הי,
נושא שאני תוהה לגביו רבות ואשמח לשמוע דעות:
נושא שאני תוהה לגביו רבות ואשמח לשמוע דעות:
- מרגיש שכמעט כל הדירות הנורמליות באזורי הביקוש (ת"א, י-ם וכו') מתומחרות 2.5 מיליון וצפונה שזה סכום אסטרונומי.
- מנגד כל מי שהיה לו הון ורצה נדל"ן - מזמן ב- 15 השנים האחרונות כבר ביצע עסקאות לאור טרנד עליית המחירים הברור והמתמשך. כנ"ל כל גלי העלייה שהביאו הון זר.
- אז המחשבה שלי היא כזאת: הקהל הזה כבר מיצה את הפוטנציאל שלו. מאיפה מגיעים כל אותם רוכשים חדשים? הם הרי קיימים ובמסות קריטיות אחרת לא היו בונים דירות בשווי 2.5 מיליון וצפונה. והרי כל מה שבונים והוא עונה על ההגדרות {נורמלי, אזור ביקוש} אלה המחירים.
- לאחרונה כולנו ראינו את טרנד הכתבות על הכמות העצומה של העשירים שיש בישראל בעיקר הייטק וכו' (נו אתם בטוח ראיתם את הכתבות וידעים למה אני מתכוון). אני נמצא בהייטק ומכיר שמועות ומספרים שכר בונוסים אופציות מניות הכל ובאמת מהרבה מקורות. האמת היא שמחוץ לשכבת הסמנכ"לים, בחישוב הסופי גם לבני המזל שהיו במקום הנכון ובזמן הנכון סכומים של 2-3 מיליון לדירה זה גבול עליון. אבל אלה בני מזל מעטים. זה לא המסה הקריטית לעומת ההיצע דירות במחירים הללו. רוב רובם של אנשי ההייטק זה 30-40 בשנים ספורות של שיא הקריירה. אין באמת הרבה תלושים מעל 40 לאורך זמן. זה טוב ויפה אבל לא מספיק לדירת 3 מיליון.
- לגבי נושא שקרוב לליבם של גולשי הפורום: זה לא באמת ש- 100 אלף ש"ח תוך 2-3-5 שנים הופכים ל- 2.5 מיליון בהשקעות. כן סטטיסטית יש לא מעט שכן אבל שוב - הדיון הוא סביב המסה הקריטית.
- אז גם אם נחבר את כל המקרים יוצאי הדופן, זה יספק בערך את ההיצע שנוסף בזכות 2 הקומות החדשות בתמ"א 38 ולא מעבר.