• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

איבוד 50% ערך, צורך בתשואה של 100%

סרגיי הלוי

משתמש סולידי
דירוג
10
היי לכולם,

אני בדיוק מקשיב לספר של טוני רובינס, Money - Master the Game
אחת הטענות בספר היא שאם שמתי את הכסף שלי על מדד כלשהו, והוא ירד ב-50% אז צריך שהוא יתן תשואה של 100% לאחר מכן כדי שאחזיר את השווי של הכסף (לאחר מכן הוא טוען שאם זה קורה אז מאוד קשה לשחזר את השווי של ההשקעה).
מתמטית זה נכון כמובן, השאלה שנשאלת אצלי היא מה הן ההשלכות בפועל בנוגע להשקעות.

דוגמא: אם נגיד הייתי שם מיליון שקל על SNP-500 ביולי 2007 (כש SNP היה מקסימלי עד לאותה עת) והייתי מאבד כ-50% מהערך של הכסף בתחילת 2009, האם עד סתיו 2012 (כש- SNP חזר לאותו ערך כמו יולי 2007) הכסף שלי היה חוזר לערך של מיליון שקל פחות העמלות?
או שהיה לי הרבה פחות בפועל, ויש פה מנגנון מתמטי שאני לא מבין אותו?

תודה,
סרגיי.

S&P-500:
https://imgur.com/ra9NbJo

הכסף שלי היה חוזר לערך של מיליון שקל פחות העמלות?
כן.

הוא ירד ב-50% אז צריך שהוא יתן תשואה של 100% לאחר מכן כדי שאחזיר את השווי של הכסף
זה נכון עובדתית, אבל יש פה משהו שהוא מעבר.

אם מנייה יורדת ב- 50% בגלל היסטריה של השוק אז זה לא יהיה מפתיע מדי לראות עלייה בחזרה של 100%.
אבל אם מנייה יורדת ב- 50% מסיבה טובה (נניח, מעילה בכספים או מתחרה חזק) אז זה יהיה מאוד נדיר לראות עלייה כזו.

כמו שאמר באפט:
חוק מספר 1 בהשקעות : "לעולם, אל תפסידו כסף"
חוק מספר 2 – "לעולם, אל תשכחו את חוק מספר 1".

הכוונה פה שאם השקעת בחברה והיא ירדה ב- 50% מסיבה טובה, יהיה לך מאוד קשה לתקן את הנזק.

אם מנייה יורדת ב- 50% בגלל היסטריה של השוק אז זה לא יהיה מפתיע מדי לראות עלייה בחזרה של 100%.
אבל אם מנייה יורדת ב- 50% מסיבה טובה (נניח, מעילה בכספים או מתחרה חזק) אז זה יהיה מאוד נדיר לראות עלייה כזו.
אבל הוא דיבר על מדד סנופי, לא על מניה ספציפית...
כדאי להתייחס למה שהוא שאל, לא? :)
*בכל אופן, המשפט הראשון שכתבת מתאים בהחלט לשאלה על סנופי לדעתי.

היי לכולם,

אחת הטענות בספר היא שאם שמתי את הכסף שלי על מדד כלשהו, והוא ירד ב-50% אז צריך שהוא יתן תשואה של 100% לאחר מכן כדי שאחזיר את השווי של הכסף (לאחר מכן הוא טוען שאם זה קורה אז מאוד קשה לשחזר את השווי של ההשקעה).

דוגמא: אם נגיד הייתי שם מיליון שקל על SNP-500 ביולי 2007 (כש SNP היה מקסימלי עד לאותה עת) והייתי מאבד כ-50% מהערך של הכסף בתחילת 2009, האם עד סתיו 2012 (כש- SNP חזר לאותו ערך כמו יולי 2007) הכסף שלי היה חוזר לערך של מיליון שקל פחות העמלות?

תודה,
סרגיי.

S&P-500:
המתמטיקה של האחוזים אכן נכונה, אבל היא לא הדבר היחיד שאתה צריך להסתכל עליו כדי ללמוד מה קורה.

אם היה לך נייר ששווה דולר ב2009, והוא ירד, שוב ב2012 הוא שווה דולר, אז זה אותו הדולר (להוציא אינפלציה).

ההשלכות בפועל הן שאתה מחזיק מוצר פיננסי שהוא נע למעלה ולמטה ואין לך באמת שליטה על המחיר שלו.

היי לכולם,

תודה,
סרגיי.

S&P-500:
מבחינת מחיר המניה זה נכון
זה בהנחה ואין דיבידנדים

במקרה הזה האחוזים הם רק דרך למדוד את השקעה ולא נתון (כמו לדוגמה בחוב)
אין לזה משמעות, מה שמשנה זה מחיר.
האחוזים הם רק דרך למדוד כמה מחיר עלה או ירד.

מה הן ההשלכות בפועל בנוגע להשקעות.
אם ירידה של 50% היא אפשרות שמטרידה אותך מאד, אתה יכול לווסת את הקצאת הנכסים שלך בהתאם.
להחליט מהי רמת הסיכון שאתה מוכן לקחת ולסבול, ומהו האחוז המקסימלי אותו אתה מוכן ויכול להפסיד, זהו אחד הצעדים הראשונים והבסיסיים ביותר בבנית תיק נכסים והשקעות.
בדרך כלל מומלץ לא להחזיק תיק נכסים שכולו מניות, אלא לשלב נכסים אחרים (אג"ח, נדל"ן, אחר, וגם כושר ההשתכרות שלך נכנס כאן לתמונה).
למשל בתיק פשוט של 50% מניות ו- 50% אג"ח שהם מפוזרים מאד והאג"ח ממשלתי, הסיכוי שתאבד בסך הכל 50% מהתיק הוא מזערי (למעט מלחמה גרעינית, ואז יהיו דברים אחרים שיטרידו אותך מאד).

תודה לכל העונים והעונות.
קיבלתי תשובות מעל ומעבר D:

השאלה מצוינת לטעמי, אז תרשה לי לטרחן עוד קצת:
תשואת ההשקעה הממוצעת שלך היא הממוצע הגאומטרי של התשואות של כל השנים שהחזקת בהשקעה, לא ההממוצע החשבוני.
ממוצע גאומטרי רגיש ביותר לאירועים חריגים (כי זה אוסף מכפלות) , לכן אירוע כמו נפילה של 50% קשה מאוד להתאושש ממנו, נדרש רצף יפה של שנים עם תשואות 10-20% כדי להחזיר כזה דבר. בגדול כל עוד לא מכרת לא ממשת את ההפסד, אבל מי שקונה במכפילים מאוד גבוהים יכול לקחת הרבה מאוד שנים עד שיראה תשואה ראלית חיובית (בהשוואה לאינפלציה).
הפתרונות לכך כוללים:
1. מיצוע - כניסה הדרגתית לאורך של כמה שנים, כך שהסיכוי שכל הכסף יפסיד 50% יורד.
2. הקטנת החשיפה למניות (סיכון תת-תשואה, אבל כל עוד אתה מביס את האינפלציה זה לרוב לא יביא אותך ל RUIN).
3. שימוש בנגזרים כמו אופציות PUT כדי לבטח את עצמך מנפילות קיצוניות (האסטרטגיה של marc spitznagel , לרוב יקר ומסובך לביצוע , חשוף לסכנת קריסת הצד-שמנגד שמבטח אותך).

אני בחרתי אישית באסטרטגיה 2, כלומר כרגע אני בכלל לא בשוק .בקרוב (שנתיים שלוש) מאמין שאתחיל להפעיל אסטרטגיה 1 כדי להכנס לשוק תוך כדי הנפילות בהדרגה, ללא נסיון לתזמן את התחתית.

השאלה מצוינת לטעמי, אז תרשה לי לטרחן עוד קצת:
תשואת ההשקעה הממוצעת שלך היא הממוצע הגאומטרי של התשואות של כל השנים שהחזקת בהשקעה, לא ההממוצע החשבוני.
ממוצע גאומטרי רגיש ביותר לאירועים חריגים (כי זה אוסף מכפלות) , לכן אירוע כמו נפילה של 50% קשה מאוד להתאושש ממנו, נדרש רצף יפה של שנים עם תשואות 10-20% כדי להחזיר כזה דבר. בגדול כל עוד לא מכרת לא ממשת את ההפסד, אבל מי שקונה במכפילים מאוד גבוהים יכול לקחת הרבה מאוד שנים עד שיראה תשואה ראלית חיובית (בהשוואה לאינפלציה).
הפתרונות לכך כוללים:
1. מיצוע - כניסה הדרגתית לאורך של כמה שנים, כך שהסיכוי שכל הכסף יפסיד 50% יורד.
2. הקטנת החשיפה למניות (סיכון תת-תשואה, אבל כל עוד אתה מביס את האינפלציה זה לרוב לא יביא אותך ל RUIN).
3. שימוש בנגזרים כמו אופציות PUT כדי לבטח את עצמך מנפילות קיצוניות (האסטרטגיה של marc spitznagel , לרוב יקר ומסובך לביצוע , חשוף לסכנת קריסת הצד-שמנגד שמבטח אותך).

אני בחרתי אישית באסטרטגיה 2, כלומר כרגע אני בכלל לא בשוק .בקרוב (שנתיים שלוש) מאמין שאתחיל להפעיל אסטרטגיה 1 כדי להכנס לשוק תוך כדי הנפילות בהדרגה, ללא נסיון לתזמן את התחתית.
תשובה מלומדת ומלמדת...

היי לכולם,

תודה,
סרגיי.

S&P-500:
תראה אותי איבדתי 66% בטסלה ועכשיו צריך 200% תשואה לחזור לשיא

הווה הוא הווה ולא אקראי בזמן

אם עוד שנה אכתוב על היום הזה אז כן
דיברתי על השיא. כשמדברים על תשואה מדברים ביחס למה שהשקעת, לא ביחס לאיזו נקודה בזמן שבה השווי היה בשיא.

באותו נושא כמה צריך לעלות מנייה שירדה ב 86 אחוז כדי לעבור לרווח ?

באותו נושא כמה צריך לעלות מנייה שירדה ב 86 אחוז כדי לעבור לרווח ?
קבל נוסחא עבור ירידה ב-
x אחוז

100
/
(100
-
x)
פחות 1

ותכפיל ב- 100 כדי לעבור לאחוזים

במקרה שלך
צריך עליה של 614 אחוז

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Shnizelia כיצד תובעים מדואר ישראל פיצוי על איבוד חבילה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
F שאלה לגבי "איבוד" מניה שוק ההון 3
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
E יום ערך של קרן כספית מט"חית שוק ההון 0
N פלטפורמת מסחר המציאה לי ערך קניה של מניה - האם זו ההוראה של המפקח על שוק ההון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
K העברת ניירות ערך מבנק הפועלים ל ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N עמלת קניה ומכירה ניירות ערך ישראלים בבית השקעות שוק ההון 10
הסולידית הבהרה לעניין ייעוץ השקעות ואיסור אזכור ניירות ערך בפורום שער הקהילה 0
D החזקת ניירות ערך בישראל בזמן רילוקיישן שוק ההון 14
R האם אפשרי להעביר ניירות ערך ישראלים לאינטראקטיב? שוק ההון 7
I השקעות ערך\צמיחה כתוספת לתיק פאסיבי שוק ההון 21
Bear השקעה בניירות ערך ישראליים בברוקר זר שוק ההון 5
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
ה ביטוח מבנה - ערך כינון נדל"ן 9
ט רכישת מספר ניירות ערך למזעור מס במכירה שוק ההון 4
נ כמה מחיר השכירות משפיע על ערך דירה למכירה? נדל"ן 20
D השקעות מדד לעומת השקעת ערך שוק ההון 89
T אחריות קיזוז אינפלציה במכירת נייר ערך מיסים 7
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
V שאלת הבנה לגבי התשלום מס בניירות ערך שוק ההון 2
N איך אפשר להשוות על גרף שני ניירות ערך שוק ההון 1
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
ה מימוש ומינוף עליית ערך הדירה, האם אפשרי? נדל"ן 15
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
RL132 העברת נייר ערך שקלי ishares snp ucits 1159250 ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32
א קניתי דירה והרווחתי עליית ערך מטורפת תוך מספר שנים ,האמנם ? נדל"ן 90
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
Y הלוואה או מימוש ניירות ערך? צרכנות פיננסית 5
P יבוא דאטה על ניירות ערך ישראלים שוק ההון 0
Y רישום ניירות ערך על שמי באינטראקטיב DRS שוק ההון 0
D רשימת ניירות ערך - אקסל שוק ההון 1
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T אפשרי להעביר ניירות ערך מאדם לאדם? שוק ההון 4
I מסחר באינטראקטיב העולמית בניירות ערך ישראליות מיסים 14
ס איך אני קונה ניירות ערך/etf בבורסה של לונדון ואמסטרדם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
L מאקרו ששואב תשואות בתדירות יומית, מאתר הבורסה לניירות ערך? יש למישהו? פוסטים מאיכות נמוכה 0
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
U מיסוי ניירות ערך פעם בחודש מיסים 1
S חקירה שעורכת רשות ניירות ערך כנגד עובד שאיננו נושא משרה בחברת קסם שוק ההון 4
I מיסוי בהעברת ניירות ערך בין חשבונות מיסים 19
Z דוח מס שנתי 1301 - שדה לרווח ממכירת ניירות ערך מיסים 3
7 מחיקת נייר ערך לא סחיר שוק ההון 10
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ע המרת ניירות ערך לא אפשרית? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה