arvin
משתמש רגיל
- דירוג
- 33
היי,
אשמח לכמה הבהרות לגבי הפטור ממס בקרנות השתלמות, ספציפית כאשר עוברים את התקרת הפקדה הפטורה ממס.
לצורך השאלה, אגדיר כמה משתנים:
X = הסכום הכולל המופקד לקרן השתלמות כל חודש
P = הסכום מתוך X הפטור ממס = 1,571.2 ש״ח
NP = הסכום מתוך X הלא פטור ממס = X - P
קודם כל לחלק הקל, בקרנות מנוהלות, אני מניח שזה מה שקורה:
זה כאילו יש לך בעצם חלוקה לוגית ל-2 ״תתי קופות״, אחת לחלק הפטור ואחת ללא פטור.
כל חודש ה-P נכנס לתת קופה הפטורה, וה-NP לתת קופה הלא פטורה.
ככה כל ״תת קופה״ צוברת את ההפקדות והתשואות שלה.
בעת המשיכה, קל לדעת איזה חלק פטור ואיזה לא, וכמה מס לחייב, לפי החלוקה.
האם זה נכון?
ועכשיו לחלק היותר מורכב עבורי, שזה בקופות IRA, כי אני מתעניין לגבי מעבר לזה.
אני מנסה להבין:
א. הרי אחד היתרונות הבולטים של קרן IRA זה שניתן למכור ניירות בלי לשלם מס, למשל לצורך קניית ניירות אחרים.
אבל האם התשלום מס (על החלק היחסי של NP) הוא רק בעת המשיכה? או שיכול להתרחש גם במהלך המסחר בניירות, למשל במידה וביצעתי מכירה ברווח שעלה על הסכום הפטור P.
הדוגמא הכי קלה זה אם בשנה מסויימת ביצעתי מכירה שהרווח (התשואה) ממנה עולה על 18,854.4 ש״ח (שזה הפטור המקסימלי השנתי = 12P).
ב. איך עוקבים אחרי זה ומחשבים את זה? הרי כאן לא כ״כ ניתן לעשות חלוקה לוגית ל-2 תתי קופות שפטורה או לא פטורה. אז אם אני כל חודש מפקיד את X וקונה ניירות ומוכר ברווחים/הפסדים לאורך השנים, והכל מתערבב, וגם בכספים הפטורים וגם הלא פטורים נקנים אותן ניירות, באותן הוראות קנייה, אז איך יודעים בסוף כמה תשואה הייתה מהחלק היחסי של P וכמה תשואה מהחלק של NP, ואיך יודעים כמה מס לחייב אותי בסוף במשיכה?
מקווה שהצלחתי להסביר את השאלות באופן ברור.
תודה מראש.
אשמח לכמה הבהרות לגבי הפטור ממס בקרנות השתלמות, ספציפית כאשר עוברים את התקרת הפקדה הפטורה ממס.
לצורך השאלה, אגדיר כמה משתנים:
X = הסכום הכולל המופקד לקרן השתלמות כל חודש
P = הסכום מתוך X הפטור ממס = 1,571.2 ש״ח
NP = הסכום מתוך X הלא פטור ממס = X - P
קודם כל לחלק הקל, בקרנות מנוהלות, אני מניח שזה מה שקורה:
זה כאילו יש לך בעצם חלוקה לוגית ל-2 ״תתי קופות״, אחת לחלק הפטור ואחת ללא פטור.
כל חודש ה-P נכנס לתת קופה הפטורה, וה-NP לתת קופה הלא פטורה.
ככה כל ״תת קופה״ צוברת את ההפקדות והתשואות שלה.
בעת המשיכה, קל לדעת איזה חלק פטור ואיזה לא, וכמה מס לחייב, לפי החלוקה.
האם זה נכון?
ועכשיו לחלק היותר מורכב עבורי, שזה בקופות IRA, כי אני מתעניין לגבי מעבר לזה.
אני מנסה להבין:
א. הרי אחד היתרונות הבולטים של קרן IRA זה שניתן למכור ניירות בלי לשלם מס, למשל לצורך קניית ניירות אחרים.
אבל האם התשלום מס (על החלק היחסי של NP) הוא רק בעת המשיכה? או שיכול להתרחש גם במהלך המסחר בניירות, למשל במידה וביצעתי מכירה ברווח שעלה על הסכום הפטור P.
הדוגמא הכי קלה זה אם בשנה מסויימת ביצעתי מכירה שהרווח (התשואה) ממנה עולה על 18,854.4 ש״ח (שזה הפטור המקסימלי השנתי = 12P).
ב. איך עוקבים אחרי זה ומחשבים את זה? הרי כאן לא כ״כ ניתן לעשות חלוקה לוגית ל-2 תתי קופות שפטורה או לא פטורה. אז אם אני כל חודש מפקיד את X וקונה ניירות ומוכר ברווחים/הפסדים לאורך השנים, והכל מתערבב, וגם בכספים הפטורים וגם הלא פטורים נקנים אותן ניירות, באותן הוראות קנייה, אז איך יודעים בסוף כמה תשואה הייתה מהחלק היחסי של P וכמה תשואה מהחלק של NP, ואיך יודעים כמה מס לחייב אותי בסוף במשיכה?
מקווה שהצלחתי להסביר את השאלות באופן ברור.
תודה מראש.