• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

אחת ולתמיד - השלכות מסים לתושב ארה״ב שגר בישראל

• פותח הנושא פותח הנושא niceguy23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

niceguy23

משתמש סולידי
דירוג
28
הי סולידיות וסולידים! אני בעל גרין קארד שחוזר לארץ בקרוב ונמצא בדילמה של האם להוציא אזרחות או לוותר על הגרין קארד... :roll:

אחרי נבירות חוזרות ונשנות במגוון פוסטים שנכתבו בנושאים שונים בנוגע להשלכות המס של אזרח ארה״ב שגר בישראל, החלטתי לרכז את כל השאלות במקום אחד ומקווה שאני ותוהים ותועים אחרים יקבלו תמונה ברורה יותר לגבי ההחלטה וההשלכות שלה :

בישראל :

קרן השתלמות, פנסיה, ביטוח מנהלים
- בהיותי תושב ארה״ב, האם זה נכון שבעצם קרן ההשתלמות והפנסיה חייבות במס? כלומר כל עניין היתרון של הפרשת הקרנות לפני מסים בארץ ופרעון של הקרנות ללא מס בעצם לא חל על תושב אמריקאי? אני בעצם אצטרך לשלם על ההפרשה לפניה מס בארה״ב?

קרן גמל להשקעה - זה מוצר מדהים ממה שאני מבין, שמאפשר להפריש עד 70,000 ש״ח לנפש בבית ולפרוע את הקרן בתור קצבה בגיל 60 ללא מס. בתור אזרח אמריקאי מתי משלמים מסים? בזמן פירעון הקרן? האם המסים יהיו long term capital gain על רווחי הקרן?

מכירת דירה - האם בעצם בתור תושב ארה״ב אין לי פטור ממס שבח והדרך היחידה להימנע ממס זה 1031 exchange שמאפשר לקנות נכס דומה בתוך חצי שנה מיום המכירה של הנכס?

בארה״ב :

401k ו- IRA
- בתור תושב ישראל, איך רשות המסים רואה הפרשות לקרנות האלו? מה יקרה ביום המשיכה של הקרנות מעל גיל 60? (בארה״ב משלמים ordinary income לפני מה שאני מבין)

Roth 401K ו- Roth IRA - בתור תושב ישראל, האם אהיה ממוסה על ההפרשה לקרנות האלה? האם אהיה ממוסה ביום הפרעון מהקרנות האלה?

Social Security - איך רשויות המסים בישראל מסתכלות על קצבה מ social security?

אשמח אם בלי ניסיון יוכלו לתת קצת clarity בנושאים שציינתי או נושאים אחרים שרלוונטים ושכחתי לציין...

תודה!

36582041-united-states-of-america-and-israel-half-country-flag.jpg

קודם כל ברוך הבא!
שנית - השאלות שלך מצוינות , אני מאוד ממליצה לך לקחת ייעוץ פרטני על מנת לקבל תשובות מוסמכות - יש בארץ המון עולים מארה"ב שהיו בדילמות שלך ויש פה יועצים טובים (בדרכ גם הם עולים מארהב) שמבינים את החוקים בישראל ובארהב ויודעים לתת תשובות.
אני לוקחת ייעוץ כזה מדי פעם לראות שאני לא משקיעה במשהו שיעשה לי נזק ...(אני בעלת אזרחות אמריקאית שגרה בישראל, עצמאית במקצועי אז משלמת לדוד סם social security ולכן גם צוברת זכויות לפנסיה מארהב , לא נולדתי שם או גרתי שם מעולם)
לחלק קטן מהשאלות שלך יש לי תשובות -
הקצבה מ social security -לא ממוסה פה בארץ, גם מה שנקבל מביטוח לאומי פה - לא ימוסה שם.
ROTH - יש פה איזה תחום אפור.. ממה שהבנתי לא ימוסה כשנתחיל לקבל (אני פתחתי לעצמי ROTH שם) , לגבי ההפרשות - לא יודעת, זה הרי כסף אחרי מס ששמים שם.
קרן השתלמות/פנסיה/ביטוח מנהלים - שוב תחום אפור.. חלק מזה עלול להחשב PFIC כלומר השקעה פסיבית במדינה אחרת.. זה מאוד תלוי ברו"ח שמגיש לך את הדוחות לארהב ואיך הוא מדווח על זה, יש כל מיני דרכים להתחמק מזה.

בכללי בתור אמריקאי שגר מחוץ לארהב - אתה בעיקר מוגבל ביכולת ההשקעה שלך בכל מיני מדדים פסיביים (שוב - בגלל חוקי ה PFIC), אני פשוט העברתי את רוב התיק השקעות שלי ל IB ומשקיעה הכל משם .

אני מדי כמה שנים לוקחת ייעוץ, ברור לי שכאשר אגיע לגיל פרישה - אשב בצורה מסודרת עם יועץ ישראלי ואמריקאי על מנת לתכנן את צעדי כך שלא אשלם מיסים דרקוניים .

בהצלחה

אני בעצם אצטרך לשלם על ההפרשה לפניה מס בארה״ב?
זה יכנס לתחשיב המס שלך בארה"ב (לפי אחת משתי גישות מקובלות), זה לא אומר בהכרח שתשלם על זה מס.

זה מוצר מדהים
זה לא. תקרא פה בפורום. בהנחה שיש לך יכולת בסיסית לנהל תיק השקעות פשוט, הוא מוצר די זוועתי, וזה עוד לפני השיקול האמריקאי.

לגבי השיקול האמריקאי, תתרחק מקופת גמל להשקעה. זה PFIC. תחפש בדף הפרופיל שלי כאן, יש מאמר למה זה הרסני.

האם בעצם בתור תושב ארה״ב אין לי פטור ממס שבח והדרך היחידה להימנע ממס זה 1031 exchange שמאפשר לקנות נכס דומה בתוך חצי שנה מיום המכירה של הנכס?
ה1031 רלוונטי לדירות להשקעה, לא למגורים.
על דירה למגורים בארה"ב יש פטור של $250K ליחיד ו-$500K לזוג בתנאי שגרתם בה 2 מתוך 5 השנים לפני המכירה.

401K ו- Roth IRA - בתור תושב ישראל, האם אהיה ממוסה על ההפרשה לקרנות האלה? האם אהיה ממוסה ביום הפרעון מהקרנות האלה?
לפי 2 מ-3 רו"ח שדיברתי איתם יהיה פטור מלא ממס בישראל לפי אמנת המס. השלישי אמר שלכל הפחות מדובר בדחיית מס עד שמושכים.
אבל בהינתן שיש עוד X שנים עד למשיכה לך תדע על איזה פקיד שומה תיפול. ביבש זה בסדר, בפועל כנראה שתצטרך להתכונן לויכוחים עם הפקיד או לשלם לרו"ח שיעשה זאת.

איך רשויות המסים בישראל מסתכלות על קצבה מ social security?
בתור תושב ישראל אתה פטור על הקצבה הזו בשתי מערכות המס.

401k ו- IRA - בתור תושב ישראל, איך רשות המסים רואה הפרשות לקרנות האלו? מה יקרה ביום המשיכה של הקרנות מעל גיל 60? (בארה״ב משלמים ordinary income לפני מה שאני מבין)
בגדול ממוסה בישראל, והאמנה מגבילה את המס שהם יכולים לגבות למס שהיית משלם אילולא עזבת.
אבל לחשב איזה מס היית משלם אילולא עזבת, זה חתיכת סימולציה.

מישהו יודע להמליץ על יועץ מס ו/או עורך דין רלוונטי לצורך עסקת 1031 בנדלן בארץ? תודה!

מישהו יודע להמליץ על יועץ מס ו/או עורך דין רלוונטי לצורך עסקת 1031 בנדלן בארץ? תודה!
כנראה שכל רו"ח אמריקאי / יועץ מס אמריקאי (IRS enrolled agent) יכול לסייע בנושא.

רשימה של יועצים מוסמכים בישראל מהאתר הIRS :

מכיר חלק מהשמות ברשימה, מדובר בחברה מנוסים..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M סבא סייק [המסגרת המתאימה לחיסכון ייעודי לנכדים - פעם אחת ולתמיד] שוק ההון 30
H הייתי שמח להבין אחת ולתמיד על שחיטה כשרה אוף טופיק 60
K אחת ולתמיד ← דיווח עצמאי על ריווחי הון מאינטראקטיב ברוקרס מיסים 2
K אחת ולתמיד ← אג"חים -מול- מדדי אג"חים שוק ההון 30
Adrian אחת ולתמיד - קרנות נאמנות / סל שוק ההון 4
ע אגרות חוב-אחת ולתמיד! שוק ההון 9
R אחת ולתמיד: איך משקיעים במדדי מניות לא אמריקאיות? שוק ההון 3
caterpillar השלכות עתידיות של ידועים בציבור המיועדים להתחתן פוסטים מאיכות נמוכה 0
ח חריגה בחשבון לכמה שעות, יש השלכות? צרכנות פיננסית 2
T השלכות של פרעון משכנתה מוקדם נדל"ן 4
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
כ חשבון נאמנות. השלכות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
W העברת מניות לאחותי - השלכות מיסוי מיסים 0
L השלכות מס לתושב חוץ - קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות מיסים 5
P השלכות ביטול צ'ק (לא גדול)? צרכנות פיננסית 18
I השלכות של אי תשלום דוח אגרה באוסטריה אוף טופיק 21
shlomi171 קניית קרן מוגבלת- השלכות פוסטים מאיכות נמוכה 0
ח השלכות כניסה ישראלית אפשרית למדד אירופאי פוסטים מאיכות נמוכה 9
ד השלכות תוכנית המטרו על היצע הדירות והתחדשות עירונית נדל"ן 2
N השלכות של איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 1
T השלכות מכירת פסגות לאלטשולר על פעילות הברוקראז' שוק ההון 9
unrealx השלכות קופת גמל מול קרן פנסיה צרכנות פיננסית 1
T נורמליזציה עם איחוד האמירויות - השלכות כלכליות ופוליטיות אוף טופיק 0
bar1 ניתוק תושבות השלכות אוף טופיק 9
הק995 שתי דעות מנוגדות עם השלכות עצומות. מה דעתכם? שוק ההון 18
P השלכות דירוג אשראי בישראל צרכנות פיננסית 4
סטרבו השלכות חשבון זוגי בIB שוק ההון 6
A השלכות אפשריות של הצהרת מקום מגורים ב-IBKR צרכנות פיננסית 3
לא חשוב שמות השלכות להתנהלות עצמאית מול חברת הפנסיה ללא סוכן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
Sesquiterpene חובות ועיקולים - השלכות לטווח הארוך אוף טופיק 9
פשוט מכירת פעילות קרנות נאמנות - השלכות שוק ההון 8
S ריבית שלילית - השלכות שוק ההון 20
M כמה שאלות על תוכנית העלת מסים של האוצר למימון מלחמה מיסים 4
ה מסים אמריקאים וישראלים - קרן כספית ו-PFIC מיסים 5
G השקעה במניות בגרמניה - מסים מיסים 18
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 10
M תושב חוץ צריך לשלם מסים על מניות שקנה בעודו תושב ארץ ישראל? מיסים 3
ר העלאות מסים ותשלומים על דירה נדל"ן 0
yortem כמה עולה ה'מסביב' (מסים וכו') בבניית דירה? צרכנות פיננסית 3
L מסים: קרן ישראלית מחקה VS קרן אמריקאית מחלקת שוק ההון 51
א שאלת מסים - REIT שוק ההון 1
שחר שיקולים לבחירת ETFים להרכבת תיק (מסים, פיזור, מדדים וכד') שוק ההון 69

נושאים דומים

Back
למעלה