• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך בכלל אפשר לצבור הון?

• פותח הנושא פותח הנושא Fvforn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Fvforn

משתמש רגיל
דירוג
98
שלום לכולם. קצת על עצמי: בן 25, סטודנט למדעי המחשב באוניברסיטה מובילה. לא מעוניין בזוגיות או ילדים בכלל לפני גיל 40. מעוניין להוציא אזרחות זרה במסלול השקעה. (לא מעוניין במסלול דרך עבודה)
אז אני יוצא מנקודת הנחה שמסלולים כאלו יהיו קיימים גם עוד עשור.
איך לעזאזל אפשר לצבור הון כזה משמעותי, אזור ה2 מליון שקל בפחות מעשור. גם בתחשיבים הכי אופטימים אני לא מצליח להבין איך זה קורה. זה רק דרך השקעה ממש מוצלחת? (נדלן וכו) אני מנסה להבין איך אמור להראות קווי מתאר כלליים של תוכנית התעשרות כזאת. תודה.

אני מנסה להבין איך אמור להראות קווי מתאר כלליים של תוכנית התעשרות כזאת. תודה.
1. סיים את הלימודים בהצטיינות
2. מצא עבודה בחברת גאמפא עם משכורת נטו של 25K
3. אל תבזבז יותר מ- 10K בחודש, חסוך את השאר
4. אחרי 15 שנה יש לך 2.7M
5. אם השקעת בדרך במדדים, כנראה יש לך כפול

כמובן שתוכנית זו היא בסיס לשינויים והתאמות.

למה 2 מיליון, איפה ראית את המספר הזה? יש מדינות שבהן זה הרבה פחות.
אני מניח שהמדינות בוחרות להציב רף גבוה כדי לסנן את האנשים שיש להם כסף ולא כאלו שיהיו נטל על המדינה, ועל הדרך יכניסו איתם גם כסף חדש.
בכל מקרה, למה אתה צריך אזרחות ולא רק תושבות? אם תעבוד בהייטק אחרי הלימודים אתה נמצא בקבוצה שכנראה הכי קל לה להשיג ויזת עבודה, אחרי כמה שנות תושבות כנראה תוכל להוציא גם אזרחות

1. סיים את הלימודים בהצטיינות
2. מצא עבודה בחברת גאמפא עם משכורת נטו של 25K
3. אל תבזבז יותר מ- 10K בחודש, חסוך את השאר
4. אחרי 15 שנה יש לך 2.7M
5. אם השקעת בדרך במדדים, כנראה יש לך כפול

כמובן שתוכנית זו היא בסיס לשינויים והתאמות.
טוב עם נטו 25 הדרך סלולה לגמרי. השאלה עד כמה זה ראלי. כמה אנשים כבר מקבלים 25 נטו יחסית בתחילת הדרך?
למה 2 מיליון, איפה ראית את המספר הזה? יש מדינות שבהן זה הרבה פחות.
אני מניח שהמדינות בוחרות להציב רף גבוה כדי לסנן את האנשים שיש להם כסף ולא כאלו שיהיו נטל על המדינה, ועל הדרך יכניסו איתם גם כסף חדש.
בכל מקרה, למה אתה צריך אזרחות ולא רק תושבות? אם תעבוד בהייטק אחרי הלימודים אתה נמצא בקבוצה שכנראה הכי קל לה להשיג ויזת עבודה, אחרי כמה שנות תושבות כנראה תוכל להוציא גם אזרחות
באיזה מדינות זה הרבה פחות? וכמה? אני מדבר על מדינות באיחוד כמובן. אני פחות מעוניין במסלול הגירה דרך עבודה, לא שולל אבל מעדיף דרך השקעה. בכדי להמשיך לעבוד רימוט בחברה ישראלית, ולנוע על קו אירופה ישראל ביותר חופשיות. המטרה היא אזרחות כbackup plan. אני מתכנן להגר באמת רק מתי ואם כשיהיה פה ממש בלתי נסבל.

טוב עם נטו 25 הדרך סלולה לגמרי. השאלה עד כמה זה ראלי. כמה אנשים כבר מקבלים 25 נטו יחסית בתחילת הדרך?

באיזה מדינות זה הרבה פחות? וכמה? אני מדבר על מדינות באיחוד כמובן. אני פחות מעוניין במסלול הגירה דרך עבודה, לא שולל אבל מעדיף דרך השקעה. בכדי להמשיך לעבוד רימוט בחברה ישראלית, ולנוע על קו אירופה ישראל ביותר חופשיות. המטרה היא אזרחות כbackup plan. אני מתכנן להגר באמת רק מתי ואם כשיהיה פה ממש בלתי נסבל.
יוון 250 אלף יורו. לגבי מדינות אחרות, לא יודע, תחפש לפי המדינות שמעניינות אותך.
בכלל נראה לי רעיון גרוע לחסוך עשר שנים רק בשביל להשכיב את כל הכסף בשביל אזרחות. מה יקרה אם תתחרט? ברוב המקרים זה non refundable. בקיצור, תחפש רילוקיישן ועזוב שטויות.

יוון 250 אלף יורו. לגבי מדינות אחרות, לא יודע, תחפש לפי המדינות שמעניינות אותך.
בכלל נראה לי רעיון גרוע לחסוך עשר שנים רק בשביל להשכיב את כל הכסף בשביל אזרחות. מה יקרה אם תתחרט? ברוב המקרים זה non refundable. בקיצור, תחפש רילוקיישן ועזוב שטויות.
בגלל זה אני רוצה לעשות יותר כסף ממה שצריך, כדי שאני לא אשכיב את כל הכסף שלי על זה. בסוף זה השקעה בנכס, אם אני לא אעשה את זה באירופה אני אעשה את זה בארץ או בשוק ההון. אז למה לא לקבל אזרחות על הדרך? ואם ההשקעה תרד לטמיון, לא סביר שאפסיד את כל הכסף. אם יהיה לי 2 מליון, והשקעתי מליון ביוון והפסדתי 70% מההשקעה זה לא נשמע כזה נורא.
כמו שכתבתי אני לא רוצה לחפש רילוקיישן כי אני לא רוצה לעזוב לגמרי את ישראל, מעוניין באזרחות זרה ליום שחור, מאמין שיקח למדינה הזאתי לפחות 2 עשורים עד שזה יקרה (אם יקרה), לא רוצה לעזוב עד שזה ממה יהיה הכרח.

השאלה עד כמה זה ראלי. כמה אנשים כבר מקבלים 25 נטו יחסית בתחילת הדרך?
שים לב שבחישוב שלי לא הנחתי שהמשכורת עולה. אולי יותר נכון לחשוב על זה כעל משכורת ממוצעת לאורך התקופה.

מאמין שיקח למדינה הזאתי לפחות 2 עשורים עד שזה יקרה (אם יקרה),
ההערכה שלי היא יותר בכיוון עשור. קצת מחוץ לשרשור, אבל איך קיבלת את ההערכה הזו?
רוב האנשים מעריכים בחסר פונקציה מעריכית, עד הרגע שבו היא מתפוצצת.

בדקת האם אתה זכאי לאזרחות מתוקף קרבת משפחה?

אישית, בתור מי שעשתה רילוקיישן על ויזת עבודה אומר לך כך: אתה צעיר, ותשים בצד את תוכנית העשור. תמצא לך תוכנית יותר קצרת מועד (דרך ויזת עבודה —-> תושבות) ומקסימום לא תשתמש בה

בגלל זה אני רוצה לעשות יותר כסף ממה שצריך, כדי שאני לא אשכיב את כל הכסף שלי על זה. בסוף זה השקעה בנכס, אם אני לא אעשה את זה באירופה אני אעשה את זה בארץ או בשוק ההון. אז למה לא לקבל אזרחות על הדרך? ואם ההשקעה תרד לטמיון, לא סביר שאפסיד את כל הכסף. אם יהיה לי 2 מליון, והשקעתי מליון ביוון והפסדתי 70% מההשקעה זה לא נשמע כזה נורא.
כמו שכתבתי אני לא רוצה לחפש רילוקיישן כי אני לא רוצה לעזוב לגמרי את ישראל, מעוניין באזרחות זרה ליום שחור, מאמין שיקח למדינה הזאתי לפחות 2 עשורים עד שזה יקרה (אם יקרה), לא רוצה לעזוב עד שזה ממה יהיה הכרח.
שמע, קל להגיד את זה כרגע כשהמספרים עוד מדומיינים, אבל אחרי שאתה עובד קשה בשביל להרוויח את המיליונים האלה זה לא קל להיפרד מהם ככה בקלות. תחשוב על זה ככה, אם האזרחות לא רלוונטית ואתה כבר בן 35 עם מיליון או שניים, האם לדעתך המקום הטוב ביותר לכסף שלך זה בית ביוון? לדעתי, לא.
וגם ההערכה של קריסה ב-2 עשורים היא קצת ניחוש, אם אכן תהיה קריסה זה יכול לקרות בקצב כזה שלא תספיק להגיב. מהיום למחר ממשלה בתקנות חירום יכולה להחליט שאתה לא יכול להוציא כסף מהמדינה.

אתה לא בעניין כרגע של זוגיות אבל בת זוג עם אזרחות זרה זה הדבר הכי קלה להשיג את זה. ממליץ לשקול דרכים אחרות להתחפף מפה, להוציא מיליונים על כרטיס ביטוח לא נשמע לי כמו דרך אופטימלית (מה גם שהרבה פעמים נדרשת תקופה של תושבות של כמה שנים באותה מדינה לפני שמקבלים אזרחות ועוד כמה דרישות, קח את יוון נגיד ותעשה קצת מחקר באינטרנט מה התנאים בדיוק)

אישית, בתור מי שעשתה רילוקיישן על ויזת עבודה אומר לך כך: אתה צעיר, ותשים בצד את תוכנית העשור. תמצא לך תוכנית יותר קצרת מועד (דרך ויזת עבודה —-> תושבות) ומקסימום לא תשתמש בה
יכולה לספר קצת לאן עברת ואיך ההתרשמות שלך מאותה מדינה? יהיה מעניין לשמוע.

שים לב שבחישוב שלי לא הנחתי שהמשכורת עולה. אולי יותר נכון לחשוב על זה כעל משכורת ממוצעת לאורך התקופה.

ההערכה שלי היא יותר בכיוון עשור. קצת מחוץ לשרשור, אבל איך קיבלת את ההערכה הזו?
רוב האנשים מעריכים בחסר פונקציה מעריכית, עד הרגע שבו היא מתפוצצת.
זה נשמע יותר הגיוני שאתה מחשב את 25 כממוצע על התקופה.

זה הערכה אופטימית. אני מאמין שתוך עשור זה יקרה, אבל יקח להם עוד כמה שנים באמת להרוס את המדינה. ברור לי שזה נטו ניחוש. למרות שגם ההערכה שלך שהפונקציה תמשיך להיות מעריכית היא גם די ניחוש. יש גם סיכוי שיקום פה מנהיג חדש עם חזון חדש שיצליח לשקם את המדינה לפני קריסה טוטאלית (ממליץ על סרטונים של פרופסור פסיג בנושא, יש לו גם ספר חדש)

שמע, קל להגיד את זה כרגע כשהמספרים עוד מדומיינים, אבל אחרי שאתה עובד קשה בשביל להרוויח את המיליונים האלה זה לא קל להיפרד מהם ככה בקלות. תחשוב על זה ככה, אם האזרחות לא רלוונטית ואתה כבר בן 35 עם מיליון או שניים, האם לדעתך המקום הטוב ביותר לכסף שלך זה בית ביוון? לדעתי, לא.
וגם ההערכה של קריסה ב-2 עשורים היא קצת ניחוש, אם אכן תהיה קריסה זה יכול לקרות בקצב כזה שלא תספיק להגיב. מהיום למחר ממשלה בתקנות חירום יכולה להחליט שאתה לא יכול להוציא כסף מהמדינה.

אתה לא בעניין כרגע של זוגיות אבל בת זוג עם אזרחות זרה זה הדבר הכי קלה להשיג את זה. ממליץ לשקול דרכים אחרות להתחפף מפה, להוציא מיליונים על כרטיס ביטוח לא נשמע לי כמו דרך אופטימלית (מה גם שהרבה פעמים נדרשת תקופה של תושבות של כמה שנים באותה מדינה לפני שמקבלים אזרחות ועוד כמה דרישות, קח את יוון נגיד ותעשה קצת מחקר באינטרנט מה התנאים בדיוק)
אין לי שום סיכוי לשום אזרחות זרה חוץ מהשקעה או הגירה מעבודה.
תודה על המשוב של שניכם, עזרתם לי מאוד. אני אחשוב על זה שוב, אולי אני אנתב את הכוחות שלי למקצועיות גרידא כדי שאהיה מבוקש בשוק האירופאי עוד כמה שנים. כשאתחיל להיכנס לשוק העבודה אני אנסה למצוא נקודת איזון בין רכישת מקצועיות מבוקשת לצבירת הון, בכל זאת הייטק אז מאמין שתהייה נקודת איזון כזו.

אין לי שום סיכוי לשום אזרחות זרה חוץ מהשקעה או הגירה מעבודה.
זה ממש לא נכון, וזה ממש מעצבן לנסות לשכנע מישהו.
תחליט איפה אתה רוצה לגור ואז תבדוק איך אתה יכול להגיע, לא הפוך.

זה ממש לא נכון, וזה ממש מעצבן לנסות לשכנע מישהו.
תחליט איפה אתה רוצה לגור ואז תבדוק איך אתה יכול להגיע, לא הפוך.
למה שזה יעצבן? אין לי סיבה להתווכח. איזה מסלולים אחרים אתה מכיר לאזרחות אירופאית? בלי קשר למדינות ספציפיות, איזה עוד מסלולים קיימים? על סמך מה יתן לי אזרחות? (אני מכיר של נווד דיגיטלי אבל הבנתי שזה עומד להסתיים)

למה שזה יעצבן? אין לי סיבה להתווכח. איזה מסלולים אחרים אתה מכיר לאזרחות אירופאית? בלי קשר למדינות ספציפיות, איזה עוד מסלולים קיימים? על סמך מה יתן לי אזרחות? (אני מכיר של נווד דיגיטלי אבל הבנתי שזה עומד להסתיים)
אתה יכול לקבל אשרת עבודה על בסיס לימודים נסיון וכו׳

אתה יכול גם ללמוד שם ואז להאריך לויזת עבודה, אחרי 5 שנים ברוב המקומות תקבל תושבות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לרוב אחרי 5 שנים תקבל תושבות קבע (כמעט אזרחות), אבל תושבות זמנית ניתן לקבל מיידית על בסיס חוזה עבודה
כן, מה שהתכוונתי.

הפער העיקרי בין תושבות קבע לאזרחות זה פאספורט וזכות הצבעה, אם תשאל אותי, פחות דחוף..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T אפשר להגיש תלונה במשטרה על הודעות ספאם בטלפון ? זה חוקי בכלל ? פוסטים מאיכות נמוכה 8
T 100,000 פנויים - איזה מסלול הכי "כלכלי" לפרוע במשכנתה והאם בכלל? נדל"ן 9
ה מה עושים עם 150,000 ובלי נסיון בכלל? התפתחות אישית 12
ה המלצות על קורס בכלל ועל "להשקיע נכון" בפרט שוק ההון 25
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
A זה אפשרי בכלל להתפרנס עם חרדה חברתית? התפתחות אישית 14
T האם יש בכלל רווח יזמי בבנייה של צמוד קרקע? או שלמעשה יש הפסד יזמי? נדל"ן 6
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
O השקעה בארץ, בחול, או בכלל לא? נדל"ן 4
Y הרפורמה\המהפכה המשפטית - אולי בכלל המחלוקת היא על מושגי יסוד. מה אני מפספס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 305
S פרעון הלוואה ללא ריבית והאם זה בכלל משתלם ? צרכנות פיננסית 3
S מעקב אחרי התיק בכלל ודיבידנדים בפרט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S מצלמה ׳׳מקצועית׳׳ וסולידית? צריך בכלל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
T יוקר המחיה בכלל ומשבר הדיור בפרט והשפעתו על קבלת החלטות של הדור הצעיר ביחס למדינה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 31
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Y בנצ׳מרק של כמה בכלל אמור להיות לי בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד מה ההבדל בדיוק בין -נדל"ן קרן ריסק,קרנות חוב וקרן נד"לן.מה ההבדל בין שלושתם?מה כול אחד מהם בדיוקוכן איפה בכלל משקיעים בהם-באתר הבנק שלי למשל?? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד יש בכלל אלטרנטיבה למדד? שוק ההון 34
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
D היגיון בהשקעה במניות ריט ישראליות, אם בכלל שוק ההון 1
S איך לדעת אם זה בכלל מתאים לי להשקיע בבורסה ולראות כל יום את התנודות של אחוז ויותר לפה ולשם שוק ההון 26
הדב האם בכלל משתלם להשקיע בסכומים נמוכים? שוק ההון 21
B סימולטור - האם בכלל בכיוון שוק ההון 0
wa11a למי אתם תורמים ? (אם בכלל) אוף טופיק 197
Liron2035 למה בכלל להחזיק חלק אג"חי שקלי? שוק ההון 38
נ אגח בכלל ובחשבון דוחה מס בפרט שוק ההון 6
M השקעה בכלל שוק האג"ח (מדד אג"ח כללי) שוק ההון 12
Y יש כאן רווקות מירושלים? או בכלל?(אני גמיש) אוף טופיק 192
R מחיר למשתכן ונדלן בכלל נדל"ן 253
כ תשואת מסלול פסיבי אי.בי.אי S&P 500 לא תואמת בכלל את המדד? שוק ההון 1
Venus1 10% תשואה בשנה, למה בכלל להתעסק עם מניות? שוק ההון 34
B ביטוח בריאות - משלים, פרטי או בכלל לא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
H מס ירושה בארה"ב - זה בכלל רלבנטי? שוק ההון 86
whybe איך אתם מפרידים השקעות למטרות שונות אם בכלל צרכנות פיננסית 29
nimrodko בעיה בפדיון פוליסת חיסכון בכלל צרכנות פיננסית 4
ל באיזה שלב משנים את חלוקת התיק (אם בכלל)? שוק ההון 6
Gari איך ירי לדרום או מבצע\מלחמה ישפיע אם בכלל על הבורסה\שוק ההון? שוק ההון 12
c881 כותרות "אדומות" - בכל מצב. יש להם בכלל צבע כחול בכותרת? שוק ההון 3
B איפה רשום (אם בכלל) שאני הבעלים של מניה בחברה מסויימת שוק ההון 3
wa11a הרכבת הקלה בפרט וחבורה ציבורית בכלל אוף טופיק 17
G חסכון מנוהל או חסכון בכלל לילדים שוק ההון 4
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
N באיזה ימים ושעות אפשר להעביר הוראה לקנית קרן כספית דולרית? שוק ההון 1
N יש חוקים ברורים במה אפשר להשקיע במסגרת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
C איך אפשר לתעד ולהשתמש היום בשוברים לויקטורי צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה