• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אז החלטת להיות עצמאי. לעבוד בשביל עצמך

• פותח הנושא פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

c881

משתמש בכיר
דירוג
12,492
אתה נותן שירותים לחברה גדולה וביום אחד...
המנכל מחליט לדחות את התשלומים מ-שוטף + 30 ל-שוטף + 120.
איך?
למה?
כי הוא יכול.
איפה זה משאיר אותך? בברוך.
http://www.themarker.com/smb/1.2590926

מעניין מה היה קורה אם לקוח אורנג' היה מודיע להם: תראו, מעכשיו אני אשלם לכם רק בעוד 4 חודשים.

מוסר תשלומים מביש שצריך לעבור מן העולם. חברה ישרה משלמת קודם כל לעובדים נמוכי דרג ולספקים, ורק אחר כך למנהלים. במחשבה שנייה, זה יכול להיות חוק לא רע...

אני לא מבין מה האינטרס לשלם רק בעוד 4 חודשים.

אני צריך לשלם 5 מליון שח מחר.
אני יכול לשלם 5 מליון שח בעוד 120 יום, בלי ריבית. לקנות בינתיים פקמ/ קרן כספית...
אני צריך לשלם 2 מליון שח באגח בעוד חודש ולהראות שכרגע יש לי כסף לשלם.

אולי צריך לפתוח בקמפיין אינטרנטי נגד פרטנר ?
החברות במשק צריכות להבין שזו התנהגות פסולה שאסור לה להתקיים.

נערך לאחרונה ב:
מוסר תשלומים מביש שצריך לעבור מן העולם. חברה ישרה משלמת קודם כל לעובדים נמוכי דרג ולספקים, ורק אחר כך למנהלים. במחשבה שנייה, זה יכול להיות חוק לא רע...
ממשלת ישראל עובדת לפי שוטף+120.
לא נראה לי שיעבירו חוק נגד זה.

לחוקק חוק שיתערב בהסדרים חוזיים וולונטריים בין שני גופים עסקיים או בני אדם בגירים זה קצת סוציאליסטי

מדובר בסכסוך עסקי אפשר לסיע בפתרון מהיר של הדיון הדיון המשפטי ואפשר להוסיף punitive damages עם שיניים
כמו שמקובל בארהב אבל לחוקק חוק ? זו הגזמה
דבר ראשון ״סוציאליסטי״ זו לא מילת גנאי.

דבר שני יש הרבה חוקים שמגבילים ״חוזיים וולונטריים בין שני גופים עסקיים או בני אדם בגירים״ ולא רק במדינת ישראל אלא גם במדינות קפיטליסטיות יותר.

שלישית, ההנחה שמדובר ב״חוזיים וולונטריים בין שני גופים עסקיים או בני אדם בגירים״ ושאין כאן מערכת של כוח וכפייה היא חלקית ביותר.

לבסוף, להניח שסכסוך עסקי בבית משפט יהיה ״פתרון מהיר״ זו גם הנחה שגויה ביותר בישראל.

ממשלת ישראל עובדת לפי שוטף+120.
לא נראה לי שיעבירו חוק נגד זה.
לא תמצא אותי טוען שמדינת ישראל וממשלתה הנוכחית פועלת לפי קנה מידה מוסרי או צודק כל שהוא.

לחוקק חוק שיתערב בהסדרים חוזיים וולונטריים בין שני גופים עסקיים או בני אדם בגירים זה קצת סוציאליסטי

מדובר בסכסוך עסקי אפשר לסיע בפתרון מהיר של הדיון הדיון המשפטי ואפשר להוסיף punitive damages עם שיניים
כמו שמקובל בארהב אבל לחוקק חוק ? זו הגזמה
עבדתי כפרילנסר עצמאי עבור חברה ישראלית גדולה, הוצאתי חשבונית של 15K לחברה עם מחזור שנתי של קרוב ל-3 מיליארד דולר.
תנאי התשלום הם שוטף +90. תשלום בפועל, שוטף+105 למה? כי הם יכולים. האם בתי המשפט היו יכולים לעזור? אולי, אבל ללכת לבית משפט ייקח יותר זמן וכסף מאשר לספוג את זה.
אני חושב שיש מקום לחוק, בעיקר לצורך הגנה על עסקים קטנים ובינוניים שהם מנוע כלכלי לא מבוטל למשק. את העבודה מסרתי בזמן, למה את התשלום צריך לקבל באיחור?

לא תמצא אותי טוען שמדינת ישראל וממשלתה הנוכחית פועלת לפי קנה מידה מוסרי או צודק כל שהוא.
כשאמרתי ממשלת ישראל, הכוונה היתה למשרדי הממשלה.
אין קשר לממשלה מכהנת זו או אחרת.

+120?

יש לנו לקוחות שלא משלמים 3-4 שנים, ועדיין מוציאים לנו פרוייקטים חדשים.

@ע.מדי
נכון. יש לנו סיבה טובה..
ובמקרה המשרד שלנו מספיק מבוסס ומתמחר בהתאם כדי לספוג את העיכוב בתשלומים, אבל זה בדיוק מה שמדיר עסקים קטנים וחדשים יותר מהתחום.
(אני אגב שכיר במשרד הזה).
זאת לדעתך באמת תחרות חופשית?

• אהבתי
Reactions: HHH
קראתי את הכתבה ומה שקורה זה שהעסקים לוקחים למעשה אשראי מעסקים קטנים במקום מהבנק מה שגורם לעסק בעיות.
על אף הבעיתיות שזה יוצר לעסקים קטנים חוק לא יעזור כי פרטנר יכולה לקחת הלוואה מהבנק לתשלום החוב במקום מהעסק ופשוט לשלם לו פחות כי יש ריבית גבוהה מהבנק.פרטנר רוצה הנחה והיא יכולה או להוריד במחיר או לדחות תשלום זה כמעט זהה במשק חופשי כי ה"אגרת חוב" שתשולם בעוד 120 יום שווה קצת פחות היום.
הבעיה היא לא שצריך חוק אלא שיש לבטל חוקים אחרים.למעשה מה שעושה פרטנר זה לתת אגרת חוב שתשולם בעוד 120 יום אם לא היה רגולציה ניתן היה להוציא בפשטות את האגרת חוב ולמכור את כולה או חלקה כדי לקבל כסף מידי.הבעיה המרכזית השנייה היא שיש לשלם מס לפני שיש כסף שזה אבסורד.
הבעיה המרכזית בשוטף +120 היא מיסי המדינה שלא מתחשבים בנושא ומצריכים בעל עסק קטן לקחת הלוואה( גם אם יש לו כסף זה כמעט שקול ללקיחת הלוואה כי ניתן היה להשקיע אותו)רק לתשלום המס על רווח שלא קיים עדיין במציאות.

• אהבתי
Reactions: HHH
@ע.מדי כמה חוזים ראית עם קנס למאחר בתשלום? בין עסקים?
האם זה נאכף?

עובדה שברגע ש-"להב – לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל" הרים צעקה, אז פרטנר הסכימה להחריג עסקים שיש להם מחזור של פחות מ-25,000,000 שח בשנה.
למה?
לאלה שיש 45,000,000 שח מחזור בשנה כן מסוגלים/ צריכים לספוג החלטות שרירותיות של חברות ענק?

הם יודעים שלא יגררו אותם לבית משפט, כי זה עלויות, כי אחרי זה מי יעבוד איתך? אתה בעייתי.

וכן העצמאי, עומד בכוחות עצמו, מחליט לעצמו את שעות העבודה, את החוזה שהוא מחתים את החברות שעובדות מולו (נניח) ואם מישהו מחליט לדחות את התשלום הוא גם הולך להוצאה לפועל ופועל בכוחות עצמו לקבל את המגיע לו.

א. אני לא ביקשתי חוק.
אני ציינתי דוגמה לחברה שמחליטה לשנות חוזה במעמד צד אחד.
ב. אם החוק שאתה מדבר עליו לא יהיה פלילי, רק ברירת קנס? איך בעצם קונסים בלי חוק מאחור?
אני אאיים על הצד השני שבחוזה הבא אני מוסיף את הריבית על הסכום שעדיין לא שילם לי? אז הוא פשוט יחתום על חוזה מול הפראייר הבא בתור.
ג. אני לא בטוח ששכיר מתמחר את הסיכון שיפטרו אותו.

או שכמה עסקים קטנים יקימו ארגון גג (דוגמת להב) על מנת לעמוד כקבוצה מול גורמים שונים.
דורש תשלום "מס חברות" כלשהו, אבל זה נחמד להיות עצמאי לבד ועדיין שתהיה לך קבוצה שתיתן לך גב.

אז כולם בחצי הריון, כי הם עצמאים שפועלים לפי חוקים ממשלתיים. החוזים צריכים לעמוד בחוקי המדינה.
עצמאי אמיתי זה דילר סמים שפועל מחוץ לחוקי המדינה.
כל היתר - בחצי הריון.

כולם משלמים מחיר - ביטוח לאומי, מס בריאות, מס הכנסה, דמי חבר בארגון מסויים.
עכשיו השאלה היא מי משלם יותר כי אין קבוצת לחץ שתמכה בו בזמן שנקבע המחיר.
ומה התמורה למחיר.
לדוגמה - שכיר ועצמאי משלמים ביטוח לאומי, שכיר זכאי לימי מחלה, פיטורים, דמי אבטלה. עצמאי...

ושוב, נתתי כדוגמה את להב - אני מניח שהעסקים החברים בה משלמים דמי חבר כלשהו.

נ.ב.
כמו שציין @אלון , מה יקרה ללקוח שיחליט על דעת עצמו לדחות תשלום ב-90 יום?
או לספק שיחליט לעקב מסירה, עד ליום התשלום? בעצם זה ביצה ותרנגולת.

@ע.מדי הטיעונים שלך מתבססים על מודל תיאורטי טהור שלא קיים במציאות. המדינה מתערבת בשוק כי היא זיהתה כשלי שוק. ההקשר לדיון שלנו, המדינה מכירה בכך שיש הנכנסים לחוזה שלא בתום לב, או תוך ניצול היעדר ידע של צד אחד, או כדי למנוע רמאות, או כדי לאכוף כללים וסטנדרטים מסויימים שללא התערבות המדינה החזק יצליח למנוע מהחלש. לשם כך יש דיני חוזים (שהם אגב חלק מהמשפט האזרחי, ולא הפלילי) למשל המדינה קבעה שבחוזה בין מעסיק ומועסק לא ניתן להסכים בצורה חופשית בין שני בגירים לחרוג לחוק שעות העבודה והמנוחה. למה? כי ברור לה שאם מעסיק יגיד שהוא לא מוכן לשלם שעות נוספות ואצלו עובדים במשמרות של 16 שעות עדיין יהיו מי שיסכימו לעבוד כך מתוך חולשה וצורך, והסטנדרטים של שעות עבודה ראויות ותגמול והגבלות על חריגה לא ישמרו. החוק גם מגדיר הפרת חוזה ותרופות למקרים כאלו ואין סיבה שמוסר תשלומים מסויים גם הוא לא יהיה תחת רגולציה אם התופעה הפכה לבעיה גורפת.

המקור לחקיקה הזו היא התיקונים החברתיים של ראשית המהפכה התעשייתית, בה ניצול העובדים היה קיצוני ומופרז ועורר תנועה של חקיקה סוציאליסטית (המושג קודם למרקס, אגב) שהסדירה את שעות העבודה, עבודת נשים וילדים, תנאי בטיחות בעבודה ועוד הרבה דברים אחרים. אז לא, המדינה לא צריכה להגדיר כל חוזה, אבל כשיש בשוק חזקים שמנצלים חלשים בצורה לא הוגנת וזה שיטתי ונפוץ, יש מקום להתערבות ממשלתית. הטענה שהעצמאי יכול לשלוט בסעיפי החוזה או יכול לבחור שלא להיכנס להתקשרות כזו היא לעתים קרובות אולי נכונה בתיאוריה, אבל שגויה במציאות. וכן, גם עצמאי יכול לפנות להגנת הממשלה בלי שזו תהייה בגידה קולוסאלית בערכי הליבה של העצמאות הכלכלית.

אגב, לגבי אחד הטיעונים הקודמים שלך, עסק גדול שיקרוס אם לא ישלם בזמן הוא עסק כושל שימיו ספורים. לא זה המצב המדובר. אלו עסקים שיכולים לשלם בזמן, אבל לא רוצים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ אז לא הבנתי, טראמפ נבחר ובגלל זה המניות קופצות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
T מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
E האם המשפט “אקנה דירה , מקסימום לא אוכל לעמוד בהחזרים ,אז אמכור אותה”-הוא מטעה מאוד נדל"ן 18
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
de dud מחפש קטע ג׳אז כבר שנים .. HELP! אוף טופיק 4
Flex אז למה לא בעצם? בן 27 יומני מסע אישיים 38
Sp0 אם אני מחזיק מק"מ עד תאריך הפירעון אז אני יכול להתעלם מעליות\ירידות? שוק ההון 3
Y אז מה היא אינפלציה? הנה הסבר לכל מי שלא יודע... שוק ההון 164
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
א האם זה זמן טוב להתחיל ליצור שכבות מלאכותיות, ואם כן אז איך לעשות את זה? שוק ההון 19
T אז.. ממה מתחילים? שוק ההון 7
N קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו? שוק ההון 16
M אז איך אתם עם הוצאות החגים פורים ופסח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ת בבואי לשלם היום ארנונה באתר-שגיאה. אז לחצתי שוב - האם תשלום ירד פעמיים? מיסים 9
Gambit אז… איך אתם עוקבים אחרי תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 36
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
Y אז מה בעצם העלות של משכנתא כמינוף לשם מינוף? נדל"ן 13
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
1337justme אז למה לא קצבה לכל החיים? שוק ההון 45
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
Y אז מה עושים עם פנסיה משלימה? צרכנות פיננסית 6
ת "אל תמהר להפעיל ביטוח רכב, כי..." אז -האם אני צודק במסקנה שלי אוף טופיק 15
א אז השנה היא 2020 - אג״ח עוד רלוונטיות? שוק ההון 59
K נו... אז הבטיחו תשואה ללא סיכון נדל"ן 1
L אז איפה ככי זול? שוק ההון 8
Wannabe אז מה לעזאזל בעצם קורה פה?! שוק ההון 22
S אז....הצטרפתי לפרוייקט של "דרך ערך" אוף טופיק 31
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
Wonko פתחתי חשבון בבית השקעות! אבל אז התחלתי לקרוא.. שוק ההון 46
מ אז להעביר את הקרן המחקה שלי לקרן סל? בעקבות הרפורמה שוק ההון 0
N אז לכל מי שרצה כרטיס אשראי ישראלי עם 1% עמלת המרה צרכנות פיננסית 178
M אז למה כן להחזיק אג"ח ממשלתי? שוק ההון 87
tpr אז מה לא בסדר בתיק שוקולד מריר שוק ההון 13
P אז אקסלנס החליטו להעלות לי את דמי הטיפול שוק ההון 45
N משקיע חדש - אז... מה קורה עם אג״ח? שוק ההון 2
R אז מה דעתכם לגבי אג"ח בימים אלו? שוק ההון 24
M אז... מתי בעצם למכור? שוק ההון 13
Frenchman אז בעצם, כל הכסף בעולם הוא דיגיטלי? אוף טופיק 40
Y אם אני מאמין שטסלה הולכת להתרסק אז איפה ואיך כדאי לקנות שוק ההון 29
P אז מה דעתכם על מניית GE? שוק ההון 26
D הבנק שינה את התנאים אז החלטתי לעזוב, האם זו עילה לשיחרור פיקדון? צרכנות פיננסית 5
חסכונית אז כמה אאוטפיטים יש לכם לעבודה משרדית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
גרהם אז מה נקבע בקשר לקיזוז הפסד שנובע מירידת שעח ? שוק ההון 0
מ אז איפה מכירים סולידיות? אוף טופיק 65

נושאים דומים

Back
למעלה