• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איך הפך פורום זה למוטה גברים?

קמיליה

משתמש סולידי
דירוג
57
הפורום נוסד ע'י אישה.
היא נמצאת במקום ה 16 ברשימת המגיבים / כותבי ההודעות בפורום. כל 15 אלו המקדימים אותה ברשימה הם גברים. נשים יש רק מתחתיה.
תופעות דומות של הטייה לכיוון הגברים, אם כי פחות קיצוניות, נמצאות גם בסטטיסטיקות של האהובים ביותר וכדומה.

מסקרן אותי להבין את התהליכים / הדינמיקות שיצרו את המצב הנוכחי.
בפורום צעיר - אי אפשר להיתלות במסורת ארגונית רבת שנים.
האם פחות נשים נכנסו לפורום? האם נכנסו אבל ברחו / הוברחו ? הן ממשיכות להיכנס אך מגיבות פחות ופחות?

נ.ב. גם אם נקבל את העובדה שהשקעות פיננסיות נתפסות בתרבותנו כתחום עיסוק מסורתי של גברים, בנושאים כמו חסכנות ואורח חיים לא אמורה להתקיים הטייה

הקהילה בפורום היא המשך טבעי של קהילת הקוראים והמגיבים בבלוג, שהיה קיים כמה שנים קודם, ואני לא חושב שהיחס שם היה שונה בהרבה. לא יודע אם ״הפך״ זה התיאור הנכון. באופן כללי, על אף שייסדה את הבלוג והפורום היא אישה, המסר עצמו אוניברסלי למדי.

נ.ב. גם אם נקבל את העובדה שהשקעות פיננסיות נתפסות בתרבותנו כתחום עיסוק מסורתי של גברים, בנושאים כמו חסכנות ואורח חיים לא אמורה להתקיים הטייה
אם תסתכלי ברשימת התתי-פורומים תראי שפורום השקעות הוא הכי פופולרי בפער עצום על השאר, אז די ענית לעצמך על השאלה.
לגבי השקעות וגברים\נשים - יש דומיננטיות עצומה לגברים בתחום. לא יודע לגבי סובב ומסובב, אבל זה המצב.

האם פחות נשים נכנסו לפורום? האם נכנסו אבל ברחו / הוברחו ? הן ממשיכות להיכנס אך מגיבות פחות ופחות?

פחות נשים נכנסו לפורום כי הן עסוקות במטבח...
סתם ! סתם !! לא לסקול אותי באבנים.

בטח לא הייתי אומר שהנשים הוברחו מכאן. להיפך, הן בד"כ מתקבלות יותר באהדה ועם תגובות נלהבות ומהירות להודעות שלהן.
אם כי משום מה חברות הפורום שעולות בדעתי כרגע מציגות את עצמן כחסרות נסיון וזקוקות לעזרה, לדוגמה
@Yellow ,
@kerenX
@יערה

בעוד שאצל הגברים זה נדיר יותר.

דרך אגב, קראתי (לצערי לא זוכר איפה) שתיקי השקעות שנוהלו ע"י נשים היו מוצלחים יותר. הסיבה הייתה שגברים מרגישים צורך לבצע פעולות בתיק לעתים קרובות, ולנשים יש סבלנות.

מסקרן אותי להבין את התהליכים / הדינמיקות שיצרו את המצב הנוכחי.
גם אותי מסקרן ואני תוהה מדוע הנשים לא משתתפות באופן פעיל יותר בדיונים.
כניראה שפחות מחוברות לנושאים.
היא נמצאת במקום ה 16 ברשימת המגיבים / כותבי ההודעות בפורום.
זו הבחירה של @הסולידית , רוצה תגיב, לא רוצה, לא תגיב.
תופעות דומות של הטייה לכיוון הגברים, אם כי פחות קיצוניות, נמצאות גם בסטטיסטיקות של האהובים ביותר וכדומה.
סליחה?! הטייה? הצהרה שלא נשמעת טוב ממשתמש/ת חדש/ה.
הצהרה חד משמעית ללא בסיס ובקטנה, מעליב את הפורום המכובד.

נערך לאחרונה ב:
לפי פילוח הלייקים בעמוד הפייסבוק שלי, שכולל יותר מ-11,000 בני אדם (מי היה מאמין...), 59% מהקוראים הם גברים, ו-38% הן נשים.
הבלוג הכי פופולארי בקרב גברים בני 25-34 (30% מסך כל הקוראים), והכי פחות פופולארי בקרב נשים בנות 18-24 (2% מסך כל הקוראים). מה שכנראה מסביר למה היוזמה שלי ליצור פורום הכרוית לחסכנים כשלה :(

יש כמה קוראות שמלוות את הבלוג מהשנים הראשונות... פאטיה, ברלינית, אנא-אל, מיכל, ועוד רבות וטובות, אבל הן מיעוט ותמיד היו מיעוט.

אשר אלי, ספציפית, אני כותבת את הדברים המשמעותיים שיש לי לומר בבלוג, ואת הדברים הפחות משמעותיים בפייסבוק ובטוויטר. הפורום מתנהל במידה רבה בגישת laissez faire. יש כאן אנשים מאוד חכמים ואני חושבת שהערך שהדיונים כאן מייצרים לא פוחת ואף עולה על הבלוג.

יש ב-FB את הקבוצה של החסכנים (כתבו עליה פה לאחרונה) מיסודה של "האשה שלא אוהבת לקנות".

איכשהו שם, התקבצו כמה וכמה נשים ועד כמה שזכור לי... הגברים מודרים ממנה, או לפחות אלא שכותבים.
לקח לי קצת זמן למצוא את הראיון עם "המייסדת" - שרון בירקמן.

http://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4732931,00.html

זה מה שהיה לה להגיד על @הסולידית
הבלוג המפורסם שנקרא "הסולידית" היווה עבורך השראה?

"דורין הרטמן, שכותבת את "הסולידית", פתחה את הבלוג שלה בסמוך אליי, לפני כשלוש שנים. אני מאוד מכבדת אותה, אבל לחלוטין לא מסכימה עם הגישה שלה. היא מטיפה לחיות חיי צנע עד גיל 30 או 40, כדי לצבור הון מסוים שיאפשר לך לפרוש ממהמעגל התעסוקתי, ואז להמשיך לחיות בצמצום. אני לא בעד פרישה משוק העבודה. אני חושבת שעבודה זה מתכון לשפיות ותמריץ נהדר לקום בבוקר. אני גם מאמינה שחשוב לקנות דירה. דבר נוסף הוא שלה אין ילדים, ואני לא חושבת שדרך חיים שכזו מתאימה לבעלי משפחות".
יש שם גם הסבר על השתלשלות הקבוצות השונות ב-FB.

נערך לאחרונה ב:
אני ממש לא חושב שיש כאן משהו שמזכיר אווירה אנטי-נשית ושכל אחת שנכנסת מרגישה שהיא נדחקת החוצה. עובדה שיש והיו כאן נשים חוץ מדורין בעצמה שהקול שלהן היה בולט ודומיננטי.

לדעתי זה נובע יותר מסיבות ביולוגיות-אבולוציוניות. חלוקת התפקידים ההיסטורית בציוויליזציה תמיד היתה שגברים הם הקבוצה בחברה שאמונה על ייצור משאבים ונשים על צריכה של המשאבים האלה - צריכה לצרכי גידול ילדים בסביבה בטוחה עד כמה שאפשר כדי שהם יגיעו לבגרות.
אז זו התיאוריה שלי לפחות ללמה לדברי דורין הפלח באוכלוסיה שנמצא פה הכי הרבה הם גברים בני 25-34 - קבוצה שבה חיסכון הכי אפשרי ורבים מהם רווקים כך שהם עדיין בשלב שהם חוסכים עבור שיפור עמדות במציאת בת זוג ולקראת משפחה עתידית. ונשים בגילאי 18-24 - שיא הפוריות הנשית, אולי בגלל זה בחורה ממוצעת בת 22 תעדיף לחשוב באיזו חנות בקניון המועדף עליה עדאי לשדרג את המלתחה לצורך שיפור האטרקטיביות בפני גברים ופחות תיטה לחשוב איך מהכסף הזה אפשר לעשות עוד כסף.

אני הולך להטיל פצצה, וייתכן שאחרי ההודעה שלי היוזר שלי יצטרך להשמיד את עצמו.

אני לא אדון, אני גברת.
היו כאלה שחשדו, אבל הרוב המכריע קיבל את גבריותי ללא עוררין, למרות שהתמונה שבחרתי לעצמי מורכבת מפלמינגו וורודים.
ומעכשיו אני עובר ללשון נקבה.
כשהתחלתי לכתוב, לשאול ולהגיב, עוד בבלוג, בניק נשי, קיבלתי יחס מאוד צונן ומשום מה לפעמים אפילו עויין.
החלטתי לעשות ניסוי וכתבתי את אותן ההודעות בלשון זכר, ופתאום קיבלתי יחס, תגובות תומכות..
אז נשארתי זכר גם בפורום.

עשיתי עוד ניסוי עם ניק נשי, ושוב התעלמות, או התנשאות ופחות תשובות ענייניות. גם מנשים, אגב.
אבל אני כבר לא יודעת אם אנשים פשוט נטו להגיב ולליקק יותר את בריז כי הוא כבר שם מוכר, או שבאמת היה פה עניין מגדרי.

לא מאשים אף אחד, רק מציין שכולנו כנראה שובניסטים, ואישה צריכה להתבלט במיוחד כדי לקבל הערכה כמו כל גבר בינוני מצוי.

אני ממש לא חושב שיש כאן משהו שמזכיר אווירה אנטי-נשית ושכל אחת שנכנסת מרגישה שהיא נדחקת החוצה. עובדה שיש והיו כאן נשים חוץ מדורין בעצמה שהקול שלהן היה בולט ודומיננטי.

לדעתי זה נובע יותר מסיבות ביולוגיות-אבולוציוניות. חלוקת התפקידים ההיסטורית בציוויליזציה תמיד היתה שגברים הם הקבוצה בחברה שאמונה על ייצור משאבים ונשים על צריכה של המשאבים האלה - צריכה לצרכי גידול ילדים בסביבה בטוחה עד כמה שאפשר כדי שהם יגיעו לבגרות.
אז זו התיאוריה שלי לפחות ללמה לדברי דורין הפלח באוכלוסיה שנמצא פה הכי הרבה הם גברים בני 25-34 - קבוצה שבה חיסכון הכי אפשרי ורבים מהם רווקים כך שהם עדיין בשלב שהם חוסכים עבור שיפור עמדות במציאת בת זוג ולקראת משפחה עתידית. ונשים בגילאי 18-24 - שיא הפוריות הנשית, אולי בגלל זה בחורה ממוצעת בת 22 תעדיף לחשוב באיזו חנות בקניון המועדף עליה עדאי לשדרג את המלתחה לצורך שיפור האטרקטיביות בפני גברים ופחות תיטה לחשוב איך מהכסף הזה אפשר לעשות עוד כסף.
לא יכולת להיות יותר סטריאוטיפי מזה :)
הגורמים לפיזור הלא שיוויוני באוכלוסיית קוראי הסולידית יכולים להיות רבים, ולחצים סביבתיים, נורמות חברתיות, סלפ-סלקשיין-ביאס, סדרי עדיפויות, תעסוקה שונה (למשל יש ביאס חזק להייטק שבו יש פחות נשים בכללי), קבוצות חלופויות בפייסבוק שיותר קורצות לנשים מסיבה כלשהי ומרחיקות מכאן ועוד ועוד.
בין התפלגות אוכלוסיה בבלוג קטן ברשת לביולוגיה ואבולוציה יש פער עצום למדי.

אני הולך להטיל פצצה, וייתכן שאחרי ההודעה שלי היוזר שלי יצטרך להשמיד את עצמו.

אני לא אדון, אני גברת.
היו כאלה שחשדו, אבל הרוב המכריע קיבל את גבריותי ללא עוררין, למרות שהתמונה שבחרתי לעצמי מורכבת מפלמינגו וורודים.
ומעכשיו אני עובר ללשון נקבה.
כשהתחלתי לכתוב, לשאול ולהגיב, עוד בבלוג, בניק נשי, קיבלתי יחס מאוד צונן ומשום מה לפעמים אפילו עויין.
החלטתי לעשות ניסוי וכתבתי את אותן ההודעות בלשון זכר, ופתאום קיבלתי יחס, תגובות תומכות..
אז נשארתי זכר גם בפורום.

עשיתי עוד ניסוי עם ניק נשי, ושוב התעלמות, או התנשאות ופחות תשובות ענייניות. גם מנשים, אגב.
אבל אני כבר לא יודעת אם אנשים פשוט נטו להגיב ולליקק יותר את בריז כי הוא כבר שם מוכר, או שבאמת היה פה עניין מגדרי.

לא מאשים אף אחד, רק מציין שכולנו כנראה שובניסטים, ואישה צריכה להתבלט במיוחד כדי לקבל הערכה כמו כל גבר בינוני מצוי.
למרות שזה נשמע מטריד, אתה חייב (סליחה, את חייבת) לקחת בחשבון שמדובר בניסוי בתנאים לא שווים עם דגימה אחת ושיפוט סובייקטיבי של משתתף הניסוי.
קיצר, לא וילידי בשום אמת מידה.
אני חצי מהזמן לא בטוח אם יוזרים מאחורי ניקניימס בפורום הם גברים או נשים וזה לא מזיז לי בגרוש.

תה חייב (סליחה, את חייבת) לקחת בחשבון שמדובר בניסוי בתנאים לא שווים עם דגימה אחת ושיפוט סובייקטיבי של משתתף הניסוי.
קיצר, לא וילידי בשום אמת מידה.
ברור, לא טענתי פה לאיזו אמת מדעית.
אבל זו התחושה שלי, ואני יודעת שזו תחושה של הרבה נשים בכל מיני תחומים.
אתה כבר יכול כמובן לזלזל בתחושה הזאת ולומר "זו רק תחושה, זה לא מוכיח".. או שאתה יכול לקחת לתשומת ליבך.

ב-FULLGAZ זפ"ל היה גם מיעוט של נשים.
עם הזמן הן בחרו להקים לעצמן פורום משל עצמן "בו הגברים לא יפריעו".
בזמנו היה מי שטען שזה לא פייר שרוכב חדש בא ושואל שאלה מופנה לחוקים הקרים של הפורום, בעוד מי שמזדהה כרוכבת חדשה, מקבלת הצעות לעזרה בקניה, טיפים ובכלל יחס "סלחני יותר".

לאחרונה היתה כתבה שמצאו כי 2 פרופילים של אותה אישה באתר היכרות קיבלו מספר תגובות שונה, רק כי אחד מהפרופילים פרסם תמונות ערוכות עם חזה גדול יותר.
מדהים, נכון?
מה זה מוכיח עלינו? שכנראה עוד לא התנתקנו מהיצר החייתי שלנו.

אני לא מרגישה שיש אוירה לא נשית. אבל אולי אני לא ממש רגישה לזה, בגלל שבמקום העבודה שלי לעתים קרובות אני האישה היחידה בקהל או קרוב לכך. לעומת זאת, אני מרגישה שיש כאן משהו שאני רואה גם במקום העבודה שלי: גברים נוטים לעשות יותר רעש. בתחום שלי הרבה יותר מקובל לראות גברים שמדברים כברי סמכא בנושאים שבהם מבינים בהם חלקית, במקרה הטוב, מאשר נשים שמתנהלות כך. גם בפורומים, יש מגיבים שעושים הרבה רעש שמאחוריו עומד מעט נסיון ומעט כסף בתיק ההשקעות, ובעיקר מדברים על התוכניות שלהם לעתיד במקום על התובנות שלהם מן העבר. מכיוון שאני רגילה לזה מהעבודה, כאמור, אני לא מתרשמת משמעותית ולא מרגישה מאוימת. מצד שני, אני גם לא מרגישה צורך לענות בכל דיון, למרות שאני קוראת את רובם, אם אין לי משהו ספציפי לומר.
במאמר מוסגר אני אוסיף, שלפני כמה שנים התחלתי להתעניין משמעותית בנושאי השקעה וחסכון. אחת הסיבות לכך היתה שבן הזוג שלי, שעד אז היה מאד מעורב בענייני השקעה, בלוגים כלכליים וכד', התגלה במערומיו ועשה נזקים כלכליים ניכרים. במשך שנים שמעתי ממנו תגובות מאד משכילות על מצב שוק ההון, החיים, פילוסופיית ההשקעה שלו, ואיכשהו אפשרתי לו לטפל בכספים כראות עיניו בזמן שאני עשיתי קפיצה מקצועית משמעותית. מיום שהבנתי את חומרת המצב לקחתי על עצמי להכנס גם לזה, ומאז אני מטפלת בדברים באופן בלעדי. אחרי תקופת ההתלהבות הראשונית של הגילוי, הגעתי להחלטות יש לי אסטרטגיה משלי, ואין לי כל כך הרבה במה לדון.
וכן. נשים צעירות לעתים קרובות מזניחות את הנושא הזה. זה עצוב.

@breezblock למען האמת, אני לפחות לא שם לב למשהו שונה. אולי דברים שרואים מכאן לא רואים משם, אז אני לא מתווכח עם זה.
לדעתי התייחסו פה מאוד ברצינות לבחורות שהיו פעילות פה בעבר כמו למשל @Jane Doe ועוד אחת שאני זוכר את הכינוי שלה אבל לא מוצא אותה בתיוגים...
לא הייתי תולה את זה שהן לא משתתפות פה יותר בגלל יחס עוין לנשים אלא כי אנשים מגיעים לפה בגלל צורך מסויים בהשכלה פיננסית וברגע שמקבלים את מבוקשם - הם עוזבים.
לא יכולת להיות יותר סטריאוטיפי מזה :)
הגורמים לפיזור הלא שיוויוני באוכלוסיית קוראי הסולידית יכולים להיות רבים, ולחצים סביבתיים, נורמות חברתיות, סלפ-סלקשיין-ביאס, סדרי עדיפויות, תעסוקה שונה (למשל יש ביאס חזק להייטק שבו יש פחות נשים בכללי), קבוצות חלופויות בפייסבוק שיותר קורצות לנשים מסיבה כלשהי ומרחיקות מכאן ועוד ועוד.
בין התפלגות אוכלוסיה בבלוג קטן ברשת לביולוגיה ואבולוציה יש פער עצום למדי.
השאלה היא מה בא קודם - האם קודם באה האבולוציה והביולוגיה או ההתניות והלחצים של החברה? אני יודע שהיום בעולם המערבי דעת הרוב היא שהנורמות בחברה זה סתם משהו מיושן כזה שהתפתח פעם... אבל אני באמת מאמין שזאת הביולוגיה. היום יש לנו MRI ואנחנו יודעים בוודאות שמוח של גבר שונה בתכלית ממוח של אישה עוד מינקות (בניגוד למה שחשבו עד לפני שניים-שלושה עשורים שהפילוג מתחיל בגיל ההתבגרות).
יש גם כמה סרטים מעניינים על ניסויים אנושיים שעשו באמת על אנשים וראו בבירור - אם תיקח בן ומגיל 0 תלביש אותו בשמלות, תשכנע אותו שהוא בת ואל תיתן לו שום הזדמנות לגלות שהוא בן, תיתן לו לשחק עם בובות הוא מהר מאוד ימצא את עצמו בדיכאון וכשיתחיל ללכת בגן ירצה לשחק עם הבנים ולשחק במכוניות.

במילים אחרות לדעתי זה לגמרי לא נכון לנסות לדמיין איזשהו שיוויון בין גברים לנשים. הגוף שלנו שונה, המוח שלנו שונה, הרצונות שלנו שונים... לדעתי זה משהו אוניברסלי לגמרי מעל תרבות.

@AlexNOSAM התגובה האחרונה שלך...
מזכירה לי תמונה שראיתי מחוברת של חיל החינוך לחינוך החרדי -
הסבר על רעידות אדמה עם משפט סיכום
כל זה הוא ההסבר של החילונים, אתם יודעים שזה רק כי הקב"ה גזר זאת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P לבקר בסניף בט"ל הפך למשימה ארוכת-טווח? אוף טופיק 9
D פירוט עובר ושב של הבנק (בינלאומי) הפך להיות מסובך ובלתי מובן צרכנות פיננסית 11
L מטה-פורום - שרשורים ארוכים פעילים אוף טופיק 6
הסולידית האם פורום הסולידית צריך לשמש אכסניה לדיונים פוליטיים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 159
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
נ מיליונרים מתייעצים עם חברי פורום אנונימיים מה זה אומר על השיטה הכלכלית? ועל אמון אוף טופיק 32
הסולידית פורום הסולידית - גרסא 2.0 שער הקהילה 219
Mr. Bigglesworth תת פורום חדש! פוסטים מאיכות נמוכה 2
הסולידית פורום זה נסגר. פורום הסולידית הוא לא פורום תמיכה בשירות אינטרקטיב ברוקרס. דיונים בנושא יינעלו. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A מישהו מכיר קבוצה\פורום לעזרה בתיקוני בית שונים? התפתחות אישית 1
יהונתן ב. מפגש פורום פתוח - השקעות נדלן מעבר לים נדל"ן 69
פרפרים יש מנהל פורום בקהל? אוף טופיק 3
P תעבורה פורום אוף טופיק 4
הסולידית לבקשת הקהל - פורום ייעודי להשקעה בנדל"ן נדל"ן 6
הסולידית פורום הסולידית מרכז 3% מהשיח המקוון בנושא השקעות שוק ההון 7
ETL תמיכה בבלוג\פורום אוף טופיק 1
הסולידית סקר: האם ליצור פורום ייעודי לנדל"ן? שוק ההון 25
ש שאלה על אמזון ו- eBay - האם מוצר זה נמכר בפלטפורמות האלה? אוף טופיק 0
C מה הסולידית הייתה אומרת על זה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
י מכרזי ר"מי, איך זה עובד?, והאם זה זמן טוב נדל"ן 8
H האם זה אפשרי להשכיר יחידת דיור ב3000+- ש"ח ממשכורת של 6200? צרכנות פיננסית 22
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
Y מה זה טופס מש"ח והאם כל רוכש דירה חייב בו? נדל"ן 3
P העברות בנק מיידיות בארץ (לא זה"ב) - מה קורה עם זה צרכנות פיננסית 7
נ נכנסתי למינוס ב- IBKR. כמה זה יעלה לי? צרכנות פיננסית 5
לב מישקין עבודה משרדית - איך אתם שורדים את זה? אוף טופיק 53
נ להתאהב זה לפעמים זול ופחות מסוכן מלהשקיע אוף טופיק 35
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
א חישוב מס ריאלי איך זה עובד ? שוק ההון 8
א לא מצליח למצוא עבודה, האם זה בגלל שאני כבד שמיעה? התפתחות אישית 10
M רכישת דירה למגורים - האם זה הזמן הנכון? נדל"ן 8
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
י האם זה פיתרון למס רווחי הון? מיסים 4
א זכיתי במחיר למשתכן, האם זה שווה? נדל"ן 7
L האם S&P 500 זה מפוזר מספיק? פוסטים מאיכות נמוכה 26
Tsachi01 לגור עם ההורים - זה לא שחור ולבן אוף טופיק 83
גימפל עושר מבחינתי זה... דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 58
D העולם דוהר בקצב מפחיד ל AGI, למה אף אחד לא מדבר על זה בישראל? אוף טופיק 64
R בעיה בדירוג אשראי - איך פותרים את זה ? שוק ההון 25
mudale222 האם זה סביר לחתום אוואל? נדל"ן 13
A איך זה שבפיקדון דולרי מציעים באיזור ה6 אחוז והתשואה על האג״ח הקצר טווח נושק רק ל5 ? שוק ההון 13
B זה הזמן להכין את גינת ירקות הקיץ אוף טופיק 20
CatStorm האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
צ ריבית דה-ריבית זה החיים :) יומני מסע אישיים 1

נושאים דומים

Back
למעלה