• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

איזון תיק השקעות ומס

• פותח הנושא פותח הנושא Orco
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Orco

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולם, אני חדש בתחום .
כרגע מושקע על פסגות מדורג ללא מניות 66 אחוז מהתיק ומודלים גמישה 34 אחוז מהתיק, ברצוני לבצע מעבר לשיטה של בראון.
להבנתי ברגע שהתיק יוצא מאיזון עלי לאזן אותו , למכור רווח ולקנות את מה שבהפסד במועדים שקבעתי מראש. איך עושים את זה ללא לשם מס כל הרווח? באתר של הבנק אין אפשרות למכור את הפריט ולקנות במקומו משהו אחר , הכסף יעבור לעובר ושב ומשם עלי לקנות את הפריט, זה אומר שעל הרווח שמכרתי יש מס .
איך עוקפים את זה?
תודה רבה.

אתה יכול לקזז מס עם הפסדים אחרים בתיק שלך.

חוץ מזה, אתה בטוח שאתה מעוניין לנהל תיק בעצמך אם אתה חדש בתחום? אתה יודע הרבה על הפורטפוליו הקבוע של בראון? קראת על גישות אחרות?

קראתי הרבה על בראון ולא על הגישות האחרות . אני בחור צעיר יחסית, בן 25 ומועניין שהכסף שלי לא ישב בעובר ושב וישחק מהאינפלציה . אני לא מתכנן להשקיע את כולו, כשליש שהם כ- 50 אלף סכום התחלתי ו שלישי מהמשכורת כל חודש (כרגע כ 2000 שח ) אני מתכנן שלא לגעת בכסף בטווח הרחוק 20 שנה ). הבנתי שהתיק של בראון סולידי ואני מוכן למשבר שיבוא.

אני מתכנן שלא לגעת בכסף בטווח הרחוק 20 שנה
התיק של הארי בראון הוא סולידי ביותר ומתאים לשימור הון ולמי שצריכים את הכסף בטווח קצר. 20 שנה זה טווח ארוך שבו ניתן לשקול כבר 70% מניות ומעלה.

קראתי על כלל האצבע כאן בבלוג של מאה פחות גיל , זה אחוז המניות , אך אני חושב שיש סיכון גדול מידי בהשקעה רבה בשוק אחד ומעדיף לפזר את ההשקעה במגוון שווקים כדי ליצור תיק מאוזן , כמו כן אין ספק שיש לי שיעורי בית רבים.
תודה על המענה המהיר והתשובות .
קיזוז הפסדים ניתן לעשות אצל רו"ח בלבד(במידה ואין לי את הידע) ?

קיזוז הפסדים ניתן לעשות אצל רו"ח בלבד(במידה ואין לי את הידע) ?
כן אבל ניתן ללמוד. במידה וההפסד נעשה לפני הרווח ושניהם קרו באותה שנה בגופים בארץ יהיה קיזוז אוטומטי. בכל מקרה אחר אתה תצטרך להגיש דו"ח.

אם אתה שואל אותי הסיכון היותר גדול פה הוא להפסיד את התשואה שהיית יכול לקבל על ההשקעות שלך אם הכסף היה במניות ולא אפיקים סולידים, במיוחד אם מתחשבים בטווח זמן הגדול שציינת.
אם אתה צעיר (כמוני) ומעוניין שהכסף שלך יעשה משהו במהלך החיים אז אני מציע לך לקרוא הרבה מאוד על הנושא ודי מהר תרד מהרעיון של התיק של בראון.
תעשה מה שנראה לך, אבל רק אחרי שבדקת את כל האפשריות האחרות.

ברצוני לבצע מעבר לשיטה של בראון.
מסכים עם אוסטר. התיק של הארי בראון הוא תיק מאוד דפנסיבי. מהגיל שלך וטווח ההשקעה שאתה מציין הוא נשמע לי קצת יותר מדי דפנסיבי עבורך. אם אתה מעוניין בפורטפוליו עם מנועי צמיחה לטווח הרחוק אז התיק של הארי בראון לא אמור להיות מבין אסטרטגיות ההשקעה שאתה אמור לשקול.

במידה וההפסד נעשה לפני הרווח ושניהם קרו באותה שנה בגופים בארץ יהיה קיזוז אוטומטי. בכל מקרה אחר אתה תצטרך להגיש דו"ח.
אם הרווח וההפסד מומשו באותה שנה באותו חשבון בארץ -- יהיה קיזוז אוטומטי ביניהם, גם אם הרווח מומש לפני ההפסד.

* זה נכון החל משנת 2012.

נערך לאחרונה ב:
המלצות לקריאה? שיטה מומלצת של מישהו? ספר מומלץ? תודה חג שמח ושנה טובה !

שלום לכולם, אני חדש בתחום .
כרגע מושקע על פסגות מדורג ללא מניות 66 אחוז מהתיק ומודלים גמישה 34 אחוז מהתיק, ברצוני לבצע מעבר לשיטה של בראון.
להבנתי ברגע שהתיק יוצא מאיזון עלי לאזן אותו , למכור רווח ולקנות את מה שבהפסד במועדים שקבעתי מראש. איך עושים את זה ללא לשם מס כל הרווח? באתר של הבנק אין אפשרות למכור את הפריט ולקנות במקומו משהו אחר , הכסף יעבור לעובר ושב ומשם עלי לקנות את הפריט, זה אומר שעל הרווח שמכרתי יש מס .
איך עוקפים את זה?
תודה רבה.
ניתן להתגבר על בעית ארוע המס דרך שימוש במספר מכשירים העומדים לרשותך או יעמדו בקרוב.
  1. קרן השתלמות IRA רבות נכתב בבלוג ובפורומים. השקעה דרך IRA מאפשרת לבצע איזונים על ידי מכירה וקניה של נירות ערך מבלי שיחול ארוע מס. על הדרך לשלב IRA במנגנון האיזון ניתן לקרוא גם בפוסט הבא של הסולידית http://www.hasolidit.com/בעצם-יש-לכם-רק-תיק-השקעות-אחד
  2. פוליסת חיסכון. פוליסות חסכון מאפשרות לבצע מעבר ממסלול למסלול ללא ארוע מס. הבעיה של פוליסות כאלה היא שאינך יכול להגדיר מסלול כרצונך אלא אתה מוגבל למסלולים שחברת הביטוח מכתיבה לך. כמובן שגם דמי הנהול הגבוהים וחוסר פיקוח של הרשות לנירות ערך על הפעילות צריכים להלקח בחשבון לפני שמחליטים להשתמש במכשיר הזה.ראה גם את הפוסט הבא של הסולידית: http://www.hasolidit.com/פוליסות-חיסכון-השקעה
  3. קופת גמל להשקעה. מכשיר חדש שעומד להיות זמין בקרוב המאפשר להשקיע כסף תחת המעטפת של קופת גמל. מעבר בין מסלולים בקופת גמל אינו מהווה ארוע מס וכך ניתן לבצע איזונים תחת המעטפת של קופת הגמל להשקעה תוך כדי דחיית מס. אפשר כמובן, בתנאים מסוימים, לא לשלם מס בכלל. לא ברור עדין אם קופת הגמל להשקעה תהיה זמינה תחת מטריית IRA, שזה הפתרון הטוב יותר לעומת פתרון של מסלולים מוכתבים מראש על ידי הגוף המוסדי המנהל את קופת הגמל. ראה את הפוסט הבא של הסולידית בענין זה. http://www.hasolidit.com/הצל-החיוור-של-קופת-הגמל-להשקעה
  4. קרנות נאמנות מורכבות. אלה הן קרנות נאמנות אשר עוקבות אחרי מספר מדדים שונים ובהן חלוקה שרירותית קבועה מראש בין מניות לאג"ח. מדדי המניות ומדדי האג"ח הנעקבים שונים מקרן לקרן וכן ההקצאה באחוזים בין מניות לאג"ח. לא כל ההקצאות הרצויות קיימות בקרנות אלה. אולי יהיו בעתיד. היתרון של קרנות מורכבות הוא בכך שהן מבצעות את האיזון בין ההקצאות באופן שוטף כחלק מנהול הקרן ללא ארוע מס למשקיע. עוד על קרנות מורכבות בפוסט הבא של הסולידית http://www.hasolidit.com/קרנות-מורכבות-להשקעה-פשוטה
  5. איזון ההקצאות בהשקעה על ידי הכנסת כסף חדש לתיק מבלי למכור את הנכס שעלה בערכו (אם אפשר) לצורך האיזון. למשל, אם החלק המנייתי בתיק עלה מעל להקצאה הרצויה יש להזרים כסף חדש לחלק האג"חי וכך לאזן את התיק (בהנחה שיש כסף חדש להזרים). כמובן שאם אין מספיק כסף חדש להזרים לצורך האיזון, יהיה עליך למכור מעט מהנכס שחרג (מניות בדוגמא זו) ולקנות את הנכס שחסר, דבר שיהווה ארוע מס. אך צרוף של כסף חדש ומכירה קטנה של הנכס שעלה תקטין את גובה המס שיש לשלם.
גם קיזוז הפסדים מול רווחים כמי שהוזכר קודם הוא אפשרי רק יש לזכור שמכירה בהפסד משולה לקיבוע ההפסד. נכס שנמצא בהפסד על הנייר, אינו מופסד כל עוד לא מכרת אותו ויש סכוי, בטווח הארוך, שערך הנכס יעלה והוא יחזור להיות רווחי.

כאמור, אין בדברי כדי ליעץ מה לעשות ואיני ממליץ על דרך אחת כטובה יותר מהאחרת. יש לבחור מכלל האמצעים את זו המתאימה ביותר למצבך ורצונך, ולשקול את היתרונות והחסרונות של כל שיטה והתאמתה לצרכיך.

שנה טוב!

לזכור שמכירה בהפסד משולה לקיבוע ההפסד.
לא אם אתה שב ורוכש את הני"ע מיד אח"כ.
נכס שנמצא בהפסד על הנייר, אינו מופסד כל עוד לא מכרת אותו
בוודאי שכן.
ויש סכוי, בטווח הארוך, שערך הנכס יעלה והוא יחזור להיות רווחי.
לא בהכרח, לדוגמא חברה שחדלה מלהתקיים, אג"ח שעבר תספורת או נכס שירד יותר מדי.

לא אם אתה שב ורוכש את הני"ע מיד אח"כ.

בוודאי שכן.

לא בהכרח, לדוגמא חברה שחדלה מלהתקיים, אג"ח שעבר תספורת או נכס שירד יותר מדי.
אז אתה ממליץ לבדוק את התיק מדי יום, כי תיאורטית למשקיע הפסיבי ההפסד הוא לא הפסד כל עוד הוא לא "ידע עליו" ולא מימש אותו, מבחינת מס כמובן, אם הוא יממש אותו ויקנה את אותו הנייר ההפסד ינעל ויקבל עליו מגן מס, אם ירצה להפטר מהנייר\נכס לגמרי כי הוא פשט רגל זה יוריד לו את החבות מס לעתיד משמעותית אבל יגרום לו לחפש נייר\נכס אחר במקום אשר לו את יש "סיכויים" לעלות יותר

אז אתה ממליץ לבדוק את התיק מדי יום, כי תיאורטית למשקיע הפסיבי ההפסד הוא לא הפסד כל עוד הוא לא "ידע עליו" ולא מימש אותו,
ממש לא, אני טוען בדיוק ההפך, אבל מבחינת אופטימיזצית מס בלבד, בהחלט כן עדיף מדי פעם לממש ני"ע בהפסד כדי לקבל עליו מגן מס, בטח ובטח ני"ע עם שווי אפסי שאפסו הסיכויים להחזר, כל זה בהנחה שיש למגן מס שלך שימוש כלשהו. לא חושב שמדי יום זה הכרחי אבל פעם בכמה זמן כן.
אציין שאני באמת עושה את הדברים הנ"ל בעצמי. עם GEO ביצעתי זאת לפני כשבועיים לדוגמא.

ממש לא, אני טוען בדיוק ההפך, אבל מבחינת אופטימיזצית מס בלבד, בהחלט כן עדיף מדי פעם לממש ני"ע בהפסד כדי לקבל עליו מגן מס, בטח ובטח ני"ע עם שווי אפסי שאפסו הסיכויים להחזר, כל זה בהנחה שיש למגן מס שלך שימוש כלשהו. לא חושב שמדי יום זה הכרחי אבל פעם בכמה זמן כן.
אציין שאני באמת עושה את הדברים הנ"ל בעצמי. עם GEO ביצעתי זאת לפני כשבועיים לדוגמא.
האם יש אפשרות לקבל התראה במערכות שאתם עובדים איתם ומערכות שעובדים איתם בישראל כאשר נייר יורד מתחת לרף מסוים שהוגדר?

האם יש אפשרות לקבל התראה במערכות שאתם עובדים איתם ומערכות שעובדים איתם בישראל כאשר נייר יורד מתחת לרף מסוים שהוגדר?
בארץ לא חושב, לא במערכת האורדרנט לפחות, בIB (מערכת הTWS) אפשר להגדיר התראות שמגיעות לתוכנה עצמה, למייל ואני חושב שגם בSMS.
יתכן שבחלק ממערכות הבנקים בארץ כן אפשר.

קראתי הרבה על בראון ולא על הגישות האחרות . אני בחור צעיר יחסית, בן 25 ומועניין שהכסף שלי לא ישב בעובר ושב וישחק מהאינפלציה . אני לא מתכנן להשקיע את כולו, כשליש שהם כ- 50 אלף סכום התחלתי ו שלישי מהמשכורת כל חודש (כרגע כ 2000 שח ) אני מתכנן שלא לגעת בכסף בטווח הרחוק 20 שנה ). הבנתי שהתיק של בראון סולידי ואני מוכן למשבר שיבוא.
לפי דעתי ואני לא ממליץ, תעשה את המעבר בצעדים קטנים ומחושבים
נגיד לדוגמא, תיקח כסף חדש ותתחיל לבנות (לקנות) ממנו את המודל שבחרת ואת מה שקיים אצלך כרגע תמכור לאט לאט תוך התחשבות בתשלום מס מינימלי ע"י קיזוז הפסדים או כל זיכוי אחר במס שיש לך, לא ציינת אם המשכורת שלך יציבה או צפויה להשתנות בעתיד או אם תוכל להגדיל אותה במידה וההוצאות שלך יגדלו לאורך תקופה כדי לא לאכול את החסכונות
תיקח את כל הסביבה שלך בחשבון ותוכל לאמץ לעצמך כללים של "עשה ולא תעשה" בנוגע להשקעה הארוכה הזאת, אם תסטה מהכללים שלך, סוג השקעה ארוך כזה יכול לגרום לתוצאות סופיות שונות משמעותית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G איזון תיק השקעות באמצעות קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N איזון פנימי בחלק הלא ממוסה של תיק השקעות שוק ההון 19
L המלצה לאופן איזון של תיק השקעות שוק ההון 3
D חוות דעת על תיק השקעות ושאלה על איזון עם IRA שוק ההון 8
שזוהר איזון תיק השקעות בגמל IRA שוק ההון 16
yossik איזון תיק השקעות ללא אירוע מס - יש כזו חייה? צרכנות פיננסית 81
doc29 איזון תיק השקעות שחלקו במט"ח שוק ההון 4
S איזון תיק והוספת חלב וסוכר לתמהיל שוק ההון 12
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N איזון תיק מנייתי בלבד שוק ההון 8
י איזון תיק מניות שוק ההון 4
א איזון תיק ללא מס שוק ההון 1
N איזון תיק שוק ההון 3
ח איזון תיק בקנייה בלבד שוק ההון 5
לאונל איזון תיק שקלי-דולרי והשקעה עקיפה בזהב שוק ההון 4
Wonko איזון תיק עם פנסית S&P500 שוק ההון 2
מ איזון תיק והפקת לקחים מהמשבר שוק ההון 5
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
ח איזון תיק משולב פנסיה \ גמל \ השתלמות צרכנות פיננסית 1
B שאלה לגבי איזון תיק ההשקעות שוק ההון 6
ל איזון תיק - מה זה אומר שוק ההון 6
1337justme איזון תיק עם קרן השתלמות ופנסיה ושאלה לגביי אג"ח שוק ההון 7
H איזון וניהול תיק שמפוזר במוצרים פיננסיים שונים שוק ההון 2
ד איזון תיק שוק ההון 25
K איזון תיק בתקופות כאלו שוק ההון 22
unrealx איזון תיק שוק ההון 1
M שאלת תם על איזון תיק שוק ההון 5
מ איזון תיק 100% מניות עוקב מדדים שוק ההון 3
A איזון תיק במערכת המסחר של IB שוק ההון 44
7 איזון תיק שוק ההון 11
הפנסיונר איזון תיק - האם להקדים שוק ההון 5
ל איזון תיק יותר מפעם בשנה/חצי שנה/רבעון שוק ההון 5
א איזון תיק(עצל) דולרי ושקלי שוק ההון 51
M איזון אקטוארי בקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
D איזון אקטוארי אינו תואם את הנתונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A גירושין - איזון משאבים אוף טופיק 8
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
Avi W איך איזון אקטוארי עובד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J איזון בין השקעות פרטיות לצמצום משכנתא קיימת ועתידית שוק ההון 33
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
אוגורן איזון בירידה - סכנה? שוק ההון 24
נ איזון אקטוארי: שיקול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C איזון אג"ח ארוך בתיק הארי בראון שוק ההון 10
deussex איזון נפשי וסדרי עדיפויות התפתחות אישית 15
Y איזון פורטפוליו עם נכסים תנודתיים שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה