• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איזו פסיקה מעציבה בנושא מט"ח

עוקב וקורא

משתמש סולידי
דירוג
30
הייתה הזדמנות משפטית לחולל שקיפות בשערי השקר של המט"ח בבנקים ובבתי ההשקעות (דווקא חברות האשראי שקופות למדי היום), אבל השופט צידד לגמרי בצד של הבנקים.
https://www.themarker.com/law/1.5868783

• אהבתי
Reactions: ogi
חחחח (כאילו זה מעציב אבל גם מצחיק).
אין קייס כי התובעים לא מבינים איך עובד חדר מסחר. כאילו זה איזה מעבדה לפיזיקה קוונטית, ונדרשת שם איזה רמת מקצועיות.

חחחח (כאילו זה מעציב אבל גם מצחיק).
אין קייס כי התובעים לא מבינים איך עובד חדר מסחר.
בלי להבין יותר מדי, אני יודע שב-IB אני משלם 2$ עמלה מעבר לרציף. בחדרי המסחר בישראל אני מכיר מינימום 0.1% עד 0.7%. אני לא מבין איזה סיכון לבנק זה מגלם שאין ב-IB. מבחינתי הפרשי השער הם עמלה לכל דבר, ואם משהו מסוכן לבנקים, שיעבדו דרך IB ויורידו את הסיכון ואיתו גם את העמלות!

בלי להבין יותר מדי, אני יודע שב-IB אני משלם 2$ עמלה מעבר לרציף. בחדרי המסחר בישראל אני מכיר מינימום 0.1% עד 0.7%. אני לא מבין איזה סיכון לבנק זה מגלם שאין ב-IB. מבחינתי הפרשי השער הם עמלה לכל דבר, ואם משהו מסוכן לבנקים, שיעבדו דרך IB ויורידו את הסיכון ואיתו גם את העמלות!
אם הבנתי נכון, זה עונה לך:
https://www.themarker.com/markets/1.4305521

מבחינתי הפרשי השער הם עמלה לכל דבר, ואם משהו מסוכן לבנקים, שיעבדו דרך IB ויורידו את הסיכון ואיתו גם את העמלות!
בוא נעשה סדר:
לבנק מותר לגבות כמה שהם רוצים, והלקוחות יכולים להשתמש בשירות או לא.
התביעה לא הייתה מורידה את העלויות, אלא רק מחייבת את הבנקים להפריד את השער מהמרווח ולפרט ללקוח מה זה מה.
בית המשפט ברוב טמטומו, הסכים עם הבנקים שמסחר במט"ח זה כל כך מסובך שלא ניתן לחייב את הבנקים לעשות כך.

זה עצוב עצוב כי יש אנשים שקצת מפחדים מכל:
בלי להבין יותר מדי, אני יודע שב-IB אני משלם 2$ עמלה מעבר לרציף.
ולכן משלמים הרבה יותר. עצוב אבל לא טרגדיה. לכל דבר בחיים יש טרייד אוף. הם רוצים נוחות של בנק, ומשלמים על כך.
אם תפנה לבנק ד.א. ותתעקש הם יגידו לך לפני העסקה בדיוק מה העמלה ומה המרווח. בית המשפט השאיר את הכדור בידיים של הלקוח, זה לא שונה מהרבה דברים אחרים שתפקידך לברר לםני שאתה רוכש משהו.

אם הבנתי נכון, זה עונה לך:
https://www.themarker.com/markets/1.4305521
להבנתי (לא יודע אם בעקבות זה או לא) IB הוסיפו אופציה להצטרף לשירותי המרה במקום לשירותי מסחר מטח, אך הפעולה עצמה זהה בשתי המקרים ועכשיו לישראלים פותחים רק את האופציה של "שירותי המרה".

להבנתי (לא יודע אם בעקבות זה או לא) IB הוסיפו אופציה להצטרף לשירותי המרה במקום לשירותי מסחר מטח, אך הפעולה עצמה זהה בשתי המקרים ועכשיו לישראלים פותחים רק את האופציה של "שירותי המרה".
איפה זה מתחבא? לפני כשבוע הסתבכתי עם ההמרה במסחר מט"ח מדולר לשקל.

איפה זה מתחבא? לפני כשבוע הסתבכתי עם ההמרה במסחר מט"ח מדולר לשקל.
זה מתחבא בשלב ההרשמה. לדעתי לא ביקשו ממי שכבר היה לו חשבון קיים ללכת ולעדכן.
אני עושה עם TWS כרגיל.

מעציב שאתם מתבססים על כתבה עיתונאית.

מי מכם שחי את עולם התקשרות הכתובה, יודע שחלק גדול (אם לא מוחלט) של הכתבות נכתב על ידי יחצנים מטעם, שמועברות לעיתונים/אתרי חדשות ומתפרסמות as is. כתבי משפט רבים אינם משפטנים ולא מבינים באמת על מה הם כותבים/מה שלחו להם, ואם כבר יש להם רקע משפטי, הם מכסים את כל תחומי המשפט, ללא התעמקות באף אחד מהם. ולבסוף, כדי להכניס ידיעה על פסק דין, מוותרים בערך על 99.999% מהעובדות והחלטות של השופט, גם כדי לייצר כותרות דרמטיות וגם כי יש מספר מילים מוגבל.

אם מי מכם מעוניין, אני יכול לחפש את פסק הדין (160 עמודים), ואז תחליטו לבד מה נאמר בו, מה לא נאמר בו, ועל סמך מה.

כן. זה נראה משמים.
תוותר על החלק המשפטי ודלג לעמ' 42 ואילך.
יש הסבר מעניין ומפורט כיצד נקבעים בפועל שערים מט"ח, מתבצע מסחר מט"ח בין הבנקים, הבדל בין עושי שוק לברוקרים וכו'.

נערך לאחרונה ב:
אשמח אם מישהו יוכל לומר אם הבנתי נכון:
בעצם ההבדל בין ברוקר לבנק זה שדרך הברוקר אני סה"כ סוחר בשוק מול סוחרים אחרים שממירים מט"ח. לעומת זאת, הבנק חייב להמיר לי את השקלים לדולרים אם אני מעוניין בכך. בזה בעצם הבנק לוקח על עצמו סיכון, ולכן מותר לו לתמחר אותו דרך מרווחי השער?

אם ככה, הדרישה הבאה צריכה להיות שיתאפשר לסחור דרך הבנק במקום לקנות מהבנק.

הבדל הוא בין עושה שוק לבין ברוקר (מתווך). עושה שוק קונה/מוכר בפועל מט"ח. אין לו ביטחון שמישהו בכלל יקנה ממנו או ימכור לו, במידת הצורך.
ברוקר/מתווך לא קונה ולא מוכר דבר. כשמו, הוא מתווך בין אחרים, ועל זה לוקח עמלה. הוא עצמו לא מחזיק במט"ח, ותוצאות העסקה לא משפיעות עליו.

הדרישה הבאה צריכה להיות שיתאפשר לסחור דרך הבנק במקום לקנות מהבנק
דרישה ממי?
הבנקים סוחרים בינם לבין עצמם.
אתה רוצה שיאפשרו לך לסחור ישירות מול בנק אחר?

הבנקים סוחרים בינם לבין עצמם.
אתה רוצה שיאפשרו לך לסחור ישירות מול בנק אחר?
איך זה מתנהל ב ib, מול מי סוחרים שם?
מה הבעיה ליישם מודל דומה בבנקים/בתי השקעות בארץ?
הרי בסופו של דבר יש מספיק גורמים שהם לא בנקים שמוכרים וקונים שקלים. מה הבעיה לחבר בין קונה למוכר תמורת עמלה?

איך זה מתנהל ב ib, מול מי סוחרים שם
בתי השקעות הם מתווכים בינך לבין הבנקים.
גם IB הוא מתווך, בינך לבין בנקים אחרים (לא יודע אם בארץ או בחו"ל).
הוא לא מוכר לך מט"ח.

גם IB הוא מתווך
זאת בדיוק הנקודה - למה שבנקים/בתי השקעות בארץ לא יתנו גם שרותים של "מתווך"?
בינך לבין בנקים אחרים
למה אתה חושב שדוקא בנקים?
אני דוקא חושב שמול גופים אחרים (או אנשים פרטיים) שהם לא בנקים

ברור לך שיש עוד גופים בעולם, שהם לא בנקים, שקונים ומוכרים מטבעות

הדרישה הבאה צריכה להיות שיתאפשר לסחור דרך הבנק במקום לקנות מהבנק.
הרי בסופו של דבר יש מספיק גורמים שהם לא בנקים שמוכרים וקונים שקלים. מה הבעיה לחבר בין קונה למוכר תמורת עמלה?
אז תציע להם ויחליטו לבד אם ליישם :) זאת החלטה עסקית.
לא הבנתי למה "לדרוש מהם" לספק מוצר חדש ?!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
mudale222 איזו הלוואה עדיפה? צרכנות פיננסית 2
M לפי איזו תקופה נקבעות הריביות הממוצעות בחישוב עמלת היוון נדל"ן 7
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
הירהורים מתלבטים איזו השקעת נדלן לעשות. נדל"ן 0
נ איזו הלוואה היא בתנאים טובים יותר צרכנות פיננסית 18
D קרן סל על הביטקוין - איזו עדיפה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
S איזו פקודה מקבילה ל "market" שוק ההון 1
ל איזו משכורת צריך כדי לחיות בצורה צנועה לבד בארה"ב? התפתחות אישית 9
S איזו פקודה מקבילה ל "market" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
J איזו s&p 500 הכי זולה בטווח רחוק? שוק ההון 10
S מחיר למשתכן בדרום - איזו דירה לבחור והאם כדאי לרכוש ללא משכנתא נדל"ן 5
N שאלה| יש איזו דרך להימנע מתשלום מס הכנסה במידה וההכנסות מגיעות מחו"ל (ארה"ב) מיסים 2
א איזו קרן סל נחשבת להשקעה פאסיבית קלאסית באגרות חוב? שוק ההון 2
H התלבטות איזו משרה עדיפה בתחילת הקריירה התפתחות אישית 5
T תמהיל IRA - פיזור גלובלי רחב - איזו חלופה אירית עדיפה ? שוק ההון 27
שם משתמש בעייתי אג"ח לא משתלם? איזו השקעה שהיא לא אג"ח נחשבת לסולידית? שוק ההון 18
S השקעה במדד SMEA- האם יש משמעות דרך איזו בורסה? שוק ההון 2
V מכירת RSU - איזו שכבה למכור כדי לשלם מינימום מיסים? מיסים 6
ד איזו מההלוואות במשכנתא לצמצם? נדל"ן 8
הסולידית סקר: איזו ערכת עיצוב הכי מוצלחת? שער הקהילה 35
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
C איזו דירה הייתם לוקחים? נדל"ן 10
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ר יש איזו הנחה קבוצתית *** ישראל? שוק ההון 12
S מדד של איזו מדינה הביא את התשואה הכי גרועה מאז 2008 ויש לו נייר ערך שעוקב אחריו מאז שוק ההון 11
L איזו ריבית אפשר לקבל על פקדון בבנק? שוק ההון 28
U איזו השקעה בנדלן בארץ נדל"ן 11
liranviper איזו קרן אג"ח אמריקאית לבחור? שוק ההון 17
מ רכישת IWDA, דרך איזו בורסה? שוק ההון 25
ל עם איזו כתובת אתם נרשמים לשירותים? אוף טופיק 13
V החלק האג"חי בתיק למי שבונה את התיק שלו בימים אלה - איזו סיבה יש לקנות ולא לחכות? שוק ההון 54
yossik פסיקה של בית משפט בארה"ב תשנה את המיסוי לאזרחים זרים [לטובה] שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה