@FIYaacov זה ממש לא עניין של מוסריות. נטו כדי להגן על הכלכלה בישראל. תנועות קיצוניות של הון זה משהו שתמיד עלול להזיק לכלכלה.
בגלל זה משרד האוצר ומשרד הכלכלה צריכים לאשר כל מיזוג ורכישה משמעותיים - לוודא שהמטרה אכן עסקית ועניינית ולא איזה מחטף ספקולציוני.
אתה מוזמן לקרוא מה קרה בשווקי נדל"ן כמו ונקובר ומלבורן בגלל הסתערות של עשירי סין. מקומיים שם פשוט לא מסוגלים לרכוש דירות יותר כי הסינים דחפו את המחירים ממש גבוה.
כמו שאני מאמין, לא היית רוצה שהממשלה תחליט יום אחד להביא 100,000 הודים לארץ ופאג'יק יגנוב לך את העבודה כי הוא מוכן לעבוד ב-50% פחות ממך ככה אני גם גורס שהמדינה צריכה להגן על זכויות הקניין של ישראלים שחיים בישראל.
וזה לא מוגבל לנדל"ן בלבד. אין שום סיבה שכל ההון הסיני יזרום לפה. חוץ מאשר להעשיר את ה-1% שהם גם ככה הכי עשירים פה זה לא מביא שום ערך מוסף לכלכלה. זה לא שמיטב-דש תהפוך להיות פתאון איזה חברת פיננסים שגורמת לכולם להתעשר.
למדינה צריך להיות אכפת רק מטובת תושביה ורכישות זרות עדיף שיתבצעו רק אם יש סיבה טובה להאמין שזה יהיה לנו טוב.
תאמין לי שאף לא אחד מאיתנו יראה שבריר מכל המיליארדים האלה. מכירת תנובה למשל היתה מוצלחת - כל ההפסדים של ערך המניה נספגו ע"י הסינים. לא בטוח שזה יחזור על עצמו עם מיטב-דש.
דרך אגב, המון מדינות באסיה עושות את זה כבר שנים. רוב אפשרויות ההשקעה שם פתוחות לאזרחים בלבד. רק המערב עוד לא עלה על הטריק וממשיך להיות הזונה הכלכלית של עשירי סין.