב נראה שאתם מחפשים יד ראשונה ולא יד שניה. למה?
הכי משתלם זה לקנות רכב בן 3 מקרוב משפחה שטיפל בו יפה.
בעבר קנינו רכבים (בדרך כלל מחברים ומשפחה) בני 2 עד 4 שנים. כרגע אין מכר שמוכר.
הפעם משום שאני רוצה את מנגנוני הבטיחות האקטיבית, שלא קיימים בשנים עברו בכל הדגמים, אני מוכן, אם צריך, לקנות גם חדש יותר. לכן טווח המחיר גדול.

לפי מה שראיתי בטבלות הפופולריות, וחוזק על ידכם, הרשימה הקטנה מכילה
* טויוטה קורולה
* יונדאי איוניק
* קיה נירו - פנאי
* קיה ספורטז - פנאי
* יונדאי קונה -פנאי
* מזדה 3

ואז בעצם אנחנו צריכים להחליט האם רוצים רכב פנאי (SUV) שיושב גבוהה יותר וקל יותר להוציא תינוק מהרכב. למרות שבדרך כלל צורך יותר דלק, תא מטען קטן יותר, מחיר קצת יקר יותר.

נקודה נוספת, בחלק מהרכבים האלו בדגמים האחרונים (2020-2021) הדגם ההיברידי כמעט זהה במחיר לדגם הרגיל. לכן אנשים מעדיפים היברידי. זוגתי חוששת מהשמועה על קרינה לתינוק שיושב מעל הסוללה. יש לכם זווית מחשבה על הנושא?

מעט פירוט על ההבדלים (הלא חשובים) בין הרכבים:

1. יונדאי איוניק, מעוצבת ומאובזרת יפה, הבחירה הכלכלית ביותר, אחד הרכבים הכי נמכרים בארץ, בגאז' ענק. מגיעה בשתי רמות גימור, פריומים זה הבסיס והרמה הגבוהה יותר זה סופרים, לגבי שנתון 2017 היתרונות של הסופרים הם מראות עם התראת רכב באזור מת + כיוונון אוטומטי של כסא הנהג בין שני מצבים מוגדרים. ההפרש הוא כמה אלפים טובים, גם ביד שניה. מודל 2019 ומעלה משופר בזכות בידוד הרעשים שלו, אבזור ובעל מראה חיצוני שונה קלות.

2. קיה נירו, מעוצבת "רגיל", בגאז' גדול מאוד, מוגבהת (נחשבת ל crossover), עולה כ- 10k יותר ונדירה יותר בשוק. גם כאן דגמי 2019 בעלי שיפורים באבזור ובידוד רעשים. הגובה הוא יתרון כשצריך להעמיס ולפרוק ילדים באופן תכוף.

3. טויוטה אוריס סטיישן, מעוצבת באופן מיושן - רכב של טכנאי מזגנים, ארוך מאוד, בגאז' ענק. יש לשים לב לא לקנות רכבים שעלו על הכביש לפני פברואר 2017, יש הבדל במערכות הבטיחות המותקנות (TSS1 לעומת TSS2 החל מפברואר 2017, הבדל משמעותי - אפשר לגגל). יתרון מרכזי ויחיד - טויוטה (אמינות). המערכת ההיברידית גם מיושנת, אבל אמינה.

4. טויוטה קורולה 2020 גרסת סדאן - בגאז' "רגיל" (קטן יותר מהאפשרויות האחרות), זו קורולה לטוב (אמינה) ולרע (אין שום יתרון בולט על אף רכב אחד). יש לשים לב לא לקנות גרסה עם sunroof אם אתה בגובה של 1.7 מ' ומעלה (התקרה ממש נמוכה, אי אפשר לשבת ברכב הזה בנוחות).

מבחינת דלק - כולם בעלי צריכת דלק פרקטית 1:20 בנסיעה משולבת (היברידיים).

זוגתי חוששת מהשמועה על קרינה לתינוק שיושב מעל הסוללה. יש לכם זווית מחשבה על הנושא?
קרינה בלתי מייננת, כשמה כן היא - בלתי מייננת. הנושא נחקר ונחפר עשרות שנים בכל העולם ולא נמצאה עדות שקרינה בלתי מייננת גורמת לנזק כלשהו.
לאור עקרון הזהירות המונעת (זה שלא מצאו עד היום לא אומר שלא ימצאו בעתיד) - רגולטורים בארה"ב ובאירופה (ובישראל) קבעו תקנים לרמות קרינה מותרות, כלל הרכבים המשווקים בישראל עומדים בהם.

זוגתי חוששת מהשמועה על קרינה לתינוק שיושב מעל הסוללה. יש לכם זווית מחשבה על הנושא?
כמה זמן הוא יושב שם ביממה? זה לחפש את המטבע מתחת לפנס. האם בדקתם קרינה בבית בכלל? האם היא מכירה את *כל* החומרים המסווגים באותה רמת חשד לסרטן או רמות יותר גבוהות? (רמז: אלוורה, חמוצים, בשר אדום, חשיפה לשמש, גזי פליטה במיוחד ממנועי דיזל).

• אהבתי
Reactions: HHH
מילה אחרונה לגבי רכבים היברידיים - החסכון בדלק הוא גבוה ומשמעותי יותר ככל שאתה נוסע יותר. אבל צריך להביא בחשבון שאחר כעשור, החלפת סוללה תעלה כ- 10k, זה מקזז חלק מהיתרון של החסכון.
אם אתה גר בבית ויש באפשרותך להתקין עמדת הטענה - תשקול לקנות רכב היברידי "פלאג אין" או חשמלי בלבד - זה יביא לחסכון משמעותי נוסף בהוצאות ה"דלק", אם כי הרכבים האלו מראש יקרים יותר. לא חקרתי את התחום לעומק.

כמה זמן הוא יושב שם ביממה? זה לחפש את המטבע מתחת לפנס. האם בדקתם קרינה בבית בכלל? האם היא מכירה את *כל* החומרים המסווגים באותה רמת חשד לסרטן או רמות יותר גבוהות? (רמז: אלוורה, חמוצים, בשר אדום, חשיפה לשמש, גזי פליטה במיוחד ממנועי דיזל).
אם השיקול הוא רציונלי אני אתך. אם מדובר בחרדות אל תלך לשם @בורג.

כמו כן
הנושא נחקר ונחפר עשרות שנים בכל העולם ולא נמצאה עדות שקרינה בלתי מייננת גורמת לנזק כלשהו.
+ 1
יותר בטוח מטלפון נייד שגם הוא יותר בטוח מלישון יותר מדי בלילה

1. אנחנו מסתדרים יופי עם ילד וסופר מיני (איביזה).

2. יד שנייה זה משמעותית יותר זול.

3. מה עם סוברו xv וקרוסאוברים אחרים?

4. מה עם רכבי סטיישן?

לראות ביקורות וידאו והשוואת (לדוגמא באתר של אוטו) יהיה רעיון טוב
אתה לא נוסע הרבה, לא היתי מחפש היברידית במיוחד.
גם סופר מיני בת שנתיים עונה על הדרישות הבסיסיות שלך ותעלה פחות מ100, תוספת מעבר תשפר את המרחב\נוחות\אבזור

שים לב שחלק מהיבואנים התחילו לתת אחריות של 5 שנים. הייתי מכניס את זה לשיקולים. זה אומר שב 5 השנים הראשונות אתה משלם רק טיפולים. כל תקלה ברכב תתוקן על חשבון היצרן או היבואן.
בינתיים שמעתי על טויוטה, סיטרואן וסוברו.

לדעתי xv חדשה בטוח המחירים שלכם, ותתאים לדרישות גם אם המשפחה תתרחב ב 10 השנים הבאות.

אם אתה גר בבית ויש באפשרותך להתקין עמדת הטענה - תשקול לקנות רכב היברידי "פלאג אין" או חשמלי בלבד - זה יביא לחסכון משמעותי נוסף בהוצאות ה"דלק", אם כי הרכבים האלו מראש יקרים יותר. לא חקרתי את התחום לעומק.
מבדיקה כללית שעשיתי לאחרונה, החסכון בדלק מתקזז מול עלות הרכישה. הסיבה היחידה לקנות רכב היברידי או חשמלי היא משיקולי שמירה על הסביבה, וגם זה שולי.

שים לב שחלק מהיבואנים התחילו לתת אחריות של 5 שנים. הייתי מכניס את זה לשיקולים. זה אומר שב 5 השנים הראשונות אתה משלם רק טיפולים. כל תקלה ברכב תתוקן על חשבון היצרן או היבואן.
בינתיים שמעתי על טויוטה, סיטרואן וסוברו.
ממש לא "כל תקלה".
יונדאי גם נותנת 5 שנים אחריות ו- 7 שנים על המערכת החשמלית (יכול להיות שגם קיה, צריך לבדוק).

מבדיקה כללית שעשיתי לאחרונה, החסכון בדלק מתקזז מול עלות הרכישה. הסיבה היחידה לקנות רכב היברידי או חשמלי היא משיקולי שמירה על הסביבה, וגם זה שולי.
זה מאוד תלוי בהנחות שלך ובכמה אתה נוסע.
עבור נסועה שנתית של פות"ש 10k-15k לא ברור אם יש תועלת רבה בהיברידי.
ההפרש של עלות הרכישה ביד שניה של היברידי מול לא-היברידי לא גבוהה כמו ברכבים חדשים, אז גם זה פרמטר חשוב בהנחות שלך.

לרכב חשמלי אין טיפולים למעט בלמים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R מתי לבחור באג"ח תל בונד? ומתי באג"ח תל גוב? שוק ההון 8
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
ש איך לבחור יועץ פנסיוני להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס שכר דירה בפעם הראשונה לבחור צעיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
L באיזה קרן השתלמות לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ס דמי ניהול לבחור צעיר בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
C מלווה משקיעים - האם לקחת, איך לבחור ואת מי נדל"ן 9
ז פתיחת חשבון ב IB - אין אפשרות לבחור ישראל במדינה פוסטים מאיכות נמוכה 7
S איך לבחור פרמטרים של משכנתא נדל"ן 5
G איך לבחור אגח ממשלתי לטווח ארוך? שוק ההון 3
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
S איך לבחור ברוקר ישראלי? האם וכיצד להתמקח על העמלות? שוק ההון 6
Z האם נישום יכול לבחור שנה אחת לדרוש הוצאות על תיק ההשקעות ואז לשלם 30% מס על רווח הון ושנה הבאה לא לדרוש מיסים 0
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
ז איך לבחור עבודה אל מול שיקולים אחרים התפתחות אישית 8
שם משתמש בעייתי לבחור קרן כספית: פשוט להטיל מטבע? שוק ההון 38
S מחיר למשתכן בדרום - איזו דירה לבחור והאם כדאי לרכוש ללא משכנתא נדל"ן 5
R הייטק -חברה בינונית מול סטארט אפ? לא מצליח לבחור אוף טופיק 8
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11
L האם יש עדיין סיבה לבחור בסטארטאפ? התפתחות אישית 92
שם משתמש בעייתי איך לקרוא את שם הקרן? איך לבחור מסלול מחקה s&p נכון? שוק ההון 11
P באיזה תמהיל משכנתא לבחור? דירת מחיר למשתכן בנתיבות נדל"ן 10
E קופות גמל להשקעה. איזה מסלול לבחור באנליסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I כיצד לבחור קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
I מסלולי השקעה לבחור בן 18 שוק ההון 1
ל איך לבחור קרן השתלמות - עדכונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Tsachi01 קרן השתלמות : איזה מסלול כדאי לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
שיר הלל לטבע מתלבט איך לבחור ברוקר שוק ההון 1
Yos Etf אנרגיה ירוקה - במי לבחור? שוק ההון 0
י איך לבחור יועץ נדל"ן ששווה כסף? נדל"ן 20
O למה לבחור בין vt לבלאקרוק אם אפשר גם וגם? שוק ההון 7
E איך לבחור קרן מחקה של מדד מסוים שוק ההון 38