Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
במידה ואני סוגר פק״מ בארץ איך אני יודע כמה מס אשלם על הריבית בארה״ב? לצורך העניין הבנתי שבארץ משלמים 15% על הריבית. לא הצלחתי למצוא באינטרנט כמה אצטרך לשלם בארה״ב וזה משהו שהייתי רוצה לברר כדי לדעת מה הכדאיות של זה.
לפני הכל, מומלץ להיוועץ עם רו"ח אמריקאי, היות ויש מגוון רחב של פרמטרים אותם יש לקחת בחשבון, כגון גובה ההכנסות בארץ הפטורות ממס בארה"ב (תלוי אם מגישים כבודד, כזוג, עם/בלי ילדים בעלי אזרחות אמריקאית, וכו').
באופן כללי, בארה"ב, המיסוי על הכנסות מריבית הינו זהה למיסוי על הכנסות מעבודה. עם זאת, היות וישנה אמנת מס בין שתי המדינות והריבית על הפק"מ הופקה במלואה בארץ, ניתן לקזז את המס אשר שולם על הריבית בארץ, מחוות המס בארה"ב. במילים אחרות, במידה ופועלים נכון (מגישים דו"ח מס בארה"ב, עם כל המסמכים הנדרשים), המס הסופי אשר ישולם הינו הגבוה מבין שתי המדינות.
עד כמה שידוע לי, ברוב המקרים, לא יהיה צורך בתשלום נוסף של מס בארה"ב. זאת מכוון שמדרגות המס בארץ גבוהות מעט מאלה אשר בארה"ב וכאמור, קיים סכום די גבוה של הכנסות בארץ (נדמה לי שהיום הוא בגובה $100K לפחות), הפטורות ממס בארה"ב.
מצאתי הסבר בנושא הנ"ל, הכולל גם פירוט המסמכים הדרושים להגשה לרשויות המס בארה"ב, בקישור הבא:
במידה ואני סוגר פק״מ בארץ איך אני יודע כמה מס אשלם על הריבית בארה״ב? לצורך העניין הבנתי שבארץ משלמים 15% על הריבית. לא הצלחתי למצוא באינטרנט כמה אצטרך לשלם בארה״ב וזה משהו שהייתי רוצה לברר כדי לדעת מה הכדאיות של זה.
עד כמה שידוע לי, ברוב המקרים, לא יהיה צורך בתשלום נוסף של מס בארה"ב. זאת מכוון שמדרגות המס בארץ גבוהות מעט מאלה אשר בארה"ב וכאמור, קיים סכום די גבוה של הכנסות בארץ (נדמה לי שהיום הוא בגובה $100K לפחות), הפטורות ממס בארה"ב.
תודה רבה. שאלה נוספת - איך אני יודע מה מדרגת המס שולי פדרלי שלי בארה״ב? חיפשתי באינטרנט והגעתי לטבלה שמחולקת לפי סכומים של ״taxable income” אבל ממה שאני מבין ה-income שלי לא taxable בארה״ב כי כולו מורכב מהשכר שלי שעליו אני משלם מס גבוה יותר בארץ. אני מבלבל בין הדברים?
תודה רבה. שאלה נוספת - איך אני יודע מה מדרגת המס שולי פדרלי שלי בארה״ב? חיפשתי באינטרנט והגעתי לטבלה שמחולקת לפי סכומים של ״taxable income” אבל ממה שאני מבין ה-income שלי לא taxable בארה״ב כי כולו מורכב מהשכר שלי שעליו אני משלם מס גבוה יותר בארץ. אני מבלבל בין הדברים?
ארכז כאן את כל הפוסטים הנוגעים למסי ארה"ב ומילוי הדוחות, כרגע המידע מעודכן לשנת המס 2019. סדרת מס ארה"ב 2019סדרת מס ארה"ב 2018 סדרת מס ארה"ב 2017 סדרת מס ארה"ב 2016 סדרת מס…
ארכז כאן את כל הפוסטים הנוגעים למסי ארה"ב ומילוי הדוחות, כרגע המידע מעודכן לשנת המס 2019. סדרת מס ארה"ב 2019סדרת מס ארה"ב 2018 סדרת מס ארה"ב 2017 סדרת מס ארה"ב 2016 סדרת מס…
קראתי באתר ששלחת פוסט שקשור לדיווח על הכנסה מריבית את המשפט "שימו לב:אם החרגתם את הכנסתכם מעבודה וההכנסה הפסיבית היא פחות מהניכוי הסטנדרטי, לא תהיו חייבים במס בארה"ב."
ולא הבנתי אותו לצערי. האם זה אומר שאם רק ההכנסה הפסיבית מהריבית היא פחות מ-12,400$ לא אהיה חייב במס על הריבית הזו?
האם הבנת למה הכוונה שם? אם כן אשמח להסבר. סליחה על כמות השאלות אבל אני מרגיש קצת clueless כי אני אזרח אמריקאי בן 25 שעד היום נמנע לחלוטין מהשקעות בגלל "פחד" מהתעסקות עם מיסוי ו-PFIC. התייעצתי עם רו"ח וקיבלתי ממנו אישור שפק"מ לא נחשב כ-PFIC ועכשיו אני רואה שלמרות שלא מדובר ב-PFIC (ואת זה שלא דרכתי מעולם באדמת ארה"ב נעזוב לרגע בצד...) אצטרך לשלם לארה"ב מס על הריבית שאני מקבל כאן בארץ.
כל ההכנסה שלך קובעת את המדרגה השולית, גם הכנסת עבודה שהוחרגה.
אתה פשוט צריך לקחת את כלל ההכנסה שלך (מומר לדולר), לחפש גם את הstandard deduction הרלוונטי, ולהפחית מסך ההכנסה, ואז את הסכום הזה לחפש בטבלנ שמצאת לעיל של Taxable Income.
עם זאת, אם החרגת את הכנסת העבודה, ושאר ההכנסות נמוכות מהניכוי הסטנדרטי אז בכל מקרה לא יהיה לך מס לשלם בארה"ב.
כל ההכנסה שלך קובעת את המדרגה השולית, גם הכנסת עבודה שהוחרגה.
אתה פשוט צריך לקחת את כלל ההכנסה שלך (מומר לדולר), לחפש גם את הstandard deduction הרלוונטי, ולהפחית מסך ההכנסה, ואז את הסכום הזה לחפש בטבלנ שמצאת לעיל של Taxable Income.
עם זאת, אם החרגת את הכנסת העבודה, ושאר ההכנסות נמוכות מהניכוי הסטנדרטי אז בכל מקרה לא יהיה לך מס לשלם בארה"ב.
תודה רבה על המענה. פרסמתי כאן למעלה הודעה אבל משום מה היא לא מוצגת. שאלתי בדיוק על המשפט האחרון שכתבת - האם זה אומר שאם רק ההכנסה מהריבית על הפק"מ היא פחות מ-12,400$ (ואין לי הכנסות נוספות מעבר למשכורת ולריבית על הפק"מ) לא אהיה חייב במס על הריבית הזו?
למה הכוונה ב'החרגת ההכנסה מהעבודה'?
עריכה: מצאתי פוסט באתר שלך לגבי החרגת שכר ואני חושב שלא אוכל לעשות את ההחרגה.
אנסה להסתכל במחשבון.
רק כדי להבין - נניח שההכנסות הכוללות מהעבודה שבן אדם הכניס הן 300K (כיף לו). האם הוא עדיין יכול להחריג את ה-108K (ואז לדווח כביכול על הכנסות של 192K) או שההחרגה מותרת רק בתנאי שהוא לא עבר בכלל את הסכום הזה?
אנסה להסתכל במחשבון.
רק כדי להבין - נניח שההכנסות הכוללות מהעבודה שבן אדם הכניס הן 300K (כיף לו). האם הוא עדיין יכול להחריג את ה-108K (ואז לדווח כביכול על הכנסות של 192K) או שההחרגה מותרת רק בתנאי שהוא לא עבר בכלל את הסכום הזה?