Shtunz
משתמש סולידי
- דירוג
- 20
לאחרונה בחנתי דירה לרכישה שהוצגה בפני בעלת שטח כולל ("פלדלת") של 68 מ"ר.
בפועל לאחר ניתוח של הסכמה שהתקבלה מהמתווך מצאנו כי השטח "ספונג'ה" של הדירה עומד על 58 מ"ר.
גם אם אם נוסיף 10% של שטח קירות\דלתות נקבל מספר שרחוק מהמספר המצויין.
יתרה מזאת - נכנסתי לאתר הנדל"ן הממשלתי ובאותו בניין ממש בחנתי את הסיטורית הדירות שנרכשו ומצאתי מספר דירות בעלות שטח 60 מ"ר, דירה אחד בעלת שטח 62 מ"ר ודירה אחת בעלת שטח 45 מ"ר.
פרטים על הדירה:
דירה ישנה מבניין ישן (נבנה בערך אמצע המאה הקודמת).
מתיווך.
ביקרתי בדירה.
הטענה של המתווך היא שבסכמה מופיעה מרפסת שבפועל הגודל שלה הכפול.
הייתי שמח לצילום מסך של הסכמה אבל אני לא בטוח שזה אפשרי בפורום הזה.
השאלות -
1. איך אני יכול לדעת בוודאות מה שטח הדירה? איך אתם מוודאים את שטח הנכס שאתם מעוניינים לרכוש (עם דגש על המילה וודאי).
2. למה אתר הנדל"ן הממשלתי (נשמע כמו מקור אמין) מציג את אותן דירות בשטחים שונים (ניכר שהשטח הוודאי הוא 60 כי הוא חזר על עצמו מספר פעמים, אבל איך מסבירים את ה-62 וה-45)?
בפועל לאחר ניתוח של הסכמה שהתקבלה מהמתווך מצאנו כי השטח "ספונג'ה" של הדירה עומד על 58 מ"ר.
גם אם אם נוסיף 10% של שטח קירות\דלתות נקבל מספר שרחוק מהמספר המצויין.
יתרה מזאת - נכנסתי לאתר הנדל"ן הממשלתי ובאותו בניין ממש בחנתי את הסיטורית הדירות שנרכשו ומצאתי מספר דירות בעלות שטח 60 מ"ר, דירה אחד בעלת שטח 62 מ"ר ודירה אחת בעלת שטח 45 מ"ר.
פרטים על הדירה:
דירה ישנה מבניין ישן (נבנה בערך אמצע המאה הקודמת).
מתיווך.
ביקרתי בדירה.
הטענה של המתווך היא שבסכמה מופיעה מרפסת שבפועל הגודל שלה הכפול.
הייתי שמח לצילום מסך של הסכמה אבל אני לא בטוח שזה אפשרי בפורום הזה.
השאלות -
1. איך אני יכול לדעת בוודאות מה שטח הדירה? איך אתם מוודאים את שטח הנכס שאתם מעוניינים לרכוש (עם דגש על המילה וודאי).
2. למה אתר הנדל"ן הממשלתי (נשמע כמו מקור אמין) מציג את אותן דירות בשטחים שונים (ניכר שהשטח הוודאי הוא 60 כי הוא חזר על עצמו מספר פעמים, אבל איך מסבירים את ה-62 וה-45)?